Faszystowski gest Di Canio?

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Rybeq

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 stycznia 2005, 07:46

naziol gral w juve. dzieki bogu juz nie.
A ta włoskafederacja to jusz nie ma sie chyba czym zajmować tylko jakimś gestem
wszelkie objawy faszyzmu trzeba tepic. chocby po to zeby nie dzieciaki nie braly zniego przykladu.

[']rybeq[']
20.II.2003-3.III.2005
cos sie konczy, cos sie zaczyna.
KOPEĆ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 stycznia 2005, 09:46

jak dzieciaki są dobrze wychowywane to nawet nie wiedzą co to znaczy, w sensie ten gest...
A tak w ogóle to niech sobie pokazują co chcą... Przecież to nic złego ponabijać sie i poczuć się troche naziolem :D Czujesz że masz władze... wiesz o co chodzi ;)

Np. ja tak pokazuje sędziemu zawsze przed meczem (jestem bramkarzem) sędzia przed meczem sprawdza gotowość bramkarza, no to ja mu pokazuje tak, jak to zrobił Di Canio, sędzia nawet nie kuma ;]
Masz tę władzę :)

Mario_166

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 stycznia 2005, 11:12

A ja tam jesrem w tej sprawie z Di canio wiodomo ze lazio jest faszystoski ale to rowniez mog byc pozdrowienia z czasow starozystnego rzymu wiec to nie dokonca jest gest wymuslony przez fgaszytstow :)

KOPEĆ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 stycznia 2005, 11:16

lepiej faszystowki niż żydowski :)

Martin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 stycznia 2005, 15:01

Widze ze ludzie dopisuja do tego historyjki a kazdy wie o co chodzi Di Canio. Wg mnie powinien zostac ukarany. Faszyzm spowodował wiele szkod na świecie i wszelkie jego przejawy powinno się tępić.
Tak samo jak dyskryminacje ze względu na kolor skory z czego kibice Lazio sa powszechnie znani.

Log in: 15.12.1997
Log out: 31.03.2013
Pavel_11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 stycznia 2005, 20:18

Rozumiem ze jakby wygarnął coś jakiemuś murzynowi albo żydowi. Wtedy moglibyśmy go krytykowac bo to jest złe. Ale on pokazał tylko gest. I nikogo chyba to nie zabolało.

Martin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 stycznia 2005, 20:22

Pavel_11 pisze:Rozumiem ze jakby wygarnął coś jakiemuś murzynowi albo żydowi. Wtedy moglibyśmy go krytykowac bo to jest złe. Ale on pokazał tylko gest. I nikogo chyba to nie zabolało.
nie zabolaloby cie gdyby szla ulica ekipa i pokazywalaby takie gesty?

KOPEĆ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 stycznia 2005, 20:30

nie, bo często po pijaku sam tak chodze i pokazuje :D:D

Pavel_11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 stycznia 2005, 20:40

Martin pisze:nie zabolaloby cie gdyby szla ulica ekipa i pokazywalaby takie gesty?

nie nie zabolało bo to tylko gest a gesty nic nie znaczą. A zresztą on ten gest pokazał do kibiców a ich napewno to nie zabolało

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 stycznia 2005, 20:46

No taki gest naprawde zasługuje na karę , napewno głupio czuli się kibice Romy bo jak się każdy domyśla mieli ochote go rozszarpać!! a Di Canio czuł się napewno luzacko i świetnie. Jednak nie sądzę że uda sie to udowodnić że to gest zza czasów Mussoliniego :wink: ale kara musi być

P.S; Fajna minę ma Di Canio na tym zdjęciu :D:D

RuTeK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 stycznia 2005, 20:51

Pavel_11 pisze:
Martin pisze:nie zabolaloby cie gdyby szla ulica ekipa i pokazywalaby takie gesty?

nie nie zabolało bo to tylko gest a gesty nic nie znaczą. A zresztą on ten gest pokazał do kibiców a ich napewno to nie zabolało
Ty sie zastanawiasz co ty opowiadasz... Gosciu Zastanow sie Co ty piszesz... Gest ktorym poslugiwali Sie Faszyci nic nie znaczy :shock: Powiedzał bym Ci Palancie i nakopał do dupy za toco napisałes ale masz szczescie ze nie moge... Powiem ci tylko jedno ze Ten Gest był jednym ze znaków Nazistowskich Niemiec.. Jednym z ich syboli..

- "Dziadku byłeś bohaterem na Wojnie ?"
- "Nie... ale służyłem w kompani Bohaterów "

WSZYSTKO I NIC O Amaurim i innych Drewnianych Graczach !
Zawidowianin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 stycznia 2005, 21:20

Pavel_11 pisze:

A gdyby ktoś pokazał ci środkowy palec to też byłbyś taki szczęśliwy, przecież to też ,,tylko gest" :? a ten gest jest niestety jedną z części historii, ale tej do której nikt z nas nie chcę wracać (chociaż wolę mówić za siebie, bo Bóg wie jakie oszołomy chodzą po tej ziemii)

onliforpipul
Martin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 stycznia 2005, 21:27

Pavel_11 pisze:

nie nie zabolało bo to tylko gest a gesty nic nie znaczą.
A jak myslisz po co są gesty? Chyba po to zeby cos wyrazic. Jak myslisz co oznaczal gest kozakiewicza na olimpiadzie w Moskwie? Gestem mozna tak samo obrazic jak slowami.
KOPEĆ pisze: nie, bo często po pijaku sam tak chodze i pokazuje
To tylko swiadczy o tobie. Radze ci przemaszerowac tak podczas imprezy rodzinnej. Albo przed oczami babci lub dziadka. Zastanow sie nastepnym razem co robisz po pijaku bo ktoregos dnia ktos moze nie byc zbyt tolerancyjny i ci po prostu nawali.

matej

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 stycznia 2005, 21:40

Jak już wcześniej napisałem nie popieram akurat tego gestu ale nie dajmy się i nie popadajmy w obłęd. Dla mnei najważniejsze jest w tym przypadku to do kogo pokazał Di canio ten gest. Nie było to adresowane w strone przeciwnika ani w stronę kibiców Romy tylko do kibiców zespołu w którym gra. Więc nie miało to na celu prowokacji drużyny przeciwnej ani ich kibiców.

Obrazek
Pavel_11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 stycznia 2005, 22:43

J nie mowie ze popieram faszyzm tylko poprostu mówie za siebie. Ja nie mam ni przeciwko temu ze Di Canio pokazał taki gest. Poprostu był w wielkiej euforii i wymknęło mu sie.Ale nie znaczy to że jestem jakimś oszołomem i rasistą :!: :!: :!:
Zawidowianin: a jeżeli qmpel pokaże ci środkowy palecto co tesz nazywasz go oszołomem. PrzecieżDi Canio pokazał ten gest do swoich i nikt z nich nie ma my tego za złe
Ostatnio zmieniony 11 stycznia 2005, 22:59 przez Pavel_11, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