Turniej 4 skoczni
- pan Zambrotta
- Juventino
Dziwię się, że ten temat nie został założony :? .Po pierwszej serii konkursu w Oberstdorfie prowadzi jak zwykle Ahonen, przed Ito i Małyszem :-D Przewaga Japończyka to tylko 0,4 punktu i myślę że Adam to odrobi. Zadowolony jestem też z postawy inych skoczków bo 27 miejsce Długopolskiego i 19 Mateji to dobre wyniki biorąc pod uwage rangę turnieju. Piszcie kto waszym zdaniem wygra cały turniej. Ja stawiam jednak na Ahonena :-D
- MediapuntA
- Juventino
Zdecydowanie Ahonen :!: Malysz 3 :shock: Zdziwil mnie Dlugopolski w 1 30 :shock: Ten to mnie dopiero zdziwil Skoczyl w 2 turze 107 metrów :twisted:
P.S. Zaczyna sie 2 tura
Pozdrawiam 8)
P.S. Zaczyna sie 2 tura
Pozdrawiam 8)
- Vincitore
- Juventino
Brawo Ahonen Brawo Małysz Brawo Długopolski oglądałem turniej i Małysz skakł nieźle ale Ahonen wymiata! Szkoda Małysza bo mógł wygrać ale moze w nastepnym konkursie mu sie uda! zadziwił mnie ITO! naprawdę nieźle skoczył myśle że Małysz będzei teraz w elicie i rozpocznie passe niezłych skoków i wystepów
- Bany_DG
- Juventino
Jest temat o skokach Ahonen i tylko Ahonen wszysko do wygrania w tym roku juz nalezy do niego. Dziś bohaterem jest Robert"Mati"Mateja 14 lokata Długopolski 28 a Małyszo 3 dawno nie bło 3 polaków w 30 klasa 8)pan Zambrotta pisze:Dziwię się, że ten temat nie został założony :? .
- Andryk
- Juventino
Według mnie do histori przejdzie wyczyn Ljokelsoya!!! z 20 miejsca na 2...
pierwsza trójka to
1. Ahonen Janne 268.4 pkt
2. Ljoekelsoey Roar 258.8 pkt
3. Małysz Adam 253.8 pkt
Robet Mateja w I serii skoczył na odległość 115,5 m, w II doleciał aż do 129. metra i z oceną końcową 235,1 pkt zajął 14. lokatę.
Krystian Długopolski w pierwszej serii uzyskał odległość 105,5 m, a w drugiej - 107 m, i z notą łączną 170,5 pkt uplasował się na 28. pozycji, zdobywając pierwsze w tym sezonie punkty Pucharu Świata.
mnie cieszy lokata Małysza!!! oby to był powrót do lat, w których był najlepszy, chociaż Ahonnen w tym sezonie i z tą forma jest znakomity!!!
pierwsza trójka to
1. Ahonen Janne 268.4 pkt
2. Ljoekelsoey Roar 258.8 pkt
3. Małysz Adam 253.8 pkt
Robet Mateja w I serii skoczył na odległość 115,5 m, w II doleciał aż do 129. metra i z oceną końcową 235,1 pkt zajął 14. lokatę.
Krystian Długopolski w pierwszej serii uzyskał odległość 105,5 m, a w drugiej - 107 m, i z notą łączną 170,5 pkt uplasował się na 28. pozycji, zdobywając pierwsze w tym sezonie punkty Pucharu Świata.
mnie cieszy lokata Małysza!!! oby to był powrót do lat, w których był najlepszy, chociaż Ahonnen w tym sezonie i z tą forma jest znakomity!!!
- Wessal
- Juventino
Dobrze jest. Po raz pierwszy w drugiej serii pojawiło się 3 Polaków. To już pierwszy sukces. Później Długopolski... utrzymał się na swojej pozycji. Skok był beznadziejny ale jak na niego to dobre jest. Nagle skacze Mateja i... 129 metrów :shock: Zaskok niesamowity! Mateja skoczył 129 metrów. Naprawdsę wielki szok, tylko szkoda że pierwszy skok był dosyć słaby. Małysz skacze... i 2. Ale dobrze jest. Skok był ładny. Później Janda i... słabvbiej od Małysza i już uśmiech na twarzach chyba wszystikch Polaków, którzy to oglądali. Małysz po raz pierwszy w Oberstorfie stoi na podium. Ogólnie bardzo mi się ten konkurs podobał. Ale niestety pewnie gdyby wiatr był spokojny całkiekm inni skoczkowie znaleźli by się w 2 serii.
