Parma 1-1 Juve (Serie A)

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Medi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 stycznia 2005, 15:15

baker pisze: Na pewno de Santis wyniku meczu Parma-Juve nie wypaczyl.
W sytuacji odwrotnej natomiast, dla wielu osob nie tylko by wypaczyl ale nie uznano by tego za zwykly sedziowski blad ale za przekupienie sedziego, dziwne prawda?
baker pisze:Gdybys Medi na samym poczatku skomentowala mecz tak jak tutaj:
Medi pisze:Gralismy lepiej, zaliczylismy slupek, mielismy wiecej okazji, Frey wybronil praktycznie "karnego" Zlatana, popelnilismy jeden karygodny blad w obronie i zabraklo nam skutecznosci...do tego sedzia dolozyl swoje trzy grosze..
calej polemiki by nie bylo. Pozdrawiam.
Ja tylko rozbudowalam swoja pierwsza wypowiedz ale sens pozostal ten sam :wink:

PS. Ciekawe czy wyjde dzisiaj z tego forum... 8)

Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 07 stycznia 2005, 15:33

baker pisze:Zrzucanie winy na sedziego za state 2 punktow (i to jeszcze po niewielkim jego bledzie i w swietle tego, ze Juve prowadzilo 1-0) to dla mnie wyraz frustracji wynikiem i braku obiektywizmu.
heh no tak, przecież on nic wielkiego nie zrobił tylko nie podytkował dla nas karnego :? nie wiem jak rozpoznajez błędy duże od malych, zwłaszcza jeśli chodzi o pole karne. Piłka była zgrana ręką i Juventus zasłużył na karnego. Karny pewnie zmieniłby przebieg całego meczu.
baker pisze:Ogolnie widze, ze Ty jestes bardzo uczulona na bledy sedziowskie na niekorzysc Juve
pewnie nie mniej niż ty na błędy na niekorzyść Milanu...

Boss

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 stycznia 2005, 16:14

Oglądając skróty z tego meczu pare razy wciąż spokoju nie daje mi bramka stracona przez Juve :x Montero popełnił fatalny kiks po którym poszła konnta zakończona stratą bramki ale chyba więcej mógł zrobić Gigi Buffon przy tej sytuacji. Za 1 razem odbił piłke prosto przed siebie i dobitka była formalnością. Gdyby sparował ją do boku to by sie to inaczej skończyło. Gigi to najlepszy golkiper na świecie, więc można od niego wymagać by sparował tą piłkę do boku, ale cóż widać Gigi jest tylko człowiekiem. Cóz na 10 takich sytuacji pewnie do boku sparował by takich piłek jak wczoraj 9, więc nie ma nad czym rozpaczać. Nie mieliśmy wczoraj ogólnie trochę fartu (nieskutecznośc, kiks Montero i nieszczęśliwie sparowaną piłkę przez gigiego). Nic może byc tylko lepiej.

_Jah

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 stycznia 2005, 16:44

Medi pisze:PS. I nie jestem uczulona na bledy contro Juve ale na tych, ktorzy widza tylko bledy pro-Juve i robia z tego skandal, nie myslac o tym, ze wczesniej czy pozniej sytuacja sie odwroci..
Co tydzien jest multum bledow w kazdym meczu, ale jesli sa na korzysc Juve to mowi sie o tym przez 3 godziny, na temat innych czasami nie ma nawet wzmianki..to znaczy jest: "dzisiaj niestety bylo mnostwo bledow takze w innych meczach, ale nie mamy juz czasu na pokazanie reszty.."
Dokładnie. Uważam, że jest to jedna z wielu cen, jakie musimy płacić, za swoją, niezaprzeczalną Wielkość.

baker
Miałeś całkowitą słuszność w momencie, kiedy zwróciłeś uwagę Medi. Przyznaję, że jej post był nieco lekceważący, w stosunku do ostatecznego wyniku. Nigdy nie lubiłem i nie lubię, jeżeli ktoś nie potrafi pogodzić się z końcowym rozstrzygnięciem. Pomyłki sędziowskie, błędy, faule, te rzeczy wpływają na specyfikę tej dyscypliny i wypadałoby do nich podejść, z odpowiednim uszanowaniem. One nie znikną. Miej jednak pewność, że Nasz obóz, sobie z tego doskonale zdaję sprawę. Medi ostatecznie zdołała się wybronić, i wszystko Ci ładnie wyjaśniła. Generalnie chodzi o to, że to My jesteśmy ofiarami owych zagrywek.

