Którego z byłych zawodników Juve wam brakuje????

Dyskutuj o legendarnych piłkarzach Juventusu, wielkich wydarzeniach z przeszłości i historycznych meczach.
ODPOWIEDZ
Jusufi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 grudnia 2004, 19:24

Moim ulubiencem w Juve byl "przedboniek" czyli Liam Brady i jego mi brakuje najbardziej!!!

jurson09

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 grudnia 2004, 20:16

ja zaluje odejscia kilku pikazy al e najbardziej to chyba henry na ktorego nie mozna bylo głosowac
:?:

magik21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 grudnia 2004, 20:45

mi najbardziej brakuje Zizou, choc trzeba przyznać iz Nedved znakomicie go zastąpił

P!otr

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 grudnia 2004, 23:07

Bez wątpienia jest nim Zidane! W tej chwili gdy prawie cała gra spoczywa na barkach Nedved'a przydał by sie ktoś kto potrafi zakręcic nie jednym obrońca a nim z pewnościa jest Zizu! Do dziś nie moge przeboleć iż sprzedano tego zawodnika dla mnie on byl bezcenny!

Boss

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2004, 15:57

Mnie zdecydowanie najbardziej brakuje Baggio.Fenomenalny piłkarz, szkoda że Juve tak wcześnie sie go pozbyło bo mógłby grać w duecie z Alexem :P A co do Zidane'a to na potrzeby Juve lepszym zawodnikiem jest Nedved :D

bartus

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 grudnia 2004, 08:02

ja zaglosowalem na zidane'a :wink: ale sadze ze jakbym mial wybierac miedzy Pavlem a zizou postawil bym na czecha. :wink: zidane'a sprzedali chyba tylko dlatego ze dawali duzo kasy. :?

Boss

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 grudnia 2004, 11:18

Jeszcze można wspomnieć że z pieniędzy za Zidane'a jakie zapłacił Real Juve pozyskało kilku zawodników (Nedved, Thuram, Buffon :D :-D ) i wszyscy do dziś są filarami Starej Damy :D

fredi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 grudnia 2004, 17:50

Revanelli, Zidane i oczywiście Henry ...

Chociaż Ci pierwsi dwaj już staruszkowie ale za to bardzo genialni a Henry to u nas któtki epizod ale by się przydal :D

Obrazek
PROmilky
Juventus Turyn - Tobie Chwała na wieki !!
bartus

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 grudnia 2004, 20:22

no jak henry odchodzil to chyba nikt nie myslal ze w arsenalu zrobi taka kariere :? jakby wiedzieli to by go napewno nie poscili :wink: . co do inzaghiego to byl moj ulubiony pilkarz jednak go znienawidzilem jak odszedl do milanu :evil: :evil: i tak gra tam slabo :twisted: cienki bolek :twisted: :wink:

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 grudnia 2004, 20:30

W pierwszej kolejności Roberto Baggio jego geniusza później może Zidane ale warto dodać że kiedyś bardzo lubiałem Darko kovacevica szkoda że już u nas nie gra!

P!otr

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2004, 02:35

Hmm przez rok bylo widac brak zidana poki Nedved jakby nie zlapal odpowiedniego rytmu...ale wydaje mi sie ze sklad jak jest w tej chwili jest wstanie wygrac wszystko ... bardzo przypomina ten Juve z lat 95-96 mimo iz kadra sie zmienila!

Ja wam polecam piosenke "Trwanik- Zinedin Zidane"

stazzorZ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2004, 13:00

bartus pisze:no jak henry odchodzil to chyba nikt nie myslal ze w arsenalu zrobi taka kariere :? jakby wiedzieli to by go napewno nie poscili :wink:
a mi sie wydaje ze w juve by sie tak nie rozwinął. czasem sie zastanawiam jakim pilkarzem by byl henry gdyby został u nas a jakim treze gdyby poszedl do arsenalu i cos mi sie zdaje ze henry bylby zupełnie innym pilkarzem niz jest teraz... chyba jednak gorszym wiec w sumie moze dobrze sie stalo ze odszedł? tam jest francuski trener, francuscy koledzy, kredyt zaufania i pełne pole do popisu u nas był zagubiony... byc moze był za krotko ale w arsenalu na pewno miał lepsze warunki do rozwoju
no i chyba latwiej strzelac bramki w anglii niz we wloszech...

Obrazek
Boss

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 grudnia 2004, 13:53

Co do Henry'ego to u nas by się pewnie nie rozwinął tak jak w Arsenalu bo by nie dostał takiej szansy a zręsztą Wenger stawiał na francuza od początku nawet gdy ten grał bardzo słabo bo to jego ulubieniec jeszcze z czasów Monaco. Więc myśle że w Turynie by się tak nie rozwinął bo nie dostałby tele szans co w Arsenalu i do tego Serie A to troche trudniejsza liga niz Premiership :D

Lizard

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 grudnia 2004, 15:53

Henry odszedł z Juve, gdyż Ancelotti chciał z niego zrobić skrzydłowego z powodu jego szybkości. Takie postępowanie było błędem, gdyż rozwój Francuza zatrzymał się i zatracił swój błysk, którym emanował na Mundialu we Francji w 1998 roku. Wenger wykorzystał tą sytuację i na nasze nieszczęscie Henry pod okiem trenera Arsenalu zaczął grać jako napastnik i to było świetnym posunięciem w rozwoju naszego byłego "skrzydłowego". A co sie działo później to już wiemy... :roll:

Wener

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2005, 17:27

Wybrałem Roberto Baggio! Był to dla mnie piłkarz kompletny- wspaniały technik,przywódca drużyny. Szkoda,ze tak szybko musial opuscic Juve :( Z dwójki zawodników o podobnych umiejętnościach został ten młodszy czyli Alex Del Piero....... A może grając we dwoch jeszcze kilka lat, siali by postrach w Serie A i Champions League!!!

ODPOWIEDZ