Trójka kandydatów do nagrody FIFA 2004

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
pionka

Milanista
Milanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 listopada 2004, 01:15

Iver.pk cały czas mylisz Złotą Piłkę z nagrodą FIFA dla Piłkarza Roku. Co nie zmienia faktu, że Sheva ma wielką sznase zdobyć obie te nagrody. Jak podała Włoska prasa Złotą Piłke Sheva już wygrał, teraz trzeba tylko poczekać na oficjalne ogłoszenie wyników. Ja wole poczekać jeszcze te 2 tygodnie i dopiero będę się cieszył :)
Iver.pk pisze:
Supersonic pisze:Poza tym złota piłka często jest przyznawana- moim zdaniem- za grę piłkarza na przestrzeni paru lat (Zizou, Ronaldo, Baggio) a jak tutaj prezentuje się Thierry? W Premiership 90 goli w 121 meczach, w CL 21 w 38. Napastnika rozlicza się za bramki :D
Nie znam dokladnych statystyk Szewy ale wydaje mi sie ze nie sa duzo gorsze niz Henrego :!:
Cały dorobek Shevy w Milanie:
Serie A: 162 mecze 100 goli
CL: 44 mecze 21 goli
W sumie we wszystkich rozgrywkach 232 mecze w barwach Milanu i 134 gole. Do tego reprezentacja 57 meczów 26 goli.

Bardzo bym się cieszył gdyby Sheva zgarnął przynajmniej jedną z tych nagród. Zasłużył sobie na to. Zdobył mistrzostwo i Superpuchar Włoch, zosrał królem strzelców Serie A, ciągnie reprezentacje, która jest wyraźnym liderem w swojej grupie eliminacyjnej, i prezentuje bardzo równa formę przez cały rok. Dla mnie jest jeden kandydat :]
Ostatnio zmieniony 30 listopada 2004, 21:49 przez pionka, łącznie zmieniany 1 raz.

Wasze marzenia naszą rzeczywistością.
"Chodzi przede wszystkim o Juventus, który mógłby zaopatrzyć lekami niejedną misję humanitarną." - Przegląd Sportowy 7.12.2004r
CalciO 666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 listopada 2004, 12:14

pionka-------> w 1000% sie z toba zgodze szewa musi musi ja dostac za co ronaldinho za to ze gral w PSG co tam gral cicho o nim bylo w barcelonie szumu narobil ale nie we wszystkich meczach gral na 100% a szewa sami wiecie jak milan gra bez niego o bramki trudniej wejdzie szewa od razu sie sypia brameczki Henry nie rosmieszajcie mnie :D

"II" ([]) ([]) II_
mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 listopada 2004, 13:10

Ja to powiem tak:

Chcialbym, zeby nagrode dostal Ronaldinho, z tego powodu, ze z tej trojki chyba tylko jego toleruje :roll: , ale mysle tez, ze w rzeczywistosci pule zgarnie Shevchenko, z racji tej ze siepie sporo bramek.. :?

Swoja droga draznia mnie takie nominacje- trzy kandydatury i wszyscy to napastnicy. A dlaczego by nie nominowac np obroncy czy nawet bramkarza?... :roll: tego nie bardzo rozumiem ale niech tam. To oni daja nagrode i to oni decyduja kogo nominowac do niej.

Wygra Shevchenko. Trudno.

Supersonic

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 listopada 2004, 15:56

pionka pisze:Cały dorobek Shevy w Milanie:
Serie A: 162 mecze 100 goli
CL: 44 mecze 21 goli
W sumie we wszystkich rozgrywkach 232 mecze w barwach Milanu i 134 gole. Do tego reprezentacja 57 meczów 26 goli.
Dzięki bardzo za te statystyki!! Teraz mam pewność, że Thierry jest lepszy!! w ligach: Szewa- 0.62 gola na mecz; Thierry - 0.74. W CL Szewa- 0.47; Thierry 0.55
pionka pisze: Zdobył mistrzostwo i Superpuchar Włoch, zosrał królem strzelców Serie A, ciągnie reprezentacje, która jest wyraźnym liderem w swojej grupie eliminacyjnej i prezentuje bardzo równa formę przez cały rok.
Henry: zdobył mistrzostwo i tarczę dobroczynności, został królem strzelców Premiership, ciągnie reprezentacje, która jest ex-equo(tak to sie pisze?) na 1ym miejscu. No i nie wyjeżdżaj mi z takimi, że Ukraina ma bardzo równą formę podczas całego roku. Jakby miała równą to może Szewa miałby okazję zagrać przeciw Henry'emu na Euro :-D
pionka pisze: Dla mnie jest jeden kandydat :]

No chociaż tutaj się zgodzę. Ja też mam jednego!! :D

"CalciO 666" pisze: ... a szewa sami wiecie jak milan gra bez niego o bramki trudniej wejdzie szewa od razu sie sypia brameczki Henry nie rosmieszajcie mnie

