czy trwa przebudowa stadio delle alpi???

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
juvus16

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lutego 2005, 22:58

w maju 2003 roku miala zaczac sie przebudowa stadionu jestem ciekawy co cos sie robi w tym kierunku. juve powinno miec swoj i tylko swoj stadion na ktorym bedzie pelno widzow. jak cos wiecie to piszcie:) AVE JUVE

Rybeq

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lutego 2005, 22:59

przebudowa rozpocznie sie w maju tego roku.

Cyrklus

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lutego 2005, 23:21

Rybeq pisze:przebudowa rozpocznie sie w maju tego roku.
Obiecanki cacanki ...

Chciałbym, ale naprawdę jakoś nie mogę w to uwierzyć. Z tego co wiem stadion jest ulokowany w kiepskim miejscu (na pograniczach Turyna) z ciężkim dojazdem, m.in. stąd mała frekwencja.

Tak ma wyglądać nowy stadion:

Obrazek

Obrazek

Ilość miejsc: 40 500

Najśmieszniejsze jest to, że Tifosi 'Juve' nie chcą się zgodzić na tak drastyczne zmniejszenie liczby miejsc na stadionie i apelują o jej zwiększenie. Dziwne :roll:

Marcello Lippi ritornare!
Rybeq

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lutego 2005, 23:37

tifosi wiedza ze zmniejszenie miejsc pociagnie za soba podwyzke, i tak juz wysokich cen biletow.

Andryk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lutego 2005, 07:42

Cyrklus pisze:
Rybeq pisze:przebudowa rozpocznie sie w maju tego roku.
Chciałbym, ale naprawdę jakoś nie mogę w to uwierzyć. Z tego co wiem stadion jest ulokowany w kiepskim miejscu (na pograniczach Turyna) z ciężkim dojazdem, m.in. stąd mała frekwencja.
jesli ktos by chciał pójść na mecz, to pojchałby nawet 10 kilometrów od miasta. A jeśli ktos ma w domu odbioernik z meczami Juve to po co miałby chodzić na mecze, jeśli moze to w Tv ogladnac?

Martin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lutego 2005, 09:11

Prawda jest taka, ze myslenie kibicow zyjacych w Turynie jest zupelnie inne od kibcow zyjacych poza miastem, na przyklad u nas w Polsce. Oni teoretycznie moga sobie pojsc na kazdy mecz. Dlatego przywiazuja wage do polozenia, do cen biletow i w koncu do widocznosci. No i oczywiscie do formy jaka prezentuja pilkarze. Jesli gra jest taka a nie inna i pogoda nie sprzyja to oczywistym jest ze lepiej obejrzec mecz w przytulnym pokoju niz wychodzic na ziąb.
Dla kibica z Polski te czynniki nie graja roli bo w najlepszym przypadku obejrzy tych meczow dwa gora trzy. Dla nas wazny jest dojazd i cena za niego. Wiadomo, ze jak juz dojedzie sie do Turyny to dotarcie na obrzeze miasta jest pryszczem w porownaniu z droga jaka sie przebylo do samego miasta.

Spojrzcie z tej strony to moze zrozumiecie owe rozgoryczenie turyńczykow.

Log in: 15.12.1997
Log out: 31.03.2013
Bartas_01

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lutego 2005, 09:25

Jezeli stadion faktycznie wygladalby tak jak na zdjeciach ktore umiescil cyrklus to szczerze mowiac byl bym zachwycony tylko nie odpowiadaja mi tam te 2 gwiazdki bo patrzac na to z innej strony to juve zniedlugo moze zdobyc trecia gwiazdke i co wtedy domaluja?? Ale ogolnie stadion bylby piekny!!

JUVEFANE_10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lutego 2005, 09:28

powiem tylko że te zdjęcia co przedstawiłeś to nie są zdjęcia nowego stadionu,stadion ma zupełnie inaczej wyglądać,z resztą foto już była na forum

JESTEM OSZUSTEM
nookie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lutego 2005, 09:44

No najwazniejsze zeby w koncu zaczeli go remontowac..bo zazwyczaj jak sie oglada mecze JUVE w LM to wyglada to podobnie jak mecze z Roma w tym sezonie po karze nalozolen na nich przez UEFA..a nie wie ktos przypadkiem ile remont ma trwac??

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Peja

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lutego 2005, 10:03

nookie pisze:a nie wie ktos przypadkiem ile remont ma trwac??
Do 2007 roku

Cyrklus

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lutego 2005, 13:25

Bartas_01 pisze:(...) tylko nie odpowiadaja mi tam te 2 gwiazdki bo patrzac na to z innej strony to juve zniedlugo moze zdobyc trecia gwiazdke i co wtedy domaluja?? (...)
Są trzy gwiazdki już. Widać, architekci pomyśleli, że do czasu przebudowy/wybudowy nowego Juve będzie miało 30 Scudetto ;-). Trzecia jest na trybunie za bramką 'bliżej nas'.

