prawda o capello
- juvus16
- Juventino
nie bede duzo pisal. przeczytajcie sobie co tam pisze. wedlug mnie jest juz wszystko jasne zobaczcie:
zobaczcie: http://www.pilka.pl/index.php?mid=2&show=684
FORZA JUVE FORZA ALEX
zobaczcie: http://www.pilka.pl/index.php?mid=2&show=684
FORZA JUVE FORZA ALEX
- Ja-JUVE-nek
- Juventino
Myśle że artykuł jest troche przesadzony co do Del Piero, bardziej zauważyłem to wobec Tacchinardiego, ponieważ mimo iż gra ostatnio słabo to i tak powinien dostawać więcej sznas żeby spowrotem złapać ogranie...Faktycznie Del Piero nie jest faworytem Capello ale myśle ze w tym przypadku jest to troche uzasadnione ponieważ Alex gra nie co gorzej, myśle że gdyby wróciła mu forma to wróciłby do wyjściowej 11, taka prawda...
- tomcatmi6
- Qualità Juventino
Co JEST TAM NAPISANE to po pierwsze, po drugie jakbym chcial poczytac kretynizmy i plotki to bym sobie kupil bravo sport, po trzecie Pani Redaktor Agnieszka jest kibicem Interu i znana jest ze swoich "obiektywnych" artykulow i felietonow, na co juz zwracalem szanownej pani redaktor uwage. Ale wielce sie oburzyla. Proponuje nie czytac tych wypocinbo to mozna tylko sie zdenerwowac.
pozdrawiam
pozdrawiam
"cane che abbaia non morde"

SoloJuve.com - juventus, juve, stara dama, del piero, turyn, delle alpi, scudetto, serie a

SoloJuve.com - juventus, juve, stara dama, del piero, turyn, delle alpi, scudetto, serie a
- nookie
- Juventino
mi tez sie wydaje ze to Capello nie jest taki do konca jak przedstawiono go w tym artykule..to ze odsuwa Alexa od skladu to normalna rzecz..i prawda jest taka ze Lippi nie mial "odwagi" zeby to zrobic..jak narazie Juventus jest pierwszy a gdyby Capello zle prowadzil JUVE to chyba nie zajmowalibysmy takiej pozycji jaka teraz zajmujemy..tak wiec mysle ze ten artykul jest czyms w rodzaju proby pokazania ze Alex siedzi na lawce nie za gre jaka prezentuje ale za osobiste sympatie trenera..a to uwazam za niesprawiedliwe.. 

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
- wErOn
- Juventino
Myślę, ze najwięcej w tym temacie mają krytycy, kibice piłkarzy takich jak Del Piero. Na Capello można bluzgać ale trzeba zauważyć, że dzięki jego taktyce jesteśmy pierwsi w Serie A, a nie bezmyślnie gadać "Lippi wróć!".
Grande Marcello to zasłużona postać, ale sami widzieliśmy, że on nie mial już pomysłu na Juve, ostatni sezon to porażka, a szkoda bo mógl się pięknie pożegać z klubem :roll:
Gdy się dowiedziałem, że Capello obejmie Juve nie byłem zachwycony, ale gdy patrze na to z perspektywy tej ponad połowy sezonu, to uświadamiam sobie, że się myliłem i zawiele nie wiem o piłce. Oceniałem Capello jako buraka romaniste, za wiele o nim nie wiedząc.
Ciągle do końca nie ufam Capello i jakoś nie mogę wpełni uwierzyć w jego taktykę tj. brak rotacji. Niewydaje mi się, abyśmy w maju mieli "kim grać" bo więkośc będzie już zmęczona, a poszkodowani będą mysleli być może o odejściu. Jednak będe bardzo szczęśliwy gdy uda nam się zdobyć Scudetto i LM w tym roku i wtedy przekonam się, żę Capello to wspaniały coach.