Taaa? a za co się rozlicza napastnika?? Jeżeli uważasz, że za strzelone bramki to rzuć okiem na porównanie to nie będziesz musiać pierdół gadać. A dla Twojej wiadomości Henry jest lepiej wyszkolonym technicznie i bardziej widowiskowo grającym piłkarzem niż Sheva. Chyba Thierry'ego w akcji nigdy nie widziałeś... :!:

Asta#8

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 listopada 2004, 16:00

Dla mnie faforytem jest Ronaldhinio. To co on umie zrobić z piłką jest nieprawdopodobne. Jego bramki i zwody można oglądać godzinami. JA CHCE GO TO JUVENTUSU!! :twisted:

bartus

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 listopada 2004, 16:58

tylko ronaldinho 8) to co wyczynia na boisku z pilka jest nie mozliwe :)
gra w barcelonie czyli najbardziej widowiskowo grajacym teraz klubem na swiecie... i tak przegraja z Juve :D

kouba

Qualità Juventino
Qualità Juventino

Nieprzeczytany post 30 listopada 2004, 17:05

Dla mnie zdecydowanie najbardziej zasluguje Szewczenko. Jest waznym elementem gry Milanu i nie raz pokazywal jak wiele znaczy dla Mistrza Wloch. Glownie jego bramkami Milan zdobyl Scudetto. Jedyne co moze przemawiac przeciwko niemu to... reprezentacja. Tak dobry pilkarz ma za slaba reprezentacje (ale to glupi brzmi :lol: ), ale takim sie urodzil. Ale mysle, ze w tym wypadku nie bedzie to mialo wiekszego znaczenia, bo jego rywale rowniez nie popisywali sie w meczach reprezentacyjnych. Ukrainiec prezentowal przez caly rok rowna i solidna gre. Henry natomiast teraz (jesien) ma slabszy okres gry (moze przyczyna jest drobna kontuzja, z ktora nie wiem czemu gra, a nie odpoczywa :?). Brazyklijczyk wrecz odwrotnie. W ostatnich meczach pokazuje swoj caly kunszt pilkarski. A wiec przewaga Szewczenki jest rowniejsza gra.

P.S W Zlotej Pilce rowniez wygra ;)
mleko pisze:źródło: www.wp.pl/r/a158
chyba Ci sie zrodla pomieszaly ;)

pionka

Milanista
Milanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 listopada 2004, 17:28

Supersonic pisze:
pionka pisze: Zdobył mistrzostwo i Superpuchar Włoch, zosrał królem strzelców Serie A, ciągnie reprezentacje, która jest wyraźnym liderem w swojej grupie eliminacyjnej i prezentuje bardzo równa formę przez cały rok.
Henry: zdobył mistrzostwo i tarczę dobroczynności, został królem strzelców Premiership, ciągnie reprezentacje, która jest ex-equo(tak to sie pisze?) na 1ym miejscu. No i nie wyjeżdżaj mi z takimi, że Ukraina ma bardzo równą formę podczas całego roku. Jakby miała równą to może Szewa miałby okazję zagrać przeciw Henry'emu na Euro :-D
Nie rozumiesz o czym piszę a krzyczysz. Zdanie "prezentuje bardzo równa formę przez cały rok" odnosiło się nie do reprezentacji Ukrainy a do Shevy. O reprezentacji napisałem, że jest wyraźnym liderem w swojej grupie (czego nie można powiedzieć o Francji). Poza tym eliminacje do Euro skończyły się ponad rok temu i za tamten okres nagrody zostały przyznane rok temu. A, że Sheva nie miał okazji zagrać przeciwko Henry'emu na Euro to akurat lepiej dla tego drugiego bo nie zabłysnął na tej imprezie tak jak i jego drużyna.
Dodam jeszcze, że Sheva gra w Serie A, najtrudniejszej lidze dla napastników. Przypomnij sobie jak w tej lidze prezentował się Francuz.
I jeszcze jedno. W trakcie meczu Liverpool-Arsenal ładnie podsumowali Henry'ego komentatorzy, panowie Nahorny i Twarowski. Powiedzieli, że Francuz to taki zawodnik, który gra dobrze tylko wtedy jak Arsenal gra dobrze, a jak drużynie nie idzie to nie potrafi jej pociągnąć. Popatrz jak z tym u Andrija. ;)

"Chodzi przede wszystkim o Juventus, który mógłby zaopatrzyć lekami niejedną misję humanitarną." - Przegląd Sportowy 7.12.2004r
Supersonic

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 listopada 2004, 21:28

pionka pisze:

Nie rozumiesz o czym piszę a krzyczysz. Zdanie "prezentuje bardzo równa formę przez cały rok" odnosiło się nie do reprezentacji Ukrainy a do Shevy.

"Zdobył mistrzostwo i Superpuchar Włoch, zosrał królem strzelców Serie A, ciągnie reprezentacje, która jest wyraźnym liderem w swojej grupie eliminacyjnej i prezentuje bardzo równa formę przez cały rok."

