Harry Potter
- Szymek
- Juventino
Witam
Chcialbym sie dowiedziec czy jest ktoś na forum (prucz mnie) kto czyta Harrego Pottera. Przeczytałem wczystkie części które sie ukazały jak dotychczas. Czy wie ktos oże jaki tytuł będzie nosiła następna ksiązka z tej wspaniałej serii???
Pozdro
Chcialbym sie dowiedziec czy jest ktoś na forum (prucz mnie) kto czyta Harrego Pottera. Przeczytałem wczystkie części które sie ukazały jak dotychczas. Czy wie ktos oże jaki tytuł będzie nosiła następna ksiązka z tej wspaniałej serii???
Pozdro
- Elohi
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
mysle ze jestes w bledzie... ta ksiazka nie jest dla dzieci, tylko dla wszytskich. takie jest moje zdanie po przeczytaniu wszystkich czescibiałas pisze:ja nie czytałem i nie mam zamiaru, jak dla mnie ta książka wydaje sięzbyt dziecięca. jeśli ty jesteś dużo młodszy, to powodzenia w czytaniu. mnie to nigdy nie zainteresuje...

- leniup
- Redaktor
Tak sobie mówcie że to najgorsza książka i dla dzieci. Pierwsze przecztaj a potem mów!! To najlepsza książka jaką do tej pory czytałem. przeczytałem wszystkie 5 części po 2 razy każdą. Kolejna część to będzie Harry Potter i Książe Półkrwi. Ale jeszcze sobie na nią poczekamy.
Poza książkami historycznymi to czytam tylko Harrego.
Poza książkami historycznymi to czytam tylko Harrego.
- fredi
- Juventino
Ja także czytałem wszystkie części HP i musze powiedzieć tak jak poprzednicy że ten kto nie czytał to niech się najlepiej nie wypowiada bo nie zna fabuły a gada najgorsze.. ksiązka nie jest dla młodzieży.. są tam takie rzeczy jak dementorzy, śmierć jednego z uczestników czary ognia i wogóle ksiązka jest dla wszystkich ( np. mój stary też przeczytał wszystkie części)
- Vincitore
- Juventino
No tak Molem książkowym to ja nie jestem ale ''Harry Potter i więzień Askabanu'' to ja musiaem przeczytać jednak poprzednie cześci jakoś mnei nie przyciagały wolałem sobie spokojnie iść do kina i obejżeć
- gosciu_Muranista
- Juventino
też tak kiedyś myślałem mówiłem że HP dla dzieci jest i śmiałem się z tych którzy go czytali. Jak byłem w kinie (specjalnie dla matki poszedłem na to żeby jej przyjemność zrobić) to normalnie w świecie zasnąłem.
Mój stosunek do HP zmienił się w wakacje kiedy mi się nudziło to nie wiadomo skąd zacżąłem czytać HP i w niecałe 2tygodnie przeczytałem wszystkie tomy. Szok!!! Od tego momentu nie mam nic do Harrego a moim ulubionym bohaterem stał się Ron.
A co do tytyułu to będzie:
Harry Potter And The Half-Blood Prince (Harry Potter i Książę Półkrwi)
Mój stosunek do HP zmienił się w wakacje kiedy mi się nudziło to nie wiadomo skąd zacżąłem czytać HP i w niecałe 2tygodnie przeczytałem wszystkie tomy. Szok!!! Od tego momentu nie mam nic do Harrego a moim ulubionym bohaterem stał się Ron.
A co do tytyułu to będzie:
Harry Potter And The Half-Blood Prince (Harry Potter i Książę Półkrwi)
- Alessandro
- Juventino
Ja przeczytałem wszystkie części po kilka razy. Seria jest naprawdę genialna a czyta się szybko i przyjemnie. Wbrew temu jak uważa wiele osób to ta książka nie jest dla dzieci a raczej dla starszej młodzieży. Książka jest świetna i basta
Już nie moge się doczekać następnej części, szkoda że trzeba będzie jeszcze długo poczekać
POzdro dla wszystkich niemugoli

- Mania
- Juventino
Mimo ze przewaznie czytam wszystko co wpadnie mi w rece- Harry jakos nigdy do mnie nie przemowil... A zaczynalam i to nawet dwa razy... Niemniej jednak, na pewno nie uwazam ze ksiazka jest "dziecinna"- co to w ogole za okreslenie :?
Cieszy mnie samo fakt, ze ludzie czytaja- i juz nie wazne czy Dostojewskiego czy Harrego Pottera wlasnie
Agnieszka

Cieszy mnie samo fakt, ze ludzie czytaja- i juz nie wazne czy Dostojewskiego czy Harrego Pottera wlasnie
Agnieszka
- kornknot
- Qualità Juventino
Tez jeszcze nie miałem przyjemnosci przeczytac tej ksiazki, nie mniej jednak slyszałem od mojej dziewczyny, ktora czytała 4 tomy ze ksiazka jest super, czyta sie ja bardzo łatwo, a i magiczny swiat jest tak bajkowo przedstawiony tak ze az Cie zauroczy. Mysle ze predzej czy pozniej przestudiuje sage o Harrym P. poniewaz jest to na pewno jedno z ciekawzsych wydazen ostatnich lat w ksiegarniach. Cieszy ze ludzie czytaja ksiazki
Bo srednia na rok nie mamy za ciekawa :x Tymczasem biore sie za Przedwiosnie, ech te lektury - jedna tygodniowo...

