Aleksander nowy film historyczny.

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
Aniolek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 stycznia 2005, 10:04

A wiecie jusz przypadkiem skad mozna sciagnac ten film :D ??

Obrazek
BIANCONERI

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2005, 11:40

Filmu jeszcze nie widziałem,ale większość opinii jakie czytałem,bądź słyszałem były krytyczne;ludzie uważali,że film jest nudny,wręcz kiczowaty.Jestem jednal niemal pewien,że nie może być to kompletna beznadzieja,ponieważ reżyserem Aleksandra jest Olivier Stone zdobywca trzech Oscarów twórca takich filmów jak:"Pluton","JFK","The Doors","Natural Born Killers","Nixon""Męska Gra".Nie twierdze,że nazwisko reżysera gwarantuje niewiarygotny poziom jego nowego filmu,jednak nie wierze,żeby Stone zepsół "Aleksandra" tak jak to niektórzy opisują.Do tej pory twórca "Aleksandra" kręcił filmy polityczne i społeczne,których tematami były wydarzenia ważne szczegółnie dla obywateli USA,mowa tu np. o wojnie w Wietnamie(Pluton),zabójstwie Kennedy'ego(JFK),czy biografii kultowego zespołu muzycznego(The Doors).Jak do tej pory "Aleksander" cieszy się większym poparciem w Europie niż w Stanach,co Stone tłumaczy większą tolerancją Europejczyków w stosunku do homoseksualistów(wiadomo,że w Aleksandrze pojaiwła się scena miłosna z udziałem Colina Farrella i Jareda Leto).

"Bestia najgorsza zna troche litości lecz ja jej nie znam,więc nie jestem bestią"
Obrazek
Yari

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2005, 12:04

Ja powiem tak: film jest nudny dla osób które nie lubią historii albo oczekiwały fajerwerków w stylu władcy pierścieni z latającymi elfami czy wielkimi orłami w roli głównej :). To nie jest film dla każdego.
Natomiast co do homosexualizmu w filmie , to jednak Stone mógł zrobić o jedną ,,balange" mniej :) i dodać jedną bitwe więcej ( np pod Issos albo Granikiem ) .
W końcu Alexander to wielki wódz , a nie playboy .

kornknot

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2005, 13:55

No własnie, wcale Aleksandra nie pokazali jako wielkiego wodza tylko super pedała. To jedyne raziło mnie strasznie w tym filmie. Kilka jeszcze tekstow bylo zbyt glebokich i durnych. Ale poza tym film mi sie podobał. I co najwazniejsze przez 3,5 godziny nie nudziłem sie ani raz :)

mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2005, 14:09

Ja w ogole nie lubie historii (w przeciwienstwie do niektorych- np Yari'ego :wink: ) i niczego co z nia zwiazane :evil:
Pare razy fumfle probowali mnie wyciagnac na ten film (podobnie jak na Troje i takie inne historyczne) ale jakos w ogole mnie do tego nie ciagnie :?
Ale wlasnie slyszalem, ze w tym filmie zrobiono z Aleksandra niezlego pedala- slyszalem ze to prawda ze nim w rzeczywistosci byl (to prawda?)- ale ze wlasnie w filmie wyeksponowano wlasnie to a nie fakt ze byl wielkim przywodca. :|
Mnie to akurat nie razi bo nawet nie wiem kiedy ten koles zyl :D

leniup

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2005, 14:27

mnowomiejsky pisze:Ja w ogole nie lubie historii (w przeciwienstwie do niektorych- np Yari'ego :wink: ) i niczego co z nia zwiazane :evil:
Pare razy fumfle probowali mnie wyciagnac na ten film (podobnie jak na Troje i takie inne historyczne) ale jakos w ogole mnie do tego nie ciagnie :?
Ale wlasnie slyszalem, ze w tym filmie zrobiono z Aleksandra niezlego pedala- slyszalem ze to prawda ze nim w rzeczywistosci byl (to prawda?)- ale ze wlasnie w filmie wyeksponowano wlasnie to a nie fakt ze byl wielkim przywodca. :|
Mnie to akurat nie razi bo nawet nie wiem kiedy ten koles zyl :D
No nie mów że go nie znasz :shock: Aleksander żył w latach 356-323 p. n. e. Umarł prawdopodobnie na malarie. Był jednym z największych przywódców w historii. Podbił prawie cały znany sobie świat, a do tego nie był tylko wojownikiem ale i mądrym człowiekiem( wkońcu nauczał go Arystoteles).

