Dziewięciolatek w Manchesterze United?!

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
kubinho 10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2005, 19:27

Nazywa się Jean Carlos Cherao - "Jean". Ma 137 cm wzrostu, waży 34 kilogramy i jest trampkarzem w klubie Associacao Desportiva Atletica Parana. Brazylijskiego chłopca wyróżnia to, że stara się o niego kilka europejskich klubów piłkarskich, w tym Manchester United.

"Siedem czy osiem europejskich klubów kontaktowało się z nami w sprawie Jeana Carlosa Cherao. Dopytywali się o wszelkie szczegóły związane z jego życiem, o rodzinę, o szkołę. Ja odpowiadałem im jednym słowem - to fenomen, największy talent, jakiego wydała na świat Brazylia" - powiedział prezes klubu z Parany Adilson Batista Prado.

Prado nie chciał zdradzić przedstawiciele jakich klubów do niego dzwonili, ale przyznał, że o kasety wideo z nagranymi występami utalentowanego dziewięciolatka prosili poszukiwacze talentów Manchesteru United.

"Mogę tylko ujawnić, że prowadziłem rozmowy z menedżerami z Portugalii, Francji i Niemiec" - dodał. W lokalnych mediach ukazała się informacja, że o zapewnienie sobie prawa do pierwokupu Jeana stara się FC Porto.

"Żadna oficjalna oferta do nas nie trafiła. Pojawiły się tylko zaproszenia dla niego i jego rodziny do odwiedzenia Europy. Niektórzy chcieliby też przysłać swoich reprezentantów, by mogli poznać zawodnika, porozmawiać z nim" - stwierdził prezes Associacao Desportiva Atletica Parana, który chroni dziewięciolatka przed przedstawicielami mediów.

"To jeszcze dzieciak. Nie pozwolę ukraść mu dzieciństwa" - podkreślił.

Jean wzbudził zainteresowanie możnych piłkarskiego świata po tym, jak klub na swojej stronie internetowej zamieścił film z jego najlepszymi zagraniami, którymi ośmieszał kilka lat starszych juniorów.

Zanim młodziutki Brazylijczyk opuści ojczyznę minie na pewno jeszcze kilka lat, bowiem przepisy zabraniają europejskim klubom posiadać w kadrze zawodników spoza Starego Kontynentu, którzy nie ukończyli 18. roku życia.

źródło: http://sport.wp.pl/wiadomosc.html?wid=6580981

Jeśli o mnie chodzi to nie widziałem tego filmiku ale uważam to chyba jeszce za wcześnie aby taki maluch sie przenosił do wielkiego klubu i aby była na nim wywierana presje a jak jest powyżej napisane nie można dopuścićdo tego żeby on straciłdziciństwo!!! A Wy cio o tym myślicie??

Grande Juve, Vinci Per Noi
Radidam

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2005, 19:31

Eeeeeeee tam słuch po nim zaginie wpadnie na bank w nieodpowiednie towarzystwo zacznie jarać trawe i zacznie mu sie zycie taki bedzie z niego pilkarz :!: Czytalem ze on tez ma ps.Anderson niejestem pewny :!: Moze teraz jest dobry ale za kilka lat to moze byc cienki jak pollsilver :!:

Obrazek
wErOn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2005, 19:36

Co za sztuka wynaleśc takiego małego geniusza? Wyjdziesz na osiedle i zobaczysz kilku niezłych maluchów, nawet u mnie "za blokiem" jest 2 genialnych maluchów, którzy ośmieszają starszych.

Dzieciak ma 137 wzrostu, a chcą go do Manchasteru gdzie zrobią z niego maszyne a nie dzieciaka. Woda sodowa uderzy mu do głowy, jak temu Adu z DC United [o ile się nie mylę ;)], który na imprze doił litry browarów w wieku 15 lat :shock:

Mało było takich juz w historii? Jak dobrze nim zagospodarują to może ktoś z niego będą, ale pamiętać nalezy, że z grupy genialnych młodzików tylko 1 na około 100 udaje się osiągnąc coś w profesionalnej piłce!

(..)z każdą godziną, z każdą minutą uczę się ciebie człowieku.. z każdą sekundą i z każdą chwilą jestem głupszy(..)
Wolność i kapitalizm!
Szymek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2005, 19:38

kubinho 10 pisze:ale uważam to chyba jeszce za wcześnie aby taki maluch przenosił do wielkiego klubu i aby była na nim wywierana presje a jak jest powyżej napisane nie można dopuścićdo tego żeby on straciłdziciństwo
Jeśli ma talent i kocha piłka nożną i chce się dalej rozwijać to powinien grac w ManUtd. Tam napewno zadbaliby o niego i nie stracił by dzieciństwa. Kurcze tez bym tak chciał :D
Ostatnio zmieniony 28 stycznia 2005, 19:40 przez Szymek, łącznie zmieniany 1 raz.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2005, 19:38

,,,
Ostatnio zmieniony 01 listopada 2010, 17:06 przez Vincitore, łącznie zmieniany 1 raz.