Martin - z tego co wiem, to tak naprawdę owe czynniki, które napisałeś są detalami, które połączone dają jakiś konkretny argument. Kibice Juventusu są rozsiani po całych Włoszech. Poza tym w Turynie kocha się AC Torino, które za rok będzie w Serie A, więc chociaż raz zobaczymy 50 pare tysięcy kibiców, szkoda, że krzyczących tylko Torino Torino. Zobaczymy tak naprawdę co się stanie po przebudowie. Czy zwiększy się frekwencja i jak to wszystko będzie wyglądało.
JUVEFANE_10 pisze:powiem tylko że te zdjęcia co przedstawiłeś to nie są zdjęcia nowego stadionu,stadion ma zupełnie inaczej wyglądać,z resztą foto już była na forum
Zdjęcia są zaczerpnięte z najlepszej strony internetowej o stadionach. Projektu pewnie sami sobie nie wykonali ani ja go sam w paincie nie zrobiłem, więc coś musi w tym być. A jeśli były już zdjęcia to chętnie bym zobaczył gdzie, bo nie widziałem jeszcze. Poszukaj więc sam i pokaż jak ma wyglądać stadion, jeśli ja się mylę (w sumie nie ja tylko www.worldstadiums.com ).

Marcello Lippi ritornare!
wErOn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lutego 2005, 13:34

Cyrklus pisze:Martin - z tego co wiem, to tak naprawdę owe czynniki, które napisałeś są detalami, które połączone dają jakiś konkretny argument.
Dla ludzi w Turynie to nic nowego, więc tylko coniektórm na tym forum wydaje się to wspaniałym wydarzeniem, iśc na mecz Juve. W końcu stałoby się to dla Was rutyną, jak wszystko co macie na miejscu. Oczywiście - najzagorzalsi kibice są na każdym spotkaniu, ale mówie o ogóle. Turyn to smutne, robotnicze miasto, gdzie nie żyje się futbolem tak jak np. w Rzymie, czy Mediolanie. Kto oglądał osatnimi czasy film na TVP z serii "Kocham kino" mógł się przekonać jak wygląda Turyn, bo akcja filmu działa się wlaśnie tam.
Cyrklus pisze:Poza tym w Turynie kocha się AC Torino, które za rok będzie w Serie A, więc chociaż raz zobaczymy 50 pare tysięcy kibiców, szkoda, że krzyczących tylko Torino Torino. Zobaczymy tak naprawdę co się stanie po przebudowie. Czy zwiększy się frekwencja i jak to wszystko będzie wyglądało.
Ciekawe gdzie będą krzyczeć, bo napewno nie na Delle Alpi, ktore nalezy w całości do Juve :roll:

(..)z każdą godziną, z każdą minutą uczę się ciebie człowieku.. z każdą sekundą i z każdą chwilą jestem głupszy(..)
Wolność i kapitalizm!
Peja

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lutego 2005, 13:38

Cyrklus, Torino bedzie mialo swoj wlasny stadion w centrum Turynu

Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 25 lutego 2005, 13:52

Bartas_01 pisze:Jezeli stadion faktycznie wygladalby tak jak na zdjeciach ktore umiescil cyrklus to szczerze mowiac byl bym zachwycony tylko nie odpowiadaja mi tam te 2 gwiazdki bo patrzac na to z innej strony to juve zniedlugo moze zdobyc trecia gwiazdke i co wtedy domaluja?? Ale ogolnie stadion bylby piekny!!
a ja mam nadzieje, ze nie zrobią tych badziewnych gwiazdek.
JUVEFANE_10 pisze:powiem tylko że te zdjęcia co przedstawiłeś to nie są zdjęcia nowego stadionu,stadion ma zupełnie inaczej wyglądać,z resztą foto już była na forum
jak ma wygladac przyszły stadion nie wiem ani ja zni Ty, ani pewnie nikt z tego forum... zdjeć nowego stadionu Juve jest wszędzie pełno.

Jednak mnie najbardziej odpowiada projekt, który jest na juve.pl

Co do stadionu Torino to oni bedą grali na wyremontoanym Comunale.

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lutego 2005, 15:07

ja mam małe pytanie odnośnnie budowy: koło nowego stadionu ma powstac kręgielnia, ponoć najnowoczesniejsza we Włoszech. Czy ona będzie własnością Juventusu ?

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
ODPOWIEDZ