Trójka kandydatów do nagrody FIFA 2004

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
mleko

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 listopada 2004, 19:41

Brazylijczyk Ronaldinho (Barcelona), Ukrainiec Andrij Szewczenko (AC Milan) i Francuz Thierry Henry (Arsenal Londyn) są kandydatami do nagrody Piłkarza Roku FIFA - poinformowała w poniedziałek Międzynarodowa Federacja Piłkarska.

FIFA ogłosi zwycięzcę plebiscytu 20 grudnia. Żaden z trójki finalistów nie otrzymał wcześniej tej prestiżowej nagrody. W zeszłym roku plebiscyt FIFA wygrał Francuz Zinedine Zidane.

źródło: www.wp.pl/r/a158

osobiście chciałbym, żeby wygrał Ronaldinho, ale obawiam się, że wygra Szewczenko :?

stazzorZ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 listopada 2004, 19:43

ja bym nagrodził ronaldinho. to geniusz! gdzie tam szewcence do niego

Obrazek
białas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 listopada 2004, 19:45

również uważam, że powinien wygrać. Ronaldinho ma bajeczną technikę, potrafi poderwać drużynę do walki i strzela ważne bramki. ale pewnie wygra Szewczenko. bez niego Milan traci pół swojej wartości. a Henry w tym roku nie osiągnął nic znacznego...

Wojtom

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 listopada 2004, 19:54

Mysle, ze walka rozegra sie miedzy Ronaldinho a Szewą, ktorzy byli i są naprawde dobrzy w tym co robią. Ronaldinho czaruje, dyryguje zespolem, prowadzi ich czesto do zwyciestw, z resztą podobnie jak Szewczenko. Dzieki jego golom, Milan jest tam gdzie teraz jest. Przewaznie wygrywają dizęki jego golom, jak i swietnym zagraniom.

Osobicie nie potrafilbym wskazac, ktory z tych zawodnikow zasluguje aktualnie na nagrodę. Jednak sądze, ze wygra Szewczenko. :wink:

Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 listopada 2004, 19:59

Mam tylko jednego kandydata jest nim bezwzględnie RONALDINHO GAUCHO jest poprostu bajeczny nei potrafięgo opisać nei ma teraz na świecie lepszego piłkarza od neigo brak mi słów żeby opisac jego grę

Moim zdaniem tuż za nim będzie Anriej Szewczenko doskaonała forma moim zdaniem na chwilę obecna najlepszy napastnik świata

Jeżeli chodzi o Henrego troszkęspadek formy również Arsenal nie gra tak jak dawniej

Mark

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 listopada 2004, 20:03

Ja, tam myślę, że Szewie się jednak bardziej należy... chyba dużo równiej się prezentuje... i jest piekielnie skuteczny :D

PZU AZS i "Stara Dama"...
Michal17

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 listopada 2004, 20:13

Szewczenko wygra, a przynajmniej powinien. Za całokształt - on jest naprawdę wielkim napastnikiem. Ronaldinho jest jeszcze mlody i pewnie jeszcze nie jedną nagrode dostanie w przyszłości. Henry nie jest faworytem w tym roku, Arsenal gra słabiej i on sam nie ma okazji do wykazania się...

leniup

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 listopada 2004, 20:54

I znowu dyskryminacja bramkarzy. Ta trójka to powinno być Ronaldinho, Shevcenko i Buffon. A tak :roll: Beznadzieje. Fifa po raz kolejny pokazuje że nie umie wybierać najlepszego piłkarze roku( po tym co rok temu zrobiła nie oprzyznając nagrody Nedvedowi tylko Zidanowi to Parodia). Mam nadzieje że wygra Ronaldinho bo go bardzo lubie i oby to jemu przypadła ta nagroda :D

Obrazek
bartusek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 listopada 2004, 21:00

Mój typ to Ronaldinho... Zasługuje on na to trofeum, dzieki niemu Barca się odrodziła i to ona teraz rządzi w Hiszpani...
A Ronaldinho powala wszystkich swoja techniką i niebanalnymi zgraniami...
Myślę, że juz zapełnił lukę po Zinedinie Zidanie......
A biorac pod uwagę jego wiek, to jeszcze wiele jest w stanie dokonac w futbolu....

lukask1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 listopada 2004, 21:01

no ja nie wiem co tam robi Henry nie wydaje mi sie zeby zaslugiwal na ta nagrode, moim zdaniem Ronaldinho powinien ja dostac ale jak znam zycie dostanie ja Szewczenko

Obrazek
M.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 listopada 2004, 21:09

Oczywiście, że Złotą Piłkę powinien dostać Szewczenko. Może w tym sezonie nie spisuje się jakoś nadwyraz genialnie, ale już od kilku sezonów prezentuje wysoką formę, jest piekielnie skuteczny i to z pewnością on według mnie powinien dostać Złotą Piłkę.

:roll:
Supersonic

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 listopada 2004, 21:16

Dla mnie złotą piłę powinien otzrymać THIERRY HENRY. Ani gra Barcy ani Milanu nie zależy w tak dużym stopniu od swojej gwiazdy jak gra Arsenalu od Henry'ego. Król strzelców Premiership fantastyczna postawa w zeszłej (tej mniej ale też) LM. Strzela gole z regularnościa niemal szwajcarskiego zegarka...
Poza tym złota piłka często jest przyznawana- moim zdaniem- za grę piłkarza na przestrzeni paru lat (Zizou, Ronaldo, Baggio) a jak tutaj prezentuje się Thierry? W Premiership 90 goli w 121 meczach, w CL 21 w 38. Napastnika rozlicza się za bramki :D

Bad_Magick

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 listopada 2004, 21:23

Ta nagroda od kilku lat wędruje do nnieodpowiednich piłkarzy. Teraz jedynym wyznacznikiem jest dla mnie plebiscyt France Football a jakieś nagrody FIFA to bardziej nagrody medialne niż sportowe.

Pawciosss

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 listopada 2004, 23:00

na wp.pl ktoś mądry pisze:Żaden z trójki finalistów nie otrzymał wcześniej tej prestiżowej nagrody.
Śmiech na sali. Dla mnie to nie jest prestiżowa konkurencja. Ostatnie lata mi tylko ugruntowały to. Nagroda w zeszłym roku dla Zidane'a była niesamowicie subiektywna (nie mówiąc wogle o tym,że wśród nawet nominowanych zabrakło naszego Nedveda :? ).

Iver.pk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 listopada 2004, 23:43

Supersonic pisze:Dla mnie złotą piłę powinien otzrymać THIERRY HENRY. Ani gra Barcy ani Milanu nie zależy w tak dużym stopniu od swojej gwiazdy jak gra Arsenalu od Henry'ego. Król strzelców Premiership fantastyczna postawa w zeszłej (tej mniej ale też) LM. Strzela gole z regularnościa niemal szwajcarskiego zegarka...
Poza tym złota piłka często jest przyznawana- moim zdaniem- za grę piłkarza na przestrzeni paru lat (Zizou, Ronaldo, Baggio) a jak tutaj prezentuje się Thierry? W Premiership 90 goli w 121 meczach, w CL 21 w 38. Napastnika rozlicza się za bramki :D
No i tutaj sie z pewnymi punktami zgodze a z innymi nie :D Mianowicie:
Supersonic pisze:Dla mnie złotą piłę powinien otzrymać THIERRY HENRY
Z tym sie nie zgodze :!: wedlug mnie ZP powinien zgarnac Szewa :!:
Supersonic pisze:Król strzelców Premiership fantastyczna postawa w zeszłej (tej mniej ale też) LM. Strzela gole z regularnościa niemal szwajcarskiego zegarka...
Mowisz tu o Henrym czy o Szewie :?: :wink: Sewczenko tak samo jak Henry(w Premiership) od kilku lat zbiera krola stzrelcow Ligi Wloskiej :!: W poprzednim sezonie jaki i w tym jeszcze wczsniejszym byl najwazniejszym graczem Milanu-nie bylo Szewy =nie bylo Milanu :!:
Supersonic pisze:Poza tym złota piłka często jest przyznawana- moim zdaniem- za grę piłkarza na przestrzeni paru lat (Zizou, Ronaldo, Baggio) a jak tutaj prezentuje się Thierry? W Premiership 90 goli w 121 meczach, w CL 21 w 38. Napastnika rozlicza się za bramki :D
Nie znam dokladnych statystyk Szewy ale wydaje mi sie ze nie sa duzo gorsze niz Henrego :!:

Reasumujac moim zaniem Zlota Pilke powienien zgarnac Andriy Szewczenko a nie Ronaldinho,ktory ma na to jeszcze kupe czasu i napewno mu sie to jeszcze w zyciu uda,ani Henry ktory miom zdaniem w mniejszym stopniu zasluguje na ta nagrode :!:

Nie pomyslcie tylko ze palam jakas nienawiscia do Henrego czy Ronaldinho. Bardzo ich cenie za umiejetnosci i wspaniala gre ale uwazam ze ZP nalezy sie Szewie juz od dawna i tyle :!:

Obrazek
ODPOWIEDZ