Żurawski i Szymkowiak będą grać w Turcji!
- mikipiero
- Juventino
Wicemistrz Turcji Trabzonspor zamierza kupić Macieja Żurawskiego i Mirosława Szymkowiaka. Piłkarze znają już warunki indywidualnych kontraktów. Do końca tygodnia mają zostać ustalone szczegóły umowy z Wisłą Kraków - pisze "Przegląd Sportowy".
Sprawa transferu obu zawodników długo była utrzymywana w ścisłej tajemnicy. Informacja pochodzi jednak z dobrych źródeł, z samej Wisły.
"To nie powinno wypłynąć. Jestem wkurzony" - wściekał się Grzegorz Bednarz, menedżer pilotujący całą sprawę.
Wisła za Szymkowiaka żąda 1,5 miliona euro, ale wydaje się, że może zejść do miliona. Z kolei Żurawskiego wyceniła na 5 mln euro. Możliwe jednak, że sprzedając obu zawodników w pakiecie zdoła wypracować porozumienie w negocjacjach z tureckim klubem. Wydaje się, że krakowianie puszczą Żurawskiego i Szymkowiaka za łączną sumę około 3,5- mln euro.
Moim zdaniem to dobrze że oni odchodzą i będą mogli się dalej rozwijać i będą lepiej grać dla polski
a drugi powud to taki że teraz Legia ędzie najlepsza :lol:
Sprawa transferu obu zawodników długo była utrzymywana w ścisłej tajemnicy. Informacja pochodzi jednak z dobrych źródeł, z samej Wisły.
"To nie powinno wypłynąć. Jestem wkurzony" - wściekał się Grzegorz Bednarz, menedżer pilotujący całą sprawę.
Wisła za Szymkowiaka żąda 1,5 miliona euro, ale wydaje się, że może zejść do miliona. Z kolei Żurawskiego wyceniła na 5 mln euro. Możliwe jednak, że sprzedając obu zawodników w pakiecie zdoła wypracować porozumienie w negocjacjach z tureckim klubem. Wydaje się, że krakowianie puszczą Żurawskiego i Szymkowiaka za łączną sumę około 3,5- mln euro.
Moim zdaniem to dobrze że oni odchodzą i będą mogli się dalej rozwijać i będą lepiej grać dla polski
a drugi powud to taki że teraz Legia ędzie najlepsza :lol:
- Juve The Best
- Juventino
Dobrz niech odchodzą nie lubie wisły i mam nadzieje że te transfery to już powoli koniec tego "wielkiego" klubu z taką ilością "gwiazd" 

- Boss
- Juventino
Mi żal Żurawskiego że idzie do takiego klubu jakim jest Tranzbospor :? To w Turcji co najwyżej klub numer 4, po Galacie, Besiktasie i Fenerbahce. Już lepiej by Maciek wyjechał do jakiegoś słabego klubu grającego w czołowej europejskiej lidze ( Niemcy lub francja to by było chyba najlepsze dla Żurawia). Bo czego on się tam nauczy, nie więcej niż w polskiej lidze. Lepiej by Żurawski został już w Polsce, bo wygląda to tak jakby chciał wyjechać obojętnmie gdzie byle wyjechać. O Szymkowiaku już nic nie mówie bo on jest za delikatny by mieć wyższe ambicje niz Tranzbospor, ale Żurawia nie rozumiem zamiast jechać do Turcji lepiej by było już by został w Wiśle.
PS: To juz chyba koniec marzeń wisły o osiągnięciu czegoś w pucharach. Przynajmniej w perspektywie najbliższych paru sezonów :twisted:
PS: To juz chyba koniec marzeń wisły o osiągnięciu czegoś w pucharach. Przynajmniej w perspektywie najbliższych paru sezonów :twisted:
- Andryk
- Juventino
plota kolejna... tydzien temu mówili, że żurawski razem z szymkowiakiem przechodza do Rosji, a dziś do Turcji. :lol: :lol:
jeśli to byłaby pawda to dziwie sie, że taki Żurawski przechodzi do takich bolków. Oby sie tam chociaz nie zmarnował bo to dobry piłkarz. A Szymkowiak to mi wisi bo to nie jest jakis dobry piłkarz, za którym mozna wyciagnac husteczke. Przeprowadzka zupełnie niepotrzebna, ale moze ktos ich tam zauwazy...
jeśli to byłaby pawda to dziwie sie, że taki Żurawski przechodzi do takich bolków. Oby sie tam chociaz nie zmarnował bo to dobry piłkarz. A Szymkowiak to mi wisi bo to nie jest jakis dobry piłkarz, za którym mozna wyciagnac husteczke. Przeprowadzka zupełnie niepotrzebna, ale moze ktos ich tam zauwazy...
