15 powodow dla ktorych warto kibicowac.....

Spotkania kibiców, zloty, wyjazdy na mecze i najnowsze informacje z kibicowskiego świata.
ODPOWIEDZ
Asta#8

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2004, 15:05

:lol: :lol:
Coś bardzo podobnego jest na stronie:

1. Bo w Juve gra Del Piero i Nedved, a nie Beckham i Ronaldo.
2. Bo do Turynu jest bliżej niż na Marsa.
3. Bo czarny i biały pasuje do wszystkiego.
4. Bo Juve gra z sercem.
5. Bo dwie gwiazdki wyglądają lepiej niż jedna.
6. Bo język włoski jest łatwiejszy niż francuski.
7. Bo Alessia Merz też kibicuje Juve.
8. Bo w piłce liczą się zwycięstwa, a nie porażki.
9. A jak już przegrać to z honorem.
10. Bo Juve nie ma długów.
11. Bo cygara są smaczniejsze od papierosów.
12. Bo "trójcę" czcić należy.
13. Bo pionowe paski wyszczuplają.

Ja jednak myślę, że Medi to skąś przekopiowała. A może się mylę. :wink:

Medi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2004, 15:36

Niektore z tych tekstow sa powszechnie znane, wczoraj tak sobie z kolega usiedlismy i odtworzylismy jak sie dalo troche improwizujac i ubarwiajac w niektorych przypadkach, reszta to po prostu docinki kibicow druzyn przeciwnych odpowiednio dostosowane do sytuacji :wink:

PS. Chyba uderze do adminow z prosba o wprowadzenie znaczkow okreslajacych plec! :twisted:
:wink:

baker

Milanista
Milanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2004, 15:46

Spokojnie leniup. Wszystko trakujemy z przymrozeniem oka :wink: . Widze Medi, ze troche auaktualnilas niektore powody kibicowania :wink: . Wiec moze ja tez dodam cos od siebie. Dodatkowych 13 powodow, dla ktorych warto kibicowac Juve:
1. zawsze graja z przewaga jednego zawodnika (nie chodzi o publicznosc),
2. kibice innych druzyn moga kupic sobie koszulki domowe, wyjazdowe i rezerwowe. Ty mozesz smialo kupic rowniez sedziowska,
3. mozesz byc spokojny, ze nie bedzie karnego przeciwko Juve nawet w najbardziej klarownych sytuacjach,
4. mozesz dodatkowo sporo wygrac w zakladach sportowych (stawiaj, ze w meczu Juve nie padnie wiecej niz 1 bramka),
5. jezeli cierpisz na bezsenosc, idz na mecz Juve, zasniesz na pewno z nudow,
6. na Delle Alpi zawsze znajdziesz miejsce, zeby usiasc,
7. mozesz liczyc na dyskretne kroplowki w przerwie oraz stale dostawy kolorowych tabletek,
8. nawet jezeli Juve zajmie ostatnie miejsce w lidze, to i tak sie w niej utrzyma dzieki niejasnym konszachtom lub dlatego, ze liga zostanie powiekszona,
9. do ogladania Juve nie potrzebujesz kolorowego telewizora, wystarczy Ci czarno-bialy,
10. nikt Cie nigdy nie bedzie mogl oskarzyc, ze jestes najwiekszym klamca, Moggi zawsze Cie pokona w tym wzgledzie,
11. jesli ktos Ci grozi, zawsze mozesz powiedziec, ze jestes przyjacielem Moggiego, Giraudo i Betteghi; oni sa nietykalni, wiec Ty tez bedziesz,
12. jesli widzisz w tv kogos, kto atakuje Juve, nie denerwuj sie,
juz go pewnie nigdy w tv nie zobaczysz (w przypadku kibicowania Milanowi ten powod juz nieakualny),
13. i Ty sam mozesz pomoc w zwyciestwach Juve; kupuj Fiaty, bo dzieki temu powiekszasz fundusz biamconerich na kupowanie meczow. Mastercard tez sie przyda( Sa rzeczy, ktorych nie mozna kupic, nawszystkie inne Mastercard)
:wink: :wink:
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 22 grudnia 2004, 15:57 przez baker, łącznie zmieniany 1 raz.