Liczy się przede wszystkim boisko. Szkoda, że nasi przeciwnicy tak często o tym zapominają.

Wielkie romanse, żadnych pocałunków, w ogóle niczego. Bardzo czyste! A jednak wielkie. Uczucia, niewypowiedziane uczucia są niezapomniane... La Vecchia Signora, czyli Stara Dama!
baker

Milanista
Milanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2005, 12:38

Medi pisze:
baker pisze: Na pewno de Santis wyniku meczu Parma-Juve nie wypaczyl.
W sytuacji odwrotnej natomiast, dla wielu osob nie tylko by wypaczyl ale nie uznano by tego za zwykly sedziowski blad ale za przekupienie sedziego, dziwne prawda?
Bez przesady Medi. Pomylki sedziowskie sa nieodlaczna skladowa pilki. Oczywiscie wszyscy bysmy chcieli, zeby ich nie bylo w ogole, ale sedzia tez czlowiek, wiec zawsze bedzie popelnial bledy. Moim zdaniem de Santis spokojnie mogl nie zauwazyc reki Bovo. I nie uwazam tego za jakis duzy blad. Co innego gdy sedzia popelnia w meczu wiele bledow w kluczowych sytuacjach i do tego dosc jednoznacznych (takie sytuacje zdarzaly sie w przypadku meczow Juve).
UlTrAs pisze:heh no tak, przecież on nic wielkiego nie zrobił tylko nie podytkował dla nas karnego nie wiem jak rozpoznajez błędy duże od malych, zwłaszcza jeśli chodzi o pole karne. Piłka była zgrana ręką i Juventus zasłużył na karnego. Karny pewnie zmieniłby przebieg całego meczu.

Odpowiedzialem Ci juz czesciowo wyzej, ale powtorze jeszcze raz. Reka byla w takiej sytuacji, ze sedzia mogle jej nie zauwazyc. Poza tym Juventus byl zdecydowanie lepszy i nawet pomino braku karnego spokojnie powinien wygrac. A co do zmiany przebiegu meczu, to przeciez bianconeri strzelili gola pierwsi. Mogi podwyzszyc lub bronic tego prowadzenia, ale im sie nie udalo. Sami sa sobie winni, ze tego meczu nie wygrali.
_Jah pisze:Miałeś całkowitą słuszność w momencie, kiedy zwróciłeś uwagę Medi. Przyznaję, że jej post był nieco lekceważący, w stosunku do ostatecznego wyniku.
Dziekuje _Jah za przyznanie mi racji. Juz myslalem ze to niemozliwe, zeby jakis juventino tak zrobil :wink: .
_Jah pisze:Nigdy nie lubiłem i nie lubię, jeżeli ktoś nie potrafi pogodzić się z końcowym rozstrzygnięciem. Pomyłki sędziowskie, błędy, faule, te rzeczy wpływają na specyfikę tej dyscypliny i wypadałoby do nich podejść, z odpowiednim uszanowaniem. One nie znikną.
Mam takie samo zdanie jak Ty. Zreszta napisalem je chwile wczesniej. Wlasnie dlatego "przyczepilem" sie do posta Medi, ktora winy za remis szukala w pomylce sedziego. Oczywiscie nie twierdze, ze nie zdarza sie sedziom popelniac bledy, ktore decyduja o niekorzystnych wynikach Juve (np. mecz z Reggina), ale uwazam, ze w meczu z Parma tak nie bylo.
Medi pisze:Miej jednak pewność, że Nasz obóz, sobie z tego (z nieodlacznosci pomylek sedziowskich - dod baker) doskonale zdaję sprawę. Medi ostatecznie zdołała się wybronić, i wszystko Ci ładnie wyjaśniła.
Niestety to nie do konca prawda.
Medi pisze:
baker pisze:
Medi pisze:
Gralismy lepiej, zaliczylismy slupek, mielismy wiecej okazji, Frey wybronil praktycznie "karnego" Zlatana, popelnilismy jeden karygodny blad w obronie i zabraklo nam skutecznosci...do tego sedzia dolozyl swoje trzy grosze..

calej polemiki by nie bylo. Pozdrawiam.
Ja tylko rozbudowalam swoja pierwsza wypowiedz ale sens pozostal ten sam :wink:
Medi wiec wciaz pozostaje przy swoim zdaniu. Zreszta do tego juz sie przyzwyczailem :wink: . Pozdrawiam

" Znam twoje czyny, że ani zimny , ani goracy nie jestes. Obys byl zimny albo goracy! A tak, skoro jestes letni i ani goracy, ani zimny, chce cie wyrzucic z mych ust." Apokalipsa
Medi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2005, 14:02

baker pisze:
_Jah pisze:Nigdy nie lubiłem i nie lubię, jeżeli ktoś nie potrafi pogodzić się z końcowym rozstrzygnięciem. Pomyłki sędziowskie, błędy, faule, te rzeczy wpływają na specyfikę tej dyscypliny i wypadałoby do nich podejść, z odpowiednim uszanowaniem. One nie znikną.
Mam takie samo zdanie jak Ty. Zreszta napisalem je chwile wczesniej. Wlasnie dlatego "przyczepilem" sie do posta Medi, ktora winy za remis szukala w pomylce sedziego.

