Kasperczak VS Liczka Który lepszy ?
- paku
- Juventino
Czytając dzisiejszą gazete Fakt jest artykuł poswięcony sytuacji trenerskiej w Wisle Kraków. Wg. Autora artykułu decyzja o tym kto będzie trenował Krakowską Wisłę na wiosne została podjęta. Nowym trenerem ma zostać Liczka obecny trener Górnika Zabrze. Kasperczak wyjechal z klubu z duzym bagażem, wsiadł do swojego auta i odjechał. Mam nadzieje ze gazeta Fakt się myli, robi to dość często i tym razem też bym sie nie pogniewał moim zdaniem Kasperczak powinien zostać i nadal trenować Wiślaków.
A waszym zdaniem kto lepszy Kasperczak czy Liczka ?
A waszym zdaniem kto lepszy Kasperczak czy Liczka ?
- białas
- Juventino
według mnie lepszy jest Kasperczak. jego międzynarodowe obycie może tylko pomóc Wiśle w dostaniu się do tak upragnionej LM. jego warsztat jest świetnej jakości i jest lubiany przez piłkarzy. w o góle uważam, że jest najlepszym szkoleniowcem pracującym w naszej ekstraklasie. mam nadzieję, że tym razem redaktorzy się myłą z tą wiadomością...
- Wessal
- Juventino
Według mnie mimo, że Wisła nie pokonała Dinamo Tibilisi to jeszcze odrazu nie trzeba zmieniać trenera.Kasperczak jest bardzo porządnym trenerem, ma umiejętności trenerskie i z Wisłą już jest nbardzo długo. Przecież bez niego nie było by drużyny Polskiej która gra w ćwierć finale PUEFA z Lazio jak równy z równym. Przecież zremisowaliśmy pierwszy mecz 3:3 a drugi był 1:1. Wisła naprawdę była bardzo dobra i gdyby nie on niestety nie wypropowała się tak jak teraz jest.
Zmiana trenera według mnie jest niepotrzebna, mimo że Kasperczakjuż przeżył swoje lata w Krakowie.
Co do Liczki to niewiem jak jest znim. Niemam najmiejszego pojęcia jakie są jego umiejęstności trenerskie. Ale jeżeli Wisła się nim interesuje to musi być dobrym trenerem.
Zmiana trenera według mnie jest niepotrzebna, mimo że Kasperczakjuż przeżył swoje lata w Krakowie.
Co do Liczki to niewiem jak jest znim. Niemam najmiejszego pojęcia jakie są jego umiejęstności trenerskie. Ale jeżeli Wisła się nim interesuje to musi być dobrym trenerem.
- kouba
- Qualità Juventino
drugi byl u siebie przegrany 1-2. A bylo tak pieknie bo prowadizlismy 1-0 po bramce Kuzby_juvel_ pisze:Przecież zremisowaliśmy pierwszy mecz 3:3 a drugi był 1:1.

Dla mnie Kasperczak jest o wiele lepszym trenerem od Liczki. Aktualny trener Wislakow jest jedynym w Polsce ktorego mozna uznac za 'trenera z prawdziwego zdarzenia'. Bledem bedzie jego zwolnienie. Rowniez sporo bedzie musial dostac odszkodowania za zerwanie umowy przed jej koncem. Wiec radze zarzadowy Wisly powaznie sie zastanowic nad ta decyzja, a w ostatecznosci pozostawic na miejscu Kasperczaka. W ogole w Polsce to jest chore, ze po 2,3 meczach slabszych wszyscy juz by chcieli glowy trenera. Zagrali slabo tylko z Dynamo. Inne mecze mieli bardzo dobre. Fakt, ze to byly jedne z wazniejszych spotkan, ale takie mecze sie zdarzaja. Ja bym dal jeszcze jedna szanse Kasperczakowi. Slyszalem tez o zmianie umowy. A w szczegolach to mialaby obowiazywac przez rok i z Wisla musialby [Kasperczak] awansowac do LM, w innym wypadku nie bedzie musial dostac tej sumy pieniedzy za zerwanie kontraktu. Mysle, ze to by bylo dobre rozwiazanie, ale czy mozliwe?