" Znam twoje czyny, że ani zimny , ani goracy nie jestes. Obys byl zimny albo goracy! A tak, skoro jestes letni i ani goracy, ani zimny, chce cie wyrzucic z mych ust." Apokalipsa
swiergot

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2004, 15:46

Medi pisze:PS. Chyba uderze do adminow z prosba o wprowadzenie znaczkow okreslajacych plec! :twisted:
Może zmienić Ci nicka na Media? :lol:

Obrazek
Medi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2004, 15:55

baker pisze:12. jesli widzisz w tv kogos, kto atakuje Juve, nie denerwuj sie,
juz go pewnie nigdy w tv nie zobaczysz (w przypadku kibicowania Milanowi ten powod juz nieakualny),
Oj, mylisz sie baker, jest aktualny, Mediaset nadal nalezy do Berluschi :wink: ...
do tego stopnia, ze o karnym dla Juve przez reke Costacurty w polu karnym dowiedzialam sie dopiero w poniedzialek na La 7 , bo w programach Mediaset albo o tym nie mowiono albo twierdzono, ze jesli juz to powinien byc rzut wolny :D
swiergot pisze:
Medi pisze:PS. Chyba uderze do adminow z prosba o wprowadzenie znaczkow okreslajacych plec! :twisted:
Może zmienić Ci nicka na Media? :lol:
....set???? Nigdy w zyciu!!! :lol:

PS. baker, widze, ze uaktualniles tylko powody kibicowania Juve, troche autoironii "no", eh? :wink:
Ostatnio zmieniony 22 grudnia 2004, 16:06 przez Medi, łącznie zmieniany 1 raz.

swiergot

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2004, 16:05

Medi pisze:
swiergot pisze:Może zmienić Ci nicka na Media? :lol:
....set???? Nigdy w zyciu!!! :lol:
Tego bym Ci nie zrobił :)
baker pisze:Dodatkowych 13 powodow, dla ktorych warto kibicowac Juve:
Wszystkie sprowadzają się do jednego - chorobliwej, obsesyjnej zazdrości Milanistów. Tak, dla tego warto być kibicem Juve.

Obrazek
baker

Milanista
Milanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2004, 16:11

Medi pisze: Oj, mylisz sie baker, jest aktualny, Mediaset nadal nalezy do Berluschi :wink: ...
Oczywiscie, ze nalezy. Jednak mimo wszystko w tej stacji preferowany jest Inter. Do tego stopnia, ze w ostatnie wydanie Controcampo przychylne Milanowi wywolalo zdziwnienie :wink: .
Chodzilo mi jednak o ogolnie dostepna telewizje, czyli Rai. Tam co prawda tez Berlusconi ma udzialy, ale powszecha jest dysktyminacja Milanu w tej stacji. Wszyscy uwazaja, ze Berlusconi narusza rownowage polityczna w telewizji, stad Rai wystrzegaja sie wszystkiego co sie z nim kojarzy, czyli takze Milanu.
swiergot nie mam do Ciebie juz sily :wink: Widze, ze nic do Ciebie nie dociera. My, milanisci pisalismy juz wielokrotnie na tym forum, ze nie mamy czego Juve zazdroscic. My takze mamy powody do dumy. Szkoda, ze nie potrafisz tego zrozumiec. Nic innego Ci nie pozostaje, jak trwac w swoim zaslepieniu, ze wszystko co inni pisza "zlego" na Juve wynika z ich zazdrosci. Ponadto szkoda, ze nie stac Cie bylo na odrobine poczucia humoru i obiektywizmu. Ja rowniez moglbym sie przyczepic do co drugiego powodu podanego przez Medi odnoscnie MIlanu, lecz potraktowalem to z przymrozeniem oka. Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 22 grudnia 2004, 16:20 przez baker, łącznie zmieniany 1 raz.

