Carlos Tevez w Sao Paulo???
- aleksander1986
- Juventino
20-letnia argentyńska nadzieja tamtejszej piłki,który jest nazywany następcą Diego Maradony czyli Carlos Tevez być może zagra w przyszłym sezonie w brazylijskim klubie z Sao Paulo.Carlos Tevez odmówił drużynie z Madrytu,która zaoferowała mu bardzo lukratywny kontrakt,a mianowicie Atletico.Jak stwierdził w wywiadzie dla prasy:
"W Brazylii będzie mi się łatwiej zaadoptować do nowego środowiska. Odpowiada mi styl futbolu w tej lidze, a poza tym będę miał bliżej do swojej rodziny".Prezydent Sao Paulo jest gotów wyłożyć za niego nawet 20 mln dolarów.
"W Brazylii będzie mi się łatwiej zaadoptować do nowego środowiska. Odpowiada mi styl futbolu w tej lidze, a poza tym będę miał bliżej do swojej rodziny".Prezydent Sao Paulo jest gotów wyłożyć za niego nawet 20 mln dolarów.
- MediapuntA
- Juventino
Wg mnie to on powinien już teraz przejść do jakiegoś średniaka w Europie.W tym zespole będzie szarpał w lidze a potem wykupi go jakaś potęga(np. Ronaldinho-PSG-BARCELONA
)
A w Sao Paulo to chłopak się tylko zmarnuje :?
A w Sao Paulo to chłopak się tylko zmarnuje :?
- MediapuntA
- Juventino
No i stało się
:

Wkurzyłem się i to mocno :!: :!: :!: On się tam zmarnuje :!: :!: :!: A mógłby grać spokojnie w JUVE :?Carlos Tevez jest piłkarzem brazylijskiego klubu Corinthians Sao Paulo. Tevez podpisze wkrótce kontrakt z Corinthians. Napastnik Boca Juniors kosztował łącznie 10 milionów euro. Corinthians odkupiło 80% praw do piłkarza.
Chociaż Tevezem interesowała się sama "śmietanka" europejskich klubów: Bayern Monachium czy Atletico Madryt to klub z Sao Paulo okazał się zwycięzcą walki o Teveza. Kilka dni temu zawodnik odrzucił kontrakt proponowany przez Atletico.
Wiceprezydent Boca Juniors- Pedro Pompilio oświadczył: "Dostaliśmy 8 milionów za sprzedaż zawodnika i 1,5 miliona otrzymał sam Tevez. On nie miał wątpliwości, gdzie chce grać. W czwartek planujemy zebranie rady dyrektorów i oczekujemy pozytywnego przyjęcia tego transferu. Tevez przez dwie godziny rozmawiał z naszym prezydentem- Mauricio Macrim i powiedział mu, że nie zamierza czekać z odejściem aż do lipca. Szkoda tylko, że ten młody zawodnik tak krótko u nas grał. Chcielibyśmy, żeby został i powalczył z nami o Copa Libertadores."
Właściciel Corinthians- Kia Joorabchian, nie krył swojego zadowolenia: "Dotarliśmy do całkowitego porozumienia z piłkarzem. Zapłacimy 10 milionów euro za 80% praw do Teveza, który wkrótce przyleci do Brazylii i podpisze kontrakt. Udało nam się zakupić najlepszego piłkarza w Ameryce Południowej i wygrać w negocjacjach z Atletico Madryt, Juventusem Turyn i dwoma angielskimi klubami."
Krążą jednak plotki, że Joorabchian jest dogadany z Chelsea Londyn i za jakiś czas Tevez ma się przenieść do tego klubu.
Wygląda na to, że Bayern Monachium który przez jakiś czas mocno interesował się Tevezem, w ostatnim czasie ustąpił z negocjacji.
źródło:http://www.bayern.munchen.pl/index.php? ... all&no=903
- Lypsky
- Juventino
Co sie takiego stalo??Kolejny Maradonna nie przeszel do Juve :lol:pizmak pisze:No i stało się![]()
:
Szczerze watpie zeby zawodnik zmarnowal sie grajac w pierwszym skladzie a do tego pieniadze nie smierdza(i to nie byle jakie).pizmak pisze:Wkurzyłem się i to mocno :!: :!: :!: On się tam zmarnuje :!: :!: :!:
Tak jak Saviola w Barcelonie :lol:pizmak pisze: A mógłby grać spokojnie w JUVE :?
Gdyby tak kupowac kazdego kolejnego nastepce Platiniego Pelego badz Maradonny to miejsca w kadrze nie wystarczyloby.
Jezeli Tevez pokaze sie z jeszcze lepszej strony ma szanse na angaz w lepszym klubie.
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- MediapuntA
- Juventino
Ej to ty chyba TV nie oglądasz 8)DjJuve pisze:Co sie takiego stalo??Kolejny Maradonna nie przeszel do Juve :lol:pizmak pisze:No i stało się![]()
:
Szczerze watpie zeby zawodnik zmarnowal sie grajac w pierwszym skladzie a do tego pieniadze nie smierdza(i to nie byle jakie).pizmak pisze:Wkurzyłem się i to mocno :!: :!: :!: On się tam zmarnuje :!: :!: :!:
Tak jak Saviola w Barcelonie :lol:pizmak pisze: A mógłby grać spokojnie w JUVE :?
Gdyby tak kupowac kazdego kolejnego nastepce Platiniego Pelego badz Maradonny to miejsca w kadrze nie wystarczyloby.
Jezeli Tevez pokaze sie z jeszcze lepszej strony ma szanse na angaz w lepszym klubie.
Chyba nie widziałeś jak gra ten "cudowne dziecko" :!: Chłopak z piłką robi co chce :!: :!: Ej on mógłby grać w 1 składzie :!: :!: Za Zlatana :!: :!:
Jak by się nie sprawdzał to moglibyśmy gdzieś go wypożyczyć (jak Miccoliego) i by po sezonie "ograny" był 8)
JA CHCE TEVEZA W JUVE :!: :!:
- Lypsky
- Juventino
Jak ja kocham takie wypowiedzi jak ta powyzej :lol:
Tv nie ogladam gdyz do mojej wsi zabitej dechami nie dochodzi cos takiego jak srodki masowego przekazu.
Kolejne ''cudowne dziecko''.
Ktore juz z kolei?? :roll:
Jasne moglby grac za Zlatana tylko ze bylby to kompletny kretynizm wymiana napastnika co rok :?
Tv nie ogladam gdyz do mojej wsi zabitej dechami nie dochodzi cos takiego jak srodki masowego przekazu.
Kolejne ''cudowne dziecko''.
Ktore juz z kolei?? :roll:
Jasne moglby grac za Zlatana tylko ze bylby to kompletny kretynizm wymiana napastnika co rok :?
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady