Czy jesteś patriotą?
- RuTeK
- Juventino
TAK Jestem Patriota..
A dlaczego pytacie
Poniewaz jestem Dumny iż urodziłem sie Polakiem!!
Jak dla mnie Polak to brzmi naprawde Dumnie... Jestem dumny z Histori Polski z której nie mozna wrecz bydz dumnym... Mimo iz Polska jest w Dołku to mam nadzieje ze szybko sie podniesiemy i Bendziemy Jednym z Liczacych sie Panst w Europie jak za dawnych czasow!
A dlaczego pytacie
Poniewaz jestem Dumny iż urodziłem sie Polakiem!!
Jak dla mnie Polak to brzmi naprawde Dumnie... Jestem dumny z Histori Polski z której nie mozna wrecz bydz dumnym... Mimo iz Polska jest w Dołku to mam nadzieje ze szybko sie podniesiemy i Bendziemy Jednym z Liczacych sie Panst w Europie jak za dawnych czasow!
- "Dziadku byłeś bohaterem na Wojnie ?"
- "Nie... ale służyłem w kompani Bohaterów "
WSZYSTKO I NIC O Amaurim i innych Drewnianych Graczach !
- "Nie... ale służyłem w kompani Bohaterów "
WSZYSTKO I NIC O Amaurim i innych Drewnianych Graczach !
- Lypsky
- Juventino
To dziwne bo mamy piekna historie o ktorej niektore kraje moga tylko pomarzyc.Marcin_FCJ pisze: Nie obchodzi mnie nasza historia choc sila rzeczy znam ja dosc dobrze.
Majac gdzies wielkich mistrzow masz w d caly swiat.Marcin_FCJ pisze:Mam w d Mickiewicza, Norwida i innych Szopenów.
Coz, pozostaje ci tylko wspolczouc.Marcin_FCJ pisze:Gdy jestem za granica to poprostu wstyd mi zato ze jestem z Polski...
Marcin_FCJ pisze: nie lubie rozmawiac o tym z obcokrajowcami, dla nich polacy to łachy, biedaki, złodzieje i skur**syny....
Ty masz gdzies najwiekszych polakow a ja mam gdzis ludzi ktorzy nas uwazaja za takich.Znam wartosc moje panstwa i nie licze sie ze zdaniem zadnych angoli itp.
Zauwaz takze ze niektorzy uwazaja nas za najbardziej pracowitych,doskonale wyksztalconych i zdolnych.
Jak mozna nienawidzic panstwa za osoby ktore nim rzadza??Marcin_FCJ pisze:Celpwo uzywam tu mocnych słow. Nie znosze polski za to jaka jest, za to jakie warunki zapewnia swoim mieszkancom)choc ja nie narzekam ), za to ze gow** inwestuja w sport.
Tym tekstem ze sportem mnie rozwaliles gdyz jest to najmniej istotna sprawa w panstwie.
Czy to wina panstwa ze osoby nim rzadzace sa zlodziejami??Marcin_FCJ pisze:Za egzekwowanie prawa, korupstwo i inne afery...
Zycze ci tego z calego serca gdyz nie chce widziec i slyszec w Polsce ludzi takich jak ty.Marcin_FCJ pisze:Moim celem jest wyjazd polski i dlatego bardzo ucze sie jezyka angielskiego. Drzwi do Irlandii czy wielkiej brytanii stoja naprawde otworem.
Dlatego jedz i zapomnij...Marcin_FCJ pisze:POLSCE MÓWIE NIE ! NIE MAM ZAMIARU ZA NIĄ WALCZYĆ, UMIERAĆ CZY CIERPIEĆ!
p.s.
nie traktuj tego posta jako atak
szanuje twoje zdanie ale jest ono dla mnie conajmniej dziwne
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- Wojtom
- Juventino
Jezeli by mi tak ktos powiedzial przy mnie, albo uderzylbym go, albo odszedl, bo z takimi ludzmi nie warto rozmawiac, a z tego, ze jest sie Polakiem trzeba byc dumnym, a nie sie tego wstydzic !Marcin_FCJ pisze: nie lubie rozmawiac o tym z obcokrajowcami, dla nich polacy to łachy, biedaki, złodzieje i skur**syny....