U mnie w kinie film pojawi się dopiero 28 stycznia ale jestem już umówiony z moją klasa historyczną na ten film. Wiesz co historia jest lepsza niż np. matematyka, liczby mi do głowy nigdy nie wchodziły, no ale jak kto woli.

Co do rzekomego homoseksualizmu to mój prof opowiadał nam co nie co o tym, zresztą bardzo lubi historyczne tematy tego typu np. o cesarzu rzymskim Heliogabalu. Ciekawe jak to w filmie jest ukazane. sssss juz nie mogę się doczekać aż go zobacze, w końcu Yari pisze że jest dobry i chyba lepszy od innych tego typu filmów wuięc z niecierpliwością czekam na 28 stycznia :wink:

Obrazek
BVB

Dortmundczyk
Dortmundczyk
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2005, 16:08

Ja jestem wielkim fanem Angeliny Jolie, moje bóstwo :oops: . powiem tylko, że zagrała po prostu BOSKO.

Każdy wie jakie role grała wczesniej..

1999 kolekcjoner kosci - mloda amelia rowiazuje zagadki morderstw....

2000 60 sekund - pociagajaca blondynka, kradziez samochodow z cagem...

2001 tomb raider seksowna lara crot raruje swiat..

takie dosc proste role, nie powazne

a tu 2004 Alexander, pierwszy raz gra poważną kobietę, Olimpias, jak waszym zdaniem grała? Bo moim zdaniem zagrała najlepiej w tym filme i lepiej od każdego aktora.

Yari

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2005, 16:13

Najnowsze źródła podają że Aleksander jednak został otruty przez swoich zaufanych generałów , niezadowolonych z ogólnej sytuacji w nowo powstałym imperium. Stone jak widać ejst na czasie :).

BVB - Jolie zagrała świetnie :0.

BVB

Dortmundczyk
Dortmundczyk
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2005, 19:58

Yari pisze:
BVB - Jolie zagrała świetnie :0.
Zagrała fenomenalnie :)

Apropo filmu bo w sumie to o nim temat... to ja poszedłem na niego tylko dla Ageliny, czekałem tylko aż się pojawi na ekranie, a jak znikła to czekałem aż się znów pojawi :)

Tak samo było ze Skype Kapitan i Świat Jutra... też poszedłę\em do kina na premiere dla Niej a tak głupiego filmu to dawno nie widziałem :D:D:D

Mania

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2005, 20:45

Z wyjatkiem kilku scen- film mierny, naprawde... Operatora nalezy wykastrowac oraz pozbawic go rak- chociaz praca kamery wskazywalaby na to, ze on rzeczywiscie tych rak juz nie ma :? Rezysera mozna ewentualnie zostawic w spokoju- moze jeszcze cos skleci :|

No ok, nie bede taka ostra- 2, gora trzy sceny mozna zostawic- nie byly zle... Nie przyczepie sie do Colina i oczywiscie Angeliny- on calkiem,calkiem, ona- fenomenalnie jak zwykle... Moze mi ktos tylko wytlumaczyc dlaczego Angelina mowila z takim dziwnym akcentem? Kojarzycie to jej ostre "r"?
Ja jestem wielkim fanem Angeliny Jolie, moje bóstwo . powiem tylko, że zagrała po prostu BOSKO.
Angelina jest moja wiec prosze spokojnie :twisted: 8)

A! Pamietacie malego Aleksandra? Skad oni wzieli aktora o oczach identycznych jak Colina? Czy to moze jakis trick :wink: :?:

Agnieszka

BVB

Dortmundczyk
Dortmundczyk
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2005, 23:32

a_gu_nia pisze:ona- fenomenalnie jak zwykle... Moze mi ktos tylko wytlumaczyc dlaczego Angelina mowila z takim dziwnym akcentem? Kojarzycie to jej ostre "r"?
Ofkors

Swietnie wymawiala, w ogole akcent w tym filmie miala boski, ale nie wiem czemu.
a_gu_nia pisze: Angelina jest moja wiec prosze spokojnie :twisted: 8)
Oj dziewczynko uważaj z kim zadzierasz, takiego fana jak ja Angeliny Jolie to na świecie nie ma.

