Juventus 3:3 Atalanta (3:5)(Puchar Włoch)

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2005, 12:02

Marcin_FCJ pisze:Nie mówie że nie! Ale nie pisz ze czegoś nie pamiętam skoro sam wiesz jeszcze mniej.
Nie napisalem ze nie pamietasz tylko ze ''juz nikt nie pamieta'' wiec chodzilo mi tu bardziej ogolnie.

Sam wiem mniej??Mozesz myslec jak chcesz...Del Piero 8)
Marcin_FCJ pisze: Nie umiesz przyjąć mojeg
o toku myślenia, a tekst z Del Piero jest obrzydliwą prowokacją....
Prowokacja??
To sa fakty,DP juz od kilku lat ludzi sie ze wroci do wielkiej fomy i nic z tego nie wychodzi.Owszem ma przeblyski (raz na kilka meczy) ale ogolnie gra padake.Wielkim zawodnikiem byl kiedys teraz probuje wrocic do wielkiej formy lecz zapewne juz nigdy mu sie to nie uda.
Marcin_FCJ pisze:Gdyby czytał uważnie to potrafił byś wywnioskować ze obdarzam go takim własnie szacunkeim,

Zdanie:
- Mam nadzieję że jest to ostatni sezon Chimentiego jako drugiego bramkarza w Juventusie.
wydaje mi sie nie jest oznaka szacunku lecz frustracji.
Marcin_FCJ pisze:a pisząc możliwe przyznajesz mi rację. Skoro tak to po co się wogóle wykłucasz?
W jednej kwesti moglem ci przyznac racje ale ogolnie sie z toba nie zgadzam.
Marcin_FCJ pisze:Jeśli chcemy wygrywać najważniejsze trofea to powinniśmy mieć nieco lepszych graczy niż Olivera. Nie przekreślam jego osiągnieć bo poprawił się znacznie.. jednakże to wciąż zamało.
Tylko nalezy pamietac ze Olivera jest rezerwowym.Nie mozna wymagac od mlodego niedoswiadczonego pilkarza zeby gral jak Camoranesi.
Marcin_FCJ pisze:Możliwe że nigdy. Nigdy nie pisałem że jest to zawodnik odpowiedni do gry w Juventusie. Aby dojść choćby na poziom Camora musi ciężko pracować ale z pewnością nie u nas... gdzie grywa żadko...
Jesli m grac w wielkim klubie musi zaczac sie ogrywac.Nie osiagnie wielkiego poziomu grajac w Serie B.Napewno zasluguje przynajmniej na male epizody gdyz dotad pokazywal sie calkiem niezle.
Marcin_FCJ pisze:Ta.. nie widzisz że ja ciągle piszę że słaba dyspozycja Montero i innych jest w dużej mierze w dużej mierze "zasługą" Capello? Nie będe drugi raz pisał tego samego.
I wlasnie dlatego ze Capello zawalil rotacje od poczatku sezonu teraz w pucharach dal pograc tym slabszym to byl jeden z niewielu sposobow aby podstawowa 11 odpoczela.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Marcin_FCJ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2005, 14:53

Nie napisalem ze nie pamietasz tylko ze ''juz nikt nie pamieta'' wiec chodzilo mi tu bardziej ogolnie
odnosząc się do mojego cytatu. Czyli jest to skierowane głównie do mnie.
Sam wiem mniej??
Jeśli chodzi o karne bronione przez Chimentiego to napewno :)
Prowokacja??
To sa fakty,DP juz od kilku lat ludzi sie ze wroci do wielkiej fomy i nic z tego nie wychodzi.Owszem ma przeblyski (raz na kilka meczy) ale ogolnie gra padake.Wielkim zawodnikiem byl kiedys teraz probuje wrocic do wielkiej formy lecz zapewne juz nigdy mu sie to nie uda.
Pewnie że prowokacja, dobrze wiesz że Alex jest moim idolem i chciałes mi chyba dogryść, a wtrącanie tego do dyskusji na inny temat i ciągłe powtarzanie tego jest chyba poniżej pewnego poziomu. Co z tym Twoim szacunkiem?

P.S. Na teksty o Alexie nie będe odpisywał. Od tego masz inne tematy.

wydaje mi sie nie jest oznaka szacunku lecz frustracji.
Źle ci się wydaje. Chodzi mi oto żeby postawić na młodzież.

Oto mój cytat:

Oczywiście cenię Chimentiego i doceniam co zrobił dla klubu ale wolę żeby w takich meczach grywał Bonnefoi

