Co ważniejsze-SCUDETTO czy Liga Mistrzów

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
bblackk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 grudnia 2004, 15:04

Oczywiście najlepiej zdobyć oba te trofea :D :D :D :D :D
Które jest ważniejsze... trudno powiedzieć. Jednak ja skłoniłbym się w stronę Pucharu Europy, ponieważ Juventus ma w swojej kolekcji tylko 2 takie puchary, a na dodatek po wygranej w LM, klub byłby na ustach całej Europy. Kto tam mówi o Mistrzu Włoch... to co że w sezonie 02-03 Juve zdybyło Scudetto, jak przegrało w finale LM z Milanem i to właśnie rossoneri byli "na topie". Nie umniejszam Scudetto, które też jest bardzo ważne, ale przecież Juventus ma już ich na swoim koncie 27 (choć nigdy zawiele ;)), a kto o tym pamięta? O tym, że Real wygrał 9 razy LM, każdy wie. Jednak porażka w LM, nie będzie klęską. Zawsze można odnieść sukces na krajowym "podwórku" i tak samo (a może i jeszcze bardziej) cieszyć się z sukcesu.

Obrazek
Majkel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 grudnia 2004, 15:12

Moim zdaniem ważniejsza jest Liga Mistrzów. Dlaczego ? Poniewaz jest to Trofeum na arenie europejskiej. Graja tam tylko najlepsi, a do fazy Play Off nie przechodzi sie przypadkiem. Sukces w LM daje miano najepszej druzyny w Europie - wedlug mnie to bardzo wartosciowy tytul.
Scudetto na pewno takze jest b.wazne, ale w,mnie ustepuje miejsca LM.
Pozdrawiam i zycze Wesolych Swiat.

ballack13

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 grudnia 2004, 16:00

hmm Oba wazne a co najwazniejsza oba w tym sezonie do zdobycia bo Juve ma forme i wielkie szanse na triumf
ale jak bym miał wybrac jedno to wolał bym LM bo kiedy tam był ostatni triumf w LM
a trzeba by zmazac plame po tych nieudanych finałach LM ;/

mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 grudnia 2004, 16:15

Jesli ktos z Was ogladal wywiad dla wloskiego programu "Le Iene" (wywiad z Toldo i Buffonem), to tam wlasnie takie pytanie zadano Gigiemu- jakie trofeum wolalby zdobyc.. Odpowiedzial "Dajcie mi oba" :roll:
No i wlasnie ja tez tak mysle. Nie wiem, gdybym mial rzeczywiscie wybierac miedzy tymi dwoma, mialbym naprawde problem. Tak sie sklada, ze w obydwu tych przypadkach Juve mogloby cos udowodnic.. i w obu tych przypadkach mogloby cos udowodnic m.in. Milanowi... :roll:

Zdobywajac puchar Ligi Mistrzow- spelniliby wreszcie marzenia wielu, udowodniliby ze zasluguja na to trofeum i ze w porazka w karnych z Milanem to byl po prostu wypadek przy pracy.
Zdobywajac scudetto, rozwialiby chyba wszelkie watpliwosci na temat komu z kolei nalezy sie trojkolorowa tarcza na koszulce. 8)

Najmniej chyba zalezaloby mi na Pucharze Wloch, ale na scudetto i pucharze LM naprawde.. bardzo bardzo! :twisted:

kouba

Qualità Juventino
Qualità Juventino

Nieprzeczytany post 24 grudnia 2004, 21:38

Lige Mistrzów! Dlaczego? A dlatego zeby Milanisci sie odczepili. Mowiac o tym, ze mamy najwiecej tytulow w Serie A zawsze bronia sie tym, ze sa lepsi w Europejskich pucharach. Patrzac na ilosc pucharów w poszczegolnych rozgrywkach to maja racje, ale moze ostudzilaby ich wygrana LM przez Juve. Oczywiscie Serie A rowniez jest wazna, ale poki co mamy duzo scudetto i wolalbym nadrobic troche w Europie ;)

Oczywiscie nie bierzemy pod uwage rozwiazania z wygraniem i tego, i tego ;) Ale wcale to nie jest niemozliwe ;)

pajzano

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 grudnia 2004, 21:45

Zdecydowanie LM. Prymat w Europie to coś więcej niż prymat we Włoszech, poza tym mistrzami Włoch bylismy 27 razy (27, damn' it!!), a mistrzami europy tylko 2 razy. Tylko zdobywajac Puchar LM możemy o sobie powiedzieć, że jesteśmy najlepsi w Europie. Lepiej być mistrzem na większą skalę niż tylko Włochy. Wolę LM niż 3 gwiazdkę nad herbem.

