Canal+ i Juventus

Spotkania kibiców, zloty, wyjazdy na mecze i najnowsze informacje z kibicowskiego świata.
ODPOWIEDZ
romaneq

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2004, 15:00

Bardzo lubie Pana Tomasza Lipinskiego. Ma ogromna wiedze na temat Serie A. Wydaje mi sie ze wie wszystko, wyjdzie jakis 50 rezerwowy w np. Livorno i pan Tomek podaje jego wiek, skad przyszedl i inne statystyki. Ten drugi koles ma za duzo wpadek. Ostatnio wyskoczyl ze Filipo Inzaghi gra w Lazio o_O. Pan Tomek, chyba z grzcznosci, bardzo czesto go nie poprawia, ale az cisnie sie nie usta ...
Zgadzam sie z tym, ze Serie A ma najgorszy komentarz z pozostalych lig.

Poza tym kiedys w canal+ przedstawili statystyki, ze z zagranicznych lig najpopularniejsza jest Angielska dlatego puszczaja mecze typu Southampton - Crystal Palace o_O
A nie wiecie na jakim kanale poleci mecz z Milanem
bankowo na canal+

Obrazek
DeeJay

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2004, 15:02

Wynika to przede wszystkim z faktu, iż C+ zdecydował się ogólnie puszczać więcej meczy Serie A. Jak wspomniał Pelson doszły mecze w sobotnie i niedzielne popołudnia. Dlatego ogólnie mamy okazję częściej oglądać Serie A w Canalu.

Drugą sprawą jest na pewno udział Juventusu w Lidze Mistrzów. Co za tym idzie Bianconeri mają kalendarz Serie A dopasowany do rozgrywek LM (podobnie jak inne drużyny włoskie). Dzięki temu jeśli termin meczu Champions League mamy na wtorek automatycznie mecz w lidze odbywa się w sobotę w którą do wyboru są tylko dwa mecze Serie A, rozgrywane dodatkowo w różnych godzinach. To sprawia, że po dojściu sobotnich meczy wyboru praktycznie nie ma.

Trzecim aspektem jest na pewno sytuacja w tabeli. Juventus wystartował wspaniale i im dłużej pozostawał niepokonany tym bardziej inni chcieli go pokonać, przez co mecze stawały się bardziej interesujące. Teraz mimo tej jednej porażki z Regginą sytuacja za bardzo się nie zmieniła.

Myśle, że może na to mieć także wpływ dobra postawa innych drużyn, przede wszystkim beniaminków. Dlatego konfrontacje z Juve drużyn, które miały być teoretycznie dostarczycielami punktów stają się ciekawe i warte pokazania.

Szkoda tylko, że z kolei Polsat i TVP nie są zbyt chętne do pokazywania Juve w LM.

Iver.pk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2004, 15:42

DJ Juventinho pisze: Szkoda tylko, że z kolei Polsat i TVP nie są zbyt chętne do pokazywania Juve w LM.
Dziwisz sie ze nie chce pokazywac Juve po tym jak Juve zagralo z Bayernem :?: To byl chyba ich najgorszy mecz w tym sezonie i akuret musial wypasc na LM i ciezko bedzie teraz zobaczyc Juventus w LM :!: pozostaje nam czekac az do polfinalu i finalu zeby ich obejrzec :D

Obrazek
tomcatmi6

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2004, 15:46

Wydaje mi sie ze dlatego mecze Juve sa pokazywane z wieksza czestotliwoscia poniewaz Juve jest 1 w serie A, po drugie wzmocnilo sklad i zmienilo trenera, moze dlatego ze ktos w c+ lubi Juve, nie wiem powodow moze byc wiele, mnie to cieszy ze jest pokazywane Juve:P
pozdr

DeeJay

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2004, 19:11

Iver.pk pisze:
DJ Juventinho pisze: Szkoda tylko, że z kolei Polsat i TVP nie są zbyt chętne do pokazywania Juve w LM.
Dziwisz sie ze nie chce pokazywac Juve po tym jak Juve zagralo z Bayernem :?: To byl chyba ich najgorszy mecz w tym sezonie i akuret musial wypasc na LM i ciezko bedzie teraz zobaczyc Juventus w LM :!: pozostaje nam czekac az do polfinalu i finalu zeby ich obejrzec :D
Masz zupełną rację - jeden z najnudniejszych meczy. Ale już chyba mieli nauczkę, po tym jak nie chcieli pokazać z tego powodu rewanżu -a mecz rewanż był rewelacyjny!

