Pele mógł grać w Juve!!
- Vojtimar
- Juventino
Sensacyjną informację wyznał król futbolu Pele. Brazylijczyk, przez wielu uważany za najlepszego piłkarza wszechczasów, twierdzi iż miał okazję zostać graczem Starej Damy. Mogło do tego dojść w latach 60-tych kiedy Pele był u szczytu sławy.
Ponoć właśnie wtedy za grę w barwach Juve przedstawiciel rodziny Aniellich oferował mu akcję fabryki Fiata. Brazylijczyk jednak nie przystał na propozycję gry w Turynie
źródło www. http://www.pilka.pl/?state=sa&m=2&y=200 ... show=23718 i www.calciomercato.i
:shock: Jak to przeczytałem to się "trochę" zdziwiłem. Nie chciał akcji fiata i gry w lepszym klubie?! Wtedy Juve mogłoby zdobyćwszystko. A co wy o tym sądzicie?
Ponoć właśnie wtedy za grę w barwach Juve przedstawiciel rodziny Aniellich oferował mu akcję fabryki Fiata. Brazylijczyk jednak nie przystał na propozycję gry w Turynie
źródło www. http://www.pilka.pl/?state=sa&m=2&y=200 ... show=23718 i www.calciomercato.i
:shock: Jak to przeczytałem to się "trochę" zdziwiłem. Nie chciał akcji fiata i gry w lepszym klubie?! Wtedy Juve mogłoby zdobyćwszystko. A co wy o tym sądzicie?
Z Juve na dobre i złe!
- BIGGI
- Qualità Juventino
Widocznie był za słaby na Juve
A tak na powaznie to cięzko mi wymyśleć powod dla ktorego Pele odmowil.
Ale osobiscie żałuje,na pewno mocno zasłużyłby sie w naszym klubie....kurcze,Pele w koszulce Juve - szkoda...szkoda...
A tak na powaznie to cięzko mi wymyśleć powod dla ktorego Pele odmowil.
Ale osobiscie żałuje,na pewno mocno zasłużyłby sie w naszym klubie....kurcze,Pele w koszulce Juve - szkoda...szkoda...
- Gałcio
- Juventino
Mógł ale nie chciał, ja tam nie płacze, Juve w swojej historii miało wielu wielkich pikarzy i tak będzie jeszcze wiele lat 

Nigdy nie dyskutuj z <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>,najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,a potem pokona doświadczeniem.
- Coldsoul
- Juventino
no własnie, skoro nie chcial grac w Juve to jego sprawa i mimo jego wielkich umiejetnosci nie wiem czy chcialbym zeby gral dla Bianconerrich gracz ktory nie ma na to ochoty. Historia ,,Starej Damy" potoczyla by sie pewnie inaczej i trudno powiedziec jak a prawde mowiac ciesze sie z tego co jest teraz i nie chcialbym zeby sie cos drastycznie zmieniloGałcio pisze:Mógł ale nie chciał, ja tam nie płacze, Juve w swojej historii miało wielu wielkich pikarzy i tak będzie jeszcze wiele lat
- Szymek
- Juventino
Kurcze, myśle że podjął złą decyzję, w końcu mieć szansę gry w Juve i jej nie wykorzystać
W Juventusie było wielu wspaniałych piłkarzy, bez niego i tak Juve wymiatało
Gdyby do nas przyszedł napewno zapisałby się w historii Juve jako jeden z najlepszych piłkarzy, o ile nie najlepszy (jeśli prezentował by najwyższą formę). Nie wiem jaki jest cel tej wypowiedzi Pele, to już przeszłość (odległa) i nie wiem po co tam wraca, chyba że chce zrobić więcej szumu wokół swojej osoby...
W Juventusie było wielu wspaniałych piłkarzy, bez niego i tak Juve wymiatało
- Umpa
- Juventino
Tia, a jakby babcia miała wąsy to by została wojewodą (i najlepiej puzonistą w jednej osobie). Też mi wielka sensacja po czterdziestu latach.
Zapewne napomknął o tym w jakimś wywiadzie w maksymalnie dwóch zdaniach, a ktoś z tego zrobił wielkie wyznanie.
W tamtym okresie zapewne każdy klub wiele by dał żeby mieć w składzie taką gwiazdę, więc nie ma się co dziwić że Juve również.
Zapewne napomknął o tym w jakimś wywiadzie w maksymalnie dwóch zdaniach, a ktoś z tego zrobił wielkie wyznanie.
W tamtym okresie zapewne każdy klub wiele by dał żeby mieć w składzie taką gwiazdę, więc nie ma się co dziwić że Juve również.
- kubinho 10
- Juventino
Ale jestem bardzo ciekaw dlaczego nie chciał do nas przyjsć :? Niedość że Juve to o wiele lepszy klub od Santosu to jeszcze dostałby akcję Fiata i pewnie zarobiłby kupe kasy :? naprawde dziwne, może miał jeszcze lepsze propozycje (z których i tak nie z korzystał). Jakby Pele grał w Juve napewno zasłużyłby sie naszemu klubowi i wymienialibyśmy go jako największą postać Juve u boku takich piłkarzy jak Platini, Zoff czy Scirea!!!Marcin (Chester) pisze: Ponoć właśnie wtedy za grę w barwach Juve przedstawiciel rodziny Aniellich oferował mu akcję fabryki Fiata.
Grande Juve, Vinci Per Noi
- pieny
- Juventino
O boze... po co sie zastanawiać nad czyms co było tyle lat tem... mógł grac i co z tego .... po co to takei rzeczy wspominac ..... Żeby wsztskei podobne jakościowo tematy zakładac co by codziennei powstawało po 100 beznadziejnych głupich tematów...
OLSZAN
- aleksander1986
- Juventino
Może i mógł grać w Juve ale my też mamy swoje legendy.Jednak szkoda że nie grał napewno pomógł by zdobyć kilka trofeów więcej.
- juveluck
- Juventino
Ciekawa informacja. Trochce szkoda, ze jednak nigdy nie przywdzial naszych barw, moc powiedziec, ze ktos taki jak Pele gral w Juve bylo by napewno wielka duma. Mimo, ze nie uwazam, jak wielu, Pele za najlepszego pilkarza w hisotri futbolu( dla mnie takm byl Granicha, zapomniany i nie doceniany wirtuoz) to napewno byl jednym z wybitniejszych i zrobil by dla naszego klubu bardzo duzo.

FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
- M.
- Juventino
Też nie uważam Pele za najlepszego piłkarza w historiijuveluck pisze:Mimo, ze nie uwazam, jak wielu, Pele za najlepszego pilkarza w hisotri futbolu
Wracając do tematu. Czy dzięki niemu Juventus zdobyłby więcej trofeów? Pewnie tak. Pele był pilkarzem genialnym, ale nie jestem do końca przekonany czy sprawdziłby się w Juventusie. Wielu świetnych piłkarzy grało fatalnie w Serie A, nie umieli się przystosować do specyficznych warunków panujących w Serie A.
:roll:
- Adu
- Juventino
troche mnie todziwi ze teraz dopiero to wyszlo na jawi w sumie nawet nie wiem czemu ten temat tak wiele osob porusza, to bylo tyle lat temu, teraz mozna sobie tylko gdybac... ale Pele nigdy dla nas nie gral i niewiadomo co by bylo gdyby gral, jakie to ma znaczenie? pewnie byly jeszcze dziesiatki, czy nawet setki wielkich pilkarzy (moze nie az tak wielkich jak On) ktoerzy mieli byc w juve...
wszystkie drogi prowadza do... TURYNU!