Jedenastka wszech czasów ligi hiszpańskiej
- bartus
- Juventino
Jedenastka wszech czasów ligi hiszpańskiej
Hiszpan Gento, Argentyńczyk Maradona, Holender Cruyff, Węgier Puskas - to piłkarze, którzy tworzyli historię hiszpańskiej ligi piłkarskiej. Dziennikarze hiszpańscy wytypowali najlepszą jedenastkę tej ligi.
Drużynę gwiazd hiszpańskiej ligi tworzą: Zamora - Ferrer, Migueli, Koeman, Gordillo - Luis Suarez, Cruyff, Maradona - Romario, Puskas, Gento.
zrodlo: http://sport.onet.pl
no coz, widac ze dziennikarze hiszpanscy nie brali pod uwage zawodnikow z drugiej polowy lat 90 i pozniej. moze jestem za mlody, i wlasnie dlatego nie kojaze kilku nazwisk :?
zwlaszcza obroncow, ale skoro tak twierdza eksperci...
Hiszpan Gento, Argentyńczyk Maradona, Holender Cruyff, Węgier Puskas - to piłkarze, którzy tworzyli historię hiszpańskiej ligi piłkarskiej. Dziennikarze hiszpańscy wytypowali najlepszą jedenastkę tej ligi.
Drużynę gwiazd hiszpańskiej ligi tworzą: Zamora - Ferrer, Migueli, Koeman, Gordillo - Luis Suarez, Cruyff, Maradona - Romario, Puskas, Gento.
zrodlo: http://sport.onet.pl
no coz, widac ze dziennikarze hiszpanscy nie brali pod uwage zawodnikow z drugiej polowy lat 90 i pozniej. moze jestem za mlody, i wlasnie dlatego nie kojaze kilku nazwisk :?

- Radidam
- Juventino
Ja tez niejaze tych obroncow ale za kilka moze kilkanasie lat w tej 11 znajdzie sei Ronaldinho on wymiata:D:D:D ale na niego jest jeszcze czas Jego dni chwały przyjda w okresie kilku latbartus pisze: no coz, widac ze dziennikarze hiszpanscy nie brali pod uwage zawodnikow z drugiej polowy lat 90 i pozniej. moze jestem za mlody, i wlasnie dlatego nie kojaze kilku nazwisk :?zwlaszcza obroncow, ale skoro tak twierdza eksperci...

- Jędruś
- Juventino
Szokiem dla mnie jest brak najlepszego strzelca w histori Realu Madryt Alfredo Di Stefano , jak i znakomitego Bułgara Hristo Stoichkova, tacy zawodnicy...
Ostatnio zmieniony 27 stycznia 2005, 23:16 przez Jędruś, łącznie zmieniany 1 raz.
- bartus
- Juventino
wlasnie Gento ma tu pewne miejsce 8) jest pilkarzem ktory wygral najwiecej razy LMShickit pisze:no włąsnie przecież di stefano był podobno jednym z najlepszych piłkarzy wszech czasów a tu w składzie taki Gento jest. No aler nie widziałęm jak oni grają :?
Mistrzostwo Hiszpanii x12,
Puchar Hiszpani x2,
Puchar Europy x6...

- Wessal
- Juventino
Buahahaha. Teraz to mnie naprawdę rozśmieszyłeś. Chyba ci się pomyliła najgrosza jedenastka wszechczasów w Hiszpanii z najlepszą. Człowieku Hierro nigdy by nie otrzymał takiej "nagrody" jeżeli można to tak nazwać. Szanuje to, że jesteś fanem Realu, ale bez przesady.Junakson pisze:Co do obróncow brakuje mi Hierro
A co do tej jedenastki to neiwiem czy jest dobra. Nieznam się zbytnio na lidze Hiszpańskiej, ale mógłby tam być jeszcze Di Stefano. BYł on przecież wielkim piłkarzem. No ale cóż, to oceniają eksperci a ja takowym nie jestem

