Sklepik Juventusu na lotnisku

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
ADAMJUVENTUSPL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 listopada 2004, 20:09

Juventus Turyn jest pierwszym klubem w Europie, który posiada swój klubowy sklepik na lotnisku. W dzisiejsze popołudnie nastąpiło oficjalne otwarcie na lotnisku w Caselle. Uroczyste otwarcie sklepiku „Sandro Pertini” było dziełem Alexa Del Piero.

Na miejscu byli także wszyscy piłkarze Juventusu oraz trener Fabio Capello. Nie obyło się także bez dziennikarze, którzy mieli dobrą okazję do rozmowy z zawodnikami włoskiego klubu przed jutrzejszym meczem z Lecce.

Sklepik na lotnisku w Caselle jest czwartym, otworzonym w tym roku. Trzy wcześniej zbudowane znajdują się w Torino, Tokio i Palermo.

źródło: http://www.ligawloska.ys.pl/cutenews/sh ... rom=&ucat=

No to dosyć ciekawe rozwiązanie, kibice którzy przyjechali specjalnie przyjaechali na mecz Juve nie muszą nigdzie szukać sklepów z gadzetami Juve, tylko od razu po wyjściu je kupić, a nastepnie jechać na mecz, zresztą bardzo dobry pomysł na robienie kasy.

Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus

"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
wErOn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 listopada 2004, 20:23

Obrazek
Alex otwiera sklepik ;)

Dla mnie w sumie to nic specjalnego, bo przecież nie pojadę do Turynu (chociaż kto wie ;) 8) ). Ale jeżeli będe miał okazję spotkać tam Alexa za ladą sklepową, to napewno dam wam scana fotki ;)

Ja znalazłem coś innego na Juventus.com
http://www.juventus.com/it/news/fotogal ... 00&ID=3320
Ciekawe o cóż chodzi z tym radiem ;) (?)

(..)z każdą godziną, z każdą minutą uczę się ciebie człowieku.. z każdą sekundą i z każdą chwilą jestem głupszy(..)
Wolność i kapitalizm!
Bany_DG

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 listopada 2004, 21:32

Wajron pisze:Ciekawe o cóż chodzi z tym radiem (?)

moze chodzi im o radio ga ga lub guu guu a byc moze blaa blaa :D :D :D

No cóz dosc ciekawa sprawa mam nadzieje wpaść kiedys do takiego sklepiku :o po raz kolejny juve wpisało sie do aminnałów (chyba tak to sie pisze :wink: ) swiatowej piłki spoko sprawa

Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 13 listopada 2004, 21:37

No bardzo dobry pomysł 8) Zwyczajni ludzie, którzy bede w Turynie w interesach kiedy wyjdą z samolotu i rzuci im się w oczy sklepik z Juve to na pewno skuszą się i kupią coś, bo przecież Juventus to marka znana na całym świecie. Oni będą kupować a kasa klubowa będzie rosła :wink:

leniup

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 listopada 2004, 11:50

Ciekawe. Dobrze ze działacze Juve kombinują jak zwiekszyć popuarnośc Juve i jak zarobić, zwłaszcza że ostatnimi czasy za bilety dużo nie zarobia :? Jako pierwsi w Europie wpadli na taki pomysł i mi się podoba. mam nadzieje że kiedyś kupie coś w tym sklepiku :wink:

Obrazek
DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 listopada 2004, 12:05

No tak, fajnie ze Juventus wkońcu pomyslal o czyms takim jak sklepik klubowy..... wkoncu poniewaz u naszych zachodnich sasiadow (Niemcow) takie sklepy to normalka juz od wielu wielu lat. Moj brat kibic Bayernu ladnych kilka lat temu dostal katalog i tam byly adresy i zdjecia wszystkich ogromnych Fan Schopow FCB o wielkosci hipermarketu :roll:
No a nasz klub dopiero od niedawna pomyslal o kibicach i o zyskach jakie moga miec z tego tytolu !!!!!! Ale lepiej pozno niz wcale :wink: Takze mam nadzieje ze kiedys sie tam znajde i cos kupie :D :D :D

Wessal

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 listopada 2004, 14:32

Bardzo się ciesze, że Juventus tego dokonał jako pierwszy klub. Oczywiście nie jest to nic wielkiego, ale chwała im zato, że jako pierwszy klub o tym pomyśleli. Ciekawe tylko czy będą tłumy :wink: Miejmy nadzieję, że tak. Może jeżeli naprawdę duzo kibiców będzie odwiedzało ten sklepik to może troszkę kaski im dojdzie. Myślę, że Juventus szukał czegoś takiego dlatego żeby i kibice mogli coś mieć od klubu oraz, żeby troszkę kaski przybyło.
P.S: Jak kiedyś będę w Turynie napewno odwiedze ten sklepik :wink:

farmer16

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 listopada 2004, 21:03

No jest super juventus zaklada sklepiki na lotniskach moze jeszcze gdzies indziej beda zakladac jak bedzie ich co raz wiecej to napewno wzrosnie liczna fanuw juve

Alessandro Del Piero 202 gole! i wszystko jasne !
Supersonic

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 listopada 2004, 21:24

i główka pracuje!!
Przypomniał mi się Aulas i jego arcyciekawe pomysły :D

Szymek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 grudnia 2004, 18:21

Świetnie tylko szczoda że takiego sklepiku nie otworzą w Polsce 8)
Mówią że sklep jest dltego że Juve ma wielu fanów, a Delle Alpi świeci pustkami....

paweł (neo)

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 grudnia 2004, 18:40

widze ze klub wreszcie mysli o kibicach..
Rozwoj tego typu zjawisk w naszym klubie bedzie sie coraz czesciej pojawiał...czeakamy az taki sklep otworzaw polsce...
Forza JUVE

Masmol

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2004, 10:47

pomysł świetny byłem to wiem:)
dużo gadżetów flag koszulek pilek szalików i itp. żyć nie umierać. mówię wam cos super żeby w polsce powstalo coś takiego

białas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2004, 12:00

świetny pomysł. turyści już na lostnisku mogą się zaopatrzyć w gadżety związane z Juve, no i kaska leci...

fredi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2004, 17:28

białas pisze:świetny pomysł. turyści już na lostnisku mogą się zaopatrzyć w gadżety związane z Juve, no i kaska leci...
Dokładnie, trzeba mieć głowę do biznesu żeby już takie pomysły mieć zawsze można dużo zarobić na takim sklepiku :) Bo na lotnisku są turyści i fani innych klubów i napewno każdy fan piłki nożnej chciałby mieć przynajmniej proporczyk Juve :)

Obrazek
PROmilky
Juventus Turyn - Tobie Chwała na wieki !!
ODPOWIEDZ