Juventus 2-1 Udinese

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
white_wolv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2005, 17:59

Mecz ogladalem za na CCTV5 dzieki wspanialemu CoolStreamerowi.

Juventus zagral dzis bardzo dobre spotkanie.Objelismy prowadzenie juz w 1 minucie co spowodowalo ze obraz gry byl taki a nie inny.Do 30 min kontrolowalismy przebieg meczu niedopuszczjac Udinese do stworzenia groznej sytuacji.Sami w tym okresie mielismy jedna,ale Trezeguet pomylil sie strzelajac z 11m i pilka o kilka centymetrow minela slupek.
Jednak w 30 minucie Juve wreszcie ruszylo do ataku.I to jak!W ciagu 3minut kilkukrotnie zdolalismy powaznie zagrozic bramce Udine.Naprawde milo sie patrzylo na to co robili wtedy Juventini.Jednak do przerwy wnik bez zmian.
Pozniej wiadomo..fantastyczna bramka Camoranesiego tuz po przerwie,chwila atakow gosci i znowu Juventus zaczyna naciskac.Zlatan,Del Piero i Camoranesi-ta trojka byla dzis powaznym problemem formacji defensywnej Udinese.

A oto noty jakie w skali 1-10 wystawilbym poszczegolnym zawodnikom:
Buffon 7 - jak zawsze solidny,mimo iz nie mial jakos szczegolnie duzo roboty to bronil pewnie i skutecznie,

Zebina 7 - solidny i skuteczny z tylu byl takze widoczny podczas konstruowania akcji ofensywnych,
Thuram 6 - jakos dzisiaj jego gra nie przypadla mi do gustu,to po jego bledzie stracilismy bramke w koncowce,przez wiekszosc meczu gral jednak poprawnie
Cannavaro 7 - swoje zadania wykonywal poprawnie,byl pewny w defensywie szkoda ze kontuzja wyeliminowala go z 2 czesci meczu,miejmy nadzieje ze to nic powaznego;
Montero 6 - nie mozna sie do niego przyczepic,choc majac w pamieci jego blad z meczu w Parmie,oraz liczbe karnych i czerwonych kartek jakie nam zafundowal w poprzednim sezonie drzalem przy kazdej jego interwencji,na szczescie nie wypadl zle..

Camoranesi 8 - napedzal dzis ofensywe Juve,jego rajdy byly niesamowicie grozne a w dodatku popisal sie pieknyum strzalem z woleja ktory wyladowal pod poprzeczka bramki De Sanctisa;
Emerson 7,5 - fantastyczny w destrukcji przydawal sie takze podczas konstruowania akcji kilkakrotnie groznie uderzal na bramke gosci;
Zambrotta 6,5 - zagral niezle ale byl malo widoczny,zostal ]przycmiony przez Camoranesiego;

Del Piero 7,5 - naprawde dobry mecz,Alex pokazal dzis klase,swietnie sie rozumial ze Zlatanem dobrze wykonywal stale fragmenty gry,zaprezentowal tez kilka udanych dryblingow,
Ibrahimovic 8 - najlepszy na boisku,biegal,walczyl,dryblowal strzelal,obroncy Udine naprawde mieli z nim ogromne problemy
Trezeguet 5,5 - ogolnie zawiodl..jeden grozny strzal to zdecydowanie za malo,tym bardziej ze powinien byl zdobyc w tej sytuacji bramke,dodatkowo latwo dawal sie lapac na spalonym..
---
Blasi 6,5 - nie mozna miec do niego wiekszych zarzutow..
Pesotto 6,5 - jak wyzej
Zalayeta ? - on wogole dotknal pilki?
_______
Jesli chodzi o druzyne Udinese to chcialbym zwrocic uwage na Jankulovskiego ktory,co bylo widac dzis,jest wojownikiem pokroju Nedveda.Bardzo chcialbym go w naszej druzynie.

Co do nieuznanej bramki nie wypowiem sie.Akurat wtedy zaczelo mi "scinac" wiec nie widzialem tej sytuacji,szkoda ze to sie zdarzylo bo mimo dobrej gry znowu bedziemy posadzani o nieuczciwosc..

