Bush Zostaje w "Białym Domu"

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ

Na kogo bys zagłosował w wyborach??

Można wybrać tylko 1. opcję

Pokaż wyniki
bartusek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 listopada 2004, 20:02

To juz dzis.... Dzień prawdy.....
Amerykanie wybiorą swojego prezydenta....
Ale bedzie to takze ważny wybór dla swiata, biorac pod uwage jaki wpływ na nasz glob ma USA !!!
Czy Bush zachowa swoj urząd ? CZy obedzie sie bez zadnych manipulacji i kontrowersji..? Czy powtórza sie problemy takie jak 4 lata temu...?
No jestem bardzo ciekawy zwłaszcza ze sondaże sa strasznie wyrównane...
Niedługo bedzie wszystko jasne !!!

ADAMJUVENTUSPL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 listopada 2004, 21:23

Szczerze mówiąc dla mnie to jest śmieszne ekscytować sie tym co się dzieje w Ameryce, a co my nie mamy własnego kraju że musimy się podniecać wyborami w Stanach?
W telewizji zrobili nawet program o tych wyborach. A prawda jest taka że wszystko wygląd inaczej niż to się pokazuje w kraju, kiedyś mówił o ty wokalista Limp Bizkit (Fred Durst) który powiedział że gdy był młody to często się z nas śmiał (jednak w tamtym artykule za to przepraszał), krąży u nich bardzo wiele kawałów i uwarzają nas za brudasów co obrazuje kawał: "Gdzie schować pieniądze przed Polskim złodziejem? Schować jet pod mydłem", dla nas wogól nie śmieszne, ale dla nich jest to śmieszne.
Mnie to denerwuje że nawet w sądażach mówi się że najbardziej lubiany naród w Polsce to Amerykanie, kiedy w Ameryce uważają nas za idiotów.

Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus

"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
M.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 listopada 2004, 21:34

Według mnie pownien wygrać Bush. Kieruję się tylko tym, że Bush wysłał żołnierzy do Iraku, a Kerry był tem przeciwny. Obecny prezydent USA dobrze zrobił, jednak to co robili ci żołnierze w Iraku jest śmieszne :evil: , ale przynajmniej zdecydował się na taki krok. Bardzo dobrze, że walczy z terroryzmem, ale według mnie powinien robić to w sposób bardziej zdecydowany.

:roll:
azzurra

Qualità Juventina
Qualità Juventina
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 listopada 2004, 22:06

Diego pisze:Według mnie pownien wygrać Bush. Kieruję się tylko tym, że Bush wysłał żołnierzy do Iraku, a Kerry był tem przeciwny. Obecny prezydent USA dobrze zrobił, jednak to co robili ci żołnierze w Iraku jest śmieszne :evil: , ale przynajmniej zdecydował się na taki krok. Bardzo dobrze, że walczy z terroryzmem, ale według mnie powinien robić to w sposób bardziej zdecydowany.
Kerry głosował w senacie za wysłaniem wojsk do Iraku. W czasie kampanii powiedział, że decyzji by nie zmienił, potem zaczął się z tego wysofywać, ale takie słowa padły.

"Nigdy nie przestawaj się uśmiechać, nawet, kiedy jesteś smutny, nigdy nie wiadomo, kto może zakochać się w Twoim uśmiechu." - Gabriel Garcia Marquez
wErOn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 listopada 2004, 22:17

azzurra pisze:
Diego pisze:Według mnie pownien wygrać Bush. Kieruję się tylko tym, że Bush wysłał żołnierzy do Iraku, a Kerry był tem przeciwny. Obecny prezydent USA dobrze zrobił, jednak to co robili ci żołnierze w Iraku jest śmieszne :evil: , ale przynajmniej zdecydował się na taki krok. Bardzo dobrze, że walczy z terroryzmem, ale według mnie powinien robić to w sposób bardziej zdecydowany.
Kerry głosował w senacie za wysłaniem wojsk do Iraku. W czasie kampanii powiedział, że decyzji by nie zmienił, potem zaczął się z tego wysofywać, ale takie słowa padły.
Początkowo głosował za wysłaniem wojsk, jednak po roku wojny zmienił zdanie i w sondarzach opowiadał się za przeciwnika "misji stabilizacyjnej" :twisted:

Oczywiście w 100 % popieram Kerry`ego, chodź go nie znam na tyle by mu "zaufać". Mam jednak nadzieję, że Bush przepadnie z kretesem :!: :evil:

Co do tych kawałów o Nas > czy cały świat się z Nas nie śmieje ? Wszędzie nami nardzą, niestety ...

Zawsze kiedy jadę MZK do szkoły na drugim końcu miasta, widzę ciekawy napis na byłej "Bawełniance" - nieczynnym już zakładzie bawełnianym.