Dokladnie. W USA dla Polakow jest na przyklad pełno pracy, bo uwazani są oni za jednych z najbardziej pracowitych i zdolnych ludzi. Bardziej zawzieci sa tylko Meksykanie, ale oni to co innegoDjJuve pisze:Zauwaz takze ze niektorzy uwazaja nas za najbardziej pracowitych,doskonale wyksztalconych i zdolnych.
Niektorzy przyjechali z zagranicy i zobaczyli dwoch pijakow i rozpowiadają pozniej, ze Polska, to kraj <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> i pijakow, a napewno nie przeczytali zadnego wielkiego dziela naszych poetow, ani nie znają wielkich polakow, bo napewno by zmienili zdanie. Jak ktos zna historie, to nie powie o Polaku nierob, pijak...
Ostatnio zmieniony 25 stycznia 2005, 21:33 przez Wojtom, łącznie zmieniany 2 razy.
Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
- M.
- Juventino
Wstyd mi za takich ludzi. Inni oddawali życie za to, żeby nam było lepiej, żebyśmy mieli własne państwo. A Ciebie nic to nie obchodzi. Powinniśmy być dumni, że wielkie dzieła Mickiewicza i Norwida rozsławiają nasz kraj, musimy być dumni z takich ludzi jak oni, bo jest ich coraz mniej. Ty po prostu masz za dobrze. Inaczej mówiłbyś gdybyś mieszkał gdzieś w Afrcye, gdzie ciągle byłbyś głodny i brudny.Marcin_FCJ pisze:Dla mnie odpowiedź jest bardzo prosta ... otóż nie jestem patriotą. Nie daże żadnego uczucia do swojego narodu, sam go nie wybrałem i przyznam szczerze ze nie jestem z niego zadowolony. Nie obchodzi mnie nasza historia choc sila rzeczy znam ja dosc dobrze. Mam w d Mickiewicza, Norwida i innych Szopenów. Nic mnie to wszystko nie obchodzi. Gdy jestem za granica to poprostu wstyd mi zato ze jestem z Polski.. nie lubie rozmawiac o tym z obcokrajowcami, dla nich polacy to łachy, biedaki, złodzieje i skur**syny.... Celpwo uzywam tu mocnych słow. Nie znosze polski za to jaka jest, za to jakie warunki zapewnia swoim mieszkancom)choc ja nie narzekam ), za to ze gow** inwestuja w sport. Za egzekwowanie prawa, korupstwo i inne afery.. Moim celem jest wyjazd polski i dlatego bardzo ucze sie jezyka angielskiego. Drzwi do Irlandii czy wielkiej brytanii stoja naprawde otworem.
POLSCE MÓWIE NIE ! NIE MAM ZAMIARU ZA NIĄ WALCZYĆ, UMIERAĆ CZY CIERPIEĆ!
Może i inni mają nas za biedaków i róznych takich, ale są to stereotypy. "dla nich polacy to łachy, biedaki, złodzieje i skur**syny" i to przez ludzi takich jak Ty, którzy wypierają się swoich korzeni swojej historii. Według Ciebie w innych krajach żyje się łatwiej i przyjemniej. A może zrobisz coś, żeby w Polsce żyło się lepiej? Bo ciągle narzekasz a nic nie robisz. Wymagasz od innych, żeby w Polsce było lepiej, a sam nawet palcem nie kiwniesz. Idziesz na łatwiznę wyjeżdżając do innego kraju. Może lepiej byłoby zostać w Polsce i naprawić trochę nasz kraj? Może zrobisz coś dla Polski, tak jak inni, którzy byli zkłonni oddać życie, żebyś Ty miał łatwiej. Gdyby nie oni nie mielibyśmy dziś naszego kraju. Gdyby wtedy żyli ludzie Twojego pokroju nie byłoby Polski na mapie. Ale oni byli skłonni walczyć i umrzeć za Ojczyznę. Wszyscy powinniśmy być im dumni. A Ty się ich wypierasz. Nie jesteś godzien, aby być Polakiem.
:roll:
- Ultras
- Qualità Juventino
- Podziekował: 7 razy
To i samego siebie powineneś mieć w d.... bo ty w porównaniu do nich nie zrobiłeś nic. A tego typu hasła zachwaj dla siebie bo jak coś takiego czytam to mnie po prostu szlak jasny trafia :evil: :evil:Marcin_FCJ pisze: Mam w d Mickiewicza, Norwida i innych Szopenów.
