Temat o końcu świata
- ADAMJUVENTUSPL
- Juventino
Jest takie powiedzenie: "nie znacie dnia ani godziny". Nie chcę sie tu bawić w jakiegoś relgioznawce, ale według mnie te wszystkie gadania kiedy będzie koniec to głupie gadanie, bo w rzeczywistości nikt nie wie kiedy to nastąpi, zresztą napewno ci co są tzw. katolikami praktykującymi to wiedzą że nawet Jezus nie wie kiedy to nastąpi.
A tak pozatym trochę dziwny ten temat.
A tak pozatym trochę dziwny ten temat.
Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus
"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
- Coolfi
- Juventino
Stary dobrze się czujesz ?? Innych zajęć nie masz ?? Nie no temat jest ciekawy, ale na forum mieszkańców domu starości "Złota jesień" !! Nudzi Ci się !? Mi się wydaje że następny papież będzie Arabem
:P I jak on nim zostanie to naprawdę bedzie koniec świata
:P 8)

Podobno w chwili śmierci...
tracimy 21 gramów naszej wagi.
Każdy.
tracimy 21 gramów naszej wagi.
Każdy.
- Vincitore
- Juventino
A'propos!!! Końca świata ostatnio weszliśmy z kumplem na ten temat i próbował mi wcisnać kita że powstanie ''MEGATSUNAMI" które ma doszczęstnie zalać całe społeczeństwo gdy mi to powiedział myślałe mze nie wyrobie!!
Somezes - Twoja wersja dała mi troche do myślenia i to sie wydaje nie dość ze koszmarne to jeszcze dramatyczne jeżeli nie daj Boże nasz Papież (odpukać) umrze i następny będzie naprawdę ''Czarnym" to wtedy naprawdę sie będę obawiał!!
Przypomina mi sie że miałem jakieś 2 lata temu Sen o końcu swiata otórze siedziałem przy oknie i ogladałem jak wszystko staje się białe kiedy wszystko prócz mojego domu ogarneła biel wyskoczył jakiś biało-czarny smok w czapce Juventusu (autentycznie sam nie wiem dlaczego akurat w atrybutach Juve) a powracajac do Smoka to on wyskoczył i zrobił mi zdjęcie a wtedy sie obudziłem potem przez połowe dnia byłem troche nie ''teges''
Somezes - Twoja wersja dała mi troche do myślenia i to sie wydaje nie dość ze koszmarne to jeszcze dramatyczne jeżeli nie daj Boże nasz Papież (odpukać) umrze i następny będzie naprawdę ''Czarnym" to wtedy naprawdę sie będę obawiał!!
Przypomina mi sie że miałem jakieś 2 lata temu Sen o końcu swiata otórze siedziałem przy oknie i ogladałem jak wszystko staje się białe kiedy wszystko prócz mojego domu ogarneła biel wyskoczył jakiś biało-czarny smok w czapce Juventusu (autentycznie sam nie wiem dlaczego akurat w atrybutach Juve) a powracajac do Smoka to on wyskoczył i zrobił mi zdjęcie a wtedy sie obudziłem potem przez połowe dnia byłem troche nie ''teges''
Ostatnio zmieniony 27 lutego 2005, 23:55 przez Vincitore, łącznie zmieniany 1 raz.
- BOOM
- Juventino
Zgadzam sie z ADAMJUVENTUS.........te spekulacje o koncu swiata sa dosc powszechne. Kazdy by chcial wiedziec kiedy to bedzie, jak to sie stanie ale niestety dowiemy sie tego dopiero wtedy, kiedy to nadejdzie. Wogole dziwie sie ludziom ktozy wierza w to, ze ktos przepowiedzial koniec swiata, juz tyle bylo tych przepowiedni np. (co nam najblizsze) o 2000 roku.......... i co??
P.S ta przepowiednie z murzynem tez slyszalem
P.S ta przepowiednie z murzynem tez slyszalem

Ostatnio zmieniony 27 lutego 2005, 23:16 przez BOOM, łącznie zmieniany 1 raz.

