jak szybko przytyć

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 października 2004, 21:46

Manifestos pisze:clowieku w twoim wieku nie rob sobie krzywdy i nie tyj na silę - zmieni ci sie niedlugo metabolizm i bedziesz mial odwrotny problem. to kolosalny idoityzm jesc tak zeby tyć - obejrzyj sobie filmik "super size me" zrozumiesz dlaczego.
w twoim wieku to norma, tez tak mialem, tylko nie przyszlo mi nigdy do lba zeby tyc na sile. bylem chudy jak kosciotrup przy wzroscie 188 w wieku 16-17 lat, a teraz w wieku 24 waże 94 kilo przy wzroscie 193. zmienil sie metabolizm i see ya.
Zgadzam sie !!!!! Nie mozna jesc na sile !!!!!
Ja jestem dosc wysoki ok. 180 cm i waze malutko bo troche ponad 50 kg :oops: I co mam sie z tego powodu powiesic ????? :?
Moj rozklad posilkow w ciagu dnia wyglada mniej wiecej tak:
sniadanie, drugie sniadanie, obiad, cos na podwieczorek no i kolacja. Przyznam ze nie jadam w ogromnych ilosciach ale to i tak chyba nie jest tak zle... moj kumpel potrafil w ciagu calego dnia zjesc tylko jeden posilek i jakos wazyl o wiele wiecej !!!!!! Chce przez to powiedziec ze to czy jestes chudy czy gruby nie zawsze i nie tylko zalezy od tego ile tak naprawde jesz !!!!!!! To zalezy rowniez od spraw genetycznych np. jak w rodzinie sa same szczuple osoby to ty chocby nie wiem ile bys zjadl tez mozesz byc szczuply !!!!!
I taka rada: nie przejmujcie sie tym az tak !!!!!! Bo to nie dobrze ..... nie jestesmy pierwszymi ani ostatnimi chudymi na tym swiecie :wink:
pozdrawiam

Michal17

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 października 2004, 01:13

PRZECZYTAJCIE, MOŻE SIĘ PRZYDA!!!
Miałem podobyn problem z tym tyciem bo kiedyś mając 170cm ważyłem 54kg i byłem raczej przecinkiem. Ale bardzo mocno postanowiłem, że to zmienię. Też chciałem (tak jak niekytórzy radzą) zrobic to gwałtownie jedząc cały czas. Niedużo czasu minęło zanim zmieniłem zdanie. Objadać się można ale pózniej z otrzymana masą trzeba coś zrobić. Tak więc jadłem i ćwiczyłem. Dziś nie dość że trzymam się w normie wagowej, jestem starszy i wyższy to jeszcze mam niezłą kondycję.
Nie polecam fast-foodów czy słodyczy jako sposób na tycie! Jedzcie raczej zdrowo ale dużo!!!

Z ćwiczeń we własnym zakresie polecam:
- brzuszki - Byle nie codziennie i nie klasyczne. Prawidłowy efektywny brzuszek to: nogi zgięte 45 stopni, dłonie trzymamy na ramionach (byle nie za głową) i podnosimy łopatki ok 10cm od podłoża trzymając kręgosłup wyprostowany!!! Zostajemy chwilę w takiej pozycji i wracamy do podłoża. Proponuję 3 takie serie po kilkanaście powtórzen do oporu z minutą przerwy między seriami. Nie róbcie brzuszków codziennie. To dobra do sportów walki bo brzuch jest twardy jak stal ale płaski. Robiąc co drugi dzień po jakimś czasie osiąga się "drabinkę".
- pompki - różne warianty np. z nogami na podwyższeniu
- ćwiczenia z przyżądami - jeśli ktoś ma w domu to wie co robić a jeśli nie to na siłownie i tam napewno będzie jakiś trener.

Dobrze jest biegać, jeździć na rowerze i uprawiać różne sporty (np, soccer) ale nie koniecznie wyczynowo, wystarczy czasmi z kolegami (ew, kolezankami) dla czystej przyjemności

pozdro for all i życze sukcesów w tyciu/chudnięcu :-D

Martin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 października 2004, 11:37

Yari pisze:
pan Zambrotta pisze: 3. brzuszki !!!
Średnio zajmuje mi to 30-40 minut.
O luuuudzie! Wiedz ile pozytecznych rzeczy na stronce przez ten czas mozna zrobic??? :D zdecydowanie za dlugo. To juz wole poczekac do tego czwartku i pobiegac 2 godziny za piłką :) albo uprawiac sex.... ale wiadomo ze jest to zarezerwowane dla niewielu :D