:shock: o czym ty piszeszMarcin_FCJ pisze: Nie znosze polski za to jaka jest, za to jakie warunki zapewnia swoim mieszkancom)choc ja nie narzekam ), za to ze gow** inwestuja w sport. Za egzekwowanie prawa, korupstwo i inne afery..

jedź, jedź... będziesz zapieprzał po 12 godzin. Moze i zarobiasz nie małą kase, ale dla tych angoli czy irlandczyjko będziesz nikim. Będziesz marnym człowieczkiem, który pracuje jak dla nich jak wół. Będziesz postrzegany jako pijak i złodziej. Ale mozesz sam się za to winić bo póki w Polsce żyją ludzie tacy jak ty, tzn z takimi poglądami to na pewno nie będą nas lepiej postrzegać. Najpierw powinniśmy próbować sami się naprawić, a potem dopiero narzekać jak jest źle.Marcin_FCJ pisze: Moim celem jest wyjazd polski i dlatego bardzo ucze sie jezyka angielskiego. Drzwi do Irlandii czy wielkiej brytanii stoja naprawde otworem.
nikt Ci nie karze...Marcin_FCJ pisze:POLSCE MÓWIE NIE ! NIE MAM ZAMIARU ZA NIĄ WALCZYĆ, UMIERAĆ CZY CIERPIEĆ!
po przeczytaniu twojego posta powiem ci, ze dla mnie jesteś TOTALNYM ZEREM :!: bo nie po to nasi dziadkowie walczyli o wolnosć kraju, żeby ktoś taki jak Ty pisał tego typu rzeczy
Proponuje nie uzywac slowa "Jestes totalnym zerem" czy tego typu wypowiedzi, bo sa na tym forum osoby,ktore za cos podobnego...kazdy wie ;]
ToMeK 8)
- Siewier
- Administrator
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Patriotyzm ? A co to wogule jest ? :shock: Obce jest mi to pojęcie :lol:
Jestem Polakiem - to fakt jednak nie czuje sie z tego powodu ani szczesliwy ani smutny ,zwisa mi to
Urodziłem sie w Polsce czy tego chce czy nie , tak zarządził w gruncie rzeczy przypadek , bo jakos tak sie to juz ulożyło że moi przodkowie znaleźli sie na terytorium obecnie zwanym Polską no i co ja na to moge poradzić
Mam odbyć podróz w czasei i to zmienić
Flaga,Godło,Hymn , dla mnie to nic nie znaczy bo nie czuje przywiazania do tego kraju , jezeli juz to raczej jestem przywiazany do ziemi Lędzińśkiej , Pszczyńskiej i Śląskiej na któej zyje ale to tylko dlatego ze znam te okolice i wiele ciekawych rzeczy na nich wyprawiałem i wiąrzą sie z tym wesołe i smutne wspomnienia :-D Gdybym zyl gdzie indziej to pewnie moj charakter bylby taki sam i nie zmieniloby to mojej osobowosci . Prawda ze gdybym zyl w innym kraju moglbym miec lepsze warunki lub gorsze no ale po co gdybac
Jest jak jest i nie ma sie co zastanawiac " co by było gdyby " 8) Jesli chodzi o historje to fakt , "polacy" mają ją dość ciekawą i bogatą historie i chetnie sie jej ucze ale nie dlatego ze to akurat historia Polski tylko dlatego ze jest ciekawa. Jestem przeciwny jakimkolwiek podziałą , nie obchodzi mnie to czy ktoś jest polakiem , żydem , rosjaninem , amerykaninem [...] jezeli jest sie fajnym czlowiekiem to narodowsc ani zadne inne rzeczy nie mają tu zadnego znaczenia. Oczywiscie szanuje polską kulture tak samo jak szanuje kulture wszystkich narodów bo wszystko co mądre i odrębne nalezy szanowac bo kazdy czlowiek jest osobna indywidualnością i to jest wlasnie piekne. Nie bede nigdy walczyc za Polske - dlaczego ? walczyc to moge za moją rodzine , za znajomych i za to co kocham a nie za wielki kawalek ziemi ktorego pewnie nigdy calego nie zwiedze. Poprostu " Polska " , " Niemcy " , " Brazylia " to dla mnie sa tylko nazwy i tyle. To ze nie lubie polskiego rządu to fakt ,ale nie lubie kazdego rządu , wogule nie lubie władzy :DJednak nie twierdze ze kazdy polityk jest zły bo nie wrzucam ludzi do jednego wora. Nie wiem co ma do rzeczy wymienianie ustrojów politycznych do tego czy sie jest patriotą czy nie , wogule polityke to dziadostwo jest i tyle
Glosowac nie bede bo nie mam zamiaru wybierac "mniejszego zla" bo taka jest pawda ze nie widze ludzi na tyle kompetetnych zeby sie zajmowac panstwem z powodzeniem. A obojetnie jaki system by w panstwie nie byl to jezeli beda sie nim zajmowac ludzie niekomptenti to system sie nie sprawdzi bo jak ?
No a generalnie wszystkich tych ktorzy nie szanują ludzi tylko za wygląd,pochodzenie i inne cechy nie znająć ich charakterów i poglądów to najczesciej glanem witam
:twisted:
eh kurde spiacy juz jestem a ten post jest w miare chaotyczny i nie poukladany bo go tak na bierzaco pisalem " co mi slina na jesyk przyniesie"
no ale cóż , pora wziasc misia i sie kłaśc do wyrka
Jutro moze jeszcze coś naskrobie
p.s. Uścisk w kierunku white_wolv'a i BIGGI'ego za znajomosc literatury pięknej ( patrz : cytaty )
Jestem Polakiem - to fakt jednak nie czuje sie z tego powodu ani szczesliwy ani smutny ,zwisa mi to

p.s. Uścisk w kierunku white_wolv'a i BIGGI'ego za znajomosc literatury pięknej ( patrz : cytaty )

- white_wolv
- Juventino
Nie rozumiem dlaczego wielu z Was utozsamia Polske z politykami?
Pytanie dotyczylo tego czy czujesz sie patriota..a wiec czy takie pojecia jak milosc do Ojczyzny,szacunek dla Flagi,Godla i Hymnu sa ci bliskie?Czy milosc do Ojczyzny jest jakas wartoscia w Twoim zyciu?
Natomiast b.wiele osob potraktowala to pytanie b.plytko.Na zasadzie "nie podoba mi sie tu,nie jestem patriota".
MarcinFCJ,Bartus>reprezentujecie dwa skrajne poglady.Jesli chodzi o Bartusa juz sie wypowiadalem,co do Marcina to zal mi Cie czlowieku,ja sam jak juz wspomnialem nie jestem patriota i nie czuje sie ani lepszy ani gorszy przez to ze jestem Polakiem,jednak totalny brak szacunku jaki przemawia przez Twoja wypowiedz jest razacy i rownie naganny jak hasla gloszone przez Bartusa.Ja sam NIGDY i NIGDZIE nie zamierzam sie wstydzic i wypierac tego kim jestem,to ze jestem Polakiem nie powinno zawazyc na postrzeganiu mnie przez innych.To ze mamy taka opinie u "innych" to wina,wybacz,ludzi Twojego pokroju ktorzy maja gdzies ze swoim zachowaniem przyczyniaja sie do pogorszenia wizerunku Polakow za granica.Ja mam nadzieje ze jesli kiedykolwiek stad wyjade i bede pracowal poza Polska,to napotkam ludzi ktorzy nie sa tak ograniczeni aby oceniac kogos ze wzgledu na narodowsc.
Siewier>pozdr.(heh,wlasnie sie zastanawialem skad Ty masz moda a Ty nie masz..wiesz o co chodzi 8) )
Pytanie dotyczylo tego czy czujesz sie patriota..a wiec czy takie pojecia jak milosc do Ojczyzny,szacunek dla Flagi,Godla i Hymnu sa ci bliskie?Czy milosc do Ojczyzny jest jakas wartoscia w Twoim zyciu?
Natomiast b.wiele osob potraktowala to pytanie b.plytko.Na zasadzie "nie podoba mi sie tu,nie jestem patriota".
