Juventus: Capello chce Davidsa lub C. Zanetti'ego

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
Zablokowany
paku

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2005, 14:55

ak podają włoskie media, szkoleniowiec Juvenstusu Turyn, Fabio Capello bardzo chciałby by władze Bianconerich pozyskały, któregoś z dwójki pomocników mediolańskiego Interu, Edgar Davids- Cristiano Zanetti.

Wzamian za jednego z tych piłkarzy Stara Dama miałaby zaoferować Nerazzurim Alessio Tacchinardi'ego. Wszystko bowiem wskazuje na to, że Włoch nie trafi do FC Barcelony jak wcześniej spekulowano.

http://pilka.pl/?mid=1&show=21394

Nie wiem na ile można wierzyc w tego newsa, ale jestem jak najbardziej za. Ale nie za Tacha :!: Można by było oddac Apppiaha, ale nie Tacha.

Wojtom

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2005, 15:04

Ludzie obudzcie sie ! Jak wymienią Tacchinardiego na Zanettiego, to chyba im wysle list z gratulacjami ! :? :roll:
Mam nadzieje, ze do takiego transferu nie dojdzie.

Widac, ze Capello cos nie za bardzo lubi Alessio, woli Blasiego... A szkoda, bo Tacchi to dobry piłkarz...

Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
Mati1990

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2005, 15:09

moim zdaniem powinni interowi oddac blasiego za davidsa i to wszycho

lukask1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2005, 15:10

dziwne!! gdyby Davids chcial do Juve to by niepodpisal kontrakt z Interem tylko z nami wiec nawet jakby Capello go chcial to tu nie wróci :wink: i jeszcze chcą im dac Tacchinardi'ego w zamian 8) napewno jakas plotka 8)

Obrazek
Adu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2005, 15:26

to kolejna plota, nie warta komentarza. ale jesli to prawde, to niezbyt mi sie podoba, davids na pewno nie powinien wraca, on sie do juve nie nadaje

Mati1990

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2005, 15:36

co ty chrzanisz wlasnie potrzebny nam jest taki pilkarz razem z emersonem !!!

Boss

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2005, 15:39

To raczej kolejna plotka nie wydaje mi sie by doszła do skutku. Zanetti z tej listy to chyba zart, bo jest dużo gorszy od Tachiego, davids by się przydał ale nie wydaje mi się by wrócił do Juve 8)

Jędruś

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2005, 15:54

Juventus nie Inter :lol: , nie wymieni Tacchinardi'ego za Davidsa, ani tym bardziej za C.Zanettiego :lol: 8), już Moggi o to zadba :wink: .

darel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2005, 16:03

Kiedy Capello chciał Emersona Moggi ściągnął go do Juve. Zobaczymy, czy podobnie bedzie tym razem, chociaz jak dla mnie to jest to kolejna plotka transferowa. Jeśli jednak taka się pojawiła to warto pospekulować.
Taccha napewno szkoda, lecz jesli ciągle miałby siedzieć na ławie, to lepiej byłoby dla niego samego opuścić Juve, żeby mógł sie dalej rozwijać. W jego miejsce Davids albo Zanetti. Davids bardzo pasował do Juve, pokazałjuż że potrafi sie wkomponowac w ta drużyne. Czy jednak jego powrót jest realny?? Jak dla mnie to bardziej prawdopodobny jest zakup Zanettiego - może on znalazł by uznanie w oczach Zanettiego - bo napewno przydałaby sie jakaś rywalizacja o miejsce w środkowej linii.
Dla mnie jednak najlepszym wzmocnieniem byłoby dac szanse gry w pierwszym składzie Tacchinardiemu - dlaczego Capello tak nie czyni?? Widac musi miec swoje powody.

na zawsze wierni turyńskiej drużynie
Spitfire

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2005, 16:12

Wieszczu-14- pisze:co ty chrzanisz wlasnie potrzebny nam jest taki pilkarz razem z emersonem !!!
nam to jest potrzebny pomocnik ofensywny do emersona a nie defensywny,zacznijmy w końcu strzelać bramki a na środek pola jakiegoś pomocnika szybkiego z dobrym uderzeniem z dystansu i dryblingiem ale OFENSYWNEGO!!!!!!!!

tylko margaryna mleczna jest na ciążę skuteczna
Wessal

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2005, 16:18

Mimo, że Tacchinardi jest bardzo przywiązany do Juventusu wolałbym Davidsa niż Allesia. Fakt że Davids jest pomocnikiem, a pomocników nam nie brakuje, ale chciałbym żeby Juventus zasilił właśnie on. Niewiem czemu ale bardzo lubię Edgara.

Zanettiego nie chciałem, nie chcem i chcieć nie będę. Obronę też mamy dobrą a on w Juventusie byłby zbędny :-D Mamy przecież Zebine, Zambrotte, Cannavaro, Thurama i oni nam wystarczą. Fakt że niemamy dobrego zmiennika na ich miejsce (nie chodzi mi tylko o Montero :wink: ), ale jakoś sobie Juve poradzi bez Zanettiego. Narazie naszej obronie idzie wyśmienicie, choć pewien zmiennik - Montero jak dla mnie to powinien on pójść do Serie C2.

Podsumowywując: Davids tak, Zanetti nie :D

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2005, 16:24

Ja nie podchodze do tej (zapewne nie prawdziwej) informacji tak jak wy.
Napewno Tacchinardi'ego nie mozna wymienic na Zanettiego gdyz ten drugi gra niesamowita padake i z jego umiejetnosciami moglby grac najwyzej w romie.
Natomiast co do Davidsa sprawa wyglada nieco inaczej.Tach nie zyskal w oczach Capello wiec bedzie mu ciezko wywalczyc miejsce w podstawowym skladzie natomiast wszyscy pamietamy Edgara.Nad taka wymiana moznaby ewntulanie sie zastanowic.
Zapewne sprawa jest wyssana z palca i nawet Moggi nie bedzie musial nic przemyslec.Jedno jest pewne-jezeli Capello nie chce dac szansy Tachowi potrzebny jest nam nowy solidny pomocnik.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
białas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2005, 16:37

wątpię, żeby doszło do takiej wymiany. Zanetti gra w Interze i niech taz pozostanie. a co do Davidsa, to wątpię czy chciałby wrócić do Juve...

wiwat

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2005, 16:46

Juz widze jak skruszony Davids wraca do Turynu :P Lepiej dac pograc Tacchinardiemu, a nie szukac kogos na wymiane - przeciez na dobra sprawe, to on nie rozegral jeszcze 5 calych meczow :cry: A szkoda...

El Nino

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2005, 17:18

To na pewno jest plotka, ale gdyby jednak, to wymiana tachi,luliano-davids,zanetti to by się opłacała. Myśle że lepszym zakupem w formacji pomocy byłby Joaquin-młodszy, lepsze perspektywy, lepsza technika

Zablokowany