Książki
- juve21
- Juventino
Zgadzam sięVirus[Mauro] pisze:Napewno książki Orwella , świetnie książki 8)
ostatnio wciągneły mnie książki pt. "Warcraft" polecam

Poza tym lubię jeszcze Szklarskiego a także Tolkiena. Ostatnio zaczytałem się w ksiązkach Bogusława Wołoszańskiego.
Zawsze i wszędzie Juve w moim sercu będzie
- gosciu_Muranista
- Juventino
To prawda film był super , jak dla mnie książka jest taka sama i jest w niej więcej informacji. Warto przeczytać.pan Zambrotta pisze:tak jak większość czytałem Trylogię Tolkiena. Poza tym chętnie sięgam po "Czerwony przedpokój", "Historia faszyzmu" i "Żydowskie porachunki" (książki związane z historiąjakby ktoś nie wiedział)
Z lektur jedyną książką jaką pamiętam jest "Pan Tadeusz" i "Potop", którego nie cierpię :evil:
Film był genialny, tylko nie wiem, jaka jest książka. Powiedz, czy równie dobra jak film ?gosciu pisze:S.Ambrose( Kompania Braci
- Spitfire
- Juventino
warcraft-dzień smokaVirus[Mauro] pisze:Napewno książki Orwella , świetnie książki 8)
ostatnio wciągneły mnie książki pt. "Warcraft" polecam
warcraft-władca klanów
miodzio

tylko margaryna mleczna jest na ciążę skuteczna
- bartusek
- Juventino
Kiedyś uwielbiałem ksiażki z seri " Pan Samochodzik..... " Zbigniewa Nienackiego, przeczytałem chyba wszystkie części...
Obecnie nie poswiecam książką zbyt wiele czasu, bo wystarcza mi te ze szkoły... Ale za to czytam czesto gazety, a Gazeta Wyborcza to juz jest obowiązek........hehehe
A jeśli już coś czytam poza szkoła, to ostanio są to ksiażki sensacyjne, o tematyce wojennej... Np. "Zmierzch bohaterów" Ralpa Petersa lub powieści Toma Clancy'ego

Obecnie nie poswiecam książką zbyt wiele czasu, bo wystarcza mi te ze szkoły... Ale za to czytam czesto gazety, a Gazeta Wyborcza to juz jest obowiązek........hehehe
A jeśli już coś czytam poza szkoła, to ostanio są to ksiażki sensacyjne, o tematyce wojennej... Np. "Zmierzch bohaterów" Ralpa Petersa lub powieści Toma Clancy'ego
- Supersonic
- Juventino
Wszystkie książki Johna Grishama! Np. "uciekająca ława sądowa" albo "Firma" nie wiem czy wiecie ale w tej chwili jest to najpopularniejszy autor na świecie!! Jego książki są wspaniale uknutymi intrygami z pogranicza wielkiego świata biznesu i polityki. Wciąga! 
Czytał ktoś Kod Leonarda da Vinci?? Słyszałem, że jest super

Czytał ktoś Kod Leonarda da Vinci?? Słyszałem, że jest super
- Jagiellończyk
- Juventino
Książka A.Hitlera "Mein kampf". Bardzo wciągająca książka mam ją na kompie z polskim tłumaczeniem :-D Na Allegro taka poszła za 500zł...
- miszczu
- Juventino
oczywiscie sagi o wiedzminie i Reynevanie Sapkowskiego, "Wladca Pierscieni", a z lektur szkolnych to chyba "Folwark zwierzecy", a tak poza tym to czasem jakas biografie lubie sobie przeczytac, ostatnio np. ksiazke o Stalinie przeczytalem i bardzo ciekawa byla..nie rozumiem czemu ludzie tak malo ksiazek czytaja, przeciez to swietny rodzaj spedzania wolnego czasu..co nie znaczy ze w jakas gierke nie lubie sobie przyciac :-D
- Michal17
- Juventino
Widze, że wiele ludzi czytało "Władce..." Mam nadzieję, że nie tylko z powodu filmu. Ja np. przeczytałem największe dzieła Tolkiena długo (ok roku
) przed pierwszymi wzmiankami o ekranizacji. Ponadto lubię też Sapkowskiego (bardziej brutalny i mniej baśniowy od Tolkiena, taki życiowy), a z innej beczki - bardzo podobał mi się "Świat Zofii"...
Chciałem dodać, że bardzo spodobała mi się książka "Lod Leonarda Da Vinci" Dana Browna

