Odznaki JP

Spotkania kibiców, zloty, wyjazdy na mecze i najnowsze informacje z kibicowskiego świata.
ODPOWIEDZ
Alexxxxx

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2004, 20:29

To zaczynamy :P Najpierw chcemy poznać chętnych na te odznaki. Oraz projekty. Odznaki będą wykonane z emali (czyli najlepszego materiały, nie to co odznaki lakierowane) rozmiar odznaki to do 25 mm na 25 mm. Prosimy o pokazywanie swoich projektów.
Cennik jest następujący jeśli wezmiemy 100 sztuk, każdy zapłaci za swoją odznakę małą sumkę, czyli zaledwie 9 zł :!: Możemy się np. umówić, ze np. zbierzemy 30 ileś osób i każdy kupi sobie np. po 3 odznaki, albo ktoś 1, a ktoś inny większa ilośc, aby uzbierało się sto. Natomiast druga wresja to zamawiamy 25 sztuk (jest taka możliwość, sam załatwiłem :D ), ale niestety cena rośnie do 25 zł. Jeszcze raz prosimy o nadsłynie projektów. Odznaka najlepiej 4 kolorowa. Może bez godła JP, tylko z logiem Juve i jakimś, napisem inwencja i decyzja należy do was.

Edit: Jeśli weźmiemy 50 , to cena wyniesie 15 zł za sztukę

Juve jest miłością całego mojego życia.
Gianni Agnelli
Asta#8

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2004, 20:38

Pewnie będzie dużo wypowiedzi typu: "Bo co nam te odznaki??" :x :?
Ja jestem za jak najbardziej!! Projekt to może być herb JuvePoland. Oczywiście jak się Martin zgodzi. To kiedy ją dostanę :D

wErOn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2004, 20:44

Asta#8 pisze:Pewnie będzie dużo wypowiedzi typu: "Bo co nam te odznaki??" :x :?
Oczywiście, że są takie wypowiedzi ale zastanów się dlaczego... ? Bo dana propocja jest wg. kogoś glupia i bez sensu, tak jak to ma miejsce w tym wypadku 8)

To samo co z tymi kartami klubu Juvepoland, czy jak to się nazywalo :]
Zastanówcie się ludzie, po co to wam ? Dzięki temu staniecie się większymi Juventini niż ci którzy nie mają w domu kawałka blachy, który i tak u większości wyląduje w kącie, bo się znudzi.

Co innego jakieś koszulki z krótkimi rękawami, takie jak mają klany CS, Mohaa itd. Wiosną możnaby zorganizować coś takiego na większą skalę i zabrac się na to na poważnie, dać fajne projekty i znaleść kogoś kto weźmie odpowiedzialność za kasę, żeby nie bylo tak jak z szalikami 8)

(..)z każdą godziną, z każdą minutą uczę się ciebie człowieku.. z każdą sekundą i z każdą chwilą jestem głupszy(..)
Wolność i kapitalizm!
gregor_g4

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2004, 20:44

Widze ze nasi forumowicze maja coraz to nowe pomysly zwiazane z produkcja "gadzetow" zwiazanych z Juve ( karty czlonkowski, vlepy, a teraz odznaki :D )
W sumie fajnie by bylo jesli udalo by sie nam zrealizowac choc jeden z tych pomyslow, uwazam ze najlepszy jest ten Alexxxx'a czyli odznaki. Jednak nie wiadomo ilu zglosi sie chetnych i jak wygladala by dystrybucja tych oznak...
Co do mojego pomyslu: wydaje mi sie ze powinien to byc mimo wszystko herb Juventusu, nad nim obowiazkowo 2 gwiazdki ( albo moze lepiej 3 :D:D:D ) a pod spodem napis, np Polish supporters lub cos w tym stylu.