Czy to świadczy o brtaku szacunku?
W jednej kwesti moglem ci przyznac racje ale ogolnie sie z toba nie zgadzam.
Spieramy się głównie oto ż epowiedziałem że Bonnefoi ma być drugim bramkarzem, a przyznając mi rację i dalej twierdząc że się ze mną nie zgadzasz jest dziwne :|
Tylko nalezy pamietac ze Olivera jest rezerwowym.Nie mozna wymagac od mlodego niedoswiadczonego pilkarza zeby gral jak Camoranesi.
Ale można wymagać znacznie więcej niż do tej pory. Nie mów że jest młody i niedoświadczony bo znam wielu co w jego wiekju są dużo lepsi.
Jesli m grac w wielkim klubie musi zaczac sie ogrywac.Nie osiagnie wielkiego poziomu grajac w Serie B.Napewno zasluguje przynajmniej na male epizody gdyz dotad pokazywal sie calkiem niezle.
A może wg. mnie nie ma grać w wielkim klubie? Przynajmniej narazie....
Nie osiagnie wielkiego poziomu grajac w Serie B
Nie pisałem nigdzie o Serie B. A ogrywać i stawać się bardzo dobrymi piłkarzami grając w mniejszych klubach można. Spójrz na Maresce co dały jego ciągłe wypożyczenia. Inną sprawą jest to że dla Enzo czas już raczej nadszedł a my ciągle go gdzieś oddajemy...
I wlasnie dlatego ze Capello zawalil rotacje od poczatku sezonu teraz w pucharach dal pograc tym slabszym to byl jeden z niewielu sposobow aby podstawowa 11 odpoczela.
A czy ja mam pretensje oto że wystawił rezerwowych? Cały czas bębnie że odpadliśmy z pucharu włoch bo Capello od wrzesnia nie dawał grać dublerom. Nigdzie nie mam pretensji że wystawił właśnie ich.

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2005, 15:13

Marcin_FCJ pisze:Pewnie że prowokacja, dobrze wiesz że Alex jest moim idolem i chciałes mi chyba dogryść, a wtrącanie tego do dyskusji na inny temat i ciągłe powtarzanie tego jest chyba poniżej pewnego poziomu. Co z tym Twoim szacunkiem?
To nie jest inny temat.Piszesz ze Chimenti powienien odejsc bo gra padake ja natomiast posluzylem sie przykladem pilkarza w przyapdku ktorego jest podobnie.
Marcin_FCJ pisze:Źle ci się wydaje. Chodzi mi oto żeby postawić na młodzież.

Oto mój cytat:

Oczywiście cenię Chimentiego i doceniam co zrobił dla klubu ale wolę żeby w takich meczach grywał Bonnefoi

Czy to świadczy o brtaku szacunku??
To jest drugi cytat(juz po mojej pierwszej odpowiedzi) natomiast twoja pierwsza wypowiedz byla chyba zbyt emocjonalna i stad te slowa.

Chcesz stawiac na mlodziez a Olivera raus?? :|
Marcin_FCJ pisze:Spieramy się głównie oto ż epowiedziałem że Bonnefoi ma być drugim bramkarzem, a przyznając mi rację i dalej twierdząc że się ze mną nie zgadzasz jest dziwne :|
Spieramy sie o podejscie do pewnych spraw (zawodnikow) a nie rozmawiamy jedynie o Chimentim.
Marcin_FCJ pisze:Nie pisałem nigdzie o Serie B. A ogrywać i stawać się bardzo dobrymi piłkarzami grając w mniejszych klubach można. Spójrz na Maresce co dały jego ciągłe wypożyczenia. Inną sprawą jest to że dla Enzo czas już raczej nadszedł a my ciągle go gdzieś oddajemy...
Co daly??
Stal sie lepszym zawodnikiem ale nie dal poznac sie trenerom i ciagle oddawano go.Mimo iz chce u nas grac dzialacze sie do niego nie przekonali.Sam zawodnik stracil cierpliwosc i zapewne juz nie zechce powrocic do Turynu.Tak wyglada traktowanie pilkarza jak paczke.

Podobnie moze byc z Olivera a czy mozemy marnowac kolejne talenty??
Jezeli Capello chce dawac mu szanse a sam zawodnik potrafi je wykorzystac to po kij go oddawac??
Chcemy miec dobrego pomocnika to dajmy mu szanse a nie przerzucajmy go z rak do rak bo i jego cierpliwosc moze sie skonczyc podobnie jak w przyadku Enzo.

p.s.
Milan-Udine 0:1 :D

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Marcin_FCJ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2005, 15:37

To jest drugi cytat(juz po mojej pierwszej odpowiedzi) natomiast twoja pierwsza wypowiedz byla chyba zbyt emocjonalna i stad te slowa.
Możliwe że trochę zbyt, ale napewno nikt nie powinien odczytywać jej jako brak szacunku do kogokolwiek.
Chcesz stawiac na mlodziez a Olivera raus??
To że chcę stawiać na młodzież to nie znaczy że na każdgeo z nich. Olivera wg. mnie nie jest jeszcze gotowy i jeśli chcemy wygrywać wszystko co się da to potrzebujemy zdolniejszą młodzież.
Spieramy sie o podejscie do pewnych spraw (zawodnikow) a nie rozmawiamy jedynie o Chimentim.
Już powiedziałem że szanuje wszystkich graczy, nie jest to jednak jednoznaczne z tym że chcę żeby każdy z nich grał w naszej drużynie.
Stal sie lepszym zawodnikiem ale nie dal poznac sie trenerom i ciagle oddawano go.Mimo iz chce u nas grac dzialacze sie do niego nie przekonali.Sam zawodnik stracil cierpliwosc i zapewne juz nie zechce powrocic do Turynu.Tak wyglada traktowanie pilkarza jak paczke.
To jest już inna bajka.
Podobnie moze byc z Olivera a czy mozemy marnowac kolejne talenty??
wg. mnie na wypożyczeniu moglby sie rozwinac a nie zmarnowac.

Zablokowany