EDIT: Dodalem ankiete, zeby bylo ciekawiej...
Ostatnio zmieniony 09 grudnia 2004, 15:58 przez kouba, łącznie zmieniany 1 raz.
- leniup
- Redaktor
Zacznijmy od tego że fakt to najgorsza gazeta w naszym kraju, utrzymując się tylko dlatego że jakieś napalone małolaty kupują ją codziennie żeby sobie pooglądać to co jest na ostatniej stronie.
Wracając do tematu to nie ma o czym dyskutować. Kasperczak jest obecnie najlepszym polskim trenerem a za nim długo długo nic. Liczka nawet nie ma się co porównywać. Mam nadzieję że Heniu zostanie w Krakowie.
Wracając do tematu to nie ma o czym dyskutować. Kasperczak jest obecnie najlepszym polskim trenerem a za nim długo długo nic. Liczka nawet nie ma się co porównywać. Mam nadzieję że Heniu zostanie w Krakowie.
- paku
- Juventino
Kasperczak zostaje!
Trener piłkarzy Wisły Kraków Henryk Kasperczak pozostanie w klubie, wbrew pogłoskom, że właściciel Wisły SSA Bogusław Cupiał po powrocie z zagranicy rozstanie się z nim.
"Rozmowy między Henrykiem Kasperczakiem i Bogusławem Cupiałem trwały 4 godziny i dotyczyły sytuacji w klubie, przygotowań do sezonu oraz spraw finansowych" - powiedział rzecznik Wisły Jarosław Krzoska.
http://sport.wp.pl/wiadomosc.html?wid=6291115&kat
bardzo mnie to ucieszyło
YAZDA YAZDA BIAŁA GWIAZDA :!: 
Trener piłkarzy Wisły Kraków Henryk Kasperczak pozostanie w klubie, wbrew pogłoskom, że właściciel Wisły SSA Bogusław Cupiał po powrocie z zagranicy rozstanie się z nim.
"Rozmowy między Henrykiem Kasperczakiem i Bogusławem Cupiałem trwały 4 godziny i dotyczyły sytuacji w klubie, przygotowań do sezonu oraz spraw finansowych" - powiedział rzecznik Wisły Jarosław Krzoska.
http://sport.wp.pl/wiadomosc.html?wid=6291115&kat
bardzo mnie to ucieszyło

- stazzorZ
- Juventino
fakt to najłagodniej ujmując gazeta o wątpliwej wiarygodnosci swoich informacji i na co jak na co ale na fakt to bym sie nie powoływałpaku pisze:. Kasperczak wyjechal z klubu z duzym bagażem, wsiadł do swojego auta i odjechał. Mam nadzieje ze gazeta Fakt się myli, robi to dość często i tym razem też bym sie nie pogniewał moim zdaniem Kasperczak powinien zostać i nadal trenować Wiślaków.

masz nadzieje ze sie myli? nie myli tylko sciemnia
a co do trenerow to w pamieci mam badz co badz spore sukcesy wislakow pod jego wodza a liczka mimo wszytsko jeszcze nic szczegolnego w polsce nie osiągnał. czasem wydaje mi sie ze kasperczakowi napewno nie brakuje profesjonalizmu ale takiej ... moze charyzmy? cos co ma wojcik, wdowczyk, michniewicz

- BIANCONERI
- Juventino
Sprawa ewentualnego odejścia Kasperczaka z Wisły nie jest wcale jasna!
Ostatnio można było wyczytać,że Kasperczak nie jest zbyt chętny na nowe warunki jakie porponuje mu Janusz Basałaj:
Trener Wisły Kraków Henryk Kasperczak nie podpisał wczoraj aneksu do umowy, jaki wręczył mu w środę właściciel klubu Bogusław Cupiał. To może oznaczać, że pożegna się z zespołem mistrza Polski.