Bany_DG

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2004, 20:53

Ciekawy pomysł Alexxxxx sam to wymysliłes 8) Po co nam takie odznaki :evil: Ja taka chce :D :D 8)

OskarG

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2004, 20:56

Wajron pisze:
Oczywiście, że są takie wypowiedzi ale zastanów się dlaczego... ? Bo dana propocja jest wg. kogoś glupia i bez sensu, tak jak to ma miejsce w tym wypadku 8)

Zastanówcie się ludzie, po co to wam ? Dzięki temu staniecie się większymi Juventini niż ci którzy nie mają w domu kawałka blachy, który i tak u większości wyląduje w kącie, bo się znudzi.

Co innego jakieś koszulki z krótkimi rękawami, takie jak mają klany CS, Mohaa itd. Wiosną możnaby zorganizować coś takiego na większą skalę i zabrac się na to na poważnie, dać fajne projekty i znaleść kogoś kto weźmie odpowiedzialność za kasę, żeby nie bylo tak jak z szalikami 8)
Wajron sam sobie zaprzeczasz :D

A poco ci koszulka zastanów się człowieku po co ci ona ?? Dzieki niej staniesz się wiekszym Juventin od tych którzy nie beda mielii kawałka materiału w domu, który i tak po pewnym czasie sie zniszczy .

Z szalami było wszystko ok - przynajmniej dlamnie.

A wracając d głównego wątku to pomysł mi sie nie podoba. Bo po co mi kawałek blachy:)
Mam szalik i mi starczy:P

Obrazek
black&white

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2004, 21:01

no właśnie, fajne tylko po co one??
:? :?

Small. A speck in the wide blue sea. 'Tis the last of all the land...
wErOn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2004, 21:05

Oskar8 pisze:
Wajron pisze:

Wajron sam sobie zaprzeczasz :D
A skunt! Zrozum - kawałek blaszki niczemu nie służy, poleży na półce i żadnej z tego uciechy. Koszulka Juvepoland to coś bardziej, że tak powiem przydatniejszego i sensowniejszego, bo przynajmniej założysz i nosisz (:P), albo na mecze do barów, zamiast w koszulkach Juve (to mało orginalne, przynajmniej w tych kupionych na bazarku 8)) to możnaby przychodzić w koszulkach Juvepoland, czy chociażby Juventusu (niestety prawa autorskie :D:P).

Zresztą dzięki takim koszulkom bylibysmy bardziej rozpoznawani na ulicy, ale co za tym idzie łatwiej dostać lanko od przeciwników w szatach maskujących, tzw. defaultowych.

A może Lipiński zamówi taką odznakę :] ? Powiesi w ramkę i poczuję się prawdziwym Juventinim :)

(..)z każdą godziną, z każdą minutą uczę się ciebie człowieku.. z każdą sekundą i z każdą chwilą jestem głupszy(..)
Wolność i kapitalizm!
Asta#8

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2004, 21:07

black&white pisze:no właśnie, fajne tylko po co one??
:? :?
Jak nie chcesz to nie pisz. Po co napijasz posty?? :? :x
Sorry, że znów piszę ale muszę. Wajron ostatnio wszytkiego się czepia. A to, że ludzie piszą posty na forum (Był taki temat, że są nabijacze), a to, że ludzie zakładają temety (odnośnie meczów w pubach też był taki temat). :?
Alexxxx: Oby się udało!! :D

Alexxxxx

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2004, 21:09

Wajron pisze:A może Lipiński zamówi taką odznakę :] ? Powiesi w ramkę i poczuję się prawdziwym Juventinim :)
Ironia Ci nie wychodzi. A Dla Ciebie Tomasz Lipiński, to Pan Lipiński. Więc wiesz, nie czepiaj się go, bo w porównaniu z nim jesteś nikim.

A co do odznak o to przykład:

Obrazek
Ostatnio zmieniony 07 grudnia 2004, 21:12 przez Alexxxxx, łącznie zmieniany 1 raz.

Gianni Agnelli
swiergot

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2004, 21:11

Mam wrażenie, że umyka wam jeden szczegół. Tą odznakę będzie można sobie przypiąć do ubrania, a nie walnąć na półkę czy oprawić w ramkę.

