Chelsea Londyn - TUTAJ WSZYSTKO !

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
J1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 października 2004, 15:46

Chelsea Londyn kupiła za 20 mln funtów 20-letniego napastnika FC Santos, Robinho, ale... Brazylijczyk od stycznia przyszłego roku do końca sezonu 2005/06 będzie grał w barwach Benfiki Lizbona.

Robinho powiódł Santos do mistrzostwa kraju w 2002 roku, ich pierwszego sukcesu od czasów Pele, tj. od 34 lat. Umiejętności dryblerskie powodują, że porównuje się go właśnie do Pele. Gracz FC Santos w 90 spotkaniach najwyższej klasy rozgrywkowej w Brazylii strzelił 35 bramek.

Chelsea uzgodniła umowę z Benfiką już podczas Euro 2004, kiedy to prezes portugalskiego klubu, Luis Filipe Vieira był gościem właściciela 'Blues', Romana Abramowicza, którego jacht zakotwiczył w lizbońskiej zatoce.

Ten układ pasuje Chelsea, która w chwili obecnej nie była w stanie zdobyć pozwolenia na pracę dla Robinho.

źródło:http://sport.onet.pl/1000718,wiadomosci.html

wielka szkoda :( choć mam nadzieję, że to tylko plotka... myślałem, że może jednak zagra wkrótce w JUVE :( a Chelsea :?: no cóż... wykupuje kolejne talenty...

Obrazek
Rybeq

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 października 2004, 15:56

wielki mi talent.
chlopak ktory przy pierwszym kontakcie z powazym obronca z serieA/premiership zginie. widzialem pare jego meczy. ma technike. ale ktory z wielkich pilkarzy jej dzis nie ma ?
imo bedzie sobie "radzil" jak inne "wielkie talenty" luis fabiano, diego, athirson.

[']rybeq[']
20.II.2003-3.III.2005
cos sie konczy, cos sie zaczyna.
Szilom

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 października 2004, 16:02

I tak napewno bedzie grzał ławe w Chelsea. Nie wierze w to żeby chociaż w pierwszych 2 sezonach wychodził regularnie na boisko.

Mati21pi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 października 2004, 16:03

No Roman znowu kupuje:( Moze on wacle ie jest taki dobry a w juve mam wielu znakomitych napastnikow i moze jescze przyjdzie cassano wiec nie potrzebny nam ON;d

A najlepszym klubem jest Juventus Turyn:d
Gigi Alex

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 października 2004, 16:16

No co rybeq? Przecierz Robinho to taki wielki pilkarz, nie widziales co on robil w filmiku z kaazy? A tak na serio .... to tylko dziekowac Bogu, ze Abramovich go kupil.

Andryk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 października 2004, 16:56

Rybeq pisze:wielki mi talent.
chlopak ktory przy pierwszym kontakcie z powazym obronca z serieA/premiership zginie. widzialem pare jego meczy. ma technike. ale ktory z wielkich pilkarzy jej dzis nie ma ?
imo bedzie sobie "radzil" jak inne "wielkie talenty" luis fabiano, diego, athirson.
absolutnie sie z toba zgadzam!!!
nie rozumiem czego nie którzy z was tak rozpaczaja...
Według mnie Robinho nei przebije sie w Chelsea. Kto już tam nie był :roll: :roll: :roll: Mutu , crespo teraz drogba gudejonsen( nie wiem jak sie pisze dokładnie :lol: ) Pewnie skonczy sie znów na wypozyczeniu albo grzaniu ławy...
Robinho i tak "od stycznia przyszłego roku do końca sezonu 2005/06 będzie grał w barwach Benfiki Lizbona. " w tym czasie nie wierze zeby abramowicz nie kupił jakiegos innego napastinka.