Aneks zawierał m.in. klauzulę, że jeśli Wisła nie awansuje do Ligi Mistrzów, Kasperczak odejdzie bez odszkodowania mimo umowy do 2008 r., że zrezygnuje z funkcji menedżera klubu i że 30 proc. jego pensji zostanie zamrożone do czasu zdobycia mistrzostwa Polski.
W czwartek zarząd Wisły oświadczył, że ostateczny termin podpisania przez Kasperczaka aneksu mija w piątek. Trener krakowian tego nie zrobił. - Kasperczak robi z siebie wielkiego klubowego maga i udaje, że nic nie wie o wyznaczonym terminie. Jego postawa jest dla zarządu nie do przyjęcia. Najwyższy czas zakończyć tę zabawę - stwierdził zdenerwowany prezes Wisły Janusz Basałaj.
- Stanowisko to ja mam, ale trenera i menedżera w Wiśle Kraków - powiedział wczoraj po godz. 22 Kasperczak. W tonie jego głosu nie było nawet cienia niepokoju. Oświadczenie zarządu zignorował i spokojnie wyjechał do Warszawy. W stolicy będzie przebywał także dzisiaj - na zjeździe PZPN-u. Zasugerował w ten sposób to, co już nieraz powtarzał dziennikarzom - że zatrudniał go Bogusław Cupiał i tylko on może go zwolnić, a nie zarząd czy rada nadzorcza.
Z nieoficjalnych informacji wynika jednak, że po takim zachowaniu trenera Cupiał stracił cierpliwość, bo zarząd wydał czwartkowe oświadczenie na jego żądanie. Oficjalne stanowisko Wisły będzie znane dopiero w poniedziałek, lecz wczoraj późnym wieczorem szanse Kasperczaka na zachowanie posady przy Reymonta wydawały się niewielkie. Szkoleniowiec gra na zwłokę, licząc na kolejne spotkanie z Cupiałem w niedzielę lub w poniedziałek. Tymczasem od jego decyzji zależy też układ na ławce trenerskiej w Górniku Zabrze, bo ewentualnym następcą Kasperczaka w Krakowie ma być Werner Lička. Szefowie zabrzan mieli w poniedziałek poinformować o wszystkim dziennikarzy na konferencji prasowej, ale później zaznaczyli, że nie wiadomo, czy do niej dojdzie.
źródło-http://www.90minut.pl/news.php?id=220845
Jeżeli chodzi o porównanie obydwu trenerów to sprawa jest jasna,lepszy jest Kasperczak.Wystarczy spojrzeć na dokonania obydwu szkoleniowców,Kasperczak osiągnął dużo więcej niż Czech,jednak problem jest inny.Kasperczak zarabia bardzo dużo,a Wisła odpadła z pucharów co oznacza spore straty finansowe dla klubu.Prezesi Wisły chcą jak najszybciej odbic sobie straty finansowe i dla tego próbuja sprzedać takich piłkarzy jak Szymkowiak,Żurawski,czy Gorawski,a także obniżyć pensje,lub pozbyć się Kasperczaka.
Ostatnio można było wyczytać,że Kasperczak nie jest zbyt chętny na nowe warunki jakie porponuje mu Janusz Basałaj:
Trener Wisły Kraków Henryk Kasperczak nie podpisał wczoraj aneksu do umowy, jaki wręczył mu w środę właściciel klubu Bogusław Cupiał. To może oznaczać, że pożegna się z zespołem mistrza Polski.
Aneks zawierał m.in. klauzulę, że jeśli Wisła nie awansuje do Ligi Mistrzów, Kasperczak odejdzie bez odszkodowania mimo umowy do 2008 r., że zrezygnuje z funkcji menedżera klubu i że 30 proc. jego pensji zostanie zamrożone do czasu zdobycia mistrzostwa Polski.