MarcinFCJ,Bartus>reprezentujecie dwa skrajne poglady.Jesli chodzi o Bartusa juz sie wypowiadalem,co do Marcina to zal mi Cie czlowieku,ja sam jak juz wspomnialem nie jestem patriota i nie czuje sie ani lepszy ani gorszy przez to ze jestem Polakiem,jednak totalny brak szacunku jaki przemawia przez Twoja wypowiedz jest razacy i rownie naganny jak hasla gloszone przez Bartusa.Ja sam NIGDY i NIGDZIE nie zamierzam sie wstydzic i wypierac tego kim jestem,to ze jestem Polakiem nie powinno zawazyc na postrzeganiu mnie przez innych.To ze mamy taka opinie u "innych" to wina,wybacz,ludzi Twojego pokroju ktorzy maja gdzies ze swoim zachowaniem przyczyniaja sie do pogorszenia wizerunku Polakow za granica.Ja mam nadzieje ze jesli kiedykolwiek stad wyjade i bede pracowal poza Polska,to napotkam ludzi ktorzy nie sa tak ograniczeni aby oceniac kogos ze wzgledu na narodowsc.
Siewier>pozdr.(heh,wlasnie sie zastanawialem skad Ty masz moda a Ty nie masz..wiesz o co chodzi 8) )
- Dionizos
- Juventino
Wspanialy powod, zeby ich lubic. A ja mialem kiedys bluzę niemieckiej firmy, nie mam prawa nie lubic tego narodu.gloria_victis pisze:Niemcy? Zabawne, że nie lubisz Niemców skoro zbudowali nam i prowadzii przez dzisiątki lat najważniejsze handlowe miasto Polski- Danzig (Gdańsk).
Dlatego mamy nie miec pretensji do Niemiec za zbrodnie drugiej wojny?? Bo Niemcy poszli za sukcesem politycznym Hitlera? Gdyby jakis polityk ukrainskiego pochodzenia wygral w Polsce wybory, poprowadzil nasz kraj do wojny z Rosja, my bysmy zabijali ruskich, to wina lezalaby tylko po stronie ukrainca??Wojne wywołał Bawarczyk a nie Niemiec, a że oni poszli za nim jest tylko i wyłącznie jego sukcesem politycznym.
Moga sobie byc kim chca. Ja zawsze bede im pamietal zbrodnie. Moge z nimi prowadzic interesy, ale tylko jezeli okaza mi nalezny szacunek. O szacunku do nas, Niemcy nie maja pojecia. Dlatego nie mam zamiaru ich lubic.Z resztą przydałoby sie po 60 latach wreszcie zakopać topór wojenny. Zwłaszcza że Niemcy są obecnie jedyn z najważniejszych partnerów Polski. Kraju na którym tak bardzo nam zależy.
Juz widze miny, biednych, ponizonych rasistow.Treści rasistowskie są nawet poniżane przez biało czarne kolory klubu z którym wszyscy sympatyzujemy
Swoja osoba powinienes pokazac, ze sie myla. A nie zachowywac sie jak dziewczynka, zalamywac rece.nie lubie rozmawiac o tym z obcokrajowcami, dla nich polacy to łachy, biedaki, złodzieje i skur**syny..
Kwasniewski, Borowski czy Rywin. To wszystko chlopcy ruskich, ich psy. Ale zeby zmienic tych ludzi, musielibysmy pozbyc sie calego gnoju jak nazbieral sie w Polsce od 1945 roku.Ja nienawidze ruskich za to co zrobili i co robia nadal(kiedys Stalin teraz Putin).W ich zylach plynie ciagle ta sama krew.
Nie mam watpliwosci, ze jestem patriota. Kocham ten kraj calym sercem, a to czy oddalbym za niego zycie, wyszloby w praniu
Osobno chcialbym sie odwolac do wypowiedzie pana Marcina FCJ. Bo to ona najbardziej mnie wkurzyla. O tyle ile inne byly po prostu checia wyrazenie swojej opinii, przez ludzi o innych pogladach niz ja, pogladach niestety lekko dziwnych, ale nie mialy one zamiaru nikogo prowokowac. Pan Marcin pokazal jednak, ze slowo dobry smak i czy inteligencja sa mu obce. Musisz sobie Marcinie uswiadomic, ze trudno Ci bedzie zmienic narodowosc. Czlowiek, ktory nie szanuje swojego kraju, nie znajdzie szacunku u obywateli innego kraju. Mam nadzieje, ze juz niedlugo bedziesz mial okazje wyjechac z Polski. Kraju, ktorego nienawidzisz bo zapewni zle warunki swoim mieszkancom. Kraj ten moglby zapewnic im lepsze warunki, gdyby tylko nie byl przez 50 lat rzadzony przez Rosje a ostatnie 14 lat przez polskich ruskow...