kubinho 10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2005, 19:42

Szymek pisze:
kubinho 10 pisze:ale uważam to chyba jeszce za wcześnie aby taki maluch przenosił do wielkiego klubu i aby była na nim wywierana presje a jak jest powyżej napisane nie można dopuścićdo tego żeby on straciłdziciństwo
Jeśli ma talent i kocha piłka nożną i chce się dalej rozwijać to powinien grac w ManUtd. Tam napewno zadbaliby o niego i nie stracił by dzieciństwa. Kurcze tez bym tak chciał :D
Ale jak mówił Wajron to mogą z niego zrobić maszyne a nie zawodnika!! A jak będzie miał 15 lat odstrzeli mu szajba i sie po prostu skończy bo nie będzie grał jush z takim polotem i miłościa do tej gry jak teraz :P

Grande Juve, Vinci Per Noi
_zambro_

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2005, 20:01

i co z tego jak dorosnie nie bedize wogule o nim slychac (moim zdaniem) chlopak zlapie jakas kontuzje albo cos takiego

Obrazek
Tom_my

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2005, 20:25

RuTeK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2005, 20:29

Tom_my pisze:http://www.adapcm.com.br/vd/resumo/jean_carlos.wmv
filmik z jego meczy...
Nie wiem jak wam ale mi Ten filmik a raczej strona z Filmikem nie chce sie otworzyc.. A co do tego to tylko zmarnoja jego talent i mlodosc... Moga Go sciagnac jak bendzie miał 14-16 lat ale nie jak nawet nastki nie ma.. Chlopak szybko skonczy Pilkarskie podboje przez To!

- "Dziadku byłeś bohaterem na Wojnie ?"
- "Nie... ale służyłem w kompani Bohaterów "

WSZYSTKO I NIC O Amaurim i innych Drewnianych Graczach !
białas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2005, 22:01

jak usłuszymy o nim za 5 lat to będę się cieszył, żę trafił na kogoś odpowiedniego. jeśli to nadzwyczajny talent, to ma chłopak wielkie szanse zaistnieć na międzynarodowej arenie. ale pewnie zaginie w gąszczu niewypromowanych średniaków-talentów...

koksu_klb

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2005, 23:15

Chłopaki, mam brata co ma 6,5 roku i on jest tak dobry że czasami nie mogę uwierzyć. W wieku 5 lat zaczął podawać piłkę zewnętrzną częścią stopy i strzelać na bramkę z prostego podbicia. W moim meście nie ma niestety szkółki piłkarskiej i na pewno się chłopczyk zmarnuje. A wymiata nieźle. Gdy gra na podwórku w piłkę z dzieciakami (jest najmłodszy ze swojego towarzystwa) to do drużyny biorą go jako pierwszego. Nawet nie którzy sąsiedzi co się na piłce znają to mojemu ojcu gadają "jak ten mały gra!!!".
Jak ja byłem w jego wieku to piłki nie umiałem kopnąć, a jak już kopnąłem to ze "szpica". Ale te jego umiejętności nie biorą się same z siebie. Jest tez w tym moja zasługa, bo gdyby nie starszy brat(ja :D ) to by grał jak każde dziecko w jego wieku.

P.S. Niestety jest fanem AC Milan i Shevchenko.
Ma cały strój z AC Milan oczywiście jako Shevchenko.

ahojekk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2005, 10:22

a mi sie ten ziomek podoba :D
tutaj strona z filmikiem : http://members.home.nl/nplompen/
sciągnijscie plik jean carlos
enjoy :twisted:
ale loby ma ffajne :D

Dawniej Virus[Mauro].
Mania

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2005, 10:50

Wszystko ladnie, pieknie ale ile ten chlopiec ma w koncu lat?
a mi sie ten ziomek podoba
tutaj strona z filmikiem : http://members.home.nl/nplompen/
sciągnijscie plik jean carlos
enjoy
ale loby ma ffajne
Data powstania filmu- Jan 09 2001. Chyba nie mial wtedy 5 lat :shock: :wink: :?:

Agnieszka

Wessal

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2005, 11:11

Może i jest wielkim talentem, ale na jego miejscu zostałbym w Brazylii. Fakt, że oferta z Anglii by mnie ciągnęła, ale wolałbym zostać. Tam wszystko by było inne. Chłopak by stracił swoje umiejętności i do tego dzieciństwo. W Brazylii może być gwiazdą, za kilkanaście lat następcą Maradony, a tam? Byłby jednym z wielu i niczego szczególnego by się nienauczył.
Myślę, że powinien on zostać w Brazylii.

P.S: A ten filmik jest poprostu super. Widać, że będzie a moze juz jest takim malym Ronaldinhem.

Radosław Gorol

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2005, 11:22

www.freestyle-lg.prv.pl tam w dziale filmy2 jest filmik o nim do ściągnięcia (filmik z numerem 106).

Według mnie jeżeli szum wokół Cherao nie ucichnie to pomyśli że jest najlepszy i straci umiejętności.
POŻYJEMY ZOBACZYMY.

AVE BIANCONERI

ODPOWIEDZ