You may know the name, but the game has changed. - Police Story (1985)
RuTeK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 grudnia 2004, 11:09

Hyh najlepiej jak by Juventusu zdobył to i to :P Wtedy bylo by ekstra gites super hiper fajnie :shock: A Moim skromnym Zdaniem zdobycie LM jest chyba wikaza Chwała, Bo potem otwiera nam sie szansa o gre O Puchar INTERKONTYNENTALNY i Po jego zdobyciu jestesm najlepsiejsza druzyna W Europiei Ameryce Polodniowej :wink:

- "Dziadku byłeś bohaterem na Wojnie ?"
- "Nie... ale służyłem w kompani Bohaterów "

WSZYSTKO I NIC O Amaurim i innych Drewnianych Graczach !
_Jah

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 grudnia 2004, 23:16

FanJuventusu pisze:Bo potem otwiera nam sie szansa o gre O Puchar INTERKONTYNENTALNY i Po jego zdobyciu jestesm najlepsiejsza druzyna W Europiei Ameryce Polodniowej :wink:
Racja, wyrządzimy przy okazji uprzejmość Europie, do której owy puchar wróci. W końcu jak nie my, to kto to zrobi? ;).

Wielkie romanse, żadnych pocałunków, w ogóle niczego. Bardzo czyste! A jednak wielkie. Uczucia, niewypowiedziane uczucia są niezapomniane... La Vecchia Signora, czyli Stara Dama!
Wessal

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 grudnia 2004, 15:03

No cóż ja najbardziej zadowolony bym był z tego i tego. Zresztą kto by niechciał.
Ogólnie można powiedzieć że LM jest ważniejsza, no bo wiadomo, bycie najlepszym klubem Europy jest wielkim zaszczytem. W szczególności byłoby to zaszczytem, ponieważ zdobędziemy to 3 raz.
Z drugiej strony Studetto jest ważniejsze. Są to przecież rozgrywki ligowe, a nawet jeżeli gra się ze słabszymi klubami zawsze będzie rywalizacja taka, jak nawet właśnie z tymi najlepszymi drużynami. Przecież trzeba zdobyć 3-cią złotą gwiadkę, dlatego moglibyśmy się skupić właśnie na Lidze.
Podsumowując Studetto i Liga Mistrzów są równie ważne. Trudno powiedzieć na których trzeba się bardziej skupić. Tak jak już pisałem, LM jest ważna bo przecież można być najlepszym klubem Europy. Ale przecież Liga Włoska jest także równie ważna. Naprawdę, niewiem które z tych osiągnięć jest ważniejsze.

Pavel87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 grudnia 2004, 21:03

Nie bede orginalny i zaczne moją wypowiedź od stwierdzenia że najbardziejbym sie cieszył jakby Juve zgarnęlo to i to. Jednak bardziej cieszyłbym sie z Wygrania LM. Powód? Bo czekam na to już od 96 roku. 9 lat to za dużo. Jest tylko jeden problem-Kibice Barcy czekają jeszcze dłużej :lol: (mam nadzieje że sobie jeszcze poczekają). Mam w pemięci te porażki z Borusią i Realem a w szczególności ten fuks Milanu. Jakby wygrali Lm to by mnie chyba szlag trafił ze szczęścia. Jak wygrają Serie A to będe się cieszył

