Juventus gra słabo
- Dionizos
- Juventino
Bez obrazy, ale to pomysl dosc glupi. Niewiele jest klubow, ktore sa wstanie wygrac, i LM, i rozgrywki krajowe. Sa jednak takie kluby i nawet jezeli w chwili obecnej gramy padake, nie wolno nam nic odpuszczac._Jah pisze:Jeżeli Milan w dalszym ciągu będzie prezentował tak świetną dyspozycję, to proponowałbym odpuścić i uderzyć z podwójną siłą w Madrycki Real.
Proponowalbym skonczyc te zachwyty nad Milanem, w koncu i im sie noga podwinie. To nie jest Milan Gullita i Van Bastena, ich naprawde mozna pokonac.
Jestesmy jednym z najpopularniejszych i najlepszych klubow swiata. Nie wolno nam odpuscic niczego. Nawet jezeli gra jaka prezentujemy na polmetku rozgrywek, raczej nie daje nam wielkich nadzieji.
- _Jah
- Juventino
Wybierasz bardziej ryzykowniejsze, rozwiązanie. Tak, jesteśmy jednym z najpopularniejszych i najlepszych klubów Świata, ale to jak gdyby, do czegoś nas zabowiązuje. Jeżeli za kilka kolejek, będziemy zmuszeni oglądać plecy Milanistów to ja jestem za tym, aby nieco zwolnić pościg i skupić się na konfrontacji w Lidze Mistrzów. Wolę zwiększyć szansę na zdobycie pucharu, który byłby spełnieniem marzeń wszystkich kibiców Juventusu, aniżeli obejść się tylko smakiem. Wszystko, albo nic, a te wszystko to w tym przypadku dla mnie, Puchar Mistrzów. To jest najważniejsze i goryczy porażki, nie osłodzi mi kolejne Scudetto. W żadnym wypadku. Mamy różne podejścia, zobaczymy na koniec sezonu, kto miał rację. A teraz niech zadecyduję Sir Capello 8). Swoje zdanie mogę poprzeć tym, iż uważam, że wielkie mecze wygrywa defensywa, te małe natomiast, wręcz przeciwnie, ofensywa. Widać jak na szpicy, kto jaką drogę obrał na ten sezon i w którym systemie, czujemy się mocniejsi. To zresztą chyba zgadza się nawet z prognozami i celami jakie sobie stawiał przed sezonem, Fabio.Dionizos pisze:
Bez obrazy, ale to pomysl dosc glupi. Niewiele jest klubow, ktore sa wstanie wygrac, i LM, i rozgrywki krajowe. Sa jednak takie kluby i nawet jezeli w chwili obecnej gramy padake, nie wolno nam nic odpuszczac.
Proponowalbym skonczyc te zachwyty nad Milanem, w koncu i im sie noga podwinie. To nie jest Milan Gullita i Van Bastena, ich naprawde mozna pokonac.
Jestesmy jednym z najpopularniejszych i najlepszych klubow swiata. Nie wolno nam odpuscic niczego. Nawet jezeli gra jaka prezentujemy na polmetku rozgrywek, raczej nie daje nam wielkich nadzieji.
Wielkie romanse, żadnych pocałunków, w ogóle niczego. Bardzo czyste! A jednak wielkie. Uczucia, niewypowiedziane uczucia są niezapomniane... La Vecchia Signora, czyli Stara Dama!
- Łucja
- Juventino
Hmm _Jahu to Ty wybierasz dosyć ryzykowne rozwiązanie. Nawet jeśli w lidze będziemy grać "z mniejszym zaangażowaniem" to możemy odpaść z LM, bo to loteria. 2 mecze i dowidzenia, albo w finale - jeden mecz, na pewno pamiętasz finał z milanem... my jesteśmy lepsi jak w meczu z parmą, karne - przegrywamy. W lidze jest jednak troszke inaczej. Pracuje się na to miejsce, nie decyduje jeden mecz jak w LM tylko dyspozycja z całego sezonu i to dla mnie lepiej oddaje siłę zespołu.
Dionizos ma racje, dosyć smęcenia, nadzieja umiera ostatnia 8)
A nie wierzę w to, że Capello coś sobie odpuści (o PW nie myśle
)
Pozdrowienia.
Dionizos ma racje, dosyć smęcenia, nadzieja umiera ostatnia 8)
A nie wierzę w to, że Capello coś sobie odpuści (o PW nie myśle
Pozdrowienia.