- Rybeq
- Juventino
widac.
bo podobnie jak wiekszosc oceniacie hierro przez pryzmat jednego meczu.
a ze byl wspanialym zawodnikiem nie ma watpliwosci.
watpliwosci moze budzic obecnosc maradony, ktory grajac w barcelonie prezentowal sie srednio.
bo podobnie jak wiekszosc oceniacie hierro przez pryzmat jednego meczu.
a ze byl wspanialym zawodnikiem nie ma watpliwosci.
watpliwosci moze budzic obecnosc maradony, ktory grajac w barcelonie prezentowal sie srednio.
[']rybeq[']
20.II.2003-3.III.2005
cos sie konczy, cos sie zaczyna.
20.II.2003-3.III.2005
cos sie konczy, cos sie zaczyna.
- Jędruś
- Juventino
Skąd wiesz jak prezentował się Herro mając załóżmy 25 lat?.Tego nie wiesz.W Realu grał mnóstwo czasu, a to musiało o czymś świadczyć._juvel_ pisze:Buahahaha. Teraz to mnie naprawdę rozśmieszyłeś. Chyba ci się pomyliła najgrosza jedenastka wszechczasów w Hiszpanii z najlepszą. Człowieku Hierro nigdy by nie otrzymał takiej "nagrody" jeżeli można to tak nazwać.
To jest Historia ligi hiszpańskiej, a Raul jeszcze gra.Junakson pisze:Puskas tez tam nie powinien być Raul ma lwięcej bramek strzelonych od niego w barwach Realu.
Ostatnio zmieniony 30 stycznia 2005, 13:59 przez Jędruś, łącznie zmieniany 1 raz.
- Zylka
- Juventino
Zamora - legendarny bramkarz bodajrze Athletic Bilbao, jego imieniem nazwano nagrodę dla bramkarza który puści najmniej bramek w sezonie Ferrer - członek Dream Team'u Barcy który zdobywał 4 razy z rzędu mistrzostwo hiszpani
Migueli - Miguel Bernardo Bianquetti zajmuje uprzywilejowane miejsce w historii FC Barcelony, jako dumny posiadacz rekordu 649 występów w barwach Barçy. To żaden zbieg okoliczności, że tyle razy zagrał dla Barcelony - był jednym z najlepszych obrońców, którzy nosili koszulki w granatowo-bordowe pasy
Koeman - tego chyba nie trzeba przedstawiać
Gordillo- tego nie znam
Luis Suarez - legenda Barcelony, latach 1954-1961 248 meczy strzelając 133 gole oprócz tego w 1960 roku został uznany najlepszym piłkarzem Europy.
Cruyff - jego sylwetka znana chyba jest wszystim
Maradona - nie grał źle w Barcy ale nie wytrzymał presji ze strony kibicow
Romario - nie wielu zawodników zapowiada przes swiom przyjściem zdobycie 30 bramek a potem tego dokonuje,
Puskas, Gento - 2 legendy realu.
Migueli - Miguel Bernardo Bianquetti zajmuje uprzywilejowane miejsce w historii FC Barcelony, jako dumny posiadacz rekordu 649 występów w barwach Barçy. To żaden zbieg okoliczności, że tyle razy zagrał dla Barcelony - był jednym z najlepszych obrońców, którzy nosili koszulki w granatowo-bordowe pasy
Koeman - tego chyba nie trzeba przedstawiać
Gordillo- tego nie znam

Luis Suarez - legenda Barcelony, latach 1954-1961 248 meczy strzelając 133 gole oprócz tego w 1960 roku został uznany najlepszym piłkarzem Europy.
Cruyff - jego sylwetka znana chyba jest wszystim
Maradona - nie grał źle w Barcy ale nie wytrzymał presji ze strony kibicow
Romario - nie wielu zawodników zapowiada przes swiom przyjściem zdobycie 30 bramek a potem tego dokonuje,
Puskas, Gento - 2 legendy realu.