Zebina dziekuje Juve

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
tomcatmi6

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2005, 13:42

Obronca Jonathan Zebina podziekowal Juventusowi za pomoc w uzyskaniu powolania do kadry Francji. Dwudziestoszescioletni, byly zawodnik Romy, uwaza przejscie do Juve w 2004 roku za wlasciwy krok w jego karierze, podnoszacy jego pozycje jako zawodnika.
Zebina, powolany w srode po raz pierwszy do reprezentacji Francji na mecz ze Szwecja, byl jednym z zawodnikow zawsze obecnych w podstaowym skladzie.
"Wszedlem do skladu reprezentacji, dzieki Juve"- powiedzial Zebina reporterowi L'Equipe - "Gdybym zostal w Romie, sadze ze moej szanse na gre w reprezentacji byly by mniejsze"
"W Romie mozna rozegrac dobry mecz, lecz swiat o tym sie nie dowie. Juve jest inne, jest klubem ktory ma inne podejscie do mediow"

zrodlo www.skysports.com

Milo takie cos uslyszec, Zebina odwdziecza sie Capello za okazane zaufanie i rozwija swoje umiejetnosci grajac w Juve.
pozdr

Szymek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2005, 14:04

Podczas gry w Romie na powołanie do kadry raczej ni mógł liczyć. W Romie nie był gwiazdą, a w Juve gra naprawdę bardzo dobrze. Jest jedym z najlpeszych obrońców we Włoszech. Capello zauwafał mu ponieważ pracował z nim w Romie. Szkoda że Alexa nie darzy zaufaniem :evil:

gosciu_Muranista

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2005, 16:05

to bardzo cieszy gdy słyszy się takie rzeczy. To tylko dobrze świadczy o klubie i samym zawodniku. Ale on mówi prawde gdy grał w Romie nic o nim nie było słychać. Gdy przychodził do Juve to co tu dużo mówić było on zawodnikiem anonimowym. Mój kolega także fan Juve stwierdził że bez sensowny to jest transfer bo Zebina będzie tylko ławe grzał a tu prosze. Juve ma w swoim składzie kolejnego reprezentanta kraju.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2005, 17:18

Szymek pisze:Szkoda że Alexa nie darzy zaufaniem :evil:
Hmm :roll: A co wolisz zwycięstwo Juventusu , czy grę Alexa :?: :wink:

A co do tematu no to to nie tylko zasługa Juve , bo Juve ma dostep tylko do Mediów ale potrafi także zrobić doskonałego zawodnika np:Camoranesi. Większość kariery spędził w Romie i to tam szlifował swój talent , umiejętnosci i poznawał piłkarski świat , Juventus był tylko nowym pracodawcą o większych aspiracjach od poprzedniego tzw: Roma ... no zreszta sami wiecie o co mi chodzi , Juve ma wieksze szanse na LM , Scudetto itp , a Zebinie miejscew kadrze sie należy ma chłopak talent i jest jednym z filari naszej obrony :!:

Martin4

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2005, 17:31

Zgadzam się !!! Zebina to świetny zawodnik !! To był strzał w dziesiątke sprowadzając Go do JUVE :D Oby jego talent rozwijał sie dalej :!:...
Życze mu dalszych sukcesów zarówno z JUVE jak i z reprezentacja Francji...:)

Obrazek
Mane

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 lutego 2005, 17:44

Szymek pisze: Szkoda że Alexa nie darzy zaufaniem :evil:
Alex w obecnej formie nie zasluguje na takie zaufanie jak Zebina :)

TomiQ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2005, 18:21

Szymek pisze:Podczas gry w Romie na powołanie do kadry raczej ni mógł liczyć. W Romie nie był gwiazdą, a w Juve gra naprawdę bardzo dobrze. Jest jedym z najlpeszych obrońców we Włoszech. Capello zauwafał mu ponieważ pracował z nim w Romie. Szkoda że Alexa nie darzy zaufaniem :evil:
Zgadzam sie z Toba w 100%!!!!Miło usłyszeć że to właśnie dzieki grze w JUVE Zebina uważą że dostał powołanie do reprezentacji!!!Ja uważam że to jeden z najlepszych prawych obrońców w Serie A!!A może i jeden z najlepszych prawych obrońców na świecie?? :D

Z JUVE od 1996 roku i już na zawsze tak będzie!!!FORZA JUVE!!!Wyciąg z regulaminu:3.f) Należy pamiętać o tym, że w dyskusji atakujemy poglądy, a nie ich autora!
ADAMJUVENTUSPL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2005, 18:50

Pelson pisze:
Dla mnie najlepiej jedno i drugie.

