Liga Mistrzów: statystyki drużyn

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
paku

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 października 2004, 15:53

Inter Mediolan na półmetku fazy grupowej rozgrywek Ligi Mistrzów jest drużyną z najlepszym atakiem. Nerazzuri w trzech spotkaniach zdobyli aż 10 bramek, co daje średnią ponad trzech goli na 90 minut.

Najlepszy atak

Inter 10 bramek
Manchester, Bayer 8

Najlepsza obrona

Juventus 0 straconych goli
Liverpool, Bayern, Milan, Chelsea 1

Najgorszy atak

Maccabi, Deportivo 0 bramek
Porto, Sparta 1 gol
Anderlecht, Celtic, Liverpool, Olympiakos 2

Najgorsza defensywa

Roma 10
Celtic, Fenerbahce 9
Anderlecht, Valencia 7

Ładnie :!: Jeszcze nie tak dawno nasza obronca traciła tyle bramek, a teraz ? Wymiatamy w obronie, szkoda ze w ilosci strzelonych bramek troche dotyłu ale jestem dobrej myśli 8) :D

Asta#8

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 października 2004, 16:15

Najbardziej mnie cieszy: najmniej bramek straconych Juventus 0 i najwięcej bramek straconych AS Roma 10 :lol: . Dziwne jest że ubiegłoroczny zwycięzca LM Porto strzeliło tylko 1 bramke w 3 meczach. Nasz pogroma w zeszłym sezonie Deportivo nie strzeliło ani jednej. Ale i tak jest najważniejsze, że Juventus na 9 punktów.

darel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 października 2004, 16:52

Statystyki statystykami, ja nigdy nie przywiązywałem do nich duzej uwagi, bo one zawsze były dla mnie tylko historią, tym co sie wydarzyło i co może wogóle nie mieć najmniejszego wpływu na dalsze mecze.
Jednak patrząc na to zestawienie widać jedno: wszędzie, no prawie wszedzie rządzą włoskie drużyny :D : najwiecej bramek strzelonych: Inter, najmniej straconych: Juve :D , najwiecej straconych: Roma. Tylko włoski klub nie króluje w najgorszym ataku, bo tam prym wiedzie nasz rywal grupowy Maccabi wraz z zeszłorocznym zwycięzca Juventusu - Deportivo.
Deportivo nam juz raczej na przeszkodzie niestanie (chyba, że zdarzy się cud - cos w stylu rewanże Deportivo-Milan z tamtego roku), tak więc Puchar Ligi Mistrzów zawita w tym sezonie na Delle Alpi. 8)

na zawsze wierni turyńskiej drużynie
Ironman

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 października 2004, 17:16

tak więc Puchar Ligi Mistrzów zawita w tym sezonie na Delle Alpi
Święte słowa :D

Co do statystyk to niezawsze odzwierciedlają prawdziwą forme danej drużyny i dobrze ją opisują. Weźmy np barce grają dobrze widać wysoką forme i zgranie czy np wygrana szachtara dinieck z celtikiem przed meczem przygladając sie statystyką wskazac lidera nie byłoby cięzko a tu niespodzianka :-D

Mati21pi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 października 2004, 17:53

no obrona niedopoznania 0 bramek i tak dalej ale atak nie zachwyca niby 3 zwyciestwa ale dosyc skromne :(

A najlepszym klubem jest Juventus Turyn:d
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 października 2004, 18:18

No Widac nie ma Legro nie tracimy goli jak by Legro byl to nasz bilans by wygladal tak : 3-4 i mielibysmy 3 miejsce a tu Cannavaro,Zebina,Thuram,Zambrotta nie do przejscia Roma 10 goli starconych w lidze mistrzow w Serie A 12 22 gole slabiutko Mexes nic nie daje tylko slabiutko gra a my o niego tak walczylismy

BiancoNerri_

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 października 2004, 15:28

Dla mnie Juventus mogłby wygrywać po 1-0 w 90min. przez karny w każdym meczu, ale żeby wygrali w LM. Te 10 goli Romy to nie zasługa Mexesa, tylko jego kolegów (Cufre, Ferrari :? ).

Wojtom

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 października 2004, 15:35

No brawa dla Juventusu, naprawde obrone mamy bardzo dobrą i mam nadzieje, ze taka pozostanie do konca LM i jeszcze dłuzej 8)
Co do zdobytych bramek to Inter mnie w LM bardzo zaskakuje :shock: grają wręcz wyśmienicie ! Aż trudno uwiezyc...
Roma... no coz, nie idzie im w tym sezonie, ani w Serie A, ani w Lidze Mistrzów, ale płakać z tego powodu nie zamierzam... :D 8) :wink:

Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
Wessal

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 października 2004, 15:58

Zdziwiłem się tym, że Juventus jako jedyny klub nie ma żadnego puszczonego gola. To coś wielkiego bo przypominąc sobie wyraz Juventus można odrazu skojarzyć sobie to z... słabą obroną. A tu tylko Cannaravo i Zebina przyszedł i odrazu aż takie statystyki. Jestem bardzo zaskoczyny tym,aczkolwiek myślałem że Juve duzo bramek straci w LM a jednak tak się nie stało. Podsumowywyjąc ligi Włoska, Francuska, Angielska i Niemiecka to Juve z tych lig ma najmniej puszczonych goli bo jedynie jest ich 3.
Forza Juve! Oby tak dalej

Tylko 2 gole a nie 3 8) -Dragon-

bartusek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 października 2004, 16:11

No tutaj trzeba dostrzec w ogóle siłe SERIE A..
Juventus, Milan i Inter to zespoły które wygrały wszystkie swoje mecze....
O romie nie ma co wspominac bo to osobna historia... :D
Postawa Juve tym bardziej cieszy bo nie straciła, zadnej bramki...
Moze mało efektownie ale bardzo efektywnie !!! Oby tak dalej !!!

ODPOWIEDZ