- Ultras
- Qualità Juventino
- Podziekował: 7 razy
no rzeczywiscie tragedia, czarny papieżem, po prostu dramat :? czyżbyś miał jakieś rasistowskie poglądy ? :roll:Pelson pisze: Somezes - Twoja wersja dała mi troche do myślenia i to sie wydaje nie dość ze koszmarne to jeszcze dramatyczne jeżeli nie daj Boże nasz Papierz (odpukać) umrze i następny będzie naprawdę ''Czarnym" to wtedy naprawdę sie będę obawiał!!
co do twojego snu to proponuje wizyte u lekarza specjalisty
- Vincitore
- Juventino
Hmm wiesz nie mam nic przeciwko czarnemu papierzowi (obecnie wole naszego) ale nie potrafie sobie wyobrazic innego papieża niż nasz!UlTrAs pisze:no rzeczywiscie tragedia, czarny papieżem, po prostu dramat :? czyżbyś miał jakieś rasistowskie poglądy ? :roll:Pelson pisze: Somezes - Twoja wersja dała mi troche do myślenia i to sie wydaje nie dość ze koszmarne to jeszcze dramatyczne jeżeli nie daj Boże nasz Papierz (odpukać) umrze i następny będzie naprawdę ''Czarnym" to wtedy naprawdę sie będę obawiał!!
Co do mojego snu to myślę że to jednak wybryk mojej wyobraźni a pozatym byłem jeszcze knypkiem (wtedy 14 lat) wiec miałem raczej bujnął wyobraźnie!
Ostatnio zmieniony 27 lutego 2005, 23:55 przez Vincitore, łącznie zmieniany 1 raz.
- Batigol
- Juventino
Wyznawca Islamu papiezem..... :roll: :roll: :roll: :roll:Coolfi pisze: Mi się wydaje że następny papież będzie Arabem:P
Nie rozumiem czemu oburzacie sie, ze nastepnym papiezem prawdopodobnie bedzie murzyn... Nie badzmy rasistami, to taki sam czlowiek jak kazdy inny. Choc w sumie w bialej szacie nie bedzie mu zbyt do twarzy
A wracajac do tematu... Moim zdaniem nie ma co sie bawic w proroka, bo i tak nikt nie przewidzi konca swiata. Podobno ten koniec mial nastapic w 2000 roku, jednak jak widzicie swiat nadal istnieje....
Czytalem kiedys Przepowiednie Nostradamusa i w tej ksiazce nie ma takiego pojecia jak "koniec swiata". Jednak opisana jest tam 3 wojna swiatowa, ktora ma byc wielka katastrofa... Wedlug Nostradamusa ma sie ona rozpoczac od malego panstwa (czyli np. gdy USA zatakuje Koree)
- Jamal_TH
- Juventino
He he he ..... Sorry Panie DorosŁy [;Pelson pisze:Hmm wiesz nie mam nic przeciwko czarnemu papierzowi (obecnie wole naszego) ale nie potrafie sobie wyobrazic innego papierza niż nasz!UlTrAs pisze:no rzeczywiscie tragedia, czarny papieżem, po prostu dramat :? czyżbyś miał jakieś rasistowskie poglądy ? :roll:Pelson pisze: Somezes - Twoja wersja dała mi troche do myślenia i to sie wydaje nie dość ze koszmarne to jeszcze dramatyczne jeżeli nie daj Boże nasz Papierz (odpukać) umrze i następny będzie naprawdę ''Czarnym" to wtedy naprawdę sie będę obawiał!!
Co do mojego snu to myślę że to jednak wybryk mojej wyobraźni a pozatym byłem jeszcze knypkiem (wtedy 14 lat) wiec miałem raczej bujnął wyobraźnie!
Naucz się dobrze pisać, bo nigdy nie dorośniesz... Nie wiesz nawet jak pisze się słowo ,, PAPIEŻ '' !! :evil: Nie odzywaj się albo siedź ze słownikiem bo to jest szczyt tępoty !!
A co do tematu, to kiedyś wierzyłem w takie sprawy, poczytałem o topnieniu lodowców i tych sprawach no i troszkę się baaaŁem.... No ale nie myślę o tym, żyję swoim życiem i ,, co ma być to będzie ''...
Tak więc ,, Carpe Diem '' i do przodu ... ((-;
EDIT
Aaa.... No i boję się wojny światowej... :? Ludzie głupieją w tych czasach...
Go hard, or go home.
- kornknot
- Qualità Juventino
No bez przesady, jak dla mnie błąd jak kazdy inny.Naucz się dobrze pisać, bo nigdy nie dorośniesz... Nie wiesz nawet jak pisze się słowo ,, PAPIEŻ '' !! Nie odzywaj się albo siedź ze słownikiem bo to jest szczyt tępoty !!
