15 powodow dla ktorych warto kibicowac.....
- Asta#8
- Qualità Juventino
:lol: :lol:
Coś bardzo podobnego jest na stronie:
1. Bo w Juve gra Del Piero i Nedved, a nie Beckham i Ronaldo.
2. Bo do Turynu jest bliżej niż na Marsa.
3. Bo czarny i biały pasuje do wszystkiego.
4. Bo Juve gra z sercem.
5. Bo dwie gwiazdki wyglądają lepiej niż jedna.
6. Bo język włoski jest łatwiejszy niż francuski.
7. Bo Alessia Merz też kibicuje Juve.
8. Bo w piłce liczą się zwycięstwa, a nie porażki.
9. A jak już przegrać to z honorem.
10. Bo Juve nie ma długów.
11. Bo cygara są smaczniejsze od papierosów.
12. Bo "trójcę" czcić należy.
13. Bo pionowe paski wyszczuplają.
Ja jednak myślę, że Medi to skąś przekopiowała. A może się mylę.
Coś bardzo podobnego jest na stronie:
1. Bo w Juve gra Del Piero i Nedved, a nie Beckham i Ronaldo.
2. Bo do Turynu jest bliżej niż na Marsa.
3. Bo czarny i biały pasuje do wszystkiego.
4. Bo Juve gra z sercem.
5. Bo dwie gwiazdki wyglądają lepiej niż jedna.
6. Bo język włoski jest łatwiejszy niż francuski.
7. Bo Alessia Merz też kibicuje Juve.
8. Bo w piłce liczą się zwycięstwa, a nie porażki.
9. A jak już przegrać to z honorem.
10. Bo Juve nie ma długów.
11. Bo cygara są smaczniejsze od papierosów.
12. Bo "trójcę" czcić należy.
13. Bo pionowe paski wyszczuplają.
Ja jednak myślę, że Medi to skąś przekopiowała. A może się mylę.
- Medi
- Qualità Juventino
Niektore z tych tekstow sa powszechnie znane, wczoraj tak sobie z kolega usiedlismy i odtworzylismy jak sie dalo troche improwizujac i ubarwiajac w niektorych przypadkach, reszta to po prostu docinki kibicow druzyn przeciwnych odpowiednio dostosowane do sytuacji 
PS. Chyba uderze do adminow z prosba o wprowadzenie znaczkow okreslajacych plec! :twisted:

PS. Chyba uderze do adminow z prosba o wprowadzenie znaczkow okreslajacych plec! :twisted:
- baker
- Milanista
Spokojnie leniup. Wszystko trakujemy z przymrozeniem oka
. Widze Medi, ze troche auaktualnilas niektore powody kibicowania
. Wiec moze ja tez dodam cos od siebie. Dodatkowych 13 powodow, dla ktorych warto kibicowac Juve:
1. zawsze graja z przewaga jednego zawodnika (nie chodzi o publicznosc),
2. kibice innych druzyn moga kupic sobie koszulki domowe, wyjazdowe i rezerwowe. Ty mozesz smialo kupic rowniez sedziowska,
3. mozesz byc spokojny, ze nie bedzie karnego przeciwko Juve nawet w najbardziej klarownych sytuacjach,
4. mozesz dodatkowo sporo wygrac w zakladach sportowych (stawiaj, ze w meczu Juve nie padnie wiecej niz 1 bramka),
5. jezeli cierpisz na bezsenosc, idz na mecz Juve, zasniesz na pewno z nudow,
6. na Delle Alpi zawsze znajdziesz miejsce, zeby usiasc,
7. mozesz liczyc na dyskretne kroplowki w przerwie oraz stale dostawy kolorowych tabletek,
8. nawet jezeli Juve zajmie ostatnie miejsce w lidze, to i tak sie w niej utrzyma dzieki niejasnym konszachtom lub dlatego, ze liga zostanie powiekszona,
9. do ogladania Juve nie potrzebujesz kolorowego telewizora, wystarczy Ci czarno-bialy,
10. nikt Cie nigdy nie bedzie mogl oskarzyc, ze jestes najwiekszym klamca, Moggi zawsze Cie pokona w tym wzgledzie,
11. jesli ktos Ci grozi, zawsze mozesz powiedziec, ze jestes przyjacielem Moggiego, Giraudo i Betteghi; oni sa nietykalni, wiec Ty tez bedziesz,
12. jesli widzisz w tv kogos, kto atakuje Juve, nie denerwuj sie,
juz go pewnie nigdy w tv nie zobaczysz (w przypadku kibicowania Milanowi ten powod juz nieakualny),
13. i Ty sam mozesz pomoc w zwyciestwach Juve; kupuj Fiaty, bo dzieki temu powiekszasz fundusz biamconerich na kupowanie meczow. Mastercard tez sie przyda( Sa rzeczy, ktorych nie mozna kupic, nawszystkie inne Mastercard)

Pozdrawiam.
2. kibice innych druzyn moga kupic sobie koszulki domowe, wyjazdowe i rezerwowe. Ty mozesz smialo kupic rowniez sedziowska,
3. mozesz byc spokojny, ze nie bedzie karnego przeciwko Juve nawet w najbardziej klarownych sytuacjach,
4. mozesz dodatkowo sporo wygrac w zakladach sportowych (stawiaj, ze w meczu Juve nie padnie wiecej niz 1 bramka),
5. jezeli cierpisz na bezsenosc, idz na mecz Juve, zasniesz na pewno z nudow,
6. na Delle Alpi zawsze znajdziesz miejsce, zeby usiasc,
7. mozesz liczyc na dyskretne kroplowki w przerwie oraz stale dostawy kolorowych tabletek,
8. nawet jezeli Juve zajmie ostatnie miejsce w lidze, to i tak sie w niej utrzyma dzieki niejasnym konszachtom lub dlatego, ze liga zostanie powiekszona,
9. do ogladania Juve nie potrzebujesz kolorowego telewizora, wystarczy Ci czarno-bialy,
10. nikt Cie nigdy nie bedzie mogl oskarzyc, ze jestes najwiekszym klamca, Moggi zawsze Cie pokona w tym wzgledzie,
11. jesli ktos Ci grozi, zawsze mozesz powiedziec, ze jestes przyjacielem Moggiego, Giraudo i Betteghi; oni sa nietykalni, wiec Ty tez bedziesz,
12. jesli widzisz w tv kogos, kto atakuje Juve, nie denerwuj sie,
juz go pewnie nigdy w tv nie zobaczysz (w przypadku kibicowania Milanowi ten powod juz nieakualny),
13. i Ty sam mozesz pomoc w zwyciestwach Juve; kupuj Fiaty, bo dzieki temu powiekszasz fundusz biamconerich na kupowanie meczow. Mastercard tez sie przyda( Sa rzeczy, ktorych nie mozna kupic, nawszystkie inne Mastercard)
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 22 grudnia 2004, 15:57 przez baker, łącznie zmieniany 1 raz.
" Znam twoje czyny, że ani zimny , ani goracy nie jestes. Obys byl zimny albo goracy! A tak, skoro jestes letni i ani goracy, ani zimny, chce cie wyrzucic z mych ust." Apokalipsa
- Medi
- Qualità Juventino
Oj, mylisz sie baker, jest aktualny, Mediaset nadal nalezy do Berluschibaker pisze:12. jesli widzisz w tv kogos, kto atakuje Juve, nie denerwuj sie,
do tego stopnia, ze o karnym dla Juve przez reke Costacurty w polu karnym dowiedzialam sie dopiero w poniedzialek na La 7 , bo w programach Mediaset albo o tym nie mowiono albo twierdzono, ze jesli juz to powinien byc rzut wolny

....set???? Nigdy w zyciu!!! :lol:swiergot pisze:Może zmienić Ci nicka na Media? :lol:Medi pisze:PS. Chyba uderze do adminow z prosba o wprowadzenie znaczkow okreslajacych plec! :twisted:
PS. baker, widze, ze uaktualniles tylko powody kibicowania Juve, troche autoironii "no", eh?
Ostatnio zmieniony 22 grudnia 2004, 16:06 przez Medi, łącznie zmieniany 1 raz.
- swiergot
- Juventino
Tego bym Ci nie zrobiłMedi pisze:....set???? Nigdy w zyciu!!! :lol:swiergot pisze:Może zmienić Ci nicka na Media? :lol:

Wszystkie sprowadzają się do jednego - chorobliwej, obsesyjnej zazdrości Milanistów. Tak, dla tego warto być kibicem Juve.baker pisze:Dodatkowych 13 powodow, dla ktorych warto kibicowac Juve:

- baker
- Milanista
Oczywiscie, ze nalezy. Jednak mimo wszystko w tej stacji preferowany jest Inter. Do tego stopnia, ze w ostatnie wydanie Controcampo przychylne Milanowi wywolalo zdziwnienieMedi pisze: Oj, mylisz sie baker, jest aktualny, Mediaset nadal nalezy do Berluschi...
Chodzilo mi jednak o ogolnie dostepna telewizje, czyli Rai. Tam co prawda tez Berlusconi ma udzialy, ale powszecha jest dysktyminacja Milanu w tej stacji. Wszyscy uwazaja, ze Berlusconi narusza rownowage polityczna w telewizji, stad Rai wystrzegaja sie wszystkiego co sie z nim kojarzy, czyli takze Milanu.
swiergot nie mam do Ciebie juz sily
Ostatnio zmieniony 22 grudnia 2004, 16:20 przez baker, łącznie zmieniany 1 raz.
" Znam twoje czyny, że ani zimny , ani goracy nie jestes. Obys byl zimny albo goracy! A tak, skoro jestes letni i ani goracy, ani zimny, chce cie wyrzucic z mych ust." Apokalipsa
- Medi
- Qualità Juventino
hmmm...u mnie jakos nie, pomijam, ze prowadzacy Piccinini jest milanistabaker pisze:Oczywiscie, ze nalezy. Jednak mimo wszystko w tej stacji preferowany jest Inter. Do tego stopnia, ze w ostatnie wydanie Controcampo przychylne Milanowi wywolalo zdziwnienieMedi pisze: Oj, mylisz sie baker, jest aktualny, Mediaset nadal nalezy do Berluschi...
.
to jeszcze lepiej trafiles, bo RAI jest pro Roma i Lazio a w glownym programie sportowym w niedziele wieczorem kroluje antyjuventino.doc niejaki Zibi Boniekbaker pisze: Chodzilo mi jednak o ogolnie dostepna telewizje, czyli Rai. Tam co prawda tez Berlusconi ma udzialy, ale powszecha jest dysktyminacja Milanu w tej stacji. Wszyscy uwazaja, ze Berlusconi narusza rownowage polityczna w telewizji, stad Rai wystrzegaja sie wszystkiego co sie z nim kojarzy, czyli takze Milanu.
Ostatnio zmieniony 22 grudnia 2004, 16:18 przez Medi, łącznie zmieniany 1 raz.
- stazzorZ
- Juventino
jesli ktos jest we wloszech nietykalny to na pewno jest to Berlusconibaker pisze:11. jesli ktos Ci grozi, zawsze mozesz powiedziec, ze jestes przyjacielem Moggiego, Giraudo i Betteghi; oni sa nietykalni, wiec Ty tez bedziesz,

- Solaris
- Juventino
Hehe ach Ci Milaniści :twisted: jak czuc od nich zazdrość mu tu piszemy nawet o sobie a Ci już napadaja tylko na NAS oj nie ładnie... 8)
Jakby to był pionka to bym sie nie zdziwił
A może Media...Markt
PS:LeniuP...ty to sie stajesz naszym pesymisto-marudą :lol:
Jakby to był pionka to bym sie nie zdziwił
A może Media...Markt

PS:LeniuP...ty to sie stajesz naszym pesymisto-marudą :lol:
- leniup
- Redaktor
- Solaris
- Juventino
Człowieku zastanów sie co Ty mowiszbaker pisze: swiergot nie mam do Ciebie juz silyWidze, ze nic do Ciebie nie dociera. My, milanisci pisalismy juz wielokrotnie na tym forum, ze nie mamy czego Juve zazdroscic. My takze mamy powody do dumy. Szkoda, ze nie potrafisz tego zrozumiec. Nic innego Ci nie pozostaje, jak trwac w swoim zaslepieniu, ze wszystko co inni pisza "zlego" na Juve wynika z ich zazdrosci. Ponadto szkoda, ze nie stac Cie bylo na odrobine poczucia humoru i obiektywizmu. Ja rowniez moglbym sie przyczepic do co drugiego powodu podanego przez Medi odnoscnie MIlanu, lecz potraktowalem to z przymrozeniem oka. Pozdrawiam.
A ozatym to jest forum kibiców JUVE -fakt zdarzają sie fajni kulturalni i adekwatni do atmosfery panujuącej na forum...ale takie wyjatki jak Ty albo Pionka to jest porazka...nie obraź się ale jedynym praktycznie "anteledżentnym" forumowiczem-milanistą jest TomekW-przynajmnije nic do niego nie mam
a zresztą szkoda gadać...to forum przez takie zachowania jest coraz gorsze
2 post:
No może i masz racje LeniuP ale...zrozum (może mam takie szczęście) że jak zawsze patrze na twoje wypowiedżi -nie tyczy IFQ to widze że narzekasz...hmmm jednak teraz to było przydatne-musiałem to przemyśleć
- baker
- Milanista
A niejaki Mughini to juventinoMedi pisze: hmmm...u mnie jakos nie, pomijam, ze prowadzacy Piccinini jest milanista![]()
Fakt, troche sie zagalopowalem. RAI jest przeciwko Milanowi, co nie jest jednoznaczne z byciem pro-Juve. Przyznaje sie do bledu i oddaje Tobie racje.Medi pisze:to jeszcze lepiej trafiles, bo RAI jest pro Roma i Lazio a w glownym programie sportowym w niedziele wieczorem kroluje antyjuventino.doc niejaki Zibi Boniekbaker pisze: Chodzilo mi jednak o ogolnie dostepna telewizje, czyli Rai. Tam co prawda tez Berlusconi ma udzialy, ale powszecha jest dysktyminacja Milanu w tej stacji. Wszyscy uwazaja, ze Berlusconi narusza rownowage polityczna w telewizji, stad Rai wystrzegaja sie wszystkiego co sie z nim kojarzy, czyli takze Milanu.![]()
To prawda, ale nie przypominam sobie, zeby niejasne sprawy Berlusconiego byly jakos powiazane z Milanem. Niestety to tez staly argument juventinich - wypominac nam Berlusconiego.stazzorZ pisze:jesli ktos jest we wloszech nietykalny to na pewno jest to Berlusconi
Solaris nie mialem zamiaru na nikogo napadac. Mialem nadzieje, ze potraktujecie to z humorem, tak jak ja wczesniej, mylilem sie. Trudno.
Oczywiscie sie mam do Ciebie pretensji, choc mnie obraziles. Masz prawo do swojego zdania. Zycze Ci na nadchodzace swieta nieco wiecej poczucia humoru. Pozdrawiam.
- Yari
- Juventino
Te dwa punkty są w miare zabawne :baker pisze: Mialem nadzieje, ze potraktujecie to z humorem, tak jak ja wczesniej, mylilem sie. Trudno.
,, 6. na Delle Alpi zawsze znajdziesz miejsce, zeby usiasc,
"
W ostateczności żeby wyrównać Waszą ,,krzywde" z ejdnego podpunktu podanego przez Medi moge uwzględnić ten punkt :
,,Zawsze" zamieniłbym na czasem.
Ale reszta jest : głupia , naciągana , pisana pod wpływem emocji poprzednich 3 wersji

Ostatnio zmieniony 22 grudnia 2004, 17:08 przez Yari, łącznie zmieniany 1 raz.
- Medi
- Qualità Juventino
Tak, ale Mughini jest gosciem i jedynym juventino posrod dziesieciu innych goscibaker pisze:A niejaki Mughini to juventinoMedi pisze: hmmm...u mnie jakos nie, pomijam, ze prowadzacy Piccinini jest milanista![]()
![]()
tak czy inaczej...
HALT! STOP! TIME OUT!
zalozylam ten topic zebysmy sie troche posmiali, wiec proponuje zakonczyc polemike