Wessal

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 października 2004, 17:20

On nigdy dla mnie nie był gwiazdą, i nigdy nie chciałem aby on trafił do Juve. Jest może zawodnikiem utalentowanym ale to jeszcze nic nie znaczy. W lidze Angielskiej napewno się nie przebije, ale może coś w Portugalli pokaże. Na jego miejscu nie przeprowadzał by się do Chelsea na pół roku. Lepiej odrazu przeszedł bym do Benfiki i tam przez ten czas wywalczył miejsce w pierwszym składzie. Jak widać Abramović nie ma na co kasy wydawać, że go na pół roku za 20 milionów kupuje :shock:

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 października 2004, 17:31

Noooo niestety :cry: kolejny wielki talent szkoda że Lucek Moggi wczesniej za niego nie wyłozył pewnej sumki 8) Ale myślę że Cavenhagi już będzie nasz!!

Supersonic

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 października 2004, 15:24

Pelson pisze:Noooo niestety :cry: kolejny wielki talent szkoda że Lucek Moggi wczesniej za niego nie wyłozył pewnej sumki 8) Ale myślę że Cavenhagi już będzie nasz!!
przecież Cavenaghi jest u naszych dalszych sąsiadów - w Spartaku Moskwa

Robinho jest świetnym piłkarzem, talentem, który naprawdę nie trafia się często i moim zdaniem razem z Diego zrobi wielką karierę. Chociaż chyba nie w Chelsea Londyn.

Ale ten transfer jest już potwierdzony, bo ostatnio czytałem, że Robinho się nie zgodził!!

ADAMJUVENTUSPL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 października 2004, 15:37

Ja jakos nie mam przekonania do tego zawodnika, zresztą troche zaduzo kupowania zawodników z poza Włoch, może lepiej kupić paru Włochów bo niedługo Włoski Juventus juz nie będzie taki Włoski.

Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus

"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
bartusek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 października 2004, 18:04

Ciekawe posunięcie... Myslę, że w Benfice poradzi sobie bez problemu ( tak jak wszyscy brazylijczycy w portugalskich klubach )
Ale przejścia potem do CHealsy to ja mu nie zycze... Jeśłi ma w ogóle jakis talent to se go prędzej tam zmarnuje....
Wiec nie była to chyba za dobra decyzja....

kouba

Qualità Juventino
Qualità Juventino

Nieprzeczytany post 29 października 2004, 18:08

Zgadzam sie z tymi, co nie uwazaja go za wielkiego pilkarza. Ten zawodnik ma tylko technike. Iluz to juz bylo pilkarzy ktorzy MIELI sie stac wielkimi zawodnikami w przyszlosci. Niech najpierw sie stana, a potem ich wyslawiaja, a nie na odwrot. Jeszcze duzo moze sie zdarzyc z Robinho. Ja mu zycze jak najlepiej, ale narazie to on jest jeszcze zwyklym zawodnikiem z dobrym potencjalem. A co do Chelsea, to nie wroze mu wielkiej przyszlosci w tym klubie :?

Spitfire

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 października 2004, 18:09

Miłosz pisze:I tak napewno bedzie grzał ławe w Chelsea. Nie wierze w to żeby chociaż w pierwszych 2 sezonach wychodził regularnie na boisko.
nie bedzie grzał ławy bo na raize bedzie grał w benfice na wypożyczeniu

tylko margaryna mleczna jest na ciążę skuteczna
Hybryd

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 lutego 2005, 19:36

Po meczu w LM trener Chelsea Jose Mourinho oskarżył trenera Barcelony Franka Riijkara że w przerwie meczu rozmawiał z sędzią i namówił go na przychylne śedziowanie dla jego drużyny. Mourinho nie moze się pogodzić z czerwoną kartką Drogby i dlatego rzucił takie oskarżenie.

źródło : http://www.pilka.pl/?mid=1&show=25518

To dziwne ale Mourinho oskarża innych trenerów o żekome rozmowy z sędziami i przekonywanie ich o sędziowanie przeciwko Chelsea!!! Niedawno zrobił tak samo po meczu przeciwko MU. Wtedy powiedział że jeżeli będzie pracował w zawodzie tak długo jak Ferguson będzie mógł wpływać na sędziów.
Moim zdaniem Mourinho to świetny trener ale nie powinien oskarżać innych trenerów po każdym meczu kiedy Chelsea zagra nie po jego myśli.
Za ten wybryk obejrzy rewanż z Barceloną z trybun.

kimlady

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 lutego 2005, 19:47

Był już taki temat !

ODPOWIEDZ