Forza Squadra Bianconera
Andinho

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2004, 11:53

LM - bo na nią czekamy od dawna , już za długo
Scudetto-no też ważne trofeum ale , ja bym sie bardziej cieszył z LM ... :ball: :P

pionka

Milanista
Milanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2004, 13:48

_Jah pisze:
FanJuventusu pisze:Bo potem otwiera nam sie szansa o gre O Puchar INTERKONTYNENTALNY i Po jego zdobyciu jestesm najlepsiejsza druzyna W Europiei Ameryce Polodniowej :wink:
Racja, wyrządzimy przy okazji uprzejmość Europie, do której owy puchar wróci. W końcu jak nie my, to kto to zrobi? ;).
Po pierwsze: puchar wrócił do Europy 12 grudnia kiedy to wygrało go FC Porto.
Po drugie: Puchar Interkontynetalny w tym roku był rozgrywany po raz ostatni a teraz zorganizowane będą klubowe mistrzostwa świata, w których udział wezmą najlepsze drużyny z wszystkich kontynentów a drużyny z Europy i Ameryki południowej będą rozstawione i zaczną turniej od półfinału :)

Wasze marzenia naszą rzeczywistością.
"Chodzi przede wszystkim o Juventus, który mógłby zaopatrzyć lekami niejedną misję humanitarną." - Przegląd Sportowy 7.12.2004r
Solaris

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2004, 14:01

pionka pisze:
_Jah pisze:
Po pierwsze: puchar wrócił do Europy 12 grudnia kiedy to wygrało go FC Porto.
Po drugie: Puchar Interkontynetalny w tym roku był rozgrywany po raz ostatni a teraz zorganizowane będą klubowe mistrzostwa świata, w których udział wezmą najlepsze drużyny z wszystkich kontynentów a drużyny z Europy i Ameryki południowej będą rozstawione i zaczną turniej od półfinału :)
Weź pionka sie nie chanbij cały czas sie czepioasz dla mnie puchar interkontynetnalny o niczym nie swiadczy :!:

Martin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2004, 16:26

Juventus to ekipa ktora ciagle walczy o wszyskto. To chyba jasne. Zdobywajac Lige Mistrzów zamkniemy usta fanom ligi angielskiej, hiszpanskiej czy niemieckiej etc.

Zdobywajac lige wloska, zamykamy usta milanistom, romanistom i interistom etc. Jasne jest ze bedac najlepszymi na wlasnym podworku przeciwnicy wypominac nam beda ze tylko na tyle nas bylo stac. I na odwrot - zdobywajac tylko LM ci co nas nie lubia wypominac nam beda ze co to za triumf skoro na wlasnym podworku nie potrafilismy "pozamiatac".
Jednakowoz, kazde trofeum to sukces. To kolejny puchar w gablocie.

Ja osobiscie na chwile obecna chce zobaczyc jak Capello i jego chlopaki podnosza puchar Mistrzow. Troche sie stesknilem za widokiem tego pucharku w rekach Juve. Bo wtedy cala Europa wie kto jest the best! I nawet ci co na codzien nie interesuja sie konkretna liga wiedza kto wygral Lige Mistrzow.
Ale zawsze jest tak, ze pod koniec sezonu pragne obydwu trofeow. I zapewne teraz bedzie tak samo.

Log in: 15.12.1997
Log out: 31.03.2013
Franci

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2004, 19:39

Dla mnie większą wartość ma Scudetto. Zdobywając mistrzostwo kraju drużyna pokazuje, że naprawdę jest najlepsza. Walka o punkty, rozgrywanie wielu spotkań... to naprawdę ciężka praca. Zgarnięcie tytułu mistrza nie jest przypadkowe, to wynik starań całej drużyny i trenera. Tym bardziej cieszy mnie, gdy podczas rozgrywek Juve jest na szczycie tabeli, bo to o czymś świadczy :-D

Piłka nożna to dość wredna gra i jeden błąd, jeden słabszy dzień może zadecydować o wszystkim. Dlaczego do LM podchodzę trochę bardziej z dystansem niż do ligi włoskiej. Oczywiście - dobra drużyna wygrywa spotkania, strzela bramki i zachodzi wysoko, ale tutaj można też mówić o pechu, czy szczęściu. Jak dla mnie LM jest sprawdzeniem zgrania drużyny, przebojowości i przeniesieniem umiejętności i pracy z boisk ligowych.

Reasumując :wink: Juve w Italii przoduje, więc w LM grzechem by było nie znaleźć się w czołówce... a gdyby podnieśli puchar zwycięzcy to byłabym niewiarygodnie szczęśliwa :D

Wolność kocham i rozumiem, wolności oddać nie umiem :D
ODPOWIEDZ