Nie Włoski Juve

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Raffikki87

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 stycznia 2005, 17:30

Juve jest włoskim klubem ,w Juve gra dużo włochów w porównaniu z Interem ,a z drugiej strony dziś rządzą pieniadze więc jak sie ma kase to można kupić każdego zawodnika .Większość piłkarzy z "zagranicy" to piłkarze z wschodniej Europy bądż Ameryki Południowej .Piłkarze z zagranicy są kluczowi dla klubów np.Sheva ,Kaka -Milan ; Zlatan ,Emerson - Juve ,Adriano ,J.Zanetti - Inter więc piłkarze z zagranicy podwyższaja poziom Serie A i sprawiają że rozgrywki Srie A są ciekawe .Według mnie Juve nie jest "nie włoskie" jest odpowiednio zbilansowana liczba graczy włoskich i zagranicznych w szeregach "Starej Damy" .Chyba każdy się zgodzi że trudno sobie wyobrazic obrony bez Thuram ,pomocy bez Emersona a ataku bez Zlatana.

Na wielkiej scenie ¿ycia musimy zagraæ dobrze role sw± .

NIEWA¯NE CZY SERIE A ,B ,C1 ,C2 ,D ,JUVENTUS TO JEST NAPRAWDE WA¯NE .
Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 stycznia 2005, 18:44

nie wiem co przeszkadza wam w tym że w Juve nie grają sami włosi :? spójrzcie choćby na chelsea w której mało który piłkarz jest anglikiem ale czy komuś to przeszkadza :?: niee :!: :!: uważam że najważniejsze jest aby Juve odnosiło sukcesy a nie aby w Juve grało jak najwięcej włochów.
Radidam pisze:Popatrzmy na Arsenal ktory w swojej 11 ma kilku obcokrajowcow
Reyes-Hiszpan
Henry,Vabregas,Vieira-Francuzi
Lehmann-niemiec
Ljunberg-szwed
Lauren-on jest z afryki niewiem z jakiego kraju
Van Persie-holender jak sie niemyle
To jest dopiero druzyna obcokrajowcow
po pierwsze to nie Vabregas tylko Fabregas a po drugie to jest on hiszpanem (urodził sie w Vilessoc de Mar w Hiszpanii :wink: :D ) jeszcze pires z Francji no i Lauren jest z Kamerunu a do tego jeszcze Gilberto i Edu są brazylijczykami.
A tak w ogóle (nie bede ich wszystkich wymieniał ale)to na 26 osób w kadrze Arsenalu jest tylko 5 anglików (tych akurat wymienie: Cole, Taylor, Pennant, Cambell, Hoyte). Ma sie te wiadomości (i ksążeczke o Arsenalu :D )

darel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 stycznia 2005, 19:43

Ja nie widze w tym żadnego problemu. Już dawno przyzwyczaiłem sie dotego, że najwieksze kluby europejskie maja w swoich składach duzo obcokrajowców.
Gdyby wprowadzono ograniczenia, że w danym klubie może być co najwyżej tylu, atylu obcokrajowców wtedu to dopiero zaczżełyby sie przekrety - zmianu obywatelstwa, itp. Poza tym napewno szkoda byłoby, gdyby w Juve nie mógł z powodu ograniczeń zagrać jakiś utalentowany zawodnik, albo w jego miejsce musielibyśmy sie pozbyc innego.
Kolejnym minusem jest to, że klubom, którzy nie maj.a utalentowanych rodaków odbiera sie szanse rozwoju i zawalczenia na europejskich arenach.
Jak dla mnie takie cos by nie przeszło. Po co zmieniac cos co sie dobrze sprawdza, i nie budzi wiekszych zastrzezen?? Ja jestem w 100% za tym, żeby zostało tak, jak jest.

na zawsze wierni turyńskiej drużynie
TomiQ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 stycznia 2005, 22:26

To fakt że w JUVE gra coraz mniej włochów!!I to powoli robi sie przykre!!Jestem kibicem JUve o 9 lat i widziałem już wileu świtnych piłkarzy w JUVE(z reguly byli to Włosi) a teraz ilu ich mamy w podstawowym składzie 5 lub 6 a wcześniej był ich mnimu 8 :-( Szkoda że JUVE robi sie coraz mniej włoskim klubem!!