- bartus
- Juventino
brawo dla wszystkich Polakow, forma Matei dobrze rokuje przed przyszlorocznymi ms w ...oberstdorfie . mnie tylko jedno zdenerwowalo 2 miejsce ljoekesoeya<chyba tak to sie pisze > :evil: :evil: ...fuksiarz
- DamKam
- Juventino
I znowu ten Ahonen :evil:
Adas Malysz tez dobrze.... skacze rowno no i dzisiaj wyladowal na pudle :-D
Mateja i Dlugopolski jak na swoje mozliwosci to super
Ogolnie zawody byly dosc nudne.... wiatr przeszkadzal skoczkom :?
No i ta niemiecka publicznosc :roll: Nigdy nie lubie patrzec na skoki w Niemczech !!!!! Cisza, nuda, zadnych wyrazow emocji, dopingu.... nic :roll:
Adas Malysz tez dobrze.... skacze rowno no i dzisiaj wyladowal na pudle :-D
Mateja i Dlugopolski jak na swoje mozliwosci to super
Ogolnie zawody byly dosc nudne.... wiatr przeszkadzal skoczkom :?
No i ta niemiecka publicznosc :roll: Nigdy nie lubie patrzec na skoki w Niemczech !!!!! Cisza, nuda, zadnych wyrazow emocji, dopingu.... nic :roll:
- Bany_DG
- Juventino
No co ty... przeciez jak najlepsi skakali kibice wydawali tak dziew siebie "ttttutututututututututuututut" było to bardzo fajne skoki w czechach to dopiero nudaDamKam pisze:Cisza, nuda, zadnych wyrazow emocji, dopingu.... nic :roll:
- Andryk
- Juventino
Juventin mi sie wydaje, że to by znane całym skokom " Siiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii" - ten dzwiek zawsze słychac na niemieckich obiektach, a ten tutut to bardziej do zakopanego gdzie gurolalów aż miło! i kołatajaJuventin pisze:No co ty... przeciez jak najlepsi skakali kibice wydawali tak dziew siebie "ttttutututututututututuututut" było to bardzo fajne skoki w czechach to dopiero nudaDamKam pisze:Cisza, nuda, zadnych wyrazow emocji, dopingu.... nic :roll:
- bartusek
- Juventino
Noo jestem pod wrażeniem postawy Polaków, z powodu słabych wyników ograniczyli nam liczbe zawodników, których możemy wystawić do kwalfikacji a tu prosze 3 Polaków w kwalfikacjach, 3 Polaków w finałowej serii.... Brawo !!!
Postawa Małysza cieszy, ale Ahonen dalej jest nie do pobicia i to może martwić...
Mam nadzieje ze w Ga-Pa jego hegemonia zostanie już złamana....
Postawa Małysza cieszy, ale Ahonen dalej jest nie do pobicia i to może martwić...
Mam nadzieje ze w Ga-Pa jego hegemonia zostanie już złamana....
- leniup
- Redaktor
- M.
- Juventino
:roll: :shock:leniup pisze:Mateja dostał super kopa i teraz skacze super.
Mateja miał po prostu świetny wiatr. Skakał w prawie takich samych warunkach jak Ljoekelsoey i skoczył o 11 metrów krócej :roll: . Fuks nic więcej. Małysz potwierdził, że jest w dobrej formie i że spokojnie może wygrać jedne z konkursów 4 skoczni. Ahonen jest w dobrej formie, ale jest do pokonania. Janda jest słaby psychicznie, a Ljoekelsoey ma szczęście . Walka rozstrzygnie się między Małyszem a Ahonenem.
:roll:
- bartus
- Juventino
z druga strana tego sie zgadzam, ale to ze mateja mial fuksa to nie prawda juz wczesniej punktowal na pucharze swiata i teraz poprostu pokazuje ze jest w formie, co nie oznacza oczywiscie ze uwazam ze jest lepszy ljoekelsoeya ljoekelsoey mial mocniejszy wiatr od matei, nie duzo ale mialDiego pisze:Mateja miał po prostu świetny wiatr. Skakał w prawie takich samych warunkach jak Ljoekelsoey i skoczył o 11 metrów krócej :roll: . Fuks nic więcej. Małysz potwierdził, że jest w dobrej formie i że spokojnie może wygrać jedne z konkursów 4 skoczni. Ahonen jest w dobrej formie, ale jest do pokonania. Janda jest słaby psychicznie, a Ljoekelsoey ma szczęście . Walka rozstrzygnie się między Małyszem a Ahonenem.