- M.
- Juventino
Takie gadanie mnie najbardziej denerwuje :evil: . Skoro jej nie czytałeś to skąd wiesz, że jest ona dziecinna. Ciekawe wogóle ile Ty książek przeczytałeś w swoim życie 8) .białas pisze:ja nie czytałem i nie mam zamiaru, jak dla mnie ta książka wydaje sięzbyt dziecięca. jeśli ty jesteś dużo młodszy, to powodzenia w czytaniu. mnie to nigdy nie zainteresuje...
A wracając do temtu to uważam, że seria książek o Harrym Potterze, to jedne z najlepszych książek w historii literatury. Oczywiście czytałem wszystkie tomy po kilka razy, zawsze czytanie to sprawiało mi dużą radość i zawsze odkrywałem w nich coś nowego. Z niecierpliwością czekam na następne tomy. Szkoda tylko, że gry i filmy o nim są takie jakie są :roll: :evil:
:roll:
- Iver.pk
- Juventino
Wlasnie ze nie jest nudny :!: Ja ksiazek nie czytalem ale moja mama przeczytala wszystkie i namowila mnie zebym "chociaz" obejrzal film no i obejrzalem i mi sie podobal :!: Wcale nie jes nudny i nie wiem jak mozna zasnac w kinie(na jakimkolwiek filmie)Asta#8 pisze: Szkoda tylko, że film jest kiepski. Była taka szansa... a jest taki nudny

- Łucja
- Juventino
Czytałem to "dzieło" a w zasadzie pół - jakieś 170 stron (nie wytrzymałem i porzuciłem) pierwszej części, dlatego, że musiałem - kochana polonistka zarządziła tak w pierwszej chyba klasie gimnazjum. Nie miałem uprzedzeń, ale ta książka do mnie nie przemówiła - nie trktuje tego jako książki, ale jako czytadła, kóre na jedynm poziomie gości Harlekiny.
Lubię czytać i to dlatego nie spodoabał mi się "Happy Portier", wolę Partchett'a czy Anne Rice, (Tolkien też dobry).
Oh błagam nie wciskajcie mi kitów, że to nie jest książka dla dzieci albo bardzo mało zaawansowanych "moli książkowych" zwanych też ładnie laikami. Nie siedze codziennie z książką w ręku, ale przeczytałem naprawde sporo i mogę stwierdzić, żę seria HP prezentuje poziom na wysokości, hm, krzaczka (bush - po ang.), kiedy takie dzieła jak "Pachnidło" Suskinda to wielkie dęby. O tak jak Martin użyłem zgrabnego porównania.
Słuchajcie jeśli naprawde zaczęliście czytać HP jako wasze pierwsze książki-nie-lektury to świetnie! Tylko nie spocznijcie na laurach (czyt. Harry Potter), ale idzcie dalej i szukajcie, a gwarantuje Wam, że znajdziecie coś dla siebie, a o HP będziecie myśłeć jak o miłym początku waszej przygody z dobrą książką.
Pozdrawiam!
Lubię czytać i to dlatego nie spodoabał mi się "Happy Portier", wolę Partchett'a czy Anne Rice, (Tolkien też dobry).
Oh błagam nie wciskajcie mi kitów, że to nie jest książka dla dzieci albo bardzo mało zaawansowanych "moli książkowych" zwanych też ładnie laikami. Nie siedze codziennie z książką w ręku, ale przeczytałem naprawde sporo i mogę stwierdzić, żę seria HP prezentuje poziom na wysokości, hm, krzaczka (bush - po ang.), kiedy takie dzieła jak "Pachnidło" Suskinda to wielkie dęby. O tak jak Martin użyłem zgrabnego porównania.
Słuchajcie jeśli naprawde zaczęliście czytać HP jako wasze pierwsze książki-nie-lektury to świetnie! Tylko nie spocznijcie na laurach (czyt. Harry Potter), ale idzcie dalej i szukajcie, a gwarantuje Wam, że znajdziecie coś dla siebie, a o HP będziecie myśłeć jak o miłym początku waszej przygody z dobrą książką.
Pozdrawiam!