A co do czarnego papieża to uwazam, że to by była przesada. Rozumiem, że żyjemy w czasach gdzie kazdy chce pokazac jaki to on jest tolerancyjny i nie zwraca uwagi na kolor skory, ale wybranie na glowe koscioła murzyna to juz bedzie festyniarskie strasznie. A tak w ogole strasznie duzo osob by sie oburzylo i by były z tego straszne jaja i problemy. Jeszcze nie doroslismy do tego i nie sadze aby nadszedl czas. Moze przy nastepnych "wyborach"
- somezes
- Juventino
Więc tak: co do końca świata, to nikt nie zna dnia ani godziny, tak jest powiedziane w Biblii. W ogóle to najpierw jeszcze wiele rzeczy się wydarzy, zanim nastąpi zupełny koniec Ziemi. Będzie to tak: wybuchnie III wojna światowa, potem w Ziemię może uderzyć meteor, ma tez stanac w ogniu, ktory pochlonie zlych ludzi. Jednak najgorsza osoba, Antychryst, najgorszy ze wszystkich, ktorzy byli, przezyje. On zyje juz teraz, ma lat dwadziescia iles. Juz teraz przeciez biskupi sa masonami, czyli przeciwnikami Kosciola! Oni sie spala! W ogole jest tez powiedizane, ze Jan Pawel II ma deptac po trupach swoich wrogow, czyli prawdopodobnie ich, tak samo, jak bylo przepowiedziane, ze czlowiek w bialej szacie zostanie postrzelony oraz ze bedzie papiez- Slowianin. W ogole Jan Pawel II ma byc ostatnim dobrym papiezem. Po nim beda juz tacy, ktorym nie mozna do konca ufac. Slyszalam o tym, ze faktycznie bedzie jakis Murzyn. O koncu czasow powiedziala 3 dziewczynom Matka Boza, ktora sie im objawila jak na razie 2 razy. Za pierwszym razem powiedziala, ze Kielich Panski jest juz pelen (Bog cierpi patrzac, co ludzie robia), a za drugim razem, ze Kielich Panski sie przelewa, czyli ze Bog juz nie moze tego zniesc. 2 z tych dziewczyn umarly, jedna zyje i czeka, az Matka Boza sie objawi 3 i ostatni raz. Wtedy wlasnie ma nastapic koniec czasow. To juz mialo byc, to moze byc w kazdej chwili, ale caly czas sie przesuwa, bo ludzie sie modla. Przeciez wojna w raku miala byc III wojna swiatowa, ale w koncu nie byla! Polska ma najmniej ucierpiec w koncu czasow, jako kraj najbardziej katolicki.Apeluje: musimy sie modlic, zeby przetrwac! Po koncu czasow ma nastapic 40 lat spokoju, po czym ma wystapic ten najwiekszy i najstraszniejszy Antychryst. Miliony ludzi maja pojsc za nim, nie wiedzac nawet, kim on jest, i ze jest zly. To wszystko prawdopodobnie wydarzy sie za naszych czasow, wiec uwazajcie na siebie!
Polecam stronę o tej tematyce http://bartek9011.blox.pl/html/1310721, ... html?37699
Polecam stronę o tej tematyce http://bartek9011.blox.pl/html/1310721, ... html?37699
- Supersonic
- Juventino
To nie jest wielka nowość. Ja to słyszałem już w 1999roku. I to zdaje się była przepowiednia Nostradamusa (ale reki uciąć nie dam). Jeżeli ktoś wie czy to jego czy kogoś innego to niech mnie oświeci!!somezes pisze: ja ostatnio słyszałem że po naszym papieżu będzie nowy - czarny i po jego śmierci będzie konie c świata.
Koniec świata musi nadejść. Każdy kij ma dwa końce. Wszystko ma początek i koniec, ale zastanawianie się kiedy ten koniec nastąpi jest moim zdaniem brzydko mówiąc... dziwne.
- Reggie
- Juventino
(Nie chciałem cytować całego posta, bo za dużo miejsca zajmowałby)somezes pisze:Więc tak: co do końca świata...
To ma być jakiś apel czy coś takiego? Myślę że ludziom trudno będzie uwierzyć że to wszystko stanie się tak nagle, lada dzień, ja sam szczerze mówiąc nie bardzo wierzę w twoje słowa. Koniec świata, taki nagły i tragiczny, owszem pewnie kiedyś nastąpi, ale w Apokalipsie wg. św Jana jest jeszcze opisanych kilka zdarzeń, które nastąpią przed końcem.
Ogólnie uważam takie rozważania za dość głupie i bezcelowe. Co ma być to będzie i tak nie mamy na to wpływu. Przecież dla każdego z nas "świat" może się skończyć za tydzień, jutro, czy nawet za godzinę. :?
"Ludzie wybierają najczęściej rozwiązania pośrednie, które są najgorsze ze wszystkich, a to dlatego, że nie potrafią być ani całkiem źli, ani całkiem dobrzy." Niccolò Machiavelli