W czwartek zarząd Wisły oświadczył, że ostateczny termin podpisania przez Kasperczaka aneksu mija w piątek. Trener krakowian tego nie zrobił. - Kasperczak robi z siebie wielkiego klubowego maga i udaje, że nic nie wie o wyznaczonym terminie. Jego postawa jest dla zarządu nie do przyjęcia. Najwyższy czas zakończyć tę zabawę - stwierdził zdenerwowany prezes Wisły Janusz Basałaj.
- Stanowisko to ja mam, ale trenera i menedżera w Wiśle Kraków - powiedział wczoraj po godz. 22 Kasperczak. W tonie jego głosu nie było nawet cienia niepokoju. Oświadczenie zarządu zignorował i spokojnie wyjechał do Warszawy. W stolicy będzie przebywał także dzisiaj - na zjeździe PZPN-u. Zasugerował w ten sposób to, co już nieraz powtarzał dziennikarzom - że zatrudniał go Bogusław Cupiał i tylko on może go zwolnić, a nie zarząd czy rada nadzorcza.
Z nieoficjalnych informacji wynika jednak, że po takim zachowaniu trenera Cupiał stracił cierpliwość, bo zarząd wydał czwartkowe oświadczenie na jego żądanie. Oficjalne stanowisko Wisły będzie znane dopiero w poniedziałek, lecz wczoraj późnym wieczorem szanse Kasperczaka na zachowanie posady przy Reymonta wydawały się niewielkie. Szkoleniowiec gra na zwłokę, licząc na kolejne spotkanie z Cupiałem w niedzielę lub w poniedziałek. Tymczasem od jego decyzji zależy też układ na ławce trenerskiej w Górniku Zabrze, bo ewentualnym następcą Kasperczaka w Krakowie ma być Werner Lička. Szefowie zabrzan mieli w poniedziałek poinformować o wszystkim dziennikarzy na konferencji prasowej, ale później zaznaczyli, że nie wiadomo, czy do niej dojdzie.
źródło-http://www.90minut.pl/news.php?id=220845
Jeżeli chodzi o porównanie obydwu trenerów to sprawa jest jasna,lepszy jest Kasperczak.Wystarczy spojrzeć na dokonania obydwu szkoleniowców,Kasperczak osiągnął dużo więcej niż Czech,jednak problem jest inny.Kasperczak zarabia bardzo dużo,a Wisła odpadła z pucharów co oznacza spore straty finansowe dla klubu.Prezesi Wisły chcą jak najszybciej odbic sobie straty finansowe i dla tego próbuja sprzedać takich piłkarzy jak Szymkowiak,Żurawski,czy Gorawski,a także obniżyć pensje,lub pozbyć się Kasperczaka.
"Bestia najgorsza zna troche litości lecz ja jej nie znam,więc nie jestem bestią"

- Vincitore
- Juventino
Moim zdaiem Kasperczak jest lepszy ma większe doświadczenie pamiętam kiedyś na Pucharze Narodów Afryki jakąś reprezentacje wysoko tam zaprowadził już nie pamiętam jaką i które miała miejsce ostatnio jednak nie wychodzi mu z Wisła w Pucharach 2 lata temu grali cudownie przejechali Parme , Schalke i fuksem przegrali z Lazio rok później dostali klapsa od Valerenagi teraz od Dynamo chociaż w meczu z Realem (tym pierwszym) do 70 minuty grali jak równy z równym jeżeli chodzi o Liczke to nie wiem czy miał jakieś sukcesy z tego co pamiętam trenował Polonie teraz jest w Górniku myśle że Kasperczak powinien zostać chociaż pewnie odejdzie bo gdzieś doszły mnie słuchy że miał przedłużyć kontrakt do piątku a jest Niedziela 

- Gałcio
- Juventino
Ech wyniki obu zespołów (Wisły i Górnika) mówie same za siebie, choć kadrowo nie mozna zespołów porównywać. Napewno obaj mają inne metdy szkoleniowe choć uważam Liczke za dobrego trenera lepszym strategiem jest Kasperczak.
Nigdy nie dyskutuj z <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>,najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,a potem pokona doświadczeniem.