BIANCONERI

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2004, 19:32

W częcztysch transmisjach meczów Juventusu nie ma nic nadzwyczajnego.Głównym powodem takiego stanu rzeczy jest bardzo dobra forma naszych piłkarzy i aktualnie pierwsze miejsce w tabeli.Podobnie rzecz się ma w ligach angielskiej i hiszpańskiej,gdzie dopinują transmisje z udziałem Chelsea i Barcelony.Wpływ na tak częste relacje z meczów Juventusu ma także słaba postawa klubów z Rzymu,czyli Romy i Lazio.W poprzednich latach oba walczyły o najwyższe cele i także czętso gościły na antenie,teraz jest zupełnie inaczej i szefowie c+ zamiast wieczornego meczu Romy z Sambdorią woleli pokazać popołudniowe spotkanie Juve z Lazio.Nie przyczepiał bym sie też do komentowania SerieA,za co odpowiedzialni są Grzegorz Milko i Tomasz Lipiński.Ten drugi komentuje mecze włoskiej ligi od ładnych paru lat i na prawde trudno jest się do niego przyczepić,a Milko cóż nie jest tak dobry jak Borek,który pracował dla canalu przed Polsatem,ale stara się i ogólnie spisuje się nieźle,choć czasem przesadza z docinkami w stosunku do klubów, czy zawodników.

"Bestia najgorsza zna troche litości lecz ja jej nie znam,więc nie jestem bestią"
Obrazek
juveni

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2004, 19:53

hania pisze:Chyba rzeczywiscie tak jest. Ale szczerze mowiąc wolalabym zeby transmitowali te mecze na innym kanale bo ci komentaorzy Serie A są wqrzający, dobijajacy, i wogle odechciewa mi sie ogladac mecz jak se pomysle ze mam znowu sluchac ich narzekan ze to znowu ktos nie jest w formie, ze od poprzedniego sezonu ktos nie strzelil gola a jest w pierwszej 11 itp itd. I jak sie juz uwezmą na jakas druzyne lub zawodnika to gnoją go az do konca chocby strzelil ow zawonik 10 goli w meczu; wtedy okazuje sie ze ten gol byl kontrowersyjny, ten brzydki, a tamten przypadkowy. Czasami mam ochote rowalic telewizor. :evil:
I tak i nie :D
Zgadzam sie w 50%. Moim zdaniem Lipiński jest ok natomiast beznadziejny jest Milko ten gość mnie dobija czasem sie zastanawiam kto go tam wposcil :evil: ( zreszta podobnie jak ta kobiete co jest teraz w sport + :evil: ). Mimo wszystko sam Lipiński tego nie pociagnie przydałby sie tam ktoś taki jak Twarowski lub Smokowski to jest wyzsza szkoła jazdy jezeli chodzi o komentowanie meczy na zywo a Tomasz L. :D mógłby w takim duecie robić za specjaliste.

Don't hear the bell but you answer the call
It comes to you as to us all
We're just waiting
For the hammer to fall
Kuba Napierski

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2004, 20:08

Ja na początku sezonu miałem Canal Plus Deporte, leciałe na nich praktycznie każdy mecz Juve. Kiedy obejrzałem mecz Sampdoria-Juventus byłem Happy że 3do 0 wygraliśmy , a tu nagle zakodowali HAMY Canal Plus Deporte :twisted: . Był płacz i lament

Natomiast na temat meczów Juve w Canal; Plus nie moe się wypowiedzieć bo już tego kanału nie mam :!: :cry:

Vojtimar

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2004, 20:36

Ja tam się cieszę, że mecze Juve są w TV :-D. Zresztą kto sięnie cieszy :wink: ? Ale myślę, że je pokazują ze względu na drużynę- wkońcu taka dobra :-D. Jesteśmy liderem - a to także czynnik. Jednak komentarz mogliby poprawić.

Z Juve na dobre i złe!
Iver.pk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 grudnia 2004, 00:10

DJ Juventinho pisze:
Iver.pk pisze:
Masz zupełną rację - jeden z najnudniejszych meczy. Ale już chyba mieli nauczkę, po tym jak nie chcieli pokazać z tego powodu rewanżu -a mecz rewanż był rewelacyjny!
No niestety nie ogladalem rewanzu-jedynie skrot :( Ale chyba dobrze ze nie ogladalem bo bym na zawal umarl jak Bayern atakowal i atakowal a Juve tylko bronilo a sytuacje byly dosc klarowne :!: Ale masz racje ze mecz chyba byl dobry tylko szkoda ze do jednej bramki :( Ale i tak Jve wygralo:p