I nie chcę tu ośmieszać "kibiców piłkarza" bo każdy jakoś zaczynał, każdy dzięki jakiemuś wydarzeniu lub piłkarzowi jest z Juve. Ja zakochałem się w Alexie wiele lat temu, kiedy połowa dzieciaków biegała po boisku z nazwiskiem na plecach Del Piero, a druga połowa Ronaldo w koszulce Barcy. Jedni kochają tańczyć bo zobaczyli Jacksona, inni śpiewają dzięki Madonnie, a ja kocham Juve i futbol dzięki Del Piero. Jednak teraz nie mam złudzeń - na każdego gwiazdora przychodzi czas, a że Capello zadecydował o losie DP to nie zaczy, że jest katem, czy nie zna się na trenowaniu.
Zresztą co my możemy wiedzieć, jak większość Juve widzi mecz Juve 5 razy do roku, w transmisjach LM
Capello robi swoje, a włodarze Juve głupi nie są :roll:
Grande Marcello to zasłużona postać, ale sami widzieliśmy, że on nie mial już pomysłu na Juve, ostatni sezon to porażka, a szkoda bo mógl się pięknie pożegać z klubem :roll:
Gdy się dowiedziałem, że Capello obejmie Juve nie byłem zachwycony, ale gdy patrze na to z perspektywy tej ponad połowy sezonu, to uświadamiam sobie, że się myliłem i zawiele nie wiem o piłce. Oceniałem Capello jako buraka romaniste, za wiele o nim nie wiedząc.
Ciągle do końca nie ufam Capello i jakoś nie mogę wpełni uwierzyć w jego taktykę tj. brak rotacji. Niewydaje mi się, abyśmy w maju mieli "kim grać" bo więkośc będzie już zmęczona, a poszkodowani będą mysleli być może o odejściu. Jednak będe bardzo szczęśliwy gdy uda nam się zdobyć Scudetto i LM w tym roku i wtedy przekonam się, żę Capello to wspaniały coach.
I nie chcę tu ośmieszać "kibiców piłkarza" bo każdy jakoś zaczynał, każdy dzięki jakiemuś wydarzeniu lub piłkarzowi jest z Juve. Ja zakochałem się w Alexie wiele lat temu, kiedy połowa dzieciaków biegała po boisku z nazwiskiem na plecach Del Piero, a druga połowa Ronaldo w koszulce Barcy. Jedni kochają tańczyć bo zobaczyli Jacksona, inni śpiewają dzięki Madonnie, a ja kocham Juve i futbol dzięki Del Piero. Jednak teraz nie mam złudzeń - na każdego gwiazdora przychodzi czas, a że Capello zadecydował o losie DP to nie zaczy, że jest katem, czy nie zna się na trenowaniu.
Zresztą co my możemy wiedzieć, jak większość Juve widzi mecz Juve 5 razy do roku, w transmisjach LM

(..)z każdą godziną, z każdą minutą uczę się ciebie człowieku.. z każdą sekundą i z każdą chwilą jestem głupszy(..)
Wolność i kapitalizm!
Wolność i kapitalizm!
- Vincitore
- Juventino
:lol:
Buhha to nie jest śmieszne to jest żałosne!! :lol:
Chcą zdołować Juventus , a takimi artykułami właśnie bardziej ich do mobilizują do walki jeżeli chodzi o Del Piero grzeje ławę??
Przecież obecnie z pośród trójki Del Piero , Zlatan , Trezeguet - Alex jest obecnie najsłabszy kondycyjnie ale nie brak mu woli wali mimo formy pokazuje sie z jak najlepszej strony w ostatnim meczu z Sampdorią jako jedyny z Juventusu walczył , a koleżance Agnieszce chodziło raczej o to że Del Piero nie zagrał ani minuty z Palermo , żal mi takich ludzi którzy pisza takie rzeczy , bo poprostu mają kompleks niższości i taka jest prawda mogę dostać kartkę za tego posta ale bedzie warto bo w końcu napisałem to co myślę o tej pani!! ale niech bedzie jeszcze więcej takich artykułów tyle że na świecie to Real się nie podbuduje na mecz z Juventusem i dostanie baty że HEJ!
