Żurawski powinien odejsc?

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ

Czy Zurawski powinien odejsc?

Można wybrać tylko 1. opcję

Pokaż wyniki
mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2004, 00:01

Jak jest Waszym zdaniem- czy Maciek Zurawski powinien odejsc do jakiegos zachodniego (przyjmijmy- lepszego) klubu?

Ja osobiscie uwazam ze powinien sprobowac swoich sil gdzies indziej. W Wisle gra juz sporo, na pewno sie sprawdza- co do tego przynajmniej wiekszosc chyba nie ma watpliwosci. Moze pora na cos nowego?... :roll:

Mania

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2004, 04:31

Wiele zalezaloby od tego-jaki bylby to klub :? ... Bo az mi smutno jak widze co sie stalo z naszymi gwiazdami pokroju Kosowskiego czy Niedzielana... Mam nadzieje ze z Zurawskim nie stanie sie to samo- wtedy byloby dla niego samego duuuuzo lepiej gdyby jednak zostal :?

Agnieszka

gosciu_Muranista

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2004, 08:46

moim zdaniem Żuraw powinien odejść i spróbować sił za granicą. W Polsce zdobył wszystko co było do zdobycia i większej formy i poziomu gry nie osiągnie on już w Polsce się nie rozwinie. Natomiast gdy przejdzie do klubu z innej ligi będzie musiał pracować na swój wizerunek od początku pokazując swe walory a w ten sposób się dalej będzie rozwijać z korzyścią dla niego samego jak i reprezentacji.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2004, 09:12

Nie nie powinien odchodzić napewno nie w tą zimę ponieważ jak narazie Frankowski stanowi 50% ataku Wisły Żurawski 40% a reszta 10% jeżeli miałby odejśc do jakiegos znanego i dosyć dobrego klubu (z namiarami na LM to tak )

Desperado---ALEX

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2004, 09:25

Ja myśle ze jezeli Wisła by sie bardzo wzmocniła to powinien zostac wtedy mamy szanse aby polska liga zaistniała w Lidze Mistrzów, a jezeli ma byc tak jak teraz jest to lepiej niech odejdzie...moze za granica byłyśnie jak Krzynówek :?:

fredi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2004, 10:07

Moim skromnym zdaniem Maciek powinien opuścić już Wisłę z paru powodów.. pierwszym z nich jest to że dla Wisły zrobił już wiele a w pucharach praktycznie nic. Drugi strzelił w ekstraklasie już 100 bramek.. jest już coraz starszy.. jest doświadczony.. jest w formie.. więc jeżeli nie odejdzie teraz to kiedy ?

Obrazek
PROmilky
Juventus Turyn - Tobie Chwała na wieki !!
leniup

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2004, 10:17

Tak tak odejdzie do jakiegoś lepszego klubu albo nie daj Boże do ligi rosyjskiej i bwedzie siedział na ławie. Ja sobie niewyobrażam maćka który siedzi na ławce rezerwowych. Oby i Żurawk i Kasperczak zostali w Wiśle i jeszcze raz spróbowali zawalczyć o Lige Mistrzów. Jeśli Żuraw odejdzie to pogra może kilka meczy w lidze lepszej a reszte przesiedzi na ławie i potem po kilku beznadziejnych latach wróci do Polski jako stara gwiazda. Oby nie odszedł.

Obrazek
stazzorZ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2004, 10:31

moim zdaniem powinien uciekać i to jak najszybciej bo w polsce juz nic nie osiągnie. potem bedzie miał opinie mistrza swiata polskiej ligi ale tak naprawde nic nie osiągnął poza tytulami krola strzelcow i mistrzostwa polski. skoro jest taki dobry powinien jechac na zachód. wtedy sie przekonamy ile jest naprawde wart a wisla poradzi sobie w polsce bez niego.

Obrazek
Supersonic

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 listopada 2004, 11:43

Zdecydowanie tak!! Zrobił wszystko co w jego mocy, żeby CL zagościła w Polsce, ale nawet to nie wystarczyło... Wisła nie jest i nie sądze, żeby w przyszłości była klubem klasowym (definicja zespołu klasowego: zespół klasowy to taki, który każdej nocy o północy potrafi wygrać z zespołami pokroju Vaalerengi Oslo czy Dinama Tbilisi). Żurawski stoi w miejscu grając w polskiej lidze,a moim skromnym mniemaniem jest w stanie poradzić sobie na zachodzie. I nie ma większego znaczenia czy przejdzie do klasowego zespołu czy nie, ważne, żeby do dobrej ligi. Niedzielan po 2 mies. gry w Nijmegen był już w notesach scoutów Ajaxu i Anderlechtu :!:

Odlatuj Maciek póki jeszcze masz szansę 8)

Wessal

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 listopada 2004, 09:09

Według mnie Żurawski powinien wkońcu opuścić Wisłe. Zrobił bardzo dużo dla tego klubu. Ale gdyby przeszedł do takiego klubu jak np. Ajax lub inny klub z wysokiej a nawet bardzo wysokiej półki by się marnował. Siedziałby na ławce i tylko czasem wychodził jak np. Kosowski. Miał oferty z Barcelony itp... poszedł do słąbszego klubu Karluse i tylko grzeje ławe. Jak dla mnie tacy Polscy piłkarze którzy są bardzo dobzi (jak na polską lige oczywiście :) ) powinni wyjeżdżać do Rosji. W Niemczech za duzo zamieszania jest. A ile tam Polskich piłkarzy jest?? Połowa polskiej ligi :lol: I nie grają w za dobrych klubach, prócz Krzynówka. A w Rosji klubu nie są na miare klasy światowej, ale dobre są. W lidze mistrzów grają itp. Tam dla mnie oni powinni grać. To powinna być dla nich najlepsza liga.

Pawciosss

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 listopada 2004, 14:40

Oczywiście ,że tak. Żuraw od już kilku lat ma pewną ,ugruntowaną pozycję w lidze. Jest w niej najlepszy i co roku marnuję się u nas.
Moim zdaniem on już powinien dawno opuścić Wisłę ,a teraz może to być dla niego ostatnia szansa. Problem w tym ,że krakowski klub raczej nie sposobił się do sprzedania Maćka ,przynajmniej jak już to przystaję na dość wygórowane warunki. Ważne jest to by Żurawski wybrał taki klub ,który będzie dla niego dobry ,czyli:
-pewne miejsce w składzie ,bo jakby miał siedzieć na ławce to nici z tego
-no i w miarę klasowy zespół ,bo wiadomo ,że przejście do beniaminka Bundesligi czy coś w tym stylu jest jednak mimo wszystko ryzykowne.
Lepiej mieć pewny grunt pod sobą.
Żuraw ma niezłe umiejętności i wszelkie głosy ,że może sobie nie poradzić są dziwne. Ryzyko na to niby zawsze jest ,ale to jak jego aklimatyzacja będzie przebiegać zależy również od zawodnika.
Będzie to dla niego test.

Jestem ciekaw czy Żuraw będzie na siłę próbował już w tym okienku transferowym gdzieś przejść ,czy znowu będzie spokojnie czekał.
Raczej myślę ,że to będzie ta druga opcja.

MACIEK WYLEĆ WRESZCIE Z KRAJU!

BIANCONERI

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 listopada 2004, 15:22

Żurawski jak do tej pory dość steptycznie wypowiada się odnośnie ewentualnego tranferu.Jak twierdzi jednym z powodów dla których mógł by zostać w Wiśle jest osoba Kasperczaka.Jeżeli obecny trener Wisły odejdzie to zaistnieje większe prawdopodobieństwo co do odejścia Żurawia.Pozostaje pytanie jakie kluby chciałyby zatrudnić Żurawskiego?Wymienia się Blackburn a także klubu rosyjskie.Dla Żurawskiego odejście za granice na pewno było by dobre,ale niech to nie będzie przeciętny klub ligi holenderskiej jak w przypadku Niedzielana,lub słabiak z Bundesligi;Kaiserslautern Kamila Kosowskiego.W porównaniu do wspomnianych klubów nie najgorzej prezentują się klubu rosyjskie.Nie mówie tu oczywiście o Szynniku czy Dynamie Moswa,ale o Lokomotivie,CSKA czy nawet Spartaku Moskwa(choć ten ostatni nie prezentuje się najlepiej).Lokomotiv i CSKA Moskwa to klubu,które występują w lidze Mistrzów i prezentują się tam całkiem nieźle,nie mówiąc o tym,że sa to kluby zamożne i dla tego w Rosji wystepują tacy zawodnicy jak Lima,Vagner Love czy Cavenaghi.Decyzja należy do Żurawskiego,oby wybrał dobrze bo bez niego atak reprezentacji prezentuje się blado.

"Bestia najgorsza zna troche litości lecz ja jej nie znam,więc nie jestem bestią"
Obrazek
ODPOWIEDZ