- _Jah
- Juventino
Proste, że możemy odpaść, nie wygrać niczego. Problem polega jednak na tym, jaki cel mamy przed sobą postawić. Dionizos wybiera Scudetto, oraz Ligę Mistrzów. Ja z kolei uważam, że jeżeli nie daj Boże, zmuszeni będziemy do gonienia przeciwnika w tempie nakreślonym przez rozpędzony Milan, to powinniśmy większą uwagę poświęcić rozgrywkom Ligi Mistrzów. Musimy zwiększyć swoją szansę, bo chyba tylko wtedy, będziemy mogli ubiegać się o te trofeum. Odbyłoby się to wówczas, niestety kosztem ligi, która i tak nie spełni naszych ambicji. On wybiera walczyć o wszystko, ja z kolei wolałbym w tym układzie (którego mam nadzieję, nie będzie), zwiększyć szansę na zwycięstwo w jednym z nich.Lucid_Dreamer pisze:Hmm _Jahu to Ty wybierasz dosyć ryzykowne rozwiązanie. Nawet jeśli w lidze będziemy grać "z mniejszym zaangażowaniem" to możemy odpaść z LM, bo to loteria. 2 mecze i dowidzenia, albo w finale - jeden mecz, na pewno pamiętasz finał z milanem... my jesteśmy lepsi jak w meczu z parmą, karne - przegrywamy. W lidze jest jednak troszke inaczej. Pracuje się na to miejsce, nie decyduje jeden mecz jak w LM tylko dyspozycja z całego sezonu i to dla mnie lepiej oddaje siłę zespołu.
Tyle. Nie mów więc kto ma rację, gdyż na takie osądy przyjdzie czas dopiero po zakończeniu, tegorocznych zmagań.
Wielkie romanse, żadnych pocałunków, w ogóle niczego. Bardzo czyste! A jednak wielkie. Uczucia, niewypowiedziane uczucia są niezapomniane... La Vecchia Signora, czyli Stara Dama!
- Marcin_FCJ
- Juventino
Gramy słabo od dłuższego czasu oczym można przekonać sie chociażby z mojego opisu. Moim zdaniem Capello mocno przesadził grając ciągle tym samym składem nie dając tym samym pograć rezerwowym i teraz jak przychodzi co do czego to wszystko pięknie widać jak na dłoni. Taki mistrz jak Capello zapomniał o czynnikach jak zmęczenie, kartki i kontuzje co bardzo mnie dziwi :shock: Juventus gra zawsze i wszędzie tą samą piłkę... schematyczną bez polotu i niekonwencjonalnych zagrań co jest w wielkiej mierze zasługą naszego szkoleniowca. Denerwuje mnie to że nawet na Delle Alpi z o wiele słabszymi rywalami gramy poprostu defensywnie. Bardzo brakuje nam ofensywnego pomocnika... Granie dwoma defensywnymi nigdy nikomu nie zapewni zbyt wielu akcji ofensywnych. Rozwiązaniem może być powrót Trezegueta który pojdzie do ataku a Del Piero spróbować na ofensywnym pomocniku. Gramy źle bo Capello nauczył grać nas defensywnie. Defensywa może być sposobem na Ligę Mistrzów gdyż niemal nigdy nie przegrywamy, prawie zawsze strzelamy choćby 1 gola i żadko tracimy choćby 1 bramkę. Jednak na Serie A to nie jest uż sposób. Remisy dają 1 pkt! I na przykładzie Interu widać że nawet jeśli nie przegrywają to mają duże straty! Jeśli coś się szybko nie zmieni to obawiam się że możemy podzielić ich los 

- P!otr
- Juventino
Hmm według mnie problem tkwi z tym iż nie ma zawodnika w środku pola który pociągnie całą gre...
Zambrotta coś próbuje wskórać ale on sam nie da rady!Dla mnie za mało gry na siebie bierze Emerson
Camoranesi stara się ale jednak z całym szacunkiem to nie to samo co Pavel.Jeżeli Nedved dojdzie do takiej dyspozycji jaką prezentował przed ME to Juve jest w stanie wygra wszystko. Mam nadzieje z po powrocie Trezegeut'a wszystko wróci do normy :-D
Zambrotta coś próbuje wskórać ale on sam nie da rady!Dla mnie za mało gry na siebie bierze Emerson

- TomiQ
- Juventino
Potwierdzam JUVe gra zle a slowa Capello po dwoch ostatnich meczach ze jest dobrze i jest zadowolony to moim zdaniem robienie dobrej miny do zlej gry JUVE!!!Tez mnie to bardzo boli ze JUVE gra slabo ale taka jest prawda i chlopaki powinni sie wziac do roboty bo jak nie to straca Scudetto na rzecz Milanu a tego bym bardzo nie chcial!!!!Mam nadzeije ze juz nie bede musia wiecej pisac ze JUVE gra zle i bez pomyslu tylko ze JUVE zagralo swietny mecz i dominowalo nad rywalem!!!!!!FORZA JUVE!!!
Z JUVE od 1996 roku i już na zawsze tak będzie!!!FORZA JUVE!!!Wyciąg z regulaminu:3.f) Należy pamiętać o tym, że w dyskusji atakujemy poglądy, a nie ich autora!
