Co sadzicie o uczniach "elitarnego II LO" w Racibo
- bonzonen
- Juventino
Ostatnio bylo glosno o tej szkole. Mojej szkole. Furore w polsce zrobil film na ktorym w rzeczywiscosci nie stalo sie nic zlego a mimo wszystko zostalo wyrzuconych jak na razie "tylko" 5 osob. Dla porownania w Toruniu gdzie bito nauczyciela itp. wyrzucono 2 osoby..... Wiec o co w tym wszystkim chodzi?? Wydaje mi sie ze sprawy nie powinno byc bo "kociaki" powiedzialy ze byla to tylko zabawa, sami sie zglaszali itp. A nauczyciele chyba chca ratowac swoje stolki i wyrzucaja rozne osoby. Jest to przykra sprawa. A co wy o tym sadzicie??
- Supersonic
- Juventino
A co dokładnie było na tym filmie?? Bo nie ma co się wypowiadać jeśli się nie wie...
- Juvetomek
- Juventino
tak sie sklada ze chodze do Raciborza do ZSO 1(tez elitarnego:p), i nie wiem o co tyle zamieszania, najwiekszą krzywde kotom zrobily media rozglaszając film i publikując ich zdjęcia(cenzura.. i tak jak ktos chcial to mogl rozpoznac). Na tym filmie nie bylo nic strasznego, przeciez wołanie wodnika szuwarka czy spiewanie to nic zlego, chociaz te staniki i stosunki można bylo sobie podarowac. Ale gdyby nie media to ten film pozostalby napewno tylko w kregu okolic Raciborza, a dzieki kochanym mediom ten film wedruje juz po calej Polsce.
Pozdrawiam
- skowron
- Juventino
kurde ja tez chodze do tego liceum i musze powiedziec ze jest <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>. cala spawe rozdmuchal pieprzony FAKT. tak naprawde nic wielkiego sie tam nie dzialo, a w fakcie pokazali cale zamazane zdjecie i podpisali ze tutaj wlasnie bija pierwszoklasiste. w ogole takie bzdury pisali ze glowa boli. a poza tym to co za czlowiek umiescil to na necie???? tak to by nic nie bylo.
- RuTeK
- Juventino
hyh ja dokladnie sie w tym nie orientuje i tu jest moja prsba do Was! CZy znacie adres stronki z ktorej bendzie mozna sciagnac Ten filmik 

- "Dziadku byłeś bohaterem na Wojnie ?"
- "Nie... ale służyłem w kompani Bohaterów "
WSZYSTKO I NIC O Amaurim i innych Drewnianych Graczach !
- "Nie... ale służyłem w kompani Bohaterów "
WSZYSTKO I NIC O Amaurim i innych Drewnianych Graczach !
- Łucja
- Juventino
Swoją drogą to ja bym nie pozwolił na to, żeby ktoś mnie tak poniżał, miałem w moim kochanym liceum tekst: "Zetnij włosy albo w ryj", więc się zatrzymałem i się patrze na tego drecha (moja postura, mój wzrost), a on: no co k***** nie słyszałeś ty ***** zetnij włosy albo w ryj! powiedziałem mu: Spadaj albo w ryj (no dobra to nie było spadaj, ale byłem wkurzony) i już czekałem na wyrok w postaci jego pięści lęcącej w mym kierunku, a ten się odwrócił i poszedł.
Po za tym jak ktoś jest metalem i mieszka w Łodzi to wie jak to jest.
Co probuje powiedzieć: Nie można dać się zastraszyć takim idiotom, ja sam widziałem jak taki chłopaczek stał przy dwóch drechach zastraszony, więc podszedłem bliżej a tu słyszę (dwoch drechow do niego):
- wiesz co to jest?
- zapałka
- przełamali zapałkę na pół: nie k**** miarka!
chłopak uciekł oni się na mnnie popatrzyli i sobie poszli na fajke do kibla.
Tamten chłopak był tak przestraszony, że jak go chciałem zapytać czy wszystko ok to się rękami zasłonił, więc ni będziesz mi tu kitów wciskać, że to jest wporządku. TO jest nie wporządku a tych wszystkich, którzy kocą tak bym skocił, żeby ich matka nie poznała. Oni są silni w grupie gzie mają pewność przewagi i tego, że mogą zaimponować kumplowi nowym numerem czy wrzutom na ludzi którzy nic nie zawinili.
Jeszcze mi powiedz, że to forma zabawy kiedy jak byłem w pierwszej klasie gimnazjum to dziewczynie włozyli głowę do kibla i spuścili wodę.
Wiesz czemu ?
Bo była metalówą, a te jak oni twierdzą to brudasy, więc chcieli jej umyć włosy. W szkole była tydzień po czym się przeniosła.
Dziekuję za uwagę
Po za tym jak ktoś jest metalem i mieszka w Łodzi to wie jak to jest.
Co probuje powiedzieć: Nie można dać się zastraszyć takim idiotom, ja sam widziałem jak taki chłopaczek stał przy dwóch drechach zastraszony, więc podszedłem bliżej a tu słyszę (dwoch drechow do niego):
- wiesz co to jest?
- zapałka
- przełamali zapałkę na pół: nie k**** miarka!
chłopak uciekł oni się na mnnie popatrzyli i sobie poszli na fajke do kibla.
Tamten chłopak był tak przestraszony, że jak go chciałem zapytać czy wszystko ok to się rękami zasłonił, więc ni będziesz mi tu kitów wciskać, że to jest wporządku. TO jest nie wporządku a tych wszystkich, którzy kocą tak bym skocił, żeby ich matka nie poznała. Oni są silni w grupie gzie mają pewność przewagi i tego, że mogą zaimponować kumplowi nowym numerem czy wrzutom na ludzi którzy nic nie zawinili.
Jeszcze mi powiedz, że to forma zabawy kiedy jak byłem w pierwszej klasie gimnazjum to dziewczynie włozyli głowę do kibla i spuścili wodę.
Wiesz czemu ?
Bo była metalówą, a te jak oni twierdzą to brudasy, więc chcieli jej umyć włosy. W szkole była tydzień po czym się przeniosła.
Dziekuję za uwagę