Ps: Masz coś nie tak z orientacją seksualną? :wink:

Mania

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2005, 23:44

a_gu_nia napisał:

Angelina jest moja wiec prosze spokojnie

Oj dziewczynko uważaj z kim zadzierasz, takiego fana jak ja Angeliny Jolie to na świecie nie ma.
Moj drogi tym sie wlasnie roznimy- Ty bedziesz do konca zycia jej najwiekszym fanem na swiecie, ja bede z nia spala 8)
Ps: Masz coś nie tak z orientacją seksualną?
Z moja orientacja jest to samo co z orientacja Angeliny- krytykujac mnie pod tym wzgledem krytykujesz swoja idolke wiec moze zastanow sie na drugi raz :wink:

http://www.brainyquote.com/quotes/quote ... 67256.html
http://www.femalefirst.co.uk/entertainment/13952004.htm
http://kobiety-kobietom.com/news/art.php?art=1466
http://film.wp.pl/p/wiadomosc.html?id=59620
http://www.contactmusic.com/new/xmlfeed ... ian%20lust
Agnieszka
Ostatnio zmieniony 17 stycznia 2005, 00:20 przez Mania, łącznie zmieniany 2 razy.

zlatan_sc

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2005, 23:59

Mnie tam sie podobal Alexander. Ani razu sie nie nudzilem na filmie a to cos znaczy :-D a najlepszy txt (version mr.ciolo :-D ) : Jestes glupi i chamski, nazwe cie Bencfal :D :D :D

Obrazek
wloski w alfabecie pisze:Prawdą jest to, że eskimosi jedyną przyjemnością miedzy ludzką na jaką mogą sobie pozwolić jest pocieranie się o nosek.
BVB

Dortmundczyk
Dortmundczyk
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2005, 10:21

a_gu_nia pisze:
Moj drogi tym sie wlasnie roznimy- Ty bedziesz do konca zycia jej najwiekszym fanem na swiecie, ja bede z nia spala 8)
Haha, zgapiłaś tekst ktory ci wczoraj na gg napisałem, eh a Ci tu nie wiedzą tego bo skąd... widać, że głupiutka z ciebie osóbka.

a_gu_nia pisze:
Z moja orientacja jest to samo co z orientacja Angeliny- krytykujac mnie pod tym wzgledem krytykujesz swoja idolke wiec moze zastanow sie na drugi raz :wink:
1. Czy ja cie krytykuje? (ogolnie tak, ale pod wzgledem orientacji - nie)
2. Wierzysz w te plotki? Widziałaś film "Gia"? Napisz adres to ci przysle, nauczysz sie cos o Jolie.

Ps: ty z nią spisz? haha, Jolie właście z ciebie polewa, ok ide bo mnie Angie goni na poranny seks

Mania

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2005, 10:30

BVB pisze:
a_gu_nia pisze:
Haha, zgapiłaś tekst ktory ci wczoraj na gg napisałem, eh a Ci tu nie wiedzą tego bo skąd... widać, że głupiutka z ciebie osóbka.

a_gu_nia pisze:
1. Czy ja cie krytykuje? (ogolnie tak, ale pod wzgledem orientacji - nie)
2. Wierzysz w te plotki? Widziałaś film "Gia"? Napisz adres to ci przysle, nauczysz sie cos o Jolie.

Ps: ty z nią spisz? haha, Jolie właście z ciebie polewa, ok ide bo mnie Angie goni na poranny seks
Wiesz, ja naprawde nie mam ochoty klocic sie z Toba- jaki byl wiec Twoj cel w obrazaniu mnie przez gg :?: I nie stwierdzaj moj drogi ze jestem "glupia"- nie masz co do tego podstaw. Tak, widzialam film "Gia"- czego mialabym nauczyc sie z niego o Angelinie :?: Jakos mi uknelo zeby ona grala tam siebie.

Mam nadzieje ze poranny seks byl mily :wink: :puck:

Agnieszka

ODPOWIEDZ