Sorry za tak chaotyczny post, ale jest juz pozno a ja mam grype.
- Jamal_TH
- Juventino
Żal mi ciebie...Jedz....i nie wracaj...najlepiej stanac obok innych....mowic jaka to Polska jest zla..ale ruszyc tylek i zrobic cos w tym kierunku (pisze tu o zmianie pogladow chociazby) to juz nie łaska... Fajna zasade wyznajesz... inni sa lepsi....to ja sie do nich przylacze...w sumie masz prawo....ale nie zawsze lepsi wygrywaja....zasada ,,zadawaj sie z orlami, to sam bedziesz orlem'' wylewa sie z ciebie....powodzenia na zachodzie, jeszcze z placzem tu wrocisz, chociaz tego zaden PRAWDZIWY POLAK nie chcialby... Tyle ludzi oddalo zycie za Polske... Pokazales jak mozna olac ludzkie zycie, a raczej, nie doceniac poswiecenia zycia innych, dzieki ktorym jestesmy na mapie.smutne i zalosne, ale prawdziwe.Marcin_FCJ pisze:Dla mnie odpowiedź jest bardzo prosta ... otóż nie jestem patriotą. Nie daże żadnego uczucia do swojego narodu, sam go nie wybrałem i przyznam szczerze ze nie jestem z niego zadowolony. Nie obchodzi mnie nasza historia choc sila rzeczy znam ja dosc dobrze. Mam w d Mickiewicza, Norwida i innych Szopenów. Nic mnie to wszystko nie obchodzi. Gdy jestem za granica to poprostu wstyd mi zato ze jestem z Polski.. nie lubie rozmawiac o tym z obcokrajowcami, dla nich polacy to łachy, biedaki, złodzieje i skur**syny.... Celpwo uzywam tu mocnych słow. Nie znosze polski za to jaka jest, za to jakie warunki zapewnia swoim mieszkancom)choc ja nie narzekam ), za to ze gow** inwestuja w sport. Za egzekwowanie prawa, korupstwo i inne afery.. Moim celem jest wyjazd polski i dlatego bardzo ucze sie jezyka angielskiego. Drzwi do Irlandii czy wielkiej brytanii stoja naprawde otworem.
Co to naszego pana antysemity, nacjonalisty - mam tez jednego takiego w klasie i jest calkiem normalny, w sumie to nic do niego nei mam ale na sama mysl ze uwaza sie za kogos lepszego np. od zydow nabiera mnie obzydzenie. Nie wiem jak tak mozna.. :oops:
POLSCE MÓWIE NIE ! NIE MAM ZAMIARU ZA NIĄ WALCZYĆ, UMIERAĆ CZY CIERPIEĆ!
Ja jestem patriotą, kocham swój kraj i jestem dumny, że jestem Polakiem.Nie dla wszystkich jesteśmy złodziejami.W każdym państwie są rozboje itp. A że nas uważają za najgorszych (nie wszyscy) to już problem tych zapatrzonych w siebie egoistów, oby sie na tym przejechali !!! Jestesmy przyszloscia narodu... To my bedziemy reprezentowac nasz kraj za kilkanascie lat... Oby wyszlo to lepiej niz jest teraz... I obysmy w przyszlosci byli dumni ze swojego pochodzenia tak...jak...dzis.pzdr
ps. Sorry za kropki ale szukałem wątku... Nienajlepiej sie czuje, dionizos mnie zarazil chyba grypa...(-; w ogole chaos straszny...ale mysli prawdziwe.pzdr again & cu next time
Go hard, or go home.
- aSsItCh
- Juventino
sam nie wiem czy jestem patriotą... z jednej strony nie, bo napewno nie oddałbym swojego życia za Polskę, bo są dla mnie ważniejsze sprawy niż poświęcenie się za swój kraj, z drugiej jednak tak, bo nie wstydze się tego, że jestem Polakiem i kocham ten kraj... za granice wyjade tylko i wyłącznie do pracy ale nie zmienie nigdy obywatelstwa, zawsze będę wracał do Polski i zawsze będę Polakiem! (nienawidze muzułmanów :[ wrrrrrrrrr!)

Kwiat miłości rozkwita w świetle uczuć
I w nim też usycha...
Gdy nadejdzie czas by odbyć ostatnią podróż
Będę myślał o Tobie...