Grunt to "dobra" interpretacja posta :shock:

z mojej strony EOT..

_Jah

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2005, 15:16

baker, czy Ty nie posuwasz ;) się z Medi zbyt daleko?
Tych naszych niedociągłości i tak sobie nie jesteśmy w stanie do końca wytłumaczyć. Każdy z nas z związku z sympatią do jednej ze stron, nie przeskoczy pewnych barier, które pomogłyby w ustaleniu całej prawdy. Dlatego, iż w istocie nie wiadomo, jak to ostatecznie wygląda 8) .

Wielkie romanse, żadnych pocałunków, w ogóle niczego. Bardzo czyste! A jednak wielkie. Uczucia, niewypowiedziane uczucia są niezapomniane... La Vecchia Signora, czyli Stara Dama!
Łucja

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2005, 15:25

Jak dla mnie to wszystko jest jasne i klarowne.
Kiedy sędzia dyktuje nieuczciwie karne przeciwko Juve to jest to normalne w tym sporcie, tak samo kiedy niedostrzega ręki w polu karnym. Za to inaczej ma się sytuacja w momencie podyktowania niesłusznego karnego dla juve, czy niepodyktowania jedenastki dla naszych przeciwników. Wtedy rozpoczyna się polemika... a w zasadzie krytyka, wyrażana jak zawsze oskarżycielskim tonem. "kupili sędziego", "Juve gra systemem 4-4-2 + sędzia", "Znowu sobie nie radzili, więc musieli wykorzystać sędziego" duż otego jest, nie chce mi się teraz przytaczać.
Reasumując Baker właśnie do takich ludzi należy, a dodatkowo to wymierzył w Medi i co chwila ma jakieś wątpliwości co do jej postów.
Jak dla mnie to zwykłe zaczepki z jego strony.

_Jah

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2005, 15:56

Lucid_Dreamer pisze: Reasumując Baker właśnie do takich ludzi należy, a dodatkowo to wymierzył w Medi i co chwila ma jakieś wątpliwości co do jej postów.
Jak dla mnie to zwykłe zaczepki z jego strony.
Jesteś nieco nie sprawiedliwy w swoim osądzie. Baker próbował jedynie wytłumaczyć, że nie mamy podstaw, aby zwalać jakąkolwiek winę na sędziego. To nie była sytuacja jednoznaczna, dlatego zwykłą głupotą w tym miejscu, jest szukanie winnych. Nic się nie stało. On, nie będąc kibicem Juve, nie będzie nawet przez chwilę dopuszczał myśli, że mogło być inaczej. I ma rację, gdyż i tak, nikt tego nie cofnie. Fakt jest faktem, i wszyscy musimy to przyjąć do wiadomości. A jeżeli chodzi o te oskarżenia skierowane w nas, to odradzałbym traktować je poważnie, albowiem rzucane są one jedynie przez sfrustrowanych, ograniczonych, sympatyków przeciwnych drużyn. Zazdrość ich do tego podnieca.

ps. Oczywiście, że Baker szuka zaczepki. Tylko pomyśl przez chwilę i odpowiedz na pytanie: Czym my, się od niego różnimy? :wink:. A jeżeli chodzi o Medi, to ona chyba od zawsze była zaczepiana :wink:. Sama jest sobie winna, hyhy.