- Peja
- Juventino
Zarząd Wisła Kraków S.S.A. poinformował, iż w dniu 13 grudnia 2004 trener Henryk Kasperczak, mimo wczesniejszych deklaracji nie przyjął zaproponowanych mu nowych zasad współpracy.
W tym stanie rzeczy Zarząd Wisła Kraków S.S.A. podjął decyzję o zatrudnieniu Wernera Lički, który od 14 grudnia 2004 roku zostaje trenerem Wisły Kraków.
źródło: http://www.gol.kylos.pl/news.php?id=3151
W sumie to sie nie dziwie, pewnie zaproponowali mu szkolenie mlodziezy albo rezerw, czyli w pewien sposob wymusili odejscie Kasperczaka nie muszac placic odszkodowania za zerwanie kontraktu ktory wynosil okolo miliona euro. Ja uwazam jednak ze Kasper jest leprzy, Polacy maja to w genach, mysla ze jak cos jest z zagranicy to jest leprze od naszego
W tym stanie rzeczy Zarząd Wisła Kraków S.S.A. podjął decyzję o zatrudnieniu Wernera Lički, który od 14 grudnia 2004 roku zostaje trenerem Wisły Kraków.
źródło: http://www.gol.kylos.pl/news.php?id=3151
W sumie to sie nie dziwie, pewnie zaproponowali mu szkolenie mlodziezy albo rezerw, czyli w pewien sposob wymusili odejscie Kasperczaka nie muszac placic odszkodowania za zerwanie kontraktu ktory wynosil okolo miliona euro. Ja uwazam jednak ze Kasper jest leprzy, Polacy maja to w genach, mysla ze jak cos jest z zagranicy to jest leprze od naszego
- Bad_Magick
- Juventino
Prawda jest taka, że po wydaniu tylu milionów Wisła powinna grać w europejskich pucharach. To, że nie gra jest wg mnie spowodowane złą praca trenera-managera, któtry albo popełniał błędy w taktyce lub też w polityce transfeorwej. Mając budżet taki jak ponad połowa klubów ekstraklasy RAZEm wziętych nie trudno jest wywalczyć mistrza. Prawdziwym sprawdzianem były puchary i nie dziwię się Wiśle, żę zwolniła Kasperczaka.
Z dugiej jednak strony zatrudnienie Liczki to krok w tył. Jak już się wydało pięniądze, to nie można teraz skąpić na jeden z najważnieszych elementów drużyny jakim jest trener. To tak jakby kupić sobie Lamborghini i po chwili przerobić je na gaz, żęby obniżyć koszty...nie tędy droga.
Z dugiej jednak strony zatrudnienie Liczki to krok w tył. Jak już się wydało pięniądze, to nie można teraz skąpić na jeden z najważnieszych elementów drużyny jakim jest trener. To tak jakby kupić sobie Lamborghini i po chwili przerobić je na gaz, żęby obniżyć koszty...nie tędy droga.
- BIANCONERI
- Juventino
Niby masz racje Bad Magick,ale prawda jest taka,że w Europie wydane przez Wisłe pieniądze są śmieszne.Taki Szachtar Donieck dysponuje dużo wyższym budżetem niż Wisła,a mimo to miał spore problemy z dostaniem się do Ligi Mistrzów.Jeżeli miałbym się już czepiać Kasperczaka to tylko za kompromitujące porażki w Pucharze UEFA kolejno z Valarengą i Dynamem Tibilisi.Takie porażki nie powinny mieć miejsca,jednak ja jestem zwolennikiem długoletniej pracy trenera,zwłaszcza,że odnosił on sukcesy na krajowym podwórku i usilnie budował drużynę na Ligę Mistrzów,gdzie moim zdaniem w końcu by awanoswał.Teraz włodarze Wisły będą się starali sprzedać Szymkowiaka,Gorawskiego i Żurawskiego,jeżeli osiagną swój cel to Wisła z pewnością obniży loty i będzie miała problemy z utrzymaniem pozycji lidera.
"Bestia najgorsza zna troche litości lecz ja jej nie znam,więc nie jestem bestią"