A co do tematu, to ja od początku w niego wierzyłem, wielu go skreśliło na początku, a ja wiem że tak nie można, zresztą mam doświadczenie którego najlepszym przykładem jest Camor. Bardzo się cieszę że ten zawodnik się u nas zadomowił, bardzo go polubiłem i uwarzam że przez najblioższe 3-4 lata będzie grał u nas w podstawowej jedenastce, a może nawet dłużej, a przez następne lata jak dorośnie jakiś talent z Primavery będzie z nim walczył o podstawowy skład.

Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus

"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
Szymek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2005, 19:58

Pelson pisze:
Jedno i drugie
Oczywiście ważniejsze jest zwycięstwo Juve, ale czasami uwarzam że nasz coach przesadza np. jak Alex przesiada cały mecz na ławce. moja przygoda z Juve zaczęła się od Alexa, na początku Alex=Juve. teraz już tak nie jest, ale on dla mnie jest najlepszym zawodnikiem.

juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lutego 2005, 15:30

To glownie zasluga Capello ktory promowal Zebine, nawet za czasow jego kiepskiej gry w Rzymie. Nie moge powiedziec, ze nie bylem przeciwny transferowi Zebiny, bo bym sklalam. W Romie uchodzil za sredniego jak nie slabego obronce. U nas jednak zaskoczyl wszytskich(rowniez mnie) i przekonal, ze jest naprawde dobrym graczem, ktory zasluguje na uznanie. Obecnie jest naszym podstawowym graczem, ktory wnosi duzy wklad w gre zespolu tak defensywna jak i ofensywna. Ciesze sie tez, ze to wlasnie transfer do Juve uczynil z niego reprezentanta kraju.

Obrazek
FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lutego 2005, 16:41

Hehehe dlaczego zgadlem kto jest autorem tego tematu :wink: (kolejny z serii "XXX powiedzial..."). :D
Coz, kiedy Zebina przechodzil do Juve to zastanawialem sie co z tego wyniknie, pozytywem bylo dla mnie jedynie to, ze Thuram bedzie mogl grac na srodku obrony, gdzie lubi grac najbardziej. :roll: Ale teraz jestem zadowolony z gry tego czlowieka. Mam nadzieje ze bedzie caly czas pracowal nad swoja forma. :)

tomcatmi6

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lutego 2005, 17:14

Nie wiem co jest zlego w tym ze przyblizam wypowiedzi graczy Juve, czytelnikom tego forum? Moze mi odpowiesz, bo ja za cholere nie moge sie domyslic w czym to komukolwiek przeszkadza?
pozdr
PS. Gratuluje domyslnosci...

mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lutego 2005, 17:55

tomcatmi6 pisze:Nie wiem co jest zlego w tym ze przyblizam wypowiedzi graczy Juve, czytelnikom tego forum? Moze mi odpowiesz, bo ja za cholere nie moge sie domyslic w czym to komukolwiek przeszkadza?
Towarzyszu tomcatmi6, a gdzie ja powiedzialem ze to mi przeszkadza albo ze przeszkadza komukolwiek? :roll: Po prostu nie wiem czy tylko ja ale przyzwyczailem sie do tego ze zakladasz tematy tego typu, ale przeciez ani sie nie burze, ani nic z tych rzeczy... :| Z reszta sam sie w tym temacie przeciez wypowiedzialem. Jesli poczules sie urazony, tarzam sie w prochu i popiele i prosze o wybaczenie :roll:
tomcatmi6 pisze:PS. Gratuluje domyslnosci...
A jak 8)

tomcatmi6

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lutego 2005, 18:59

Spoko po prostu sie zbulwersowalem, bo nie tlumacze tego dla siebie, staram sie wyciagac najciekawsze newsy ktore nie zostaly zamieszczone na JP, do tego topicu. A ze ostatnio slychac tylko wyopwiedzi pilkarzy to nie pozostawalo mi nic innego jak je zamiescic. Postaram sie tlumaczyc tez rozne podsumowania, opisy itp ale tylko jesli takowe beda .
pozdr

ODPOWIEDZ