Powiem jeszcze jedno.... wracajac do pierwszej wypowiedzi. Ja tez jak bylem w twoim wieku bylem niemilosiernie chudy. Wysoki i chudy. Nawet jak patrze na swoje zdjecia sprzed 6 lat (21 lat) to bylem jeszcze chudy. Teraz jakos ostatnio przybyło... moze dlatego ze praca siedzaca... Dobrze ze jest kobieta bo tak to wogole bym sie przed tym kompem zasiedzial.
Moja rada. Zyc normalnie. Jesli ktos ma byc gruby to bedzie, jesli ma byc chudy to bedzie. Nic na siłę

Log in: 15.12.1997
Log out: 31.03.2013
Iver.pk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 października 2004, 13:33

Martin pisze:
Moja rada. Zyc normalnie. Jesli ktos ma byc gruby to bedzie, jesli ma byc chudy to bedzie. Nic na siłę
Tez sie z tym zgadzam bo od 3-4 lat probuje przytyc i dupa! :cry: Mam 21 lat 179 cm i... 60-62 kg! nic na sile- zrozumialem to dopiero po 4 latach!! bedziesz taki jaki bedziesz i tego nie zmienisz!
Yari pisze:A , właśnie , nawet niewiecie jak taka twarda muza dopinguje do dalszych ćwiczeń , poprsotu bomba.
Z tym tez sie zgadzam :wink: :!: Ale najlepsza nuta do cwiczen jest Survivor-Eye Of The Tiger :!: :!: Jak ktos ogladal czasem walke Michalczewskiego to wie o co chodzi!

Obrazek
Yari

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 października 2004, 15:45

Iver.pk pisze:
Yari pisze:A , właśnie , nawet niewiecie jak taka twarda muza dopinguje do dalszych ćwiczeń , poprsotu bomba.
Z tym tez sie zgadzam :wink: :!: Ale najlepsza nuta do cwiczen jest Survivor-Eye Of The Tiger :!: :!: Jak ktos ogladal czasem walke Michalczewskiego to wie o co chodzi!
Co racja to racja :wink: , ale słuchanie ciągle tej samej piosenki może dobić :D .

Martin , no to pozostaje metoda zaproponowana przez swiergota :lol: :wink:

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 października 2004, 22:10

pan Zambrotta pisze:
Alexxxxx pisze: :arrow: postaraj się ograniczyć usuwanie zbędnego materiału to znaczy nie rób kupy tak często :P
a jak to się kontroluje ? 8)
Moze Alexxxxx zatyka otwor :lol:

Co do tycia lub chudniecia ja jestem wysoki do tego bardzo chudy i dobrze sie z tym czuje :) Z czasem i sadlo przyjdzie :P

Martin a jesli ty chcesz schudnac wyjedz do senatorium tam podobno kiepsko karmia :lol: do tego ciekawe towarzystwo starszych pan :lol:

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
mleko

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 października 2004, 23:36

heh...jedz,jedz i jedz.nie ruszaj sie w ogole-siedz przed kompem z piecioma paczkami chipsow.a ja musze KONIECZNIE schudnac bo mam 178 i 72 kg waze :cry: :cry: to chyba za duzo, nie?? :P

Martin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 października 2004, 08:48

mleko pisze:heh...jedz,jedz i jedz.nie ruszaj sie w ogole-siedz przed kompem z piecioma paczkami chipsow.a ja musze KONIECZNIE schudnac bo mam 178 i 72 kg waze :cry: :cry: to chyba za duzo, nie?? :P
Cos mi sie wydaje ze masz raczej niedowage. :D

Log in: 15.12.1997
Log out: 31.03.2013
Wojtom

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 października 2004, 08:57

http://zywienie.host.sk/bmi.php

Tutaj mozecie sobie obliczyc, jaka jest wasza waga 8)
Bo jak widac nie wszyscy wiedzą, czy mają nadwage, czy niedowage :wink:

Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
Bany_DG

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 października 2004, 08:59

UlTrAs pisze:Co do tych waszych rad to żadna nie działa :evil: ja codziennie spijam około 1 l. Coli. Jem bardzo dużo słodyczy. Zawsze śniadanie, obiad, kolacja. Oprócz kolacji zanim zasne to znów jestem głodny i około 12 w nocy robie sobie kanapki... mimo tego ciągle wyglądam jak patyk :evil:
1.Pijąc (dużo) koli predzej rozwalisz sobie wąrtóbke
2.Jedząc (dużo) słodyczy przed 60 bedziesz miał sztuczną szczęke
3.Może nie tyjesz bo masz taki metabolizm
4.Jedz dużo na śniadanie,2śniadanie obiad lunch Kolecje i przed spaniem

Luiza

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 października 2004, 10:51

"""Marin pyta: To wy mi lepiej powiedzcie jak szybko szchudnac!!! Wiem ze nie na temat bo napieracie tutaj o tyciu ale chