Mascherano wciąż bliski Juve

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
paku

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 stycznia 2005, 10:47

Agenci Javiera Mascherano zaprzeczyli jakoby pomocnik River Plate podpisał kontrakt z brazylijskim klubem Corinthians. Najlepszym dowodem jest ich pojawienie się we Włoszech w celu podjęcia rozmów z Juventusem w sprawie transferu 20-latka do Turynu.

"Brazylijczycy złożyli jedynie ofertę, ale Javier niczego z nimi nie podpisał, ponieważ bardzo chce grać we Włoszech, najlepiej w Juve" - wyjaśniają przedstawiciele argentyńskiego piłkarza z włoskim paszportem.

Właśnie dzisiaj ma dojść do spotkania z odpowiedzialnym za transfery Starej Damy, Luciano Moggim, na którym poruszona zostanie najważniejsza kwestia, czyli cena piłkarza. Wartość Mascherano wyceniana jest na 13-14 milionów euro, ale Juventus miałby zapłacić tylko połowę.

Defensywny pomocnik jest jednak wart tej niemałej sumy. W Argentynie ochrzczono go przydomkiem "Jefecito" (szefunio), ponieważ potrafi z dużą dozą determinacji poprowadzić grę swojego zespołu. W Juve tworzyłby idealną parę z Emersonem. Jego umiejętności można było podziwiać podczas Olimpiady w Atenach, gdzie biało-niebiescy zdobyli złoty medal.

Mascherano zadebiutował w reprezentacji kraju dokładnie w tym samym czasie co w pierwszym składzie River Plate, czyli w lipcu 2003 roku. To dość niezwykłe i najlepiej świadczy o jego umiejętnościach.

Nie wiadomo czy ewentualny transfer do Juve miałby nastąpić już teraz czy w lecie. Bardzo wiele europejskich klubów interesuje się Argentyńczykiem, na którego uwagę zwrócił nawet sam Diego Maradona: "Spośród piłkarzy najnowszej generacji, ten zrobił na mnie największe wrażenie".

http://juve.pl/?nid=1394

Hm jesli to jest prawda to sie ciesze :> Przybywaj do Turynu !
Ps. Jesli temat był, lub jest podobny zamknijcie bez karteczki :P 8)

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 stycznia 2005, 10:52

Ale Jaja!! chociaż wciąż wydaje mi sie że to niemozliwe ale jest jeszcze nadzieja skoro to plotka że jest w Corintians obawiam sieże plotką jest jednak to e przybył do Turynu ale mam nadzieje że to tylko cisza przed burzą :D MASCHARENO PRZYBYWAJ!

Szymek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 stycznia 2005, 11:03

To ja już nie wiem co myśleć :roll:
Słyszałem że już przeszedł co Corintians Sao Paulo a tu takie jaja.
No cuć myślę że poczekamy zobaczymy...
Mam nadzieje że zostanie w Turynie :D

MediapuntA

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 stycznia 2005, 11:18

Mascherano dobry jest :D :D Szczegolnie w FM :P :P :P Mam go u siebie w PSG :D :D

Podobno mial grac w Corinthians :? :? Hehe plota :) Jak zwykle to tez bedzie plota ale oby nie :lol:

Pozdrawiam

Radidam

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 stycznia 2005, 12:01

pizmak pisze:Mascherano dobry jest :D :D Szczegolnie w FM :P :P :P Mam go u siebie w PSG :D :D

Podobno mial grac w Corinthians :? :? Hehe plota :) Jak zwykle to tez bedzie plota ale oby nie :lol:

Pozdrawiam
Hehehehe a nie mowilem ze to jest wyciagniete z palca jego transfer do corinthians :D:D:D juventus bierz sie do roboty:D mascherano czeka na juve :-D Mialem racje piszac na forum ze to tylko glupia plota :D

Obrazek
Bad_Magick

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 stycznia 2005, 13:07

Plotek na Jego temat jest chyba najwięcej w sieci. Ja często przeglądam zagraniczne serwisy i tam już ze 3-4 kluby na 100% miały podpisany kontrakt z Mascherano. Więc odnośnie tego zawodnika musimy być bardzo ostrożni, dopiero jak zobacyzmy go w białoczarnej koszulce, albo info pojawi sie na oficjalnej stronie, to wtedy będziemy mogli się cieszyć.

Vojtimar

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 stycznia 2005, 13:29

Mascherano do Turynu. A Moggi powinien się tym razem wykosztować i niech odda im Salasa już na własność, to będzie dobrze. Oby to była prawda!

Z Juve na dobre i złe!
howik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 stycznia 2005, 14:02

Bierzmy go :wink: Mlody dobry utalentowany zawodnik,tacy sa nam potrzebni.Jezeli doszlo do spotkania to Moggi juz swoje zrobi :wink: ma dar przekonywania

CLK 320...........350Z
www.butybialystok.za.pl posiadam wiecej modeli
bartus

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 stycznia 2005, 15:41

mozemy sie wymienic za apiahha :wink: :D :D chyba nikt by nie mial nic przeciwko, apiahh nie prezentuje od kilku tygodni dobrej formy :wink:

Aniolek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2005, 13:22

To ja jusz sam niewiem jeszcze kilka dni temu media pisały ze podpisał kontrakt z Corinthias ale tu jest bilko przesjcia do Juve niech dadza za niego Appiaha :D

Obrazek
TomiQ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2005, 13:28

Było by super!!!On i PUMA i środek pomocy mamy nie do przejścia!!!!Widziałem go w akcij-nieżle wymiata koleś!!!Dawać go do JUVE!!!!!

Z JUVE od 1996 roku i już na zawsze tak będzie!!!FORZA JUVE!!!Wyciąg z regulaminu:3.f) Należy pamiętać o tym, że w dyskusji atakujemy poglądy, a nie ich autora!
Radidam

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2005, 13:31

Argentyński pomocnik River Plate, Javier Mascherano nie będzie grywał w barwach brazylijskiego Corinthians San Paolo. Agent zawodnika zdementował pogłoski sugerujące, że piłkarz już podpisał umowę z tym klubem.

"Mascherano nie podpisał żadnego kontaktu. Nie będzie grał w Brazylii. On chce trafić do Europy, a konkretnie zależy mu na transferze do Juventusu Turyn."- stwierdził pan Ferreira.

Przypomnijmy, że River Plate żąda za zawodnika ok 20 mln euro. Prócz Juventusu i Corinthians o Argentyńcyzka zabiegają Real Madryt i Inter Mediolan.

źródło http://www.pilka.pl/?mid=1&show=22709

No i bardzo dobrze ze mu zalezy na transferze do JUVENTUSu chlop mysli pozytywanie :D:D:D

Obrazek
paku

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2005, 13:35

No i gitara :D Tylko kolejny krok nalezy do Moggiego. Niech sie chłop bierze do roboty. :-)

lukask1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2005, 13:49

no to zapraszamy :D ... dajemy salasa bierzemy mascherano i wszystko gra 8) ciekawe czy teraz czy w lato?? ale jak juz sam zawodnik chce u nas grac to jest ok 8)

Obrazek
howik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2005, 14:22

Ciekawe czy Moggi zaplaci 20mln :twisted: Mysle ze nie da tyle.Pewnie bedzie chcial dac jakiegos zawodnika i dolozyc pare groszy :D Moggi to sprytny gosc

CLK 320...........350Z
www.butybialystok.za.pl posiadam wiecej modeli
ODPOWIEDZ