Capello strofuje Buffona.
- paku
- Juventino
Jak donosi rzymski dziennik "Leggo" we wtorek podczas treningu bianconerich doszło do niecodziennej sytuacji - Fabio Capello rzekomo osobiście pouczał Gainluigiego Buffona, jak ten powinien był się zachować podczas akcji w meczu z Udinese, po której Dino Fava zdobył bramkę (nieuznaną przez arbitra).
Trener zapytywał bramkarza wprost: "Jak mogłeś dopuścić do tego, żeby piłka wymknęła ci się z rąk po strzale Favy?". Po czym zademonstrował mu pozycję, jaką Gigi powinien był przyjąć jeszcze podczas dośrodkowania w stronę napastnika gości. "A ty co zrobiłeś?" - zapytywał z oburzeniem Capello.
Na koniec selekcjoner ostrzegł, że tego typu błędy mogą wiele kosztować Juventus w trakcie najbliższego spotkania z Realem Madryt w 1/8 finałów Ligi Mistrzów. Gol, który tak rozsierdził Capello został anulowany przez arbitra liniowego, który uznał, że Fava był na spalonym (jak się później okazało niesłusznie).
Należy się domyślać, że celem reprymendy miało być zmobilizowanie Buffona do jeszcze bardziej wydajnej pracy w perspektywie trudnych pojedynków z "królewskimi". Precyzyjne dośrodkowanie z dużego dystansu, jakim popisał się jeden z piłkarzy Udinese przypominało zagrania w stylu Beckhama czy Figo. Nie należy się więc dziwić, że Capello pragnie wystrzegać się nawet najmniejszych błędów pod bramką Juve.
Do niedawna nie do pomyślenia było, aby selekcjoner pierwszoligowej drużyny wykładał swoim podopiecznym (będącym bądź co bądź profesjonalistami) podstawy ich fachu. Obecnie jest to ponoć coraz bardziej powszechne. Winić należy rosnącą stawkę rozgrywek, która zmusza trenerów do dbania o najdrobniejsze szczegóły.
http://juve.pl/?nid=1453
No co się robi :? Według mnie Capello powinien zajmować się taktyką a nie pouczać Buffona, jego nie trzeba pouczać, każdemu błedy się zdarzają. A Capello niech się nie boi tego ze Buffon będzie źle przygotowany na Real. To może wywołać niezdrową atmosfere w szatni Juve. Po raz pierwszy słysze o takim wydarzeniu w Juve... :?
Trener zapytywał bramkarza wprost: "Jak mogłeś dopuścić do tego, żeby piłka wymknęła ci się z rąk po strzale Favy?". Po czym zademonstrował mu pozycję, jaką Gigi powinien był przyjąć jeszcze podczas dośrodkowania w stronę napastnika gości. "A ty co zrobiłeś?" - zapytywał z oburzeniem Capello.
Na koniec selekcjoner ostrzegł, że tego typu błędy mogą wiele kosztować Juventus w trakcie najbliższego spotkania z Realem Madryt w 1/8 finałów Ligi Mistrzów. Gol, który tak rozsierdził Capello został anulowany przez arbitra liniowego, który uznał, że Fava był na spalonym (jak się później okazało niesłusznie).
Należy się domyślać, że celem reprymendy miało być zmobilizowanie Buffona do jeszcze bardziej wydajnej pracy w perspektywie trudnych pojedynków z "królewskimi". Precyzyjne dośrodkowanie z dużego dystansu, jakim popisał się jeden z piłkarzy Udinese przypominało zagrania w stylu Beckhama czy Figo. Nie należy się więc dziwić, że Capello pragnie wystrzegać się nawet najmniejszych błędów pod bramką Juve.
Do niedawna nie do pomyślenia było, aby selekcjoner pierwszoligowej drużyny wykładał swoim podopiecznym (będącym bądź co bądź profesjonalistami) podstawy ich fachu. Obecnie jest to ponoć coraz bardziej powszechne. Winić należy rosnącą stawkę rozgrywek, która zmusza trenerów do dbania o najdrobniejsze szczegóły.
http://juve.pl/?nid=1453
No co się robi :? Według mnie Capello powinien zajmować się taktyką a nie pouczać Buffona, jego nie trzeba pouczać, każdemu błedy się zdarzają. A Capello niech się nie boi tego ze Buffon będzie źle przygotowany na Real. To może wywołać niezdrową atmosfere w szatni Juve. Po raz pierwszy słysze o takim wydarzeniu w Juve... :?
- Gałcio
- Juventino
moim zdaniem dobrze ... Gigi musi być bardziej skoncentrowany, juz popełnił fatalny błąd dwie kolejki temu ... takie gafy nie mogą sie przydazyc w dwumeczu z Realem 