baker

Milanista
Milanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2005, 16:47

Wiem Medi, ze z Twojej strony to koniec tematu, ale moze choc na priv mi wyjasnisz jak powinienem zinterpretowac tak (i tylko tak) napisany komentarz do meczu.
Medi pisze:Parma powinna wybrac sie na pielgrzymke do Czestochowy, z podziekowaniami dla Montero i De Santis..
Lucid_Dreamer zle mnie oceniles. Nie bede Ci nic odpisywal, bo juz _Jah mnie wzial w obrone. Ciesze sie, _Jah, ze choc Ty dobrze odczytales moje intencje. Choc nie do konca ;) :
_Jah pisze:ps. Oczywiście, że Baker szuka zaczepki. Tylko pomyśl przez chwilę i odpowiedz na pytanie: Czym my, się od niego różnimy? :wink: . A jeżeli chodzi o Medi, to ona chyba od zawsze była zaczepiana :wink: . Sama jest sobie winna, hyhy.
Wcale nie szukam zaczepki. Chyba o to chodzi na forum, zeby wyrazac wlasne opinie. Wy patrzycie przez pryzmat Juve, ja przez pryzmat Milanu, wiec to normalne, ze mamy rozne zdanie. Po prostu nie zgodzilem sie z postem Medi, w ktorym ona sugeruje, ze duza wine za remis Juve ponosi arbiter (przynajmniej ja i _Jah tak ten post zinterpretowalismy, ale byc moze sie mylimy :wink: ).
Rzeczywiscie w mojej krotkiej karierze na tym forum zdarzalo mi sie kilka razy polemizowac z Medi. Wyglada wiec na to, ze czesto mamy rozne poglady. Przyznaje, ze bardzo fajnie sie z Toba, Medi dyskutuje, choc nigdy nie udalo mi sie Ciebie do niczego przekonac.

" Znam twoje czyny, że ani zimny , ani goracy nie jestes. Obys byl zimny albo goracy! A tak, skoro jestes letni i ani goracy, ani zimny, chce cie wyrzucic z mych ust." Apokalipsa
_Jah

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2005, 16:57

baker pisze:Przyznaje, ze bardzo fajnie sie z Toba, Medi dyskutuje, choc nigdy nie udalo mi sie Ciebie do niczego przekonac.
No bo w końcu u nas jest wszystko białe, albo czarne. Wierzymy w swój wybór, osąd i jesteśmy w tym nieugięci, aż do końca :wink:.

Łucja

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2005, 17:55

"1. zawsze graja z przewaga jednego zawodnika (nie chodzi o publicznosc),
2. kibice innych druzyn moga kupic sobie koszulki domowe, wyjazdowe i rezerwowe. Ty mozesz smialo kupic rowniez sedziowska,
3. mozesz byc spokojny, ze nie bedzie karnego przeciwko Juve nawet w najbardziej klarownych sytuacjach, "
To 3 pierwsze powody, dla których warto byc kibicem Juve spłodził je sam Baker 8)
To też napisałeś Ty :wink:
Najbardziej meczyl sie Juventus, ktory bez pomocy sedziego zapewne zwyciesta by nie odniosl
Jak widzisz _Jahu mój opis tak całkiem błędny nie był 8) Baker jest niczym przyczajony Tygrys czekający na potknięcie rywala i czyha tylko na okazje, żeby wypomnieć nam pomyłkę sędziego (nic w tym dziwnego, jest fanem milanu, też bym tak pewnie robił, ale nie mam tyle czasu, zeby przeglądać na bieżąco forum acm.pl :wink: )

A co do wyrażania swoich opinii na forum, a szukania zaczepki to jest różnica. Twoje posty to takie, kóre mają na celu zwrócenie uwagi na czyjś błąd, czy napisanie jak to Juventus grał padake, czy że sędzia popełnił błąd. Różnisz się troche od innych forumowiczów uczestniczących aktywnie na innych forach, gdzie to wyraża się opinie na różne tematy :wink: A są tacy wśród nas, zresztą Ty na pewno ich znasz z własnego podwórka.

A sytuacja z karnym była jednoznaczna.
Pozdrawiam :wink:

baker

Milanista
Milanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2005, 18:16

Lucid_Dreamer to z moimi dodatkowymi powodami kibicowania Juve to byl zart. Tlumaczylem to juz w tamtym watku. Choc oczywiscie po meczach Juve z Bologna i Milanem mialem prawo do narzekan na sedziow.
Ten drugi cytat pochodzi bodajze z mojego komentarza po meczu z Bologna. Z tego sie nie wycofuje. Tak wlasnie uwazam. Moim zdaniem sedzia wypaczyl wynik tamtego spotkania. Zreszta wielu juventinich twierdzilo podobnie, piszac komentarze w sensie "Panie Pieri, dzieki za 3 punkty". Nie bylem wiec odosobniony w mojej opinii.
Troche nasza dyskusja odbiegla od tematu, wiec proponuje ja zakonczyc. Zycze Tobie i sobie zebysmy nie musieli sie wiecej spierac na temat sedziowania. Pozdrawiam.

Zablokowany