Ogolnie mecz wygrala dzis nam druga linia ktora grala pewnie zarowno w ofensywie jak i destrukcji.Zagralismy dzis naprawde dobre spotkanie.
Ostatnio zmieniony 13 lutego 2005, 18:20 przez white_wolv, łącznie zmieniany 3 razy.

leniup

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2005, 18:15

Ufff.
Bardzo dobrze się stało że dziś zainkasowaliśmy 3 punkty. udinese rewelacja sezonu nie była aż aka straszna... Najważniejsze że nie ma żadnego kryzysu a poprzednie dwa mecze to były tylko wypadki przy pracy. Ciesze się że Nedved ma wrócić. Ustawienie 4-3-3 przyniosło korzyść. Osobiście się jemuu dziwiłem, no ale było dobrze. Zadziwia mnie Camor. Naprawdę ten sezon w jego wykonaniu jest świetny. Zawsze walczy, strzela robi wszystko dla drużyny. Ciekawe jak dziś Milan... Ogólnie cieszy że znów wygrywamy, bo do meczu z Realem już pozostało bardzo bardzo mało czasu...
white_wolv pisze:Del Piero 7,5 - naprawde dobry mecz,Alex pokazal dzis klase,swetnie sie rozumial ze Zlatanem dobrze wykonywal stale fragmenty gry,zaprezentowal tez kilka udanych dryblingow.
Bardzo dobrze 8) Może zamknie buzię tym co go krytykują, choć nie sądze...

Obrazek
white_wolv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2005, 18:22

leniup pisze:Ufff.
white_wolv pisze:Del Piero 7,5 - naprawde dobry mecz,Alex pokazal dzis klase,swetnie sie rozumial ze Zlatanem dobrze wykonywal stale fragmenty gry,zaprezentowal tez kilka udanych dryblingow.
Bardzo dobrze 8) Może zamknie buzię tym co go krytykują, choć nie sądze...
Jednym meczem to nie sadze,ale jesli nadal bedzie gral tak jak dzis to na pewno..

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2005, 18:48

Otoz dzisiejszy wynik popsula fatalna informacja... byl pozar w fabryce kubusia :cry: i co teraz bedzie pil Rybeq ze swoja polonistka Marzenka jezdzaca BMW?

Co do samego spotkania nie moge byc niezadowolonym.Bramka w koncowce absolunie nie zepsula dobrego humoru spowodowanego zdobycza trzech punktow. Nalezy popracowac nad koncentracja i skutecznoscia a wszystko powinno byc dobrze.

Mam nadzieje ze po tym spotkaniu nasi zawodnicy nabiora nowych sil i radosci z gry.
Bramek mogloby byc wiecej lecz zabraklo tego co zwykle- skutecznosci.
Nad tym zawodnicy beda musieli popracowac.
Sprawdzilo sie nowe ustawienie z trojka atakujacych. Kazdy z nich wnosil cos do gry. Cieszy wysoka forma Ibrahimovicia i doskonala gra Camora (choc do tego juz czas sie przyzwyczaic :wink: ).
Spotkanie to napawa mnie optymizmem przed przyszlotygodniowym meczem z Realem.
Mysle ze ze powinnismy sobie poradzic.

90% zaslugi przy pierwszej bramce mial Emerson ktory w mistrzowskim stylu dogral do Zlatna.Szwed nie mogl nie wykorzystac sytuacji sam na sam. Natomiast druga bramka to kunszt Camora, walnal tak mocno ze az bramka drzala :] Doskonaly strzal.

Pozostaje miec nadzieje ze dwie ostanie wpadki byly zwyklymi wypadkami przy pracy a Juventus wraca do mistrzowskiej formy i nadal bedzie kroczyl sciezka mistrzow :]

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
ADAMJUVENTUSPL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2005, 18:58

Ach najbardziej nie mogę przeboleć tej straconej bramki, mam nadzieję że wreszcie kiedyś nauczymy się grać do końca i tracić głupich bramek po 90 minucie gry.
Ale ogólnie mecz dobry, ciekawy, wreszcie nikt nie będzie gadał że gramy nudną piłkę, bardzo dobra współpraca Zlatana i Alexa, mam nadzieję że nasz kapitan będzie utrzymywał obecną formę do końca sezonu wtedy będzie prowadził równą walkę z Davidem o podstawową 11, ale musi tak grać do końca żeby to nie był pojedyńczy epizod, co do Treze to zagrał słabo, ale jemu można wybaczyć po tej operacji jeszcze do siebie dochodzi i możemy sie spodziewać że tak jak teraz dobre mecze będzie przeplatał ze słabymi. trójka pomocników również dobrze sobie radziła, choć Zambrottę wolę w obronie. No i obrona - gdyby nie ta stracona bramka...

Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus

"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
Wojtom

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2005, 19:14

Ta wygrana była nam bardzo potrzebna. Udało nam się osiągnąc dobry wynik, choć stracona bramka troche psuje humor. Moglismy juz dotrzymac do końca te 2-0.