Ostatnio zmieniony 25 listopada 2004, 02:49 przez Łucja, łącznie zmieniany 1 raz.
- Dyzio
- Juventino
ja sie zgadzam z Lucid_Dreamerem!! chrzty w szkolach to jest jedno wieklie chamstwo!!! chodzi w nich tylko o to zeby upokorzyc "kota" i pokazac innym jakim sie jest fajnym, odwaznym (w grupie kazdy jest odwazny)! chrzty moga byc zabawne ale tylko wtedy gdy masz mozliwosc odmowienia udzialu w tej "zabawie"a w wiekszosci przypadkow jak odmowisz to albo leb do kibla albo w ryj!!
- Michal17
- Juventino
Widziałem ten film, to była żenada! Kolesie robią dziwne rzeczy z pierwszakami, a potem wszyscy się z tego śmieją nawet poszkodowani. Ja jestem już w drugiej klasie i rok temu nie spotkało mnie nic ze strony starszych, co najwyżej "kici-kici" na korytarzu ale tylko we wrześniu. Co prawda u mnie w szkole (XLO w Krk) nie ma zbyt wielu dresów itp i raczej można się czuć bezpiecznie...
- Ultras
- Qualità Juventino
- Podziekował: 7 razy
Ja również zgadzam się z Lucid_Dreamer. Nie widziałem całego filmu, ale coś takiego jak wkładanie czyjejś głowy do sedesu jest upokarzajace i niech mi tu nikt nie mówi, że oni się na to godzili :evil: bo to jest jedna wielka bzdura :!: Bardzo dobrze zrobili, że ich wywalili ze szkoły. Moze w ten sposób nauczą się szacunku do drugiego człowieka. U mnie w szkole nie byloby mowy o czymś takim. Nawet boimy się powiecieć "kici kici" do kolegów z pierwszych klas bo zaraz byłyby nie przyjemności... Jak już ktoś to mądrze powiedział szkoła to nie wojsko :!:
- kornknot
- Qualità Juventino
Oczywiscie moje zdanie moze byc tylko jedno jak ktoś chce sie tak bawic to niech sobie tak z kolegami postepuje. Jak ktos sie tak "przywala" do mlodszych lub slabszych zwłaszcza jak jest w grupie to jest moim zdaniem <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> i bym po prostu nie mial dla takiego litosci. Straszna agresje we mnie to wywuluje. Dla mnie jest takie zachowanie nie do pomyslenia. Wywalilbym wszystkich na zbity pysk i nawet sie sekundy nie zastanowił, nawet jakby nie robili nic strasznego. A jestem pewien, że koty nie uważały wcale tego za zabawe tylko bały sie powiedziec prawdy itp. Takim zachowaniom mowimy stanowcze NIE!
- Szymek
- Juventino
To co sie tam zdarzyło przechodzi ludzkie pojęcie. Jaka oni maja zabawę w sprawianiu bólu młodszym. Ja w tym roku szedłem do gimnazjum i bałem się "chrztu" ale jednak bani dyrektor zadbała o dobro uczniów 
- Spitfire
- Juventino
a bo to jest siłą telewizji :evil: nienawidze takich programów typu uwaga czy interwencja,bo to tylko ludziom w głowach mąci,nic takiego sie tym kolesiom nie działo,a tu afera wielka,a tak zwane ,,kocenie" przecież sie dzieje w każdej szkole.
pozdro

tylko margaryna mleczna jest na ciążę skuteczna
- Dionizos
- Juventino
Ja jestem w pierwszej klasie i okres kocenia sie skonczyl. Mialem szczescie, ze mnie to nie spotkalo, ale niekorzy mieli naprawde przerabane. Nie chodzi tylko o mazanie markerem, ale metalom obcinano wlosy, kogos pobito, ktos musial zjesc whiskas. A chodze do w miare porzadnego liceumMichal17 pisze:Widziałem ten film, to była żenada! Kolesie robią dziwne rzeczy z pierwszakami, a potem wszyscy się z tego śmieją nawet poszkodowani. Ja jestem już w drugiej klasie i rok temu nie spotkało mnie nic ze strony starszych, co najwyżej "kici-kici" na korytarzu ale tylko we wrześniu. Co prawda u mnie w szkole (XLO w Krk) nie ma zbyt wielu dresów itp i raczej można się czuć bezpiecznie...