REZERWOWI W JUVE
- Marcin_FCJ
- Juventino
Na obecną chwilę rezerwowi są wielkim problemem w Juventusie! Żaden z nich nie jest ograny z sezonem co spowodowało postępowanie Capello. Trzeba tu też napisać że brakuje nam w rezerwie indywidualnosci która po wejściu na boisko mogliby odmienić losy spotkania lub w dużym stopniu wpłynąć na sposób gry Juventusu. Może Kapo mógłbybyć takim zawodnikiem co pokazał choćby w meczu przeciwko Lazio no ale upary Capello nie daje mu zbyt wielu okazji do gry i wykazania się. Rezerwowi bramkarze są u nas przeciętni. Chimenti i Bonnefoi, no ale tutaj lepszych zawodników nam nie potrzeba bo mamy oczywiście Buffona, a co za tym idzie nie możemy mieć jakiegoś bardzo dobrego bramkarza rezerwowego gdyż kto chciałby przesiedzieć całą karierę na ławce? Jeśli idzie o obrońców to tutaj nasi zmiennicy zawodzą zdecydowanie za bardzo! Ja się jednak im nie dziwię i zwalam tu z pełną odpowiedzialnością całą winę na Capello! Już na początku sezonu gracze typu Tudor, Legro, Iuliano, Montero dostali wielkiego kopa w d gdyż jasno zostało powiedziane że rotacji będzie jak na lekarstwo! Jak więc czuć się ma taki zawodnik i jak ma podchodzić do treningów kiedy wie że co by nie zrobił to itak będzie grał bardzo żadko? Montero czekał na swój debiut ligowy aż do minionego czwartku! Dla mnie to jest śmieszne i niewyobrażalne! Pessotto i Birindelli to nasi jedyni skrajni defensorzy jednak trzeba sobie powiedzieć szczerze że potrzebujemy na ich miejsce piłkarzy o troszkę większych możliwościach. Jeśli idzie o pomocników to tu już nie jest tak źle, choć mogłoby być lepiej! Znacznie częsciej powinni grac przedewszystkim Kapo i Tacchinardi który w letnim okresie przygotowawczym był chyba najlepszym Juventinho w naszych szeregach.. Capello jednak uparcie sadza go na ławie! Olivera dl amnie nie jest jeszcze gotowy a Appiah gra zbyt "zmiennie" nigdy nie wiadomo co wymyśli. Jeśli idzie o atak to wszystko zepsuła kontuzja Trezegola. Pozostał tylko Zalayeta który cz esto udowadniał swoje możliwości i to że zasługuje na grę w Juve. Teraz Treze wraca i myślę że wszystko będzie w jak najlepszym porządku.
Podsumowując myślę że trzeba nam bocznego obrońcy/pomocnika którym dla mnie powinien być Jankulovski oraz jakiegoś ofensywnego pomocnika. Myślałem nad Meghnim ale jeszcze za szybko... Wybór pozostawiam Moggiemu!
Podsumowując myślę że trzeba nam bocznego obrońcy/pomocnika którym dla mnie powinien być Jankulovski oraz jakiegoś ofensywnego pomocnika. Myślałem nad Meghnim ale jeszcze za szybko... Wybór pozostawiam Moggiemu!
- bblackk
- Juventino
Ja postawiłem na Kapo! Moim zdaniem ten zawodnik ma przyszłość. Od początku jego przyjścia do Juve był moim faworytem. Niestety chłopak ma ciężki poczatek bo Capello narazie daje mu mało szans na pokazanie się, a jak je dostaje to w pełni wykorzystuje: asysta z Lazio, czy gol z Massiną (co prawa nieuznany ale...). Ja nadal w niego wierzę i na niego liczę i uważam, że Capello użyje swojego "nosa"
i dzięki czemu Kapo pokaże na co go stać i będzie nasza przysżłą gwiazdą.

- Adi666666
- Juventino
Rezerwowi są bardzo ważni oni też dostają szanse od trenera i wchodzą na boisko żęby przekonać go do siebie. Myślę że Juventus ma dobrą ławkę rezerwową lecz nie wystarczającą ,potrzeba jakiegos dobrego obronce i pomocnika bo napastników mamy dużo. Spośród : Tudora , Montero, Pesotto, Apiaha,Tachinardiego, Oliveiry, Kapo, Zalayety.
(Lagrotaglie nie biore pod uwage bo o ile mi wiadomo jest na wypożyczeniu w Bolognie). Zdecydowanie najlepiej prezentuje sie Marcello Danubio Zalayeta jest on bardzo pożyteczny dla zespolu wchodzi w odpowiednim momencie i zawsze robi to co do niego nalezy. Swój głos przyznałem własnie jemu.!!!! Na dużą uwage zasługuje także Oliveira i Kapo.
(Lagrotaglie nie biore pod uwage bo o ile mi wiadomo jest na wypożyczeniu w Bolognie). Zdecydowanie najlepiej prezentuje sie Marcello Danubio Zalayeta jest on bardzo pożyteczny dla zespolu wchodzi w odpowiednim momencie i zawsze robi to co do niego nalezy. Swój głos przyznałem własnie jemu.!!!! Na dużą uwage zasługuje także Oliveira i Kapo.
Gdybym miał dwa życia oba oddałbym Tobie ... FORZA JUVE PER SEMPRE !!
- gloria_victis
- Szczakowianin
Mój głos oddałem na Legrotaglie. Mimo że został on wypożyczony jego duch bedzie zawsze żywy w Juve. Mimo licznych niepowodzeń i upadków człowiek ten potrafił wyjść na prostą czym zaskarbił sobie moją sympatie i szacunek. Z resztą sam fakt że spędziły tyle czasu w takim klubie jak Juventus jest dobrym powodem do szacunku. Żałuje ze ostatnio coraz rzadziej mogłem oglądać radosny futbol w wykonaniu tego zawodnika
"Chciałbym umrzeć na kiłę" Wojciech Jaruzelski
"Szkoda, ze Wojciech Jaruzelski nie umarł na kiłę w 68" Teodor Biegin
"Szkoda, ze Wojciech Jaruzelski nie umarł na kiłę w 68" Teodor Biegin
- Radidam
- Juventino
Moim zdaniem dobrze jest ze juventus ma dwoch dobrych zmiennikow sa nimi Oliver oraz zalayeta tylko szkoda ze juz Zalayeta raczej opusci juventus tego lata.Olivera powinien zostac wyporzyczony do jakiegos slabszego klubu aby sie ogrywal w serie a