Wrócili do wygrywania i mam nadzieje, ze podniesie ich to troche na duchu, i znowu zaczną dobrze się spisywać. Prawda, moglismy strzelić więcej bramek, bo okazji było sporo. Ze skutecznością nie jest jeszcze najlepiej, ale myśle, ze wygrana z Udinese, to dobry znak. :) Bardzo dobry mecz Camoranesiego, Zlatana i Del Piero, którzy przesądzili o wygranej. Alex zagrał dobry mecz, zaliczył asystę i szkoda tylko, ze Capello zdjął go na siłę w 84 minucie... Bardzo ładna akcja DP z Camorem, i rownie ładna bramka. Samuraj pociągnął w okienko pięknie :P Trezeguet cos dzisiaj nie za bardzo, ale kazdy moze miec gorszy dzień. Ciesze się z wygranej i liczę, ze z Messiną pojdzie nam rownie dobrze, ale tym razem wytrzymamy do konca. Trzeba nabrać sił przed Realem.

Znowu pewnie będzie gadania, ze Juventusowi pomagają sędziowie, po tym jak z prawidłowej pozycji piłkarze Udinese zdobyli gola, a sędzia nie uznał bramki. :roll:

P.S Wszystko dobrze z Cannavaro? Bo na Rai pokazywali jak trzymał się za kostke po jakims starciu? Mam nadzieje, ze to nic groznego, bo stracic go tuż przed meczem z Realem, to byłoby katastrofą... :roll:

Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
Szymek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2005, 19:31

Wreszcie udało się nam wygrać. Ta wygrana była na potrzebna jak mało co. Niepotrzebnie straciliśmy bramkę w 92 minucie :?

W tym meczu Capello zastosował inną taktykę, zagraliśmy 3 napastnikami co już po 36 sekundach gry przyniosło dobry wynik. Mam nadzieje że treaz uwierzyli w siebie, przeciwinik był naprawdę mocny bo zajmuje 3 lokatę w lidze. Bardzo dobry mecz Alexa Del Piero 8) Camora oraz Zlatana. Alex zaliczył asystę, szkoda że nie bramkę. Mecz należał do Juve :wink: Mam nadzieję na zwycięstwo z Messiną. Aha, jeszcze jedno - Kryzys? Jaki kryzys? Coś sie nam wydawało :wink:

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2005, 19:42

Szymek pisze:W tym meczu Capello zastosował inną taktykę, zagraliśmy 3 napastnikami co już po 36 sekundach gry przyniosło dobry wynik.
Ta bramka mogla rownie dobrze pasc gdybysmy grali jednym napastnikiem.Akurat w tej sytuacji ustawienie nie moglo pomoc.
Szymek pisze: Alex zaliczył asystę, szkoda że nie bramkę.
Znikomy udzial DP przy bramce Camora, choc przyznaje ze gral niezle.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
white_wolv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2005, 20:01

Wojtom pisze:P.S Wszystko dobrze z Cannavaro? Bo na Rai pokazywali jak trzymał się za kostke po jakims starciu? Mam nadzieje, ze to nic groznego, bo stracic go tuż przed meczem z Realem, to byłoby katastrofą... :roll:
No nie wiem..w 45 minucie zawodnik Udinese "przeoral" go korkiem po lydce.Uraz bardzo bolesny ale mysle ze to nie bedzie nic powazniejszego.

Martin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2005, 21:08

Serie A Juventus vs Udinese 13.02.2005 320 x 240 rmvb

i Jezyk: Angielski
i Liczba plików: 2 plus plik nfo
i Ripper: nobuzz

i Video Info - -
i Bit Rate: 532 kbps
i Kodek: Real Media
i Frame Rate: NTSC 29.97
i Rozdzielczosc: 320 x 240

torrent z meczem

Log in: 15.12.1997
Log out: 31.03.2013
Mario_166

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2005, 21:22

Cieszy mnie ta wygrana tak myslalem ze juve wygra gora 1 bramka ale licza sie 3pkt i dobra postawa zawodnikow juve szczegolnie alexa mam nadzieje ze nasza forma bedzie w szytowym okresie w meczu z realem