Obrazek
hania

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 grudnia 2004, 12:40

Iver.pk pisze:
hania pisze:Chyba rzeczywiscie tak jest. Ale szczerze mowiąc wolalabym zeby transmitowali te mecze na innym kanale bo ci komentaorzy Serie A są wqrzający, dobijajacy, i wogle odechciewa mi sie ogladac mecz
Uwazaj Hania bo to Tomasz Lipinski komentuje a on podobno jest na forum :-D W sumie w tym co mowisz jest troche prawdy :!: Bo liga wloska jest komentowana bez taki emocji jak np.ang a wielka szkoda bo wtedy o wiele przyujemniej sie oglada mecz jak nie tylko Ty wrzeszczysz w nieboglosy jak Juve strzeli bramke :wink:
to moze bedzie to dla pana komentatora mala podpowiedz jak lepiej prowadzic transmisje. Bo nie to zebym kogos obrazala - jak to niektorzy zwykli sądzic- tylko poprostu wolalabym zeby przynajmniej mecze mojej kochanej druzynki byly komentowane w sposob ktory by mnie nie zniechecal do ogladania chociazby tego meczu.

IL BELLO DEL CALCIO

Macie bowiem wiedzieć, że są dwa sposoby walczenia...

Wygraj wyjazd do Madrytu i potrenuj z Beckhamem. Moze go czegos nauczysz...
Kuba Napierski

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 grudnia 2004, 21:40

A ja tam przeciwko Tomkowi Lipińskiemu nic nie mam, ale jak miałem Canal+ w zeszłym roku to robiłem MUTE bo tego komentarza to lepiej nie słuchać :roll:

Iver.pk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 grudnia 2004, 23:21

hania pisze:
Iver.pk pisze:
hania pisze:Chyba rzeczywiscie tak jest. Ale szczerze mowiąc wolalabym zeby transmitowali te mecze na innym kanale bo ci komentaorzy Serie A są wqrzający, dobijajacy, i wogle odechciewa mi sie ogladac mecz
Uwazaj Hania bo to Tomasz Lipinski komentuje a on podobno jest na forum :-D W sumie w tym co mowisz jest troche prawdy :!: Bo liga wloska jest komentowana bez taki emocji jak np.ang a wielka szkoda bo wtedy o wiele przyujemniej sie oglada mecz jak nie tylko Ty wrzeszczysz w nieboglosy jak Juve strzeli bramke :wink:
to moze bedzie to dla pana komentatora mala podpowiedz jak lepiej prowadzic transmisje. Bo nie to zebym kogos obrazala - jak to niektorzy zwykli sądzic- tylko poprostu wolalabym zeby przynajmniej mecze mojej kochanej druzynki byly komentowane w sposob ktory by mnie nie zniechecal do ogladania chociazby tego meczu.
Ja nie uwazam ze Ty obrazasz Tomka Lipinskiego-jedynie powiedzialem Ci ze to on komentuje :!: Reszta to byl zart :D

Mam nadzieje ze pan Lipinski znajdzie lepszego partnera do komentowania i wszyscy beda happy :)
romaneq pisze:Wydaje mi sie ze wie wszystko, wyjdzie jakis 50 rezerwowy w np. Livorno i pan Tomek podaje jego wiek, skad przyszedl i inne statystyki.
Masz zupelna racje-ten czlowiek wie chyba wszystko na temat Serie A :!: Juz nie raz udowadnial ze kto by nie wszedl na boisko to on juz wie kto to i skad sie tam wzial, a na dodatek potrafi cos powiedziec na temat jego gry(wiec nie sa to tylko suche statystyki sciagniete z netu :wink: ) Szacuken :D :D

Obrazek
hania

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 grudnia 2004, 19:22

Iver.pk pisze:
hania pisze:
Iver.pk pisze:
Ja nie uwazam ze Ty obrazasz Tomka Lipinskiego-jedynie powiedzialem Ci ze to on komentuje :!: Reszta to byl zart :D

Mam nadzieje ze pan Lipinski znajdzie lepszego partnera do komentowania i wszyscy beda happy :)
spokojnie nie stresuj sie tak. w ogole nie chodzilo mi tu o Ciebie. to inna bajka. :wink:

IL BELLO DEL CALCIO

Macie bowiem wiedzieć, że są dwa sposoby walczenia...

Wygraj wyjazd do Madrytu i potrenuj z Beckhamem. Moze go czegos nauczysz...
ODPOWIEDZ