- BIGGI
- Qualità Juventino
No ciekawe ciekawe....sledze sytuacje Wisły po tym całym zamieszaniu z Kasperczakiem i oby to nie był początek jej konca.Ale zycze jak najlepiej rzecz jasna.
Co do Zurawia i Szymka byloby to na pewno ogromne osłabianie i wątpie ze łatwo moznaby ich zastąpić.Ale faktycznie to cała Polska - zaczyna sie od wielkich klubów a piłkarz konczy w bardzo średnim. Mam nadzieje ze pozostaną w klubie z Krakowa gdyz ciągle licze na Wisłe w LM ! Moze juz na wyrost ? :roll: Chciaz jak patrze na ranking lig i widze ze Polska jest ZA angolską i uzbekinstanską to ręce mi opadają....ot nasze miejsce...i dobrze powiedział ostatnio Tomaszewski Janek :
"To kto będzie chciał zatrudnić Polaka w Premiership? Tylko jakiś dyletant. Bo przecież, to tak jakby Wisła szukała wzmocnień w Mongolii, albo na Kubie - dodaje. "
Smutne ale prawdziwe....
Co do Zurawia i Szymka byloby to na pewno ogromne osłabianie i wątpie ze łatwo moznaby ich zastąpić.Ale faktycznie to cała Polska - zaczyna sie od wielkich klubów a piłkarz konczy w bardzo średnim. Mam nadzieje ze pozostaną w klubie z Krakowa gdyz ciągle licze na Wisłe w LM ! Moze juz na wyrost ? :roll: Chciaz jak patrze na ranking lig i widze ze Polska jest ZA angolską i uzbekinstanską to ręce mi opadają....ot nasze miejsce...i dobrze powiedział ostatnio Tomaszewski Janek :
"To kto będzie chciał zatrudnić Polaka w Premiership? Tylko jakiś dyletant. Bo przecież, to tak jakby Wisła szukała wzmocnień w Mongolii, albo na Kubie - dodaje. "
Smutne ale prawdziwe....
- Szymek
- Juventino
Kurcze była mowa o Ajaxie a teraz Trabzonspor?
Nie wiem czy byłby to dla tych piłkarzy krok w dobrym kierunku. Ale jeśli Trabzonspor zagra w LM (skoro jest w-ce mistrzem to jest to możliwe tylko czy utrzyma taką forme do końca sezonu) to byłaby to świetna rekklasam na Maćka. Nie wiem czy wierzyć temu newsowi ale poczekamy zobaczymy.
A gdzie źródło :?
Nie wiem czy byłby to dla tych piłkarzy krok w dobrym kierunku. Ale jeśli Trabzonspor zagra w LM (skoro jest w-ce mistrzem to jest to możliwe tylko czy utrzyma taką forme do końca sezonu) to byłaby to świetna rekklasam na Maćka. Nie wiem czy wierzyć temu newsowi ale poczekamy zobaczymy.
A gdzie źródło :?
- DamKam
- Juventino
To by byl kolejny cios dla polskiej pilki !!!!
Odszedl Gorawski, Mila.... teraz do zmiany klubu szykuje sie Zurawski i Szymkowiak :?
To naprawde fatalna sytuacja dla naszej ligi !!!!!
Choc wydaje mi sie ze Zuraw poszuka sobie lepszego klubu... ale nigdy nic nie wiadomo
Zobaczymy
Odszedl Gorawski, Mila.... teraz do zmiany klubu szykuje sie Zurawski i Szymkowiak :?
To naprawde fatalna sytuacja dla naszej ligi !!!!!
Choc wydaje mi sie ze Zuraw poszuka sobie lepszego klubu... ale nigdy nic nie wiadomo

Zobaczymy
- białas
- Juventino
nie dziwię się, że zagraniczne kluby chcą pozyskiwać najlepszych Polaków. no ale większośc z nich nie przechdzi do czołowych lig świata. Polacy są docenieni w Niemczech, gdzie występuje ich najwięcej, ale np. w Anglii gra tylko Dudek. myślę, że to plotka z przejściem wiślaków do Turcji...
- Vincitore
- Juventino
Plotka.... :lol: Ile już był polemiz na ten temat że Ten odejdzie tu a tamten odejdzie tam! i co nic z tego nie wyszło pozatym mam nadzieje ze Wisła nie jest taka głupia i nie odda swoich 2 kluczowych graczy to tak jak by Juve oddało Nedveda i Del Piero tak więc kibice Legii nie cieszcie sie nie prędko będziecie najlepsi w Polsce!