Z JUVE od 1996 roku i już na zawsze tak będzie!!!FORZA JUVE!!!Wyciąg z regulaminu:3.f) Należy pamiętać o tym, że w dyskusji atakujemy poglądy, a nie ich autora!
bblackk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 stycznia 2005, 13:19

Ja w ogóle nie widzę problemu. W składzie Juventusu było jest i będzie zarówno tak dużo Włochów jak i obcokrajowców. Jeżli rodzimi gracze są gorsi od tych z zagranicy to dlaczego oni mają grać? Buffon, Zambrotta, Canavaro, Blasi, Camoranesi, Del Piero... podstawowi gracze zespołu z włoskim paszportem, nie wymieniam już ławki rezerwowych. Moim zdaniem nie ma żadnego problmu z Włochami w Juve. Oni zawsze byli, są i będą, a od tego jak będą grać, zależeć będzie ilu ich będzie w "11" meczowej.

Obrazek
TottiGol

Romanista
Romanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 stycznia 2005, 13:49

Pozwolę sobie się nie zgodzić z paroma przedmówcami, którzy napisali, że we wsystkich włoskich klubach (z wyższej półki) jest przewaga obcokrajowców w składzie i to oni decydują o obliczu zespołu. Przykład: As Roma 8)
Krótko: Pellizzoli, Panucci, Ferrari, De Rossi, Perrotta, Totti, Cassano, Montella. Pierwszy skład uzupełniają tylko Mancini, Mexes i Cufre (Chivu) jako obcokrajowcy. Drużyna jest jak najbardziej włoska :D

Dla porównania:
Inter: Zannetti, Adriano, Martins, Stankovic, Cordoba, Mihajlovic, Recoba, Kily Gonzalez, Ze Maria, Emre, Veron
Juventus: Nedved, Thuram, Trezeguet, Ibrahimovic, Emerson - nie jest tak źle pomijając fakt, że bez nich Juve nie istnieje
Milan - Dida, Cafu, Kaladze, Schevchenko, Kaka, Seedorf, Stam, Crespo, Tomasson, Rui Costa

Forza Roma
10 Szymon

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2005, 21:34

Nie uważam żeby w Juventusie grało mało Włochów. Na początku sezonu stanowili Oni 50% z 26-osobowej kadry. Obecnie po odejściu Iuliano i Legrottaglie jest ich 11 na 24. Uważam że nieważne kto jakiej jest narodowości. W Juventusie powinni grać tylko najlepsi zawodnicy. Jeśli obcokrajowiec jest lepszy od Włocha to czemu miałby nie grać?
TottiGol pisze: we wsystkich włoskich klubach (z wyższej półki) jest przewaga obcokrajowców w składzie i to oni decydują o obliczu zespołu. Przykład: As Roma
Boże Narodzenie już minęło! Przestań składać już życzenia!
TottiGol pisze: Drużyna jest jak najbardziej włoska :D
Zapomniałeś dodać: drużyna jest jak najbardziej słaba.
TottiGol pisze:
Dla porównania:
Juventus: Nedved, Thuram, Trezeguet, Ibrahimovic, Emerson - nie jest tak źle pomijając fakt, że bez nich Juve nie istnieje
Chyba po to Juventus ich sproawdził kosztem Włochów, by decydowali o obliczu drużyny! Juventus to nie Roma gdzie się sprowadza turystów z np. Egiptu (nie jaki Ahmed Hossam - Mido)

Masz marne poczucie humoru :? Az mi wstyd za Ciebie przed kibicami Romy...
kouba

raptorb

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2005, 11:23

JA mysle ze JUve w porównaniu do innych klubów włoskich to jest jednym z tych bardziej Włoskich. Przykładem jest Milan. :oops:

Obrazek
FORZA JUVE FORZA ALEX
DeeJay

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2005, 15:11

staniczek14 pisze:Wydaje mi się ze to by obniżyło poziom futbolu we włoszech i było by niekorzystne dla dalszego rozwoju włoskiej piłki!!!!!!!!
Ja mam całkiem odmienne zdanie. Fakt faktem, poza granicami Włoch gra bardzo wielu utalentowanych graczy. Ale z tego co wiem to we Włoszech również ich nie brakuje. Posiłki zza granicy bardzo uatrakcyjniają Serie A, ale wpływa to negatywnie na rozwój włoskiej piłki. Ogranicza to rozwój bardzo wielu młodych piłkarzy. Wszyscy najbardziej utalentowani piłkarze włoscy, nadzieje włoskiego futbolu plączą się wśród drużyn walczących o utrzymanie lub wśród drużyn Serie B. Dlaczego? Bo ich miejsce w wielkich klubach zajmują renomowani obcokrajowcy. Np. w samym Juve, na młodego Włocha, który przebojem wbił by się w pierwszy skład czekamy chyba od 1993 roku (Del Piero)! W innych klubach sytuacja ma się podobnie. Młodzi gracze są najczęsciej wypożyczani, aby się ogrywali w słabszych klubach. Najczęściej jednak już nie wracają... Kto ma później reprezentować Włochy i walczyć o MŚ i ME?

A na potwierdzenia "włoskości" Juventusu, jest catenaccio... :wink:

Rybeq

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2005, 17:41

jak juve gra catenaccio to ja jestem internista.
catenaccio= 4 obroncow kryjacych, libero, przynajmniej 2 def. pomocnikow.

[']rybeq[']
20.II.2003-3.III.2005
cos sie konczy, cos sie zaczyna.
filippo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2005, 17:56

look-nij na skład barcy ! ci tez są nieźli...

ADAMJUVENTUSPL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2005, 20:36

Wojtom pisze:
ADAMJUVENTUSPL pisze:przepis u którym kiedyś mówiono by wprowadzi limit piłkarzy z poza granicy własnego kraju byłby dobrym rozwiązanie.
No to w takim razie, ta zasada dyskryminuje piłkarzy z poza Włoch.
Ta zasada to zupełnie co innego, ona miała chronić Włoski futbol, jak to powiedział DJ Juventinho, przybywanie piłkarzy z poza granicy źle wpływa na rozwuj Włoskiej piłki, a ograniczenie piłkarzy z poza granicy nie wiem co daje i można go tłumaczyć tylko dyskryminowaniem.

Ja mam nadzieję że wejdzie przepis o którym się mówi że przynajmniej połowa druzyny musi być Włoska, czyli 6 piłkarzy na 11 musiałby być Włochami.

Widzę że mówicie że inne kluby mają więcej zgraniczniaków w swoich składach, ale szczerze mówiąc mnie to wogóle nie obchodzi, dla mnie najwarzniejsze jest to by grało u nas jak najwięcej Włoskich piłkarzy, a w Chelsea, Arsenalu może nie grać żaden krajowy piłkarz piłkarz.
Ostatnio zmieniony 25 stycznia 2005, 17:42 przez ADAMJUVENTUSPL, łącznie zmieniany 1 raz.

Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus

"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
Adi666666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 stycznia 2005, 22:33

Zwróćmy uwagę jak to wygląda:
Włochy:Del Piero,Zambrotta,Tachinardi,Buffon,Ferrara, Birindelli, Pesotto,Chimenti,Canavaro,Blasi,Capello :wink:
Francja:Trezeguet, Kapo, Thuram,Zebina,
Urugwaj:Zalayeta, Montero, Olivera,
Szwecja:Ibrahimovic
Czechy:Nedved,
Brazylia:Emerson,
Chorwacja:Tudor,
Argentyna:Camoranesi,
Gana:Appiah,

Juve zawsze będzie włoskim klubem ale gwiazdy zagraniczne musza być :D

Gdybym miał dwa życia oba oddałbym Tobie ... FORZA JUVE PER SEMPRE !!
ODPOWIEDZ