Malediwy...

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
Wessal

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 stycznia 2005, 19:39

marcuscs pisze:Niedzielna tsunami w Azji Południowej i Południowo-Wschodniej spowodowała śmierć ponad 55 tys. osób
Ta... a teraz aktualna liczba osób która zginęła to ponad 120 tysięcy osób. Naprawdę to niewiarygodne co tam się stało. To mówi jak nieprzewidywalny jest żywioł. Jedna minuta a moze się stać coś tak strasznego. Jestem poprostu przerażony! Gdyby niebyło tego głupioego trzęsienia ziemi...
[*]
Teraz słucham Radia ZET i cały czas o tym mówią.

P.S: Chyba z ligi włoskiej Juventus zaofiarował pięniądze na to. Forza Juve!

-=SoPeL=-

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 stycznia 2005, 20:06

To był przykryincydent ze strony przyrody. Zgineło tyle istnień w tak krótkim czasie :( :( :( jak każdy wie to było Tsunami poteżna fala powstała w wyniku trzęsienia ziemi, taka katastrofa zdarza sie bardzo bardzo żadko, podobna Fala zaatakowała Japonie na początku XX wieku, jednak nie zapowiada sie na koniec takich tragedii, naukowcy dowiedli że pole magnetyczne ziemii ulega ciągłej zmianie.
Tsunami powstają podczas trzęsień ziemi... niedawno podano wynik o przesunięciu sie płyty Celjońskiej, co rok zbiża sie o 1 cm do lądu, w tym roku a naczy w tamtym <2004> przesuneła sie o 20 cm !!! Jednak częściowo wszystkiemu my ludzie jesteśmy winni za to, eksperymenty.

Tragedia w Azjii... tragiczny incydent w naszym życiu, jednak ta katastrofa
która nie tylko pokazała siłe przyrody, pokazała także jak świat potrafi pomagać innym w potrzebie. Na koniec moge dodać niemiłą wiadomosć, że w przyszłosci zapowiada sie o wiele więcej takich incydentów... :( :( :(

Cuchnie kelnerami.... oni są chyba wszędzie...
ToMeK

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 stycznia 2005, 19:49

http://members.chello.se/mbg/tsunamiphuket.wmv

Zakrecila mi sie lezka w oczu jak zobaczylem tych dziadkow :cry:
Dla mnie to cos strasznego...

leniup

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 stycznia 2005, 20:05

Przerażające. Tak to tylko można opisać. Żal tych ludzi. Jedynie mi nie żal tych co byli na tyle głupi i zginęli przez to że chcieli podejść bliżej i nakręcić kamerą fale. Istna głupota, jak mogli nie wiedzieć że ich zabije.

Pomoc płynie wszędzie, Nawet gwiazdy się ofiarowały, także sportu.
Schumacher podobno 10 milnionów :shock:
Linkin Park 100 000 $
Koszykarze niektórzy po 1000$ za każdy punkt w tym tygodniu w NBA.
Sandra Bullock, Di Caprio i wiele innych by tu wymieniać.

[*] x 165.000

Obrazek
Boss

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 stycznia 2005, 20:32

Owszem pomoc płynie z całego świata w tym także z Polski. I bardzo dobrze bo to straszta tragedia i tym biednym ludziom trzeba pomóc. A Michael Schumacher rzeczywiście dał 10 milionów $ co pokazuje że to nie tylko wielki sportowiec ale i człowiek. A ten film jest przerażający, pokazuje że człowiek wobec natury jest bezsilny :cry:

farmer16

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2005, 10:49

No ja słyszałem coś takiego na internecie że na wyspie nie pamietam ktore był uwięziony polak

Ale patrząc to nie widział żadnej pomocy z poslki ciekawe może im się pomyliły kontynenty??????

A jeszcze słyszałem ż pomoc od strony juventusu już dotarla na Tajlandię :-D

Alessandro Del Piero 202 gole! i wszystko jasne !
ToMeK

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 stycznia 2005, 15:45

http://www.nodalpoint.net/tsunami/

Ludzie o slabych nerwach proszeni sa o nie wchodzenie na te strony...sa na niej bowiem zdjecia/filmy,ktore moga w jakis sposob wplynac na psychike...ostatnie zdjecie w szczegolnosci.Kazdy wchodzi na swoja odpowiedzialnosc.
Pozdrawiam

ODPOWIEDZ