- M.
- Juventino
Jeśli Żurawski i Szymkowiak odejdą do Turcji to popełnią największą głupotę w swoim życiu. W Wiśle w sumie nie mieli już po co grać (no chyba tylko po to, żeby kolekcjonować tutuły Mistrza Polski
). W Turcji nie rozwiną się za bardzo sportowo, w Lidze Mistrzów raczej sobie nie pograją. Zrobią ten sam błąd co Andrzej Niedzielan: odejdą to słabego klubu i popadną w szarzyzne. I po co? Wprawdzie w Wiśle przyszłość nie układała się różowo, ale żeby odchodzić do takiego klubu? Rozumiem, że nie powinni marzyć od razu o Barcolonie czy Juventusie, ale na w miarę dobry zachodni klub (w szczególności Żurawski) powinni się załapać. Może o tym transferze zadecydują tylko pieniądze? Mam jednak nadzieję, że to tylko plotka i piłkarze Wisły lepiej pokierują swoją przyszłością :roll:
:roll:
- paku
- Juventino
Bzdura ! Kolejna plotka wyssana z palca !
Jerzy Jurczyński, rzecznik prasowy Wisły Kraków zaprzeczył, jakoby Mirosław Szymkowiak i Maciej Żurawski uzgodnili warunki indywidualnych kontraktów z tureckim Trabzonsporem.
Jednocześnie krakowski klub podał informację, iż toczą się rozmowy z menedżerami, oferującymi obu wiślaków do Trabzonsporu. Brak potwierdzenia, by Trabzonspor wysłał do Krakowa ofertę po Szymkowiaka i Żurawskiego. - Do klubu nie wpłynęła żadna oficjalna oferta ze strony jakiegokolwiek klubu, choć w niektórych gazetach od dłuższego czasu byliśmy świadkami conajmniej kilku "pewniaków" (...). Apeluję do autorów publikacji, by w przyszłości weryfikowali informacje pochodzące z "dobrych źródeł, z samej Wisły" w biurze prasowym Wisła Kraków SSA - napisał Jerzy Jurczyński w swoim oświadczeniu.
http://www.pilkanozna.pl/pn.php?dzial=news&id=36882
Dziękuje za wysłuchanie !
Jerzy Jurczyński, rzecznik prasowy Wisły Kraków zaprzeczył, jakoby Mirosław Szymkowiak i Maciej Żurawski uzgodnili warunki indywidualnych kontraktów z tureckim Trabzonsporem.
Jednocześnie krakowski klub podał informację, iż toczą się rozmowy z menedżerami, oferującymi obu wiślaków do Trabzonsporu. Brak potwierdzenia, by Trabzonspor wysłał do Krakowa ofertę po Szymkowiaka i Żurawskiego. - Do klubu nie wpłynęła żadna oficjalna oferta ze strony jakiegokolwiek klubu, choć w niektórych gazetach od dłuższego czasu byliśmy świadkami conajmniej kilku "pewniaków" (...). Apeluję do autorów publikacji, by w przyszłości weryfikowali informacje pochodzące z "dobrych źródeł, z samej Wisły" w biurze prasowym Wisła Kraków SSA - napisał Jerzy Jurczyński w swoim oświadczeniu.
http://www.pilkanozna.pl/pn.php?dzial=news&id=36882
Dziękuje za wysłuchanie !
- white_wolv
- Juventino
Przeglad Sortowy stal sie ostatnio w moich oczach pismem pokroju "Faktu" czy "Super Express".Naprawde jesli macie zakladac tematy na podstawie newsow z tej gazety,to poszukajcie sobie moze innego forum? :roll:
- aleksander1986
- Juventino
Nie chce nikogo krytykowac,ale kazda informacja nawet ploteczka transferowa jest umieszczana na forum i tym samym zasmieca te forum.Każdy kto przeczyta na onecie plotkę zaraz ją umieszcza tutaj.Bez sensu.Tak poza tym to nie wiadomo czy Żuraw i Szymek odejdą.Po 1 za mało pieniędzy oferuje Trabzonspor,a po drugie to nie jest dobry krok w karierze Żurawia i on o tym bardzo dobrze wie.Ale nie obrazilbym sie gdyby odeszli bo nie lubie Wisły gdyż kibicuje Lechowi Poznań i Cracovii,więc niech odchodzą i przestaną być zgrają takich zapatrzonych ludzi w sobie jak Ci z Realu,albo Chelsea,którzy posiadają dziwną świadomość żę nikt z nimi nie wygra.