Chciałem dodać, że bardzo spodobała mi się książka "Lod Leonarda Da Vinci" Dana Browna
Ostatnio zmieniony 24 grudnia 2004, 11:55 przez Michal17, łącznie zmieniany 1 raz.
- DamKam
- Juventino
Na Swieta postanowilem sobie kupic ksiazke Wojciecha Kowalczyka "Kowal- prawdziwa historia", slyszalem ze jest ona warta przeczytania i musze przyznac ze to prawda !!! Ksiazka jest napisana zargonowym jezykiem, bardzo ciekawa, czasem mozna sie nawet posmiac..... ale "Kowal" przedstawia w niej to czego nie zobaczymy w TV czy tez nie przeczytamy w gazetach !!!! To szczera opowiesc o polskiej pilce- jest troche szokujaca !!!!! Mozna by wywnioskowc iz dla przecietnego pilkarza tamtych lat w naszym kraju najwazniejsze bylo: wygrac mecz, zarobic kase i prawie wszystko przepic !!! Moze w niektorych momentach "Kowal" troche przesadzal, napewno nie tyczy sie to kazdego pilkarza..... ale to naprawde pokazuje bolesna prawde o naszej pilce !!!!
Ogolnie polecam przeczytac ta ksiazke bo warto....
Ogolnie polecam przeczytac ta ksiazke bo warto....
- DamKam
- Juventino
No i przeczytalem kolejna ksiazke o tematyce pilkarskiej.
Tym razem Jana Tomaszewskiego "PZPN czy Przestepcy Zrzeszeni Przeciw Nam"
Tak jak "Kowal" w swojej ksiazce (patrz post wyzej) mowil iz problemem naszej pilki jest brak profesjonalizmu wsrod pilkarzy, problemy z alkoholem, samowolka niektorych trenerow i dzialaczy klubowych tak "niezmordowany" Tomaszewski zaglebia sie bardziej w wewnetrzne struktury polskiego futbolu- chodzi o "centrale" czyli PZPN !!! Jest to "panstwo w panstwie" w ktorym nikt nie przestrzega prawa, wszyscy trzymaja sie swych stolkow.... itd. Nasz slynny bramkarz opisuje w niej wiele afer..... no i podaje przyklady jak uzdrowic polska pilke !!!!
Ksiazka ogolnie dosc ciekawa, ale zdecydowanie gorsza od "Kowala"
Tym razem Jana Tomaszewskiego "PZPN czy Przestepcy Zrzeszeni Przeciw Nam"
Tak jak "Kowal" w swojej ksiazce (patrz post wyzej) mowil iz problemem naszej pilki jest brak profesjonalizmu wsrod pilkarzy, problemy z alkoholem, samowolka niektorych trenerow i dzialaczy klubowych tak "niezmordowany" Tomaszewski zaglebia sie bardziej w wewnetrzne struktury polskiego futbolu- chodzi o "centrale" czyli PZPN !!! Jest to "panstwo w panstwie" w ktorym nikt nie przestrzega prawa, wszyscy trzymaja sie swych stolkow.... itd. Nasz slynny bramkarz opisuje w niej wiele afer..... no i podaje przyklady jak uzdrowic polska pilke !!!!
Ksiazka ogolnie dosc ciekawa, ale zdecydowanie gorsza od "Kowala"
- mnowo
- Qualità Juventino
Kiedys bardzo podobala mi sie trylogia z Hannibalem Lecterem, tj. "Czerwony Smok", "Milczenie Owiec" i "Hannibal". Przeczytalem je bardzo szybko, co u mnie raczej nie jet normalne... :roll:
Teraz czytam kolejna swietna pozycje, "Kod Leonarda da Vinci" Dan'a Brown'a i normalnie jestem pod wrazeniem. Pomijajac rozne szczegoly dotyczace sekt i stowarzyszen religijnych, ksiazka naprawde wciaga i jest swietna, polecam milosnikom literatury sensacyjnej.
Facet ma 24 godziny na rozwiazanie totalnie zakreconej lamiglowki, ktorej elementy kryja sie w obrazach Leonarda da Vinci "Mona Liza" i "Ostatnia Wieczerza". Jesli nie rozwiaze tej zagadki, tajemnica pewnego stowarzyszenia pozostanie tajemnica na zawsze.
Jestem w 1/3 ksiazki i oderwac sie od niej nie moge, teraz jestem w pracy i tez ja czytam
Teraz czytam kolejna swietna pozycje, "Kod Leonarda da Vinci" Dan'a Brown'a i normalnie jestem pod wrazeniem. Pomijajac rozne szczegoly dotyczace sekt i stowarzyszen religijnych, ksiazka naprawde wciaga i jest swietna, polecam milosnikom literatury sensacyjnej.
Facet ma 24 godziny na rozwiazanie totalnie zakreconej lamiglowki, ktorej elementy kryja sie w obrazach Leonarda da Vinci "Mona Liza" i "Ostatnia Wieczerza". Jesli nie rozwiaze tej zagadki, tajemnica pewnego stowarzyszenia pozostanie tajemnica na zawsze.
Jestem w 1/3 ksiazki i oderwac sie od niej nie moge, teraz jestem w pracy i tez ja czytam

- Książę
- Juventino
Kilka bym naliczył.Przede wszystkie te o tematyce historycznej:"Encyklopedie wojen napoleonskich" autorstwa Roberta bieleckiego,"Dzieje oręża"-te dotyczące czasów napoleońskich,autorstwa Mariana Kukiela,książki normana Daviesa-"Europa","Boże Igrzysko",a także "Trylogię".
"Bóg mi dał honor Polaków,tylko Jemu go oddam"