"MILLER, KWAŚNIEWSKI - DWA BUSHA PIESKI ! "

(..)z każdą godziną, z każdą minutą uczę się ciebie człowieku.. z każdą sekundą i z każdą chwilą jestem głupszy(..)
Wolność i kapitalizm!
bartusek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 listopada 2004, 16:51

ADAMJUVENTUSPL pisze:Szczerze mówiąc dla mnie to jest śmieszne ekscytować sie tym co się dzieje w Ameryce,.
No niby tak, ale to co sie dzieje w Stanach ma wpływ na cały świat!!! Czy to sie nam podoba czy nie, ale tak jest.....
ADAMJUVENTUSPL pisze: Mnie to denerwuje że nawet w sądażach mówi się że najbardziej lubiany naród w Polsce to Amerykanie, kiedy w Ameryce uważają nas za idiotów.
No a słyszałeś co o nas mówia nasi Europejscy "przyjaciele" Niemcy lub Francuzi...
Wszedzie panuje stereotyp Polaka - złodzieja, pijaka i kombinatora...
I niestety jeszcze dlugo przyjdzie nam z nim walczyć bo to tak szybko nie ulega zmianie.... :?

RadeKas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 listopada 2004, 17:56

To juz potwierdzone

Nowym "starym" prezydentem USA jest George W. Bush. Kerry uznal juz swoja porazke. Jeszcze dzisiaj obaj wyglosza oswiadczenia

Ja ze swojej strony powiem tylko tyle ze chwala Bogu.

srali muszki będzie wiosna
Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 listopada 2004, 18:42

ADAMJUVENTUSPL pisze:Szczerze mówiąc dla mnie to jest śmieszne ekscytować sie tym co się dzieje w Ameryce, a co my nie mamy własnego kraju że musimy się podniecać wyborami w Stanach?
To co dzieje sie w Stanach ma odzwierciedlenie na calym swiecie.
Do tego Ameryka jest swiatowa potega i caly swiat interesuje sie tym kto bedzie nimi rzadzil.
ADAMJUVENTUSPL pisze: kiedyś mówił o ty wokalista Limp Bizkit (Fred Durst) który powiedział że gdy był młody to często się z nas śmiał (jednak w tamtym artykule za to przepraszał), krąży u nich bardzo wiele kawałów i uwarzają nas za brudasów co obrazuje kawał: "Gdzie schować pieniądze przed Polskim złodziejem? Schować jet pod mydłem", dla nas wogól nie śmieszne, ale dla nich jest to śmieszne.
Dowcip na poziomie tego goscia,nie warto zwracac uwagi na takich typkow.Ogolnie jakies Dursty i inne Eminemy malo mnie obchodza gdyz ich inteligencja nie przekracza naszej sredniej krajowej 8)
ADAMJUVENTUSPL pisze:(jednak w tamtym artykule za to przepraszał)
Watpliwe zeby tego zalowal.Gdyby byl szczery nie drazylby tematu.
ADAMJUVENTUSPL pisze:Mnie to denerwuje że nawet w sądażach mówi się że najbardziej lubiany naród w Polsce to Amerykanie, kiedy w Ameryce uważają nas za idiotów.
A kogo maja lubic Polacy??
Niemcow??Francuzow ze swoim przywodcom :? ??
Polacy lubia bogatych Amerykanow ktorzy przynajmniej czasami o nas wspominaja(to ze malo robia to juz inna sprawa)

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 listopada 2004, 19:45

RadeKas pisze:To juz potwierdzone

Nowym "starym" prezydentem USA jest George W. Bush. Kerry uznal juz swoja porazke. Jeszcze dzisiaj obaj wyglosza oswiadczenia

Ja ze swojej strony powiem tylko tyle ze chwala Bogu.
No ja tez tak slyszalem....... Kerry juz pogratulowal zwyciestwa Bushowi wiec to juz chyba pewne !!!!!!!
Ja tak wlasnie myslalem ze to Bush wygra. Choc osobiscie nie przepadam ani za Bushem ani za Kerrym.
Mysle ze amerykanie woleli wybrac bardziej stanowczego i pewnego siebie prezydenta jakim jest Bush !!!!!

Pawciosss

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 listopada 2004, 20:05

Wybór był żaden. Wygrał "przyjaciel" naszego prezydenta :lol:
Zobaczymy co tym razem zdziała ...

Co do opinii o nas. Cóż ,taki stereotyp Polaka się ugruntował. Jesteśmy źle oceniani , zapominani ,pomijani ,degradowani. W Ameryce może nas za głupków uważają ,ale oni tam na wszystkich z góry patrzą.
A prawda jest taka ,że dość duża część tej całej Amerykańskiej wspólnoty to ciężko rozumne istoty.Jest tam też szereg ludzi wyształocnych ,ale to wcale nie jest tak dużo jak się wydaję. Dzieci zapewne od małego wychowywane na małych nacjonalistów. Hymn Ameryki i spać.
Taka Ameryka :?