Stary to popracuj troszkę nad składnią i nie dziw się, że zinterpretowałem to jako: Ukraina ma równą formę. Przeczytaj sobie dokładnie to zdanie, a będziesz wiedział. :wink:
pionka pisze: Dodam jeszcze, że Sheva gra w Serie A, najtrudniejszej lidze dla napastników. Przypomnij sobie jak w tej lidze prezentował się Francuz.

hmmm no ponownie się tutaj nie zgadzam. Moim zdaniem w żadnej iinej lidze napastnikom nie gra się ciężej niż w Premiership. Tam jest najszybsza gra na świecie, a napastnicy maja strasznie mało miejsca. Ponadto muszą walczyć z największymi zabijakami na naszym świecie - angielskimi obrońcami. A, że Henry'emu się nie udało... Moim skromnym zdaniem nie mogło, gdyż nie dostał tu prawdziwej szansy. 16 meczów to nie jest zbyt wiele. Zwłaszcza jeżeli wchodzi się z ławki. Apropo konfrontacji z Serie A- pamiętasz Inter - Arsenal w tym sezonie?? :lol:
pionka pisze: I jeszcze jedno. W trakcie meczu Liverpool-Arsenal ładnie podsumowali Henry'ego komentatorzy, panowie Nahorny i Twarowski. Powiedzieli, że Francuz to taki zawodnik, który gra dobrze tylko wtedy jak Arsenal gra dobrze, a jak drużynie nie idzie to nie potrafi jej pociągnąć. Popatrz jak z tym u Andrija. ;)

No cóż ja się z tym nie zgadzam ponownie, ale nie będe się tu rozwodził, bo już swoje powiedziałem.

I tak żaden z nas nie przekona drugiego...
:D

pionka

Milanista
Milanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 listopada 2004, 21:53

Poprawiłem zdanie o Shevie żebyś już nie miał problemów :P

A jeśli chodzi o spotkanie Interu z Arsenalem to po pierwsze nie odbyło się ono w tym sezonie tylko w poprzednim, a po drugie to nie wiem o który mecz Ci chodzi. O to 3-0 dla Interu w Londynie? :]

FORZA MILAN

Milanista
Milanista

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2004, 18:11

Nie no bez jaj :-D Henry nie zasluzyl na nagrode Fifa ani na nic w tym roku :lol: Dla mnie licza sie tylko dwaj kandydaci : Ronaldinho i Sheva . JEsli chodzi o technike to wiadomo kto jest lepszy. No ale jesli popatrzymy na konfrontacje Milanu i Barcy w LM to tez wiemy kto strzelil wiecej bramek. Mnie ta nagroda w sumie nie interesuje , moze se ja dostac Ronaldinho ale ZP jest dla Shevy bez dwoch zdan . Po 6 latach moje marzenie sie spelni :-D MAm przynajmniej taka nadzieje :wink:

Elohi

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 8 razy

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2004, 19:08

Ronnie, Ronnie i tylko Ronnie za fantazje i polot w grze.

szkoda ze nie ma deco. on powinien za osiagniecia :?

dziwi mnie obecnosc henry'ego. przeciez on gra dobrze ale nie rewelacyjnie

Elohi

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 8 razy

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2004, 19:16

FORZA MILAN pisze:Dla mnie licza sie tylko dwaj kandydaci : Ronaldinho i Sheva . JEsli chodzi o technike to wiadomo kto jest lepszy.
czyli Ronnie :-D
FORZA MILAN pisze: Dla mnie licza sie tylko dwaj kandydaci : Ronaldinho i Sheva ... No ale jesli popatrzymy na konfrontacje Milanu i Barcy w LM to tez wiemy kto strzelil wiecej bramek.
wiecej bramek scheva, ale lepiej gral Ronnie :-D
FORZA MILAN pisze: Mnie ta nagroda w sumie nie interesuje , moze se ja dostac Ronaldinho ale ZP jest dla Shevy bez dwoch zdan . Po 6 latach moje marzenie sie spelni :-D MAm przynajmniej taka nadzieje
moze i sie spelni ale watpie :-D

FORZA MILAN

Milanista
Milanista

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2004, 14:41

Czy ja wiem czy gral lepiej ?? W pierwszym meczu na pewno nie !! Zas w drugim gdyby nie bramka w 88 minucie na 2-1 pewnie tez by tego wystepu nie zaliczyl do udanych

romaneq

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2004, 15:22

Narazie nieoficjalnie Szeva zdobyl Zlota Pilke. I szczerze mam nadzieje ... ze tak zostanie. Napastnikiem jest wspanialym. Jesli nie on to tylko Goofy czyli Ronaldinio :-D. Jednak mam nadzieje ze wygra Ukrainiec. Przyszedl w koncu czas na niego. Roni ma jeszcze czas, zeby tylko nie skonczyl sie za kilka lat tak jak gruby (czyt. ronaldo). Jesli zlota pilka wygra Deco, to bedzie to wiekszym skandalem od afery rywina. Co tu duzo mowic, koles jest graczem przecietnym. A plebiscyt FIFA to od kilku juz lat robi paranoje. Niech dadza komus z REALU, w koncu tam graja sami najlepsi :wink: najlepiej salgado

Obrazek
ODPOWIEDZ