" Znam twoje czyny, że ani zimny , ani goracy nie jestes. Obys byl zimny albo goracy! A tak, skoro jestes letni i ani goracy, ani zimny, chce cie wyrzucic z mych ust." Apokalipsa
Medi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2004, 16:16

baker pisze:
Medi pisze: Oj, mylisz sie baker, jest aktualny, Mediaset nadal nalezy do Berluschi :wink: ...
Oczywiscie, ze nalezy. Jednak mimo wszystko w tej stacji preferowany jest Inter. Do tego stopnia, ze w ostatnie wydanie Controcampo przychylne Milanowi wywolalo zdziwnienie :wink: .
hmmm...u mnie jakos nie, pomijam, ze prowadzacy Piccinini jest milanista :wink:
baker pisze: Chodzilo mi jednak o ogolnie dostepna telewizje, czyli Rai. Tam co prawda tez Berlusconi ma udzialy, ale powszecha jest dysktyminacja Milanu w tej stacji. Wszyscy uwazaja, ze Berlusconi narusza rownowage polityczna w telewizji, stad Rai wystrzegaja sie wszystkiego co sie z nim kojarzy, czyli takze Milanu.
to jeszcze lepiej trafiles, bo RAI jest pro Roma i Lazio a w glownym programie sportowym w niedziele wieczorem kroluje antyjuventino.doc niejaki Zibi Boniek :wink:
Ostatnio zmieniony 22 grudnia 2004, 16:18 przez Medi, łącznie zmieniany 1 raz.

stazzorZ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2004, 16:18

baker pisze:11. jesli ktos Ci grozi, zawsze mozesz powiedziec, ze jestes przyjacielem Moggiego, Giraudo i Betteghi; oni sa nietykalni, wiec Ty tez bedziesz,
jesli ktos jest we wloszech nietykalny to na pewno jest to Berlusconi

Obrazek
Solaris

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2004, 16:21

Hehe ach Ci Milaniści :twisted: jak czuc od nich zazdrość mu tu piszemy nawet o sobie a Ci już napadaja tylko na NAS oj nie ładnie... 8)
Jakby to był pionka to bym sie nie zdziwił :wink:
A może Media...Markt :P :?:
PS:LeniuP...ty to sie stajesz naszym pesymisto-marudą :lol:

leniup

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2004, 16:24

Solaris pisze:PS:LeniuP...ty to sie stajesz naszym pesymisto-marudą :lol:
Wcale nie tylko pisze jak jest. Jestem wielkim optymistą chce ci powiedzieć ale czasami trzeba popatrzeć na różne rzeczy też pod innym kątem.

Obrazek
Solaris

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2004, 16:26

baker pisze: swiergot nie mam do Ciebie juz sily :wink: Widze, ze nic do Ciebie nie dociera. My, milanisci pisalismy juz wielokrotnie na tym forum, ze nie mamy czego Juve zazdroscic. My takze mamy powody do dumy. Szkoda, ze nie potrafisz tego zrozumiec. Nic innego Ci nie pozostaje, jak trwac w swoim zaslepieniu, ze wszystko co inni pisza "zlego" na Juve wynika z ich zazdrosci. Ponadto szkoda, ze nie stac Cie bylo na odrobine poczucia humoru i obiektywizmu. Ja rowniez moglbym sie przyczepic do co drugiego powodu podanego przez Medi odnoscnie MIlanu, lecz potraktowalem to z przymrozeniem oka. Pozdrawiam.
Człowieku zastanów sie co Ty mowisz
A ozatym to jest forum kibiców JUVE -fakt zdarzają sie fajni kulturalni i adekwatni do atmosfery panujuącej na forum...ale takie wyjatki jak Ty albo Pionka to jest porazka...nie obraź się ale jedynym praktycznie "anteledżentnym" forumowiczem-milanistą jest TomekW-przynajmnije nic do niego nie mam
a zresztą szkoda gadać...to forum przez takie zachowania jest coraz gorsze