ADAMJUVENTUSPL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 listopada 2004, 21:36

DjJuve pisze:
ADAMJUVENTUSPL pisze:Mnie to denerwuje że nawet w sądażach mówi się że najbardziej lubiany naród w Polsce to Amerykanie, kiedy w Ameryce uważają nas za idiotów.
A kogo maja lubic Polacy??
Niemcow??Francuzow ze swoim przywodcom :? ??
Polacy lubia bogatych Amerykanow ktorzy przynajmniej czasami o nas wspominaja(to ze malo robia to juz inna sprawa)
A czemu mają to być Amerykanie, którzy nas nie lubią, naprzykład Włosi nas lubią, kiedys oglądałem reportaż o tym kraju i międzyinnymi pytali się ludzi co o nas myślą, no i odpowiedzi były bardzo miłe, zresztą napewno nie tylko Włosi nas lubią.
Ale akurat muszą to być Amerykanie?
Wszyscy mówią jacy to są Amerykanie i często oglądam filmy na Discovery, i często wypowiadają się tam różni naukowcy, a ich wypowiedzi są żenujące. Naprzykład pewna pani profesor która badała życie Jezusa stwierdziła że Jezus miał romans z Marią Magdaleną. Zapamiętałem to dlatego ze poczułem że została obrażona moja religia.
Oni myślą że są najmądżejsi i wszędzie sie plączą, w każdą sprawę.

Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus

"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 listopada 2004, 21:51

ADAMJUVENTUSPL pisze:A czemu mają to być Amerykanie, którzy nas nie lubią, naprzykład Włosi nas lubią, kiedys oglądałem reportaż o tym kraju i międzyinnymi pytali się ludzi co o nas myślą, no i odpowiedzi były bardzo miłe, zresztą napewno nie tylko Włosi nas lubią.
Teraz tak bedziemy szukac ktos nas lubi a kto nie.
Duzo naszych obywateli wyjezdza do stanow i niektorzy przynosza wstyd naszemu panstwu dlatego wlasnie panuje tam taki stereotyp Polaka.
Zapewniam cie ze podobnie jak czesc Wlochow nas lubi tak i pewna garstka Amerykanow nic do nas nie ma.Sa zwolennicy jak i przeciwnicy kazdej sprawy.
ADAMJUVENTUSPL pisze:Ale akurat muszą to być Amerykanie?
Nic na to nie poradzisz bo czescia naszych obywateli Stany kojarza sie z El dorado
ADAMJUVENTUSPL pisze:Wszyscy mówią jacy to są Amerykanie i często oglądam filmy na Discovery, i często wypowiadają się tam różni naukowcy, a ich wypowiedzi są żenujące.
Rozni ludzie rozne rasy rozne wyznania rozne rozumowania.Ludzie sie rozni.
ADAMJUVENTUSPL pisze:Naprzykład pewna pani profesor która badała życie Jezusa stwierdziła że Jezus miał romans z Marią Magdaleną. .
W kazdym panstwie znajduja sie ludzie glupi.Swoja droga nalezaloby sie dowiedziec jakiego wyznania jest ta pani psor :P
ADAMJUVENTUSPL pisze:Oni myślą że są najmądżejsi i wszędzie sie plączą, w każdą sprawę.
Nie wrzucaj wszystkich do jednego worka bo w kazdym panstwie sa rozni ludzie.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
RadeKas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 listopada 2004, 13:53

ADAMJUVENTUSPL pisze: Wszyscy mówią jacy to są Amerykanie i często oglądam filmy na Discovery, i często wypowiadają się tam różni naukowcy, a ich wypowiedzi są żenujące. Naprzykład pewna pani profesor która badała życie Jezusa stwierdziła że Jezus miał romans z Marią Magdaleną. Zapamiętałem to dlatego ze poczułem że została obrażona moja religia.
Oni myślą że są najmądżejsi i wszędzie sie plączą, w każdą sprawę.
A ze tak sie zapytam. Skad ty czlowieku wiesz ze to byla amerykanka? Pisalo pod jej nazwiskiem "obywatelka USA"?

Poza tym Polacy w duzej czesci sami zapracowali sobie na te wszystkie stereotypy. Powinnismy je zwalczac i udowadniac ze jest inaczej, a nie jeczec i narzekac jacy to my jestesmy pokrzywdzeni i biedni. Wlasnie te, tak niesamowicie "straszne" i "kompromitujace", bratanie sie z Ameryka, to dobry sposob na poprawe naszego wizerunku w tym kraju.

ps. a w Polsce to nie ma kawalow o Amerykanach, Niemcach, Francuzach, Rosjanach, Zydach, Murzynach, Czechach ?

srali muszki będzie wiosna
Pawciosss

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 listopada 2004, 17:32

ADAMJUVENTUSPL pisze: Naprzykład pewna pani profesor która badała życie Jezusa stwierdziła że Jezus miał romans z Marią Magdaleną. Zapamiętałem to dlatego ze poczułem że została obrażona moja religia.
Nie wiem czy słyszałeś o takiej książce jak "Kod Leonarda da Vinci" !?
Zresztą nie tylko tu jak czytałem pojawia się hipoteza drugiej strony życia Jezusa.

Yari

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 listopada 2004, 20:17

http://attenuation.net/files/iq.htm

Ta tabelka jest boska :lol: :D

ODPOWIEDZ