- Macias
- Juventino
A ja mam takie pytanie do bartusa. Jeżeli jesteś takim patriotą i nacjonalistą to dlaczego mieszkasz we Wiedniu? Chyba, że się tam uczysz
to co innego, ale z drugiej strony w naszym kraju jest tyle wspaniałych szkół i uczelni. Hehe, popieram Ultrasa, ma całkowią racje jeżeli chodzi o prace za granicą. Wielcy przyjaciele z USA, którzy mają nas gdzieś, dobrze, że ten "piękny" sen o Ameryce się kończy i dular dzięki Cowboyowi traci wartość.
A patriotą chyba nie jestem, Polska to dziwny kraj. Kiedy są wojny i konflikty potrafimy się zjednoczyć, ale gdy nastanie pokój potrafimy wszystko zniszczyć. Dobrze, że nas przynajmniej UE przyjeła, wymuszając na nas jakieś prawa i normy. Niestety, nasz kraj chyba jeszcze nie dojrzał do demokracji. Dużo ludzi jeszcze żyje komunizmem, wydaje im się że wszystko im się należy, wszędzie przekręty i kombinowanie. I jak tu żyć z takimi?
Dobra, dobra, czepiacie się Kwacha, Millera i reszty komuchów, zgadzam się, nie są aniołkami, ale przynajmniej gospodarka ruszyła za SLD i to dosyć dobrze. A prawica, Aws, LPR, Samoobrona, haha, śmiać mi się chce. Ale masz racje Dionizos, trzeba to przeczekać, aż rządzić będzie pokolenie, nowe, które nie pamieta i nie wie co to jest komunizm (bo w sumie, to teraz prawica chce niszczyć lewice, za powiązania z przeszłością, niech lepiej popatrzą na siebie co sami wyprawiali i wyprawiaja).

A patriotą chyba nie jestem, Polska to dziwny kraj. Kiedy są wojny i konflikty potrafimy się zjednoczyć, ale gdy nastanie pokój potrafimy wszystko zniszczyć. Dobrze, że nas przynajmniej UE przyjeła, wymuszając na nas jakieś prawa i normy. Niestety, nasz kraj chyba jeszcze nie dojrzał do demokracji. Dużo ludzi jeszcze żyje komunizmem, wydaje im się że wszystko im się należy, wszędzie przekręty i kombinowanie. I jak tu żyć z takimi?
Dobra, dobra, czepiacie się Kwacha, Millera i reszty komuchów, zgadzam się, nie są aniołkami, ale przynajmniej gospodarka ruszyła za SLD i to dosyć dobrze. A prawica, Aws, LPR, Samoobrona, haha, śmiać mi się chce. Ale masz racje Dionizos, trzeba to przeczekać, aż rządzić będzie pokolenie, nowe, które nie pamieta i nie wie co to jest komunizm (bo w sumie, to teraz prawica chce niszczyć lewice, za powiązania z przeszłością, niech lepiej popatrzą na siebie co sami wyprawiali i wyprawiaja).
- bartus
- Juventino
Macias pisze:A ja mam takie pytanie do bartusa. Jeżeli jesteś takim patriotą i nacjonalistą to dlaczego mieszkasz we Wiedniu? Chyba, że się tam uczyszto co innego, ale z drugiej strony w naszym kraju jest tyle wspaniałych szkół i uczelni.
nie mieszkam w Wiedniu... po prostu podoba mi sie to miasto

- Siewier
- Administrator
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Dionizos :!: Nie rozumiem Cie wogule
Przecierz wojna sie zakonczyla dawno temu i ludzie ktorzy w niej uczestniczyli maja teraz najmniej po 75-80 lat , zaniedlugo odejda od nas i do kogo bedziesz miec wtedy pretensje
:!: Czy Ci Niemcy , Rosjanie ,Anglicy ,Amerykanie [...] ktorzy teraz zyja to są w jakis sposob winni zbrodni jakich dopuscili sie ludzie ktorzy wczesniej zyli na ich ziemi
Nienawiść jest idiotyzmen który Ty miedzy innymi reprezentujesz i przez ktory na tym swiecie nigdy nie bedzie pokoju :roll:
A co do ustrojow to co do patriotyzmu mają ustroje polityczne , dlaczego wyzywacie komunistów
Nie rozumiecie tego ze system tworzą ludzie i to jak sie sprawdzi dany system zalezy od tego jacy będą ludzie go tworzący , kazdy system jest idealny jesli ludzi są idealni.