Nigdy nie dyskutuj z <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>,najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,a potem pokona doświadczeniem.
- tomcatmi6
- Qualità Juventino
A moim zdaniem rzymski dziennik jest dosyc malo wiarygodnym zrodlem, jesli chodzi o druzyne z Turynu. Ta wiadomosc smierdzi mi zwyklym brukowcem szukajacym sensacji. Watpie aby na takim szczeblu rozgrywek trener pouczal i pokazywal bramkarzowi jak ma sie ustawic, bo Capello to nie jest pajac tylko powazny szkoleniowiec.
paku jakbys poczytal gazety pokroju Bravo Sport albo Fakt w wydaniu wloskim to zapewne bys codziennie slyszal o roznych "dziwnych" rzeczach na treningu... dla mnie takie plotki sa g6wno warte.
Akurat o profesjonalizm Capello nie martwie sie ani troche. A to co wypisuja w niektorych gazetach nalezy przesiewac przez grube sito.
pozdr
paku jakbys poczytal gazety pokroju Bravo Sport albo Fakt w wydaniu wloskim to zapewne bys codziennie slyszal o roznych "dziwnych" rzeczach na treningu... dla mnie takie plotki sa g6wno warte.
Akurat o profesjonalizm Capello nie martwie sie ani troche. A to co wypisuja w niektorych gazetach nalezy przesiewac przez grube sito.
pozdr
"cane che abbaia non morde"

SoloJuve.com - juventus, juve, stara dama, del piero, turyn, delle alpi, scudetto, serie a

SoloJuve.com - juventus, juve, stara dama, del piero, turyn, delle alpi, scudetto, serie a
- paku
- Juventino
Heh no tak, ale czy takie pouczanie wyjdzie na dobre ? Jest 50% szans że nie.Szymek pisze:Buffon jest najlepszym bramkarzem świata, ale nawet najlepszym zdarzają się błędy.
Trener nie powinien tylko zajmować się taktyką, o musi się zajmować wszystkim w drużynie. Musi być również dobrym psychologiem a nie tylko dobrtym taktykiem. To, że Porto wygrało LM nie jest tylko zasługą piłkarzy i taktyki. Murinho potrafił ich zmobilizować do tego. Więc uważam że trener nie powinien zajmować się tylko taktyką.Paku pisze: Według mnie Capello powinien zajmować się taktyką a nie pouczać Buffona
Mimo wszystko uważam iż ten Rzymski dziennik chciał tylko narobić zamętu i zrobić sensację.
Tom: No wiesz czy jest to plotka czy nie to ja nie wiem. Ale chciałem się tylko podzielić tym newsem z wami

Ps. U was też tak ten snieg pada ? :?
Ostatnio zmieniony 17 lutego 2005, 16:37 przez paku, łącznie zmieniany 1 raz.
- 2MAN
- Juventino
I bardz dobrze , powinnien ich krytykować , co ma wywołać zdrową mobilizacje
Uważam że ktoś taki Jka buffon tylko zaciśnie błedy i zmotywuje się do wiekszej pracy !!
"Dla wszytkich fanow Nintendo DS . Zapraszamy ! http://www.dsinfo.yoyo.pl/news.php
- tomcatmi6
- Qualità Juventino
Napisalem tylko ze wedlug mnie jest to plotka. Co do sniegu to tak, pada, a szkoda bo juz bym wyszedl na boisko popykac a tak to nie mam mozliwosci
Sadze ze na mecz z Realem nie zabraknie im motywacji;) szczegolnie Nedvedowi . Oby bylo to dobre widowisko
pozdr