2 post:
No może i masz racje LeniuP ale...zrozum (może mam takie szczęście) że jak zawsze patrze na twoje wypowiedżi -nie tyczy IFQ to widze że narzekasz...hmmm jednak teraz to było przydatne-musiałem to przemyśleć

baker

Milanista
Milanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2004, 16:36

Medi pisze: hmmm...u mnie jakos nie, pomijam, ze prowadzacy Piccinini jest milanista :wink:
A niejaki Mughini to juventino :wink:
Medi pisze:
baker pisze: Chodzilo mi jednak o ogolnie dostepna telewizje, czyli Rai. Tam co prawda tez Berlusconi ma udzialy, ale powszecha jest dysktyminacja Milanu w tej stacji. Wszyscy uwazaja, ze Berlusconi narusza rownowage polityczna w telewizji, stad Rai wystrzegaja sie wszystkiego co sie z nim kojarzy, czyli takze Milanu.
to jeszcze lepiej trafiles, bo RAI jest pro Roma i Lazio a w glownym programie sportowym w niedziele wieczorem kroluje antyjuventino.doc niejaki Zibi Boniek :wink:
Fakt, troche sie zagalopowalem. RAI jest przeciwko Milanowi, co nie jest jednoznaczne z byciem pro-Juve. Przyznaje sie do bledu i oddaje Tobie racje.
stazzorZ pisze:jesli ktos jest we wloszech nietykalny to na pewno jest to Berlusconi
To prawda, ale nie przypominam sobie, zeby niejasne sprawy Berlusconiego byly jakos powiazane z Milanem. Niestety to tez staly argument juventinich - wypominac nam Berlusconiego.

Solaris nie mialem zamiaru na nikogo napadac. Mialem nadzieje, ze potraktujecie to z humorem, tak jak ja wczesniej, mylilem sie. Trudno.
Oczywiscie sie mam do Ciebie pretensji, choc mnie obraziles. Masz prawo do swojego zdania. Zycze Ci na nadchodzace swieta nieco wiecej poczucia humoru. Pozdrawiam.

Yari

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2004, 16:45

baker pisze: Mialem nadzieje, ze potraktujecie to z humorem, tak jak ja wczesniej, mylilem sie. Trudno.
Te dwa punkty są w miare zabawne :

,, 6. na Delle Alpi zawsze znajdziesz miejsce, zeby usiasc,
9. do ogladania Juve nie potrzebujesz kolorowego telewizora, wystarczy Ci czarno-bialy,
"

W ostateczności żeby wyrównać Waszą ,,krzywde" z ejdnego podpunktu podanego przez Medi moge uwzględnić ten punkt :
1. zawsze graja z przewaga jednego zawodnika (nie chodzi o publicznosc),

,,Zawsze" zamieniłbym na czasem.

Ale reszta jest : głupia , naciągana , pisana pod wpływem emocji poprzednich 3 wersji :).
Ostatnio zmieniony 22 grudnia 2004, 17:08 przez Yari, łącznie zmieniany 1 raz.

Medi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 grudnia 2004, 16:54

baker pisze:
Medi pisze: hmmm...u mnie jakos nie, pomijam, ze prowadzacy Piccinini jest milanista :wink:
A niejaki Mughini to juventino :wink:
Tak, ale Mughini jest gosciem i jedynym juventino posrod dziesieciu innych gosci :wink: ...np Abadantuono (Milanista), Liguori (Romanista), Mosca (Interista), jedyna kobieta -Canalis (Interista) i kilku innych..

tak czy inaczej...

HALT! STOP! TIME OUT!

zalozylam ten topic zebysmy sie troche posmiali, wiec proponuje zakonczyc polemike :wink:

ODPOWIEDZ