Obrazek
Alexxxxx

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2004, 21:21

swiergot pisze:Mam wrażenie, że umyka wam jeden szczegół. Tą odznakę będzie można sobie przypiąć do ubrania, a nie walnąć na półkę czy oprawić w ramkę.
Masz rację, a nie wrażenie.

To wam napisze, co to jest odznaka, jak jest zbudowana i z czego robi się ta odznakę, którą mamy ewentualnie zamówić. Według tej firmy.

ODZNAKI

Produkujemy odznaki metalowe pokrywane emalią jubilerską lub lakierem akrylowym. Odznaki emaliowane wykańczane są za pomocą nowoczesnych technik galwanicznych np. złocenia, niklowania itp. Odznaki są mocowane na szpilkę, śrubę, agrafkę lub zapinkę typu pin.
Zapewniamy kompleksową obsługę procesu produkcji, począwszy od opracowania wzoru, wykonania matrycy, aż po wykonanie i zapakowanie odznak. Wykonujemy zarówno duże zamówienia jak i krótkie serie.

INFORMACJE OGÓLNE

Ceny znaczków uzależnione są od ilości, wymiarów i ilości pól z kolorami. Koszty wykonania oprzyrządowania są wliczone w cenę znaczka. Czas wykonania zamówiona zawiera się w granicach 2-8 tygodni od chwili zaakceptowania wzoru. Ostateczna cena jest ustalana po przedstawieniu projektu znaczka ( jeśli weźmiemy powyżej 4 kolorów, do 4 kolorów kosztuje 9 [może będzie 8] lub 15 do 25, tak jak napisałem w pierwszym poście w tym temacie)

Osobiście proponuje na pin, najbardziej trwały i wygodny, ewentualnie możemy wziąść na agrafkę.

Gianni Agnelli
wErOn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2004, 21:31

Alexxxxx pisze:
Wajron pisze:A może Lipiński zamówi taką odznakę :] ? Powiesi w ramkę i poczuję się prawdziwym Juventinim :)
Ironia Ci nie wychodzi. A Dla Ciebie Tomasz Lipiński, to Pan Lipiński. Więc wiesz, nie czepiaj się go, bo w porównaniu z nim jesteś nikim.
Już to gdzieś pisałem - przyliż mu trochę ### to może jak to zobaczy to weźmie cię to PN żebyś mu ołówki ostrzył.
Pan Lipiński, o przepraszam ...
Zastanawia mnie jedna rzeczy - dlaczego mówisz, że dla mnie to Pan Lipiński, a sam piszesz Del Piero, Lippi :P ? Nikim to jestes ty dla mnie i to dosłownie 8)

Wolność i kapitalizm!
Bad_Magick

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2004, 21:58

Vlepki to była jak dla mnie totalna porażka. I nie chodzi mi o sam pomysl na JP jak idea Vlepki samej w sobie.
Natomiast odznaka to już zupełnie co innego ;) Nie możemy mieć ze znakiem Juventusu bo są problemy z prawaami autorskimi to możemy mieć powiązane z JP. Ja jestem jak najbardziej za...tylko jaki był by jej rozmiar ? Już planuje gdzie to przyczepić na kostce (może mnie panowie z osiedli olimpijskich za to nie zabiją ;) )
Uważam, że jak już robić to nie ograniczać się tymi kolorami tylko zrobić kilka projektów bez llimitów a później wybierać pomiedyz nimi biorąc pod uwagę ich wygląd oraz cene (znaleźć złoty środek ? ;) ).

Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2004, 22:00

no widze, że się ostra rozmowa rozpoczyna i to na dodatek nie na temat :wink:

Co do odznak to jest to dobry pomysł. Jednak, trzeba wybrać dobry projekt. Nie może być zbyt skomplikowany. Mam nadzieje, że jacyś dobrzy graficy już wzięli się do roboty i już "tworzą". Pozatym mam nadzieje, że te 100 osob je zamówi, abyśmy placili mniejszą sumkę. Takie odznaki to świetna sprawa i na pewno każdy pożądny kibic powinien takową posiadać 8) :wink:

ODPOWIEDZ