- Dionizos
- Juventino
Dlatego jestesmy Juventusem a nie Cosenza, zeby wybierac ryzykowne rozwiazania. Od kiedy Gianni Agnelli mial cos wspolnego z Juve, odtad zawsze walczylismy o wszystko. Tym sie roznimy od innych klubow, ze my jestemy stworzeni do wygrywania, nawet jezeli w skladzie sa gracze pokorju Paramattiego a trenerem jest Ancelotti. Taki jest nasz urok i za to nas nienawidza..._Jah pisze:Wybierasz bardziej ryzykowniejsze, rozwiązanie.
Srednio obchodza mnie plany Capello. Juventus ma walczyc, jak to zawsze mialo miejsce.To zresztą chyba zgadza się nawet z prognozami i celami jakie sobie stawiał przed sezonem, Fabio.
- _Jah
- Juventino
Ostatecznie masz rację Dionizos, niech i tak będzie.
- Ultras
- Qualità Juventino
- Podziekował: 7 razy
Ja przyznaje, że również jestem za tym, aby walczyć i o LM i o scudetto. Mamy wkońcu silną drużyne i jesteśmy wstanie walczyć z najlepszymi (do tych najlepszych rownież należymy). Jeżeli nawet nie zdobedziemy któregoś z tych trofeów to jednak chciałbym wiedzieć, ze piłkarze dali z siebie wszystko i pozostawili wiele krwi na boisku. Wtedy porażki mniej bolą i można się z nimi prędzej czy później pogodzić. Jeżeli Real czy ManU potrafią w jednym sezonie zdobywać mistrza kraju i LM to i my mozemy.
Czy nan starczy sił do końca, aby i na jednym i na drugim podwórku walczyć z najlepszymi jak rowny z równym
mam nadzieje, ze tak i wierze w to.
Co do naszej słabej gry to licze, że Capello znajdzie na to zloty środek, i że już niebawem [czyt. jutro
] nasza drużyna znów będzie błyszczała na boisku. I nie mam tu na myśli stylu gry, a zdoczycze punktowe.
Czy nan starczy sił do końca, aby i na jednym i na drugim podwórku walczyć z najlepszymi jak rowny z równym

Co do naszej słabej gry to licze, że Capello znajdzie na to zloty środek, i że już niebawem [czyt. jutro
- Dionizos
- Juventino
Ty tak serio mowisz?? Czy po prostu nie chce Ci sie nic pisac?_Jah pisze:Ostatecznie masz rację Dionizos, niech i tak będzie.
Tak przy okazji, to dla mnie Lm jest o wiele wazniejsza niz scudetto. Chce jednak, zebysmy zawsze walczyli o wszystko.
- norbert
- Juventino
o czym wymowicie obrona juve jest słaba chyba sie głupkami przez sciane macaliscie obecnie obrona juve pusciła naj mnie bramek w serie a fakt ze jest to przedewszystkim zasługa Gigiego ale nie mozna mowic ze defensorzy juve prezentuja zły futbol bo tak nie jest.to prawda ze juventus nie prezentuje tak pieknej gry jak barca ale jest bardziej skuteczniejszy.
- grg666
- Juventino
Na moje oko powinien odejść Capello (bo to jego wina że juve gra słabo) a w miejsce szkoleniowca powinien zostać zatrudniony Tachinardi albo Deschamps bo są oni zawodnikami doświadczonymi i znają sie na prawdziwym włoskim kalczio. Przydałby sie trener który nie grałby chamskiego katanaczio i nie opieprzal sie w pucharze Włoch. Dobrze że Legrotaglie usunięto bo bruździł i denerwował ludzi. Mam nadzieje że wreszcie bede mógł oglądać ładne widowiska z moją ulubioną drużyną
Pozdrowienia Dla Wszystkich Maniaków Kalczio i Katanaczio
"It's better to burn out than to fade away"
Kurt Cobain
Kurt Cobain
- Boss
- Juventino
Nieżle widze że decydujesz się na kolejną prowokację :twisted:grg666 pisze:Na moje oko powinien odejść Capello (bo to jego wina że juve gra słabo) a w miejsce szkoleniowca powinien zostać zatrudniony Tachinardi albo Deschamps bo są oni zawodnikami doświadczonymi i znają sie na prawdziwym włoskim kalczio. Przydałby sie trener który nie grałby chamskiego katanaczio i nie opieprzal sie w pucharze Włoch. Dobrze że Legrotaglie usunięto bo bruździł i denerwował ludzi. Mam nadzieje że wreszcie bede mógł oglądać ładne widowiska z moją ulubioną drużyną
Nie wiem po co Capello ma odchodzić jak jesteśmy pierwsi w Serie A i dalej gramy w CL. A Juventus gra ostatnio widowiskowo, jak chcesz oglądać ładne widowiska to masz okazje, w ostatnich meczach strzelili 7 bramek. Tacchinardi trenerem, chłopie ty niestety nie masz pojęcia o calcio. :twisted: