Kto z Emersonem?
- Marcin_FCJ
- Juventino
W ostatnim czasie nasiliły się głosy mówiące o tym że Manuele Blasi nie powinien być podstawowym piłkarzem Juventusu. Jak wiemy środek pomocy to jedna z najważniejszych pozycji o ile nie najważniejsza w zespole i na niej powinni znajdować się niebywale dobrzy piłkarze. Chyba każdy się tu zgodzi że miejsce zagwarantowane ma Emerson... żaden z pozostałych naszych 3 pomocników nie prezentuje tej klasy co Brazylijczyk. No ale ktoś musi grać... Oczywiście Appiah, Blasi i Tacch nie są jakimiś superwybitnymi gwiazdami... Ale każdy z nich w moim przekonaniu jest bardzo solidnym, wartościowym piłkarzem mogącym dać zespołowi bardzo wiele. Do tej pory najwięcej grał Blasi, czasem spisywał się bez zarzutu czasem zawodził... wielu z Was ma do niego wielkie pretensje za mecz z Milanem (chyba Ti_Amo) No ale nie zapominajmy że inni zagrali równie słabo a nawet słabiej. W mojej opinii Blasi jest zawodnikiem którego za wszelką cenę trzeba zatrzymać w Turynie bo widzę w nim wielką przyszłość i pokładam spore nadzieje w związku z nim. Czy Capello postąpił słusznie wystawiając Blasiego przed Tacchinardiego? Na to pytanie odpowiedzi nalezalo by poszukać troszkę głebiej. Na pierwszy rzut oka widzimy tabelę w której sytuacjha wygląda super. Wyniki w Lidze Mistrzów które mamy najlepsze z wszystkich klubów Europy... Niektórzy mówią że zwycięskiego składu się nie zmienia... Capello widać kieruje się tą zasadą i pomału zaczyna przeginać... bronią go wszakże wyniki ale gdy spojrzymy pod tą nieskazitelną powłokę to nie jest już tak pięknie... Gra pozostawia wiele do życzenia, towarzyszy nam wiele szczęscia, niewiarygodnie wiele.... ale nie otym chciałem tu pisać....
Wracając to Taccha to jest to zawodnik niezwykły. Posiada wielkie doświadczenie i równie duże umiejętności. Jest dobry technicznie, gra w destrukcji bez zarzutu a tekże kreatywny w tworzeniu akcji. Na chwile obecna w moi przekonaniu jest piłkarzem pożyteczniejszym od Blasiego i nie najlepszym pomysłem było stałe zastąpienie Blasim Taccha. Alessio ma wielkie zaufanie u kibiców na które pracował całe lata i to on jest tym numerem 2.
Jeśli chodzi o Appiaha to muszę powiedzieć że nugdy mnie do siebie nie przekonał, aczkolwiek myślę że ma do zaproponowania coś ciekawego. Z tego co kojaże to dostawał więcej szans od Taccha co jest dla mnie lekkim absurdem.
Jaki będzie mój głos w ankiecie? Postawie na rotacje... ale nie taką że po 1 meczu każdy.. Np. Tacch 3 Blasi 1, Tacch 2, Appiah 1 Tacch 3 itd. Capello powinien robić tak też na innych pozycjach. Dawać chwile oddechu Thuramowi, Cannavaro, Zambroccie, Nedvedowi i Emersonowi.. Wszakże do gry palą się klasowi piłkarze... Kapo, Montero, Tudor i kilku innych
Wracając to Taccha to jest to zawodnik niezwykły. Posiada wielkie doświadczenie i równie duże umiejętności. Jest dobry technicznie, gra w destrukcji bez zarzutu a tekże kreatywny w tworzeniu akcji. Na chwile obecna w moi przekonaniu jest piłkarzem pożyteczniejszym od Blasiego i nie najlepszym pomysłem było stałe zastąpienie Blasim Taccha. Alessio ma wielkie zaufanie u kibiców na które pracował całe lata i to on jest tym numerem 2.
Jeśli chodzi o Appiaha to muszę powiedzieć że nugdy mnie do siebie nie przekonał, aczkolwiek myślę że ma do zaproponowania coś ciekawego. Z tego co kojaże to dostawał więcej szans od Taccha co jest dla mnie lekkim absurdem.
Jaki będzie mój głos w ankiecie? Postawie na rotacje... ale nie taką że po 1 meczu każdy.. Np. Tacch 3 Blasi 1, Tacch 2, Appiah 1 Tacch 3 itd. Capello powinien robić tak też na innych pozycjach. Dawać chwile oddechu Thuramowi, Cannavaro, Zambroccie, Nedvedowi i Emersonowi.. Wszakże do gry palą się klasowi piłkarze... Kapo, Montero, Tudor i kilku innych
- Mania
- Juventino
Tacchinardi :!: Tylko i wylacznie Alessio :!: Mnie az strzyka w kregoslupie kiedy nie widze go na boisku- majac za to okazje popatrzec na Appiaha... W czym Appiah jest lepszy od Tacchiego? Ktos moze mi to wytlumaczyc
? Appiah-out :evil:
Agnieszka

Agnieszka
- Fenomen
- Juventino
powinni kupic jakiegos (taniego ale nie musi byc :twisted: )ofensywnego pomocnika na srodek np:Rosickiego itp.(moge wymieniac w nieskonczonosc)moim marzeniem jest ronaldihno ale chyba jest to nie realne
Ostatnio zmieniony 20 grudnia 2004, 01:00 przez Fenomen, łącznie zmieniany 2 razy.
- Iver.pk
- Juventino
ja bym chcial aby do juve trafil Rosicki ale z tego co gdzies tam czytalem jest on drogi :?Fenomen pisze:powinni kupic jakiegos (taniego ale nie musi byc :twisted: )ofensywnego pomocnika na srodek np:Rosickiego,Aimara itp.(moge wymieniac w nieskonczonosc)moim marzeniem jest ronaldihno ale chyba jest to nie realne
A wracajac do tematu to jestem za tym aby razem z Emersonem gral oczywiscie Tachi :!: Choc zastanawialem sie na rotacje ktora chyba bylaby najlepszym rozwiazaniem ale wedlug mnie Apiah nie jest wystarczajaco dobry :
dokladnie o to mi chodzi :!: Rotacja tak ale miedzy Blasi a Tachim bo Stephen nie jest na tyle dobry i utalentowanym pilkarzem co ww pzrezemnie :!:Alessandro Del Piero pisze:Jeśli chodzi o Appiaha to muszę powiedzieć że nugdy mnie do siebie nie przekonał

- Medi
- Qualità Juventino
Slyszalam, ze Juve interesuje sie Gerrardem, oczywiscie to moze byc tylko plotka, ale gdyby tak bylo, to jestem za, bardzo lubie tego pilkarza, ale nawet gdyby to byla prawda to watpie zeby Liverpool go sprzedal.
- Szymek
- Juventino
Heh ja też go lubie. I co najważniejsze Gerrard groził odejściemMedi pisze:Slyszalam, ze Juve interesuje sie Gerrardem, oczywiscie to moze byc tylko plotka, ale gdyby tak bylo, to jestem za, bardzo lubie tego pilkarza, ale nawet gdyby to byla prawda to watpie zeby Liverpool go sprzedal.

Jeśli Liverpool nie awansuje to on odejdzie tak powiedział. Ale awnsowali i nie wadomo czy odejdzie....
- Trezegool
- Juventino
Nie wiem co capello widzi w tym blasim - wiem że jest młody i dość utalentowany ale to niech przynajmniej zagra rotacja bo widać że sobie nie daje rady jeszcze blasi na boisku. Musi przynajmniej połowe meczów grać alessio bo inaczej może być coraz gorzej.
- ACMichał
- Milanista
Juventusu po prostu nie stać na Gerrarda, więc jego transfer to sfera marzeń a nie możliwosci. Zresztą sam powiedział że chciałby grać w Chelsea albo dołaczyć do wesołej gromadki w Madrycie. Jeżeli chodzi o temat to w zasadzie żaden z wymienionej trójki nie zasługuję na miejsce w pierwszej 11 Juventusu, o ile w destrukcji spisują się wszyscy poprawnie to konstruowanie akcji w ich wykonaniu jest beznadziejne, potrafią i to nie zawsze podać celnie jedynie do tyłu. To zdecydowanie najsłabszy obok występów na boisku Del Piero punkt Juventusu.
- 19YB19
- Juventino
a ja bym na te miejsce, chcialbym jakies nowego, bardzo mi sie podoba Luis Figo, przynajmniej ktos by gral ofensywnie, a nie cale zycie gramy na 1-0
przydal by sie jakis drybler, ktory by tam szarpal, a zaraz swietnie podawal, lub sam swietnie wykanczalby akcje
bo Emerson dla mnie jest takim DP, tak samo jak Blasi, czy Tachi
a potzrebny obok jest nam bardziej ofensywnie grajacy, ale jesli ze starych zawodnikow to stawiam na ... Oliviere 

- 2MAN
- Juventino
Zgadzam się z Tobą całkowicie ... na dzień dzisiejszy poza najsłabszym Del Piero nie mamy nikogo na tyle w równej formie na środek boiska co Emersona ... mam nadzieje że Capello da pograć troche Alessio , chodż Appiah też powinnien dostać szanse ... potrzeba rotacji w drużynie :evil:ACMichał pisze:Juventusu po prostu nie stać na Gerrarda, więc jego transfer to sfera marzeń a nie możliwosci. Zresztą sam powiedział że chciałby grać w Chelsea albo dołaczyć do wesołej gromadki w Madrycie. Jeżeli chodzi o temat to w zasadzie żaden z wymienionej trójki nie zasługuję na miejsce w pierwszej 11 Juventusu, o ile w destrukcji spisują się wszyscy poprawnie to konstruowanie akcji w ich wykonaniu jest beznadziejne, potrafią i to nie zawsze podać celnie jedynie do tyłu. To zdecydowanie najsłabszy obok występów na boisku Del Piero punkt Juventusu.
Gdzie jest KAPO , który już powinien mieć pewne miejsce w pierwszej "11-stce" :evil: ?????
"Dla wszytkich fanow Nintendo DS . Zapraszamy ! http://www.dsinfo.yoyo.pl/news.php
- Bad_Magick
- Juventino
Medi jest to najlepsza informacja transferowa jaka slyszalem od bardzo dawna. Nwet jesli z tym Gerrardem to calkowita plota to dobrze ze przynajmniej 'ktos' nas z nim laczy. Wg mnie to na chwile obecna jedyny zawodnik ktory bedzie w stanie cos wniesc do naszej gry a przyszlosci byc nastepca Platini'ego Zidane'a, Nedveda (Bo JUventus zawsze miał jakiegos klasowego pomocnika i zawsze gdy odchodzil jeden to w jego miejsce pojawial sie kolejny). Nie mowmy ze nas nie stac. W historii najwyzszych transferow wcale nie odbiegamy od czolowki (Zidane; Nedved, Buffon).
Choc rzeczywiscie jesli Romek go bedzie chcial i sam pilkarz nie bedzie mial nic przeciwko temu to ta walka jest z gory przegrana.
A co do tej trojki pilkarzy. Zaden nie jest w stanie grac na poziomie Juventusu. Moze gdyby Tacchinardi wzniosl sie na wyzyny swoich umiejetnosci...ale to chyba nierealne. Wyraznie brakuje nam kogos kto tworzyl by akcje. Nie wiem co wy widzicie w Rosickim ? Chyba to ze jest rodakiem Nedveda, bo poza tym to nic za nim nie przemawia. Z przykroscia musze stwierdzic ze brakuje nam kogos takiego jak...Pirlo.
Choc rzeczywiscie jesli Romek go bedzie chcial i sam pilkarz nie bedzie mial nic przeciwko temu to ta walka jest z gory przegrana.
A co do tej trojki pilkarzy. Zaden nie jest w stanie grac na poziomie Juventusu. Moze gdyby Tacchinardi wzniosl sie na wyzyny swoich umiejetnosci...ale to chyba nierealne. Wyraznie brakuje nam kogos kto tworzyl by akcje. Nie wiem co wy widzicie w Rosickim ? Chyba to ze jest rodakiem Nedveda, bo poza tym to nic za nim nie przemawia. Z przykroscia musze stwierdzic ze brakuje nam kogos takiego jak...Pirlo.
- Vincitore
- Juventino
Moim zdaniem Alessio Tacchinardi jest w Juve już dosyć długo i należy mu sie miejsce w pierwszym składzie niewątpliwy + Alessio to strzały z dystansu zajmuje w tym 2 miejsce zaraz po Nedvedzie oczywiście jeżeli chdzi o Blasiego i Appiaha są to oczywiście świetne postacie Juventusu ale doświadczonemu Alessio jak narazie niedorównują a Capello robi błąd stawiając na któregoś z nich a nie na Tacciego
- Jaro
- Juventino
Dobra nie puszczajmy się w kolejne spekulacje transferowe-mamy przecież zawodnika który już od dłuższego czasu był pewnym punktem środka naszej pomocy i zdobywał dobre noty za kolejne spotkana,fakt faktem że popadł ostatnio w niełaske Fabio Capello-to Alessio Tacchinardi:zawodnik o dużo większym doświadczeniu niż Blasi czy Appiah,o dużo większych umiejętnościach.Popatrzymy na liczbe meczów Taccha w barwach Juve :
1994/95 24
1995/96 16
1996/97 19
1997/98 23
1998/99 23
1999/00 30
2000/01 31
2001/02 28
2002/03 27
2003/04 24
I to jest chyba najlepsze rekomendacja jego umiejętności tym bardziej że w tej statystyce brane są pod uwage tylko mecze ligowe.Tacchinardi jest od dawna pomijany przez kolejnych trenerów reprezentacji,źle się dzieje że jest teraz pomijany przez trenera Juventusu. Licze że w nowym roku Alesio powróci do pierwszego składu i pokaże że zasługuje na miano podstawowego gracza Juve.
1994/95 24
1995/96 16
1996/97 19
1997/98 23
1998/99 23
1999/00 30
2000/01 31
2001/02 28
2002/03 27
2003/04 24
I to jest chyba najlepsze rekomendacja jego umiejętności tym bardziej że w tej statystyce brane są pod uwage tylko mecze ligowe.Tacchinardi jest od dawna pomijany przez kolejnych trenerów reprezentacji,źle się dzieje że jest teraz pomijany przez trenera Juventusu. Licze że w nowym roku Alesio powróci do pierwszego składu i pokaże że zasługuje na miano podstawowego gracza Juve.