Chip

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2005, 21:59

JUVE GÓRĄ!!! Bardzo cieszą 3 punkty, bo po tych dwóch porażkach atmosfera w klubie mogła być nieciekawa.Szkoda trochę tej straconej bramki w końcówce, bo wynik 2:0 dużo lepiej brzmi niż 2:1.No ale nie zapominajmy że mogło być również w drugą stronę gdyby sędzia uznał prawidłowo zdobytą bramkę Favy. Więc nie ma co narzekać na wynik. Juventus zagrał w nowym ustawieniu z 3 napastnikami-Del Piero,Trezeguet i Ibrahimovichem.Jednak Del Piero był trochę cofnięty. I wydaje mi się że było to dobre posunięcie Capello.Mecz zaczął się wprost rewelacyjnie dla nas, długa piłka Emersona i Ibra znalazł się sam przed bramką Udine i nie zmarnował okazji- 1:0 dla Juve!! Bardzo dobrą robotę w środku pola wykonywał Emerson,mecz ten pokazał że jest on bardzo ważny dla naszej drużyny.Boję się tylko o Cannavaro bo chyba doznał jakiejś kontuzji że musiał zejść w przerwie. Miejmy nadzieję że to nic poważnego, bo przed meczem z Realem byłby to wielki cios dla naszej formacji defensywnej.Trochę gorsze spotkanie w wykonaniu Thurama i Zebiny. Bardzo dobry mecz-szczególnie rozegrali Del Piero,Ibrahimovich i Camoranesi. A gol na 2:0 Camora był wprost piękny.Niesamowite uderzenie w okno bramki Udinese.W ogóle niewidoczny Trezeguet, widać że David nie jest w dobrej formie.Mnie najbardziej cieszy jednak dobry mecz Del Piero, pokazał kilka fajnych dryblingów,ładnie strzelał z rzutów wolnych,zaliczył asystę.Mam nadzieję że Alex pokaże dobrą piłkę również z Realem. Bo teraz czekamy na mecz z Messiną a później już Real. Jedno jest pewne forma Juve zwyżkuje, może jeszcze nie jest to jakaś oszałamiająca forma ale widać postępy. FORZA JUVE!!!!!!

"Czyż to, co daje szczęście człowiekowi, musi być następnie źródłem jego cierpień?"-Johann Wolfgang Goethe
_Jah

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2005, 23:25

To było wreszcie widowisko, w pełni emocjonujące ;). Wpływ na to miał przeciwnik, zespół Udinese, który zajmuje (a raczej, zajmował) 3 miejsce w lidze. To był mecz z tych gatunkowo, cięższych, usztywniających, tymbardziej, iż nie mogliśmy sobie pozwolić już na wpadkę, względem Milanu. Zaprawdę, w trudnej sytuacji znajdowaliśmy się przed pierwszym gwizdkiem sędziego. Wiedzieliśmy, że jeśli chcemy wygrać, to musimy definitywnie coś zmienić w dotychczasowej myśli. Ostatecznie więc, jestem aż nadto zadowolony, albowiem udało nam się spokojnie przeskoczyć, dość wysoko zawieszoną, poprzeczkę.
Jak słusznie zauważył BIANCONERI, nasz trener obrał ustawienie z trzema napastnikami, gdyż nie może w pełni liczyć na swoich zawodników, z drugiej linii. Jednak w sumie, tak czy inaczej, decyzja ta zasługuje na to, aby się jej dokładniej przyjrzeć. Ostatecznie, moim zdaniem, ten wariant się nie sprawdził. Wynikało to z tego, że każdy z tej trójki myślał przede wszystkim, o swojej, dobrej grze. Rywalizacja jest zdrowa, ale uważam, że znajdujemy się na tak dojrzałym poziomie, że nawet i nad tym wypadałoby, trochę popracować. Po co krytykować Trezegeut'a, jeżeli jego konkurent snajperski, strzela bramkę już w 1 minucie i automatycznie, wzbudza zaufanie wśród graczy pokroju Camora czy przede wszystkim, Emersona? Tymbardziej, że w tym meczu sam Alex, miał sporo do udowodnienia. Trezegeut był skazany na słaby występ, i nikogo jego dyspozycja, nie powinna dziwić.

Wielkie romanse, żadnych pocałunków, w ogóle niczego. Bardzo czyste! A jednak wielkie. Uczucia, niewypowiedziane uczucia są niezapomniane... La Vecchia Signora, czyli Stara Dama!
Adu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2005, 23:45

w koncu sie doczekalismy. brawo. po dwoch kolejnych porazkach to zwyciestwo nad trzercim w tabeli udinesse bylo bardzo wazne. na pewno wzmocni to morale druzyny. i to dobrze ze przed meczem z realem. brawo dla capello ze w koncu cos zmienil mijmy nadzieje ze teraz bedzie lepiej, jeszcze tylko wroci nedved i bedzie super. a swoja droga ciekawe w jakim ustawieniu juve wyjdzie na nastepny mecz, moze skoro tym razem bylo dobrze to tak zostawic? wazne ze wszyscy zagrali dobrze ui ze trzy punkty wedruja do juve

wszystkie drogi prowadza do... TURYNU!
Capitan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lutego 2005, 00:24

Brawo dla Capello za nowe ustawienie. To był świetny pomysł. Wniósł do gry coś nowego i ciekawego. Mówiąc krótko zagralismy bardzo dobrze. Stworzyliśmy wiele okazji i tylko trochę szkoda, że nie wszystkie zostały wykorzystane. Ale najważniejsze są 3 pkt. No i oczywiście wspomnieć trzeba o Del Piero. Zagrał na wysokim poziomie. Zobaczymy czy spodobał się również dziennikarzom.
FORZA JUVE FORZA CAPELLO FORZA ALEX

Zablokowany