Buhha to nie jest śmieszne to jest żałosne!! :lol:
Chcą zdołować Juventus , a takimi artykułami właśnie bardziej ich do mobilizują do walki jeżeli chodzi o Del Piero grzeje ławę??
Przecież obecnie z pośród trójki Del Piero , Zlatan , Trezeguet - Alex jest obecnie najsłabszy kondycyjnie ale nie brak mu woli wali mimo formy pokazuje sie z jak najlepszej strony w ostatnim meczu z Sampdorią jako jedyny z Juventusu walczył , a koleżance Agnieszce chodziło raczej o to że Del Piero nie zagrał ani minuty z Palermo , żal mi takich ludzi którzy pisza takie rzeczy , bo poprostu mają kompleks niższości i taka jest prawda mogę dostać kartkę za tego posta ale bedzie warto bo w końcu napisałem to co myślę o tej pani!! ale niech bedzie jeszcze więcej takich artykułów tyle że na świecie to Real się nie podbuduje na mecz z Juventusem i dostanie baty że HEJ!
- DamKam
- Juventino
Ja za Capello osobiscie nie przepadam !!!
To fakt iz na poczatku sezonu Juve gralo dobrze- i mozna to sobie bylo tlumaczyc zmianami w klubie takze na stanowisku trenera, ale po czasie jego taktyka "zelaznego" skladu zaczela szfankowac !!!
Co co sprawy DP- ciezko powiedziec czy to jest przyklad jakiejs antypatii do zawodnika.... wkoncu DP nie gra cudownie i dostal jakby nie bylo duzo szans gry np. zagral cale spotkanie z Sampdoria !!! Zobaczymy co bedzie dalej, mysle ze wkoncu DP bedzie mogl pokazac cos wiecej.
Jednak zszokowala mnie wypowiedz Baggio i Montelli- jezeli to prawda to po prostu Capello zachowal sie bardzo bardzo zle !!! Tak nie powinno byc.... mysle ze w Juve nie bedzie poglebial tego perfidnego systemu dyskryminowania wybranych przez siebie zawodnikow !!!!
To fakt iz na poczatku sezonu Juve gralo dobrze- i mozna to sobie bylo tlumaczyc zmianami w klubie takze na stanowisku trenera, ale po czasie jego taktyka "zelaznego" skladu zaczela szfankowac !!!
Co co sprawy DP- ciezko powiedziec czy to jest przyklad jakiejs antypatii do zawodnika.... wkoncu DP nie gra cudownie i dostal jakby nie bylo duzo szans gry np. zagral cale spotkanie z Sampdoria !!! Zobaczymy co bedzie dalej, mysle ze wkoncu DP bedzie mogl pokazac cos wiecej.
Jednak zszokowala mnie wypowiedz Baggio i Montelli- jezeli to prawda to po prostu Capello zachowal sie bardzo bardzo zle !!! Tak nie powinno byc.... mysle ze w Juve nie bedzie poglebial tego perfidnego systemu dyskryminowania wybranych przez siebie zawodnikow !!!!
- Kuba Napierski
- Juventino
Rzeczywiście zachował się źle i to nie ulega wątpliwości :? . A narazie widzę że w Juve nie zrobił wiele dobrego :roll: . Wyniki są choć z dnia na dzień coraz gorsze a o stylu gry już nie wspomnę :x . Nasz footbol niestety nie jest atrakcyjny
. A patrząc na to jak Capello ustawia drużynę stwierdzam że nie zanosi się na poprwawę :evil: .
- leniup
- Redaktor
Juve przegrało 2 mecze i niektórzy: Capello OUT, Marcelo wróć, Capello musi odejść. eh... trochę nie zrozumiałe. Tak mi się skojarzyło że odejść to musi Balcerowicz
Co do artykułu to musze przyznać że jest bardzo ciekawy. Czy ja jestem zadowolony z tego że jest on trenerem. No chyba musze być. 1 miejsce w Serie A, 1 miejsce w lidze mistrzów, jedyna jego porazka to jak narazie PW. Więc powinniśmy być zadowoleni, ja jestem, choć oczywiście Capello w Juve przyjałem dość chłodno, mimo że ceniłem go jako wielkiego fachowca, to jednak żal mi było i przywiazałem się do Marcelo. Nie oceniam go źle, mam nadzieje że doprowadzi nas do tytułu mistrza, no a jeśli tak się nie stanie, a Juventus nie będzie grał dobrze, to Fabio pożegna się z posadą.
Co do Alessandro. Rzeczywiście nie gra tak jak kiedyś, ta jak się do tego przyzwyczajiliśmy. Ale nierozumiem jednego: Mówią niektórzy: DP gra beznadziejnie nic zero poprostu. Ja się z tym niezgadzam, dla mnie Del Piero gra w tym sezonie dobrze. Nie dostaje miejsca za częstow w podstawowej jedenastce a jeśli dostanie to czasem potrafi je wykorzysać(np. Livorno) Strzelił w tym sezonie już kilka bramek w Serie A, w LM tez z Maccabi walnął, jestem z niego zadowolony i nie czuje żeby schodził na bok, przestawał być gweiazdą. Zresztą od Alexa zaczęła się miłość do Juve i tak pozostanie....

Co do artykułu to musze przyznać że jest bardzo ciekawy. Czy ja jestem zadowolony z tego że jest on trenerem. No chyba musze być. 1 miejsce w Serie A, 1 miejsce w lidze mistrzów, jedyna jego porazka to jak narazie PW. Więc powinniśmy być zadowoleni, ja jestem, choć oczywiście Capello w Juve przyjałem dość chłodno, mimo że ceniłem go jako wielkiego fachowca, to jednak żal mi było i przywiazałem się do Marcelo. Nie oceniam go źle, mam nadzieje że doprowadzi nas do tytułu mistrza, no a jeśli tak się nie stanie, a Juventus nie będzie grał dobrze, to Fabio pożegna się z posadą.
Co do Alessandro. Rzeczywiście nie gra tak jak kiedyś, ta jak się do tego przyzwyczajiliśmy. Ale nierozumiem jednego: Mówią niektórzy: DP gra beznadziejnie nic zero poprostu. Ja się z tym niezgadzam, dla mnie Del Piero gra w tym sezonie dobrze. Nie dostaje miejsca za częstow w podstawowej jedenastce a jeśli dostanie to czasem potrafi je wykorzysać(np. Livorno) Strzelił w tym sezonie już kilka bramek w Serie A, w LM tez z Maccabi walnął, jestem z niego zadowolony i nie czuje żeby schodził na bok, przestawał być gweiazdą. Zresztą od Alexa zaczęła się miłość do Juve i tak pozostanie....
- paku
- Juventino
Ta, "redaktorka" Agnieszka może tyle wie o Capello, jak Lepper o rządzeniu. Rozwala mnie ta Pani. Czy ona jest aż tak zazdrosna że my wygrywamy, a gdy jej Inter remisuje? Najwidoczniej musi sie odstesować pisząc takie głupie teksty.
- DamKam
- Juventino
Ale przeciez te wypowiedzi Baggio i Montelli to chyba ona sobie nie wymyslila, tylko sa to cytaty czyli ich wlasne wypowiedzi !!!! Wiec nie rozumiem co po niektorych.... jak tylko pojawi sie tekst tej Agnieszki to od razu go niektorzy wysmiewajapaku pisze:Najwidoczniej musi sie odstesować pisząc takie głupie teksty.

- paku
- Juventino
Jakbys chciał to bys zauwazył ze pani Agnieszka pisze wszystko zeby zmieszac Juve z błotem. No ale jak nie chcesz to nie musisz ...DamKam pisze:Ale przeciez te wypowiedzi Baggio i Montelli to chyba ona sobie nie wymyslila, tylko sa to cytaty czyli ich wlasne wypowiedzi !!!! Wiec nie rozumiem co po niektorych.... jak tylko pojawi sie tekst tej Agnieszki to od razu go niektorzy wysmiewajapaku pisze:Najwidoczniej musi sie odstesować pisząc takie głupie teksty.
- tomcatmi6
- Qualità Juventino
No to juz Twoj problem ze nie rozumiesz co ejst zlego w pisaniu felietonow i doborze zrodel u kibica Interu piszacego o Juve. Wg mnie artykuly pani "redaktor" sa tendencyjne i wyraznie negatywnie nastawione do Juve. Zauwazylem ze wybiera ona sobie aktualnosci, te ktore krytykuja albo oczerniaja Juve. Wiesz co to jest wybiorczosc? Pozatym Capello musi poikazac kto rzedzi w tej druzynie, bo zrobiloby sie tak jak w Realu ze pilkarze potrzebowali silnej reki zeby sie ogarnac, jest Luxemburgo i graja porzadna pilke.
Ale coz Szanownej Pani Redaktor Agnieszcze mowimy stanowcze NIE!.
pozdr
Ale coz Szanownej Pani Redaktor Agnieszcze mowimy stanowcze NIE!.
pozdr
"cane che abbaia non morde"

- M.
- Juventino
Wydaje mi się, że w tym artykule (felietonie?) jest trochę racji. Prawdę mówiąc pierwszy raz spotkałem się z artukułem tej pani redaktor i nie interesuje mnie to, że jest kibicem Interu. Jej spostrzeżenia odpowiadają moim (przynajmniej jeśli chodzi o piłkarzy Juventusu). Słów Baggio na pewno nie wymyśliła, a wzięła je z jego autobiografii. Co do Montelli to nie będę się wypowiadał - nie wiem czy Capello na niego stawiał. Faktem jest to, że po odejściu Capello Montella gra wybornie :roll: . Teraz wydaje mi się, że w Turynie Capello dyskryminuje (to jest chyba za mocne słowo, ale nie umiem w tej chwili znaleść łagodniejszego) Alexa Del Piero i Tacchinardiego. Ten drugi od początku sezonu nie miał miejsca w podstawowym składzie, a na jego pozycji grali Blasi i Appiah, którzy łagodnie mówiąc w najwyższej formie nie byli. A Alessio nie dostawał zbyt dużo szans. A co do Alexa. Zdziwiło mnie, że po powrocie Trezegueta tak szybko straci miejsce w składzie. Wydawało mi się, że to raczej Francuz będzie grywał ogony. Wiadomo, że piłkarz po tak długiej rozłące z piłką nie będzie od razu w wybornej formie. Ale Fabio postawił na niego. Nie powiedziałbym złego słowa, ale David gra poniżej swoich możliwości. W ostatnie meczu grał po prostu fatalnie, a mimo to Capello go nie zmienił (mimo, że miał do wykorzystania jeszcze jedną zmianę). A Alexowi nie zaufał. Dopiero w poprzedniej kolejce Del Piero zagrał pełne 90 minut. Wydaje mi się, że gdyby Alex grał w meczu z Palermo jak Trezeguet to Capello zmieniłby go po przerwie.
Fabio Capello to na pewno dobry trener dzięki któremu awansowaliśmy do 1/8 finału LM i jesteśmy na pierwszym miejscu w Serie A. Gdyby nie był dobrym trenerem nie osiągnelibyśmy tak wiele. Jednak niektóre jego decyzje wydają mi się naprawdę dziwne :roll: .
Fabio Capello to na pewno dobry trener dzięki któremu awansowaliśmy do 1/8 finału LM i jesteśmy na pierwszym miejscu w Serie A. Gdyby nie był dobrym trenerem nie osiągnelibyśmy tak wiele. Jednak niektóre jego decyzje wydają mi się naprawdę dziwne :roll: .
:roll: