Pele mógł grać w Juve!!

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Vojtimar

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 lutego 2005, 20:23

Sensacyjną informację wyznał król futbolu Pele. Brazylijczyk, przez wielu uważany za najlepszego piłkarza wszechczasów, twierdzi iż miał okazję zostać graczem Starej Damy. Mogło do tego dojść w latach 60-tych kiedy Pele był u szczytu sławy.

Ponoć właśnie wtedy za grę w barwach Juve przedstawiciel rodziny Aniellich oferował mu akcję fabryki Fiata. Brazylijczyk jednak nie przystał na propozycję gry w Turynie

źródło www. http://www.pilka.pl/?state=sa&m=2&y=200 ... show=23718 i www.calciomercato.i

:shock: Jak to przeczytałem to się "trochę" zdziwiłem. Nie chciał akcji fiata i gry w lepszym klubie?! Wtedy Juve mogłoby zdobyćwszystko. A co wy o tym sądzicie?

Z Juve na dobre i złe!
BIGGI

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lutego 2005, 20:32

Widocznie był za słaby na Juve :wink:

A tak na powaznie to cięzko mi wymyśleć powod dla ktorego Pele odmowil.
Ale osobiscie żałuje,na pewno mocno zasłużyłby sie w naszym klubie....kurcze,Pele w koszulce Juve - szkoda...szkoda...

Gałcio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lutego 2005, 21:19

Mógł ale nie chciał, ja tam nie płacze, Juve w swojej historii miało wielu wielkich pikarzy i tak będzie jeszcze wiele lat :)

Nigdy nie dyskutuj z <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>,najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,a potem pokona doświadczeniem.
Coldsoul

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 lutego 2005, 21:27

Gałcio pisze:Mógł ale nie chciał, ja tam nie płacze, Juve w swojej historii miało wielu wielkich pikarzy i tak będzie jeszcze wiele lat :)
no własnie, skoro nie chcial grac w Juve to jego sprawa i mimo jego wielkich umiejetnosci nie wiem czy chcialbym zeby gral dla Bianconerrich gracz ktory nie ma na to ochoty. Historia ,,Starej Damy" potoczyla by sie pewnie inaczej i trudno powiedziec jak a prawde mowiac ciesze sie z tego co jest teraz i nie chcialbym zeby sie cos drastycznie zmienilo

Szymek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lutego 2005, 21:33

Kurcze, myśle że podjął złą decyzję, w końcu mieć szansę gry w Juve i jej nie wykorzystać :wink:
W Juventusie było wielu wspaniałych piłkarzy, bez niego i tak Juve wymiatało :wink: Gdyby do nas przyszedł napewno zapisałby się w historii Juve jako jeden z najlepszych piłkarzy, o ile nie najlepszy (jeśli prezentował by najwyższą formę). Nie wiem jaki jest cel tej wypowiedzi Pele, to już przeszłość (odległa) i nie wiem po co tam wraca, chyba że chce zrobić więcej szumu wokół swojej osoby...

Umpa

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 lutego 2005, 22:04

Tia, a jakby babcia miała wąsy to by została wojewodą (i najlepiej puzonistą w jednej osobie). Też mi wielka sensacja po czterdziestu latach.
Zapewne napomknął o tym w jakimś wywiadzie w maksymalnie dwóch zdaniach, a ktoś z tego zrobił wielkie wyznanie.

W tamtym okresie zapewne każdy klub wiele by dał żeby mieć w składzie taką gwiazdę, więc nie ma się co dziwić że Juve również.

kubinho 10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lutego 2005, 22:15

Marcin (Chester) pisze: Ponoć właśnie wtedy za grę w barwach Juve przedstawiciel rodziny Aniellich oferował mu akcję fabryki Fiata.
Ale jestem bardzo ciekaw dlaczego nie chciał do nas przyjsć :? Niedość że Juve to o wiele lepszy klub od Santosu to jeszcze dostałby akcję Fiata i pewnie zarobiłby kupe kasy :? naprawde dziwne, może miał jeszcze lepsze propozycje (z których i tak nie z korzystał). Jakby Pele grał w Juve napewno zasłużyłby sie naszemu klubowi i wymienialibyśmy go jako największą postać Juve u boku takich piłkarzy jak Platini, Zoff czy Scirea!!!

Grande Juve, Vinci Per Noi
Vojtimar

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 lutego 2005, 13:49

Chociaż jak się na to teraz patrzy, to nic się nie stało. Nie chciałbym żeby coś zmieniać w historii Juve. Byli w końcu też inni dobrzy gracze.

Z Juve na dobre i złe!
pieny

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 lutego 2005, 17:30

O boze... po co sie zastanawiać nad czyms co było tyle lat tem... mógł grac i co z tego .... po co to takei rzeczy wspominac ..... Żeby wsztskei podobne jakościowo tematy zakładac co by codziennei powstawało po 100 beznadziejnych głupich tematów...

OLSZAN
aleksander1986

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lutego 2005, 17:37

Może i mógł grać w Juve ale my też mamy swoje legendy.Jednak szkoda że nie grał napewno pomógł by zdobyć kilka trofeów więcej.

juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lutego 2005, 23:40

Ciekawa informacja. Trochce szkoda, ze jednak nigdy nie przywdzial naszych barw, moc powiedziec, ze ktos taki jak Pele gral w Juve bylo by napewno wielka duma. Mimo, ze nie uwazam, jak wielu, Pele za najlepszego pilkarza w hisotri futbolu( dla mnie takm byl Granicha, zapomniany i nie doceniany wirtuoz) to napewno byl jednym z wybitniejszych i zrobil by dla naszego klubu bardzo duzo.

Obrazek
FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
M.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2005, 00:13

juveluck pisze:Mimo, ze nie uwazam, jak wielu, Pele za najlepszego pilkarza w hisotri futbolu
Też nie uważam Pele za najlepszego piłkarza w historii :wink: . Według mnie numerem 1 był Maradona.

Wracając do tematu. Czy dzięki niemu Juventus zdobyłby więcej trofeów? Pewnie tak. Pele był pilkarzem genialnym, ale nie jestem do końca przekonany czy sprawdziłby się w Juventusie. Wielu świetnych piłkarzy grało fatalnie w Serie A, nie umieli się przystosować do specyficznych warunków panujących w Serie A.

:roll:
Adu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2005, 00:32

troche mnie todziwi ze teraz dopiero to wyszlo na jawi w sumie nawet nie wiem czemu ten temat tak wiele osob porusza, to bylo tyle lat temu, teraz mozna sobie tylko gdybac... ale Pele nigdy dla nas nie gral i niewiadomo co by bylo gdyby gral, jakie to ma znaczenie? pewnie byly jeszcze dziesiatki, czy nawet setki wielkich pilkarzy (moze nie az tak wielkich jak On) ktoerzy mieli byc w juve...

wszystkie drogi prowadza do... TURYNU!
ODPOWIEDZ