Sadze ze na mecz z Realem nie zabraknie im motywacji;) szczegolnie Nedvedowi . Oby bylo to dobre widowisko

pozdr

- Bob
- Juventino
Bez krytyki niema taktyki trzeba bledy wskazywac i bardzo dobrze ze to robi Cappelo brawo dla niego 
http://yanosik.org/nieoznakowani - niedajcie sie Tajniakom - Wszystkie nieoznakowane pojazdy Policyjne w Polsce ( o których wiadomo).
http://alkomaty.biz/wirtualny_alkomat/
http://alkomaty.biz/wirtualny_alkomat/
- Vincitore
- Juventino
Przecież to jest normalne , nie ma doskonałych bramkarzy na świecie Buffon jest najlepszym z nich i równiez jedmu zdażają siebłędy problem w tym że coraz częściej! , To z Atalantą to już mała przesada powinien tą piłkę złapać do rąk! Z Realem taki błąd może nas kosztowac bardzo wiele! Capello powinien chyba bardziej poruszyc inne linie a nie Buffona bo ten ma od tego swojego trenera! bo gra pozostałych pozycjii jest naganna! widać że Juventus nie jest tym Juventusem co kiedyś bo nie ma Nedveda , aż strach pomysleć jak go juz na dobre zabraknie w Bianconerich , ale nie bede zbijał z tematu jeszcze cos do Buffona. Gianluigi w 2-3 lata stał sie najlepszym bramkarzem świata ( po meczu z Cheivo 3-2 dla nas jeszcze go bluzgałem) teraz nie wydusiłbym z siebie żadnego złego słowa na Buffona, przy ostatnim golu Di Michele owszem mógł zachować się lepiej ale nie musiał wprawdzie zawodnik miał trudną pozycje do strzału ale był sam na Buffona i spokojnie posłał piłke obok niego! Za bramki w lidze nie ma co obwiniać Buffona ( no może po za kilkoma wyjątkami) 80% to wina całego składu a Dlaczego przecież obrona na pierwszy rzut oka catenaccio nie do przedarcia się : profesorski Thuram , i doświadczoni zawodnicy Zebina , Zambrotta , Cannavaro i Montero (już mu Parme wybaczyłem
) reszta zawodników to chociażby Emerson i Camoranesi!! a okazuje sie że Brienza strzela nam gola jeszcze takim fartem! myślę że dużo daje nieobecnośc Nedveda!! to on biegał po całym boisku harował!! a teraz nie ma kto tego robić czasami w obronie sfaulował ale co tam! no i odkąd go nie ma straciliśmy 4 bramki w czterech meczach! :?
- Alessandro
- Juventino
Buffon też jest człowiekiem i popełnia błędy ale potrzebuje krytyki bo zacznie sie rozleniwiać w bramce. Capello robi dobrze, takie jest jego zadanie, gdyż musi wyeliminowac wszystkie błędy, jeśli chce żeby Juventus zdobył puchary w tym sezonie.
- fredi
- Juventino
Dokładnie popieram to co napisał Gałcio.. słowa krytyki pomagają w odnoszeniu dalszych sukcesów, a pare takich słów się przyda.. Gigi jest człowiekiem i popełnia błędy ale trzeba mu je wytykać już niedługo Real więc pełna koncentracja :>Gałcio pisze:moim zdaniem dobrze ... Gigi musi być bardziej skoncentrowany, juz popełnił fatalny błąd dwie kolejki temu ... takie gafy nie mogą sie przydazyc w dwumeczu z Realem
- tomcatmi6
- Qualità Juventino
Powiedz mi gra ktorych pozycji jest naganna ?Pelson pisze: " bo gra pozostałych pozycjii jest naganna!"
Dla wszystkich ktorzy maja zamiar wpisywac do swoich postow wyrazy ktorych znaczenia nie znaja (szczegolnie slowo catenaccio) oto definicja tego slowa:Pelson pisze: "Dlaczego przecież obrona na pierwszy rzut oka catenaccio nie do przedarcia się "
"Catenaccio, włoski system gry obronnej w piłce nożnej, polegający na maksymalnym zabezpieczeniu własnej bramki przez środkowego obrońcę, który w przeciwieństwie do partnerów nie kryje indywidualnie wybranego rywala, ale przed własną bramką atakuje każdego, kto może stwarzać zagrożenie." (zrodlo www.wiem.onet.pl)
Tak wogole to juz sie tego systemu nie stosuje.
No to jak strzela bramke fartem to gdzie tu wina zawodnikow?Pelson pisze: " a okazuje sie że Brienza strzela nam gola jeszcze takim fartem! "

Wydaje mi sie ze nie tylko przez nieobecnosc Pavla tracimy bramki, czasami jest to przypadek, czasami zas brak koncentracji. Przez dwa mecze Capello musial kombinowac ze skladem i niestety byly tego efekty.Pelson pisze: " no i odkąd go nie ma straciliśmy 4 bramki w czterech meczach! Confused"
Klotnia Capello z Buffonem wydaje mi sie po prostu wymyslem reportera. Poza tym na www.juve.pl jest rozszerzona wersja tego newsa i tam nawet podaja cytaty Capello. Watpie aby reporterzy z jakiejs gazetyu z Rzymu mieli wstep na treningi Juve . No ale coz, taki news moze wprowadzic zamieszanie, kwestia tylko jak to potraktuja kibice, czy beda wierzyc w kazda bzdure rzucona przez brukowce czy beda analizowac tekst.
pozdr

- tomcatmi6
- Qualità Juventino
Oto cytat z wczorajszego wywiadu z Buffonem, przy okazji zdobycia nagrody za najlepszego gracza miesiaca, dotyczacego plotki ktora obeszla swiat o sporze Capello z Buffonem:
"[...]Buffon denies with the smile on the lips the news immediately appeared on some daily ones of the presumed pull of ears from Hair respect to the gol of Fava (and then annulled) in the game against the Udinese: "When I read certain things I start me laughing. A connoisseur of kick understands alone that that was a difficult draught and to have him/it touched and ` already ` is a half miracle. I am sorry that invented news goes out, I don't understand the motive of it."
Cytat pochodzi z newsa z www.juventus.com byl tlumaczony przez translator... dla tych co nie znaja ang podaje spolszczona wersje:
"[...]Buffon zaprzecza z usmiechem na ustach, doniesieniom prasowym dotyczacym "srtofowania" go przez trenera za blad przy nieuznanym golu dla Udine: "Kiedy przeczytalem [doniesienia], niektore rzeczy mnie rozsmieszyly. Koneser pilki zrozumie ze bylo mi trudno dojsc do pilki, a to ze jej dotknalem bylo w polowie cudem. Przykro mi ze taka plotka wyszla do prasy. Nie rozumiem w jakim celu ktos mogl cos takiego wymyslic."
Coz, tak wiec jak podejzewalem, dziennik z Rzymu okazal sie brukowcem, a doniesienia z serwisow typu channel4.com teraz bede traktowal z duuuuuza rezerwa, jesli korzystaja oni z takich zrodel. Ciesze sie ze ta plotka okazala sie nieprawda i na nastepny raz lepiej poczekac na sprostowania i nie wierzyc we wszystko co sie czyta.
pozdr
"[...]Buffon denies with the smile on the lips the news immediately appeared on some daily ones of the presumed pull of ears from Hair respect to the gol of Fava (and then annulled) in the game against the Udinese: "When I read certain things I start me laughing. A connoisseur of kick understands alone that that was a difficult draught and to have him/it touched and ` already ` is a half miracle. I am sorry that invented news goes out, I don't understand the motive of it."
Cytat pochodzi z newsa z www.juventus.com byl tlumaczony przez translator... dla tych co nie znaja ang podaje spolszczona wersje:
"[...]Buffon zaprzecza z usmiechem na ustach, doniesieniom prasowym dotyczacym "srtofowania" go przez trenera za blad przy nieuznanym golu dla Udine: "Kiedy przeczytalem [doniesienia], niektore rzeczy mnie rozsmieszyly. Koneser pilki zrozumie ze bylo mi trudno dojsc do pilki, a to ze jej dotknalem bylo w polowie cudem. Przykro mi ze taka plotka wyszla do prasy. Nie rozumiem w jakim celu ktos mogl cos takiego wymyslic."
Coz, tak wiec jak podejzewalem, dziennik z Rzymu okazal sie brukowcem, a doniesienia z serwisow typu channel4.com teraz bede traktowal z duuuuuza rezerwa, jesli korzystaja oni z takich zrodel. Ciesze sie ze ta plotka okazala sie nieprawda i na nastepny raz lepiej poczekac na sprostowania i nie wierzyc we wszystko co sie czyta.
pozdr

- mnowo
- Qualità Juventino
Widze ze ten translator zangielszczyl nawet nazwisko treneratomcatmi6 pisze:"[...]Buffon denies with the smile on the lips the news immediately appeared on some daily ones of the presumed pull of ears from Hair respect to the gol of Fava

Co do konfliktu- kto jak kto ale nie chcialbym zeby istnial jakis konflikt z Buffonem w roli glownej (albo np Zambrotta :roll: ). Prasa lubi pisac o sensacyjnych nowinkach, wiele razy sie juz chyba kazdy z nas o tym przekonal.
PS: @tomcatmi6=> jakiego translatora uzywasz i skad go dorwales?
- DamKam
- Juventino
Ja tez uwazam ze to dobrze ze Capello pouczyl Gigiego
Buffon ostatnio popelnil glupi blad (w meczu z Atalanta).... widac w nim rozluznienie i jakby mniejsza koncentracje
Wiec uwazam iz przyda mu sie troche ostrych slow.... to moze jedynie pozytywnie wplynac na jego motywacje i gre. Tak sadze i mam nadzieje ze tak wlasnie bedzie.
Gigi i tak jest super
Buffon ostatnio popelnil glupi blad (w meczu z Atalanta).... widac w nim rozluznienie i jakby mniejsza koncentracje

Gigi i tak jest super

Ostatnio zmieniony 18 lutego 2005, 12:03 przez DamKam, łącznie zmieniany 2 razy.
- tomcatmi6
- Qualità Juventino
No niestety tak juz jest z translatorami:D ale to kwestia przyzwyczajenia, Del Piero tlumaczy jako "Of the Piero", ale ogolny sens zdan da sie odczytac porpawnie.
Co do translatora to jest to Power Translator 7.0 (do sciagniecia na e-mule, wystarczy wpisac "translator" i ten program ma najwiecej zrodel), dobry program ale posluguje sie jeszcze dla porownania translatorem ze strony http://world.altavista.com/ - tez calkiem dobry i mozna wpisac strone www do przetlumaczenia. Poki co starcza mi do tlumaczenia, trudniejsze teksty to juz wyzsza szkola jazdy.
Co do plotek to owszem wszyscy mozemy sie przekonac, ostatnio coraz czesciej o tym ze niektore gazety pisza brednie. Dlatego tez postanowilem korzystac tylko ze zrodel typu: strona oficjalna, gazzetta.it, skysports.com. Reszte informacji staram sie dokladnie analizowac.
pozdr
Co do translatora to jest to Power Translator 7.0 (do sciagniecia na e-mule, wystarczy wpisac "translator" i ten program ma najwiecej zrodel), dobry program ale posluguje sie jeszcze dla porownania translatorem ze strony http://world.altavista.com/ - tez calkiem dobry i mozna wpisac strone www do przetlumaczenia. Poki co starcza mi do tlumaczenia, trudniejsze teksty to juz wyzsza szkola jazdy.
Co do plotek to owszem wszyscy mozemy sie przekonac, ostatnio coraz czesciej o tym ze niektore gazety pisza brednie. Dlatego tez postanowilem korzystac tylko ze zrodel typu: strona oficjalna, gazzetta.it, skysports.com. Reszte informacji staram sie dokladnie analizowac.
pozdr