A co do ustrojow to co do patriotyzmu mają ustroje polityczne , dlaczego wyzywacie komunistów

- melek2
- Juventino
Witam
Powiem tyle ze piatriotyzm jest piekną rzecza o ile jest dobrze pojmowany.Samo słowo patriotyzm jest nacechowane bardzo pozytywnie, i ma niezwykle wielką wartość moralną która kształtuje każde państwo i społeczność.Na przykłądzie naszego kraju moze dostrzec ze Polacy potrafią się jedynie zorganizowac w sytuacjach kryzysowych i wlaczyc o swoją gosnośc jak jest już za późno!! Przykłądem tego mogą być rozbiory>Dopiero wizja utraty kraju i sam fakt utraty spowodował 123 lata walki o Polske i o rodzima tradycje.
Dlatego bardzo mi przykro ze w czasam kiedy Polska odzyskała 100% suwerennośc mamy w kraju taki chaos nieład kłamstwo i korupcje.Nie chciałbym się rozwodzić ale do głosu w PL znów doszła do wladzy drobna garstka ludzie, którzy sa pyszni i nieuczciwi.Którzy nie służą panstwu i jego interesom->Robią wszytsko aby tylko sobie dorobic pod stołem.
Tak wieć dlaczego Polska znów powinna dostać znów "kopa" aby stać się normalnym Państwem?? Sam nie wiem ale jest to bardzo przykre ze nikt nie wyciągnłą wniosków z historii.
A postawa Bartusa jest żałosna i tragiczna. Wydaje mi się ze za takie poglady oraz w przypadającą rocznice ,jego konto powinno zostać zablokowane.
pozdrawiam
Powiem tyle ze piatriotyzm jest piekną rzecza o ile jest dobrze pojmowany.Samo słowo patriotyzm jest nacechowane bardzo pozytywnie, i ma niezwykle wielką wartość moralną która kształtuje każde państwo i społeczność.Na przykłądzie naszego kraju moze dostrzec ze Polacy potrafią się jedynie zorganizowac w sytuacjach kryzysowych i wlaczyc o swoją gosnośc jak jest już za późno!! Przykłądem tego mogą być rozbiory>Dopiero wizja utraty kraju i sam fakt utraty spowodował 123 lata walki o Polske i o rodzima tradycje.
Dlatego bardzo mi przykro ze w czasam kiedy Polska odzyskała 100% suwerennośc mamy w kraju taki chaos nieład kłamstwo i korupcje.Nie chciałbym się rozwodzić ale do głosu w PL znów doszła do wladzy drobna garstka ludzie, którzy sa pyszni i nieuczciwi.Którzy nie służą panstwu i jego interesom->Robią wszytsko aby tylko sobie dorobic pod stołem.
Tak wieć dlaczego Polska znów powinna dostać znów "kopa" aby stać się normalnym Państwem?? Sam nie wiem ale jest to bardzo przykre ze nikt nie wyciągnłą wniosków z historii.
A postawa Bartusa jest żałosna i tragiczna. Wydaje mi się ze za takie poglady oraz w przypadającą rocznice ,jego konto powinno zostać zablokowane.
pozdrawiam
- white_wolv
- Juventino
Przesadzasz.Nie wyobrazam sobie zeby na tym forum zdarzyl sie przypadek zablokowania czyjegos konta z powodu pogladow danego usera.Bylaby to jawna dyskryminacja.Kazdy ma prawo do swoich pogladow.Ja jestem wrogiem nacjonalizmu i rasizmu ale nie tedy droga.Bartus nie narzuca sie nikomu ze swymi pogladami,nie rzuca tu jakis rasistowskich hasel(cale szczescie) a o jego pogladach wiemy tylko dlatego ze zechcial sie wypowiedziec na ten temat.melek2 pisze: A postawa Bartusa jest żałosna i tragiczna. Wydaje mi się ze za takie poglady oraz w przypadającą rocznice ,jego konto powinno zostać zablokowane.
Naprawde,mimo wszystko,bardzo zniesmaczylaby mnie jakakolwiek kara dla tego uzytkownika spowodowana tylko i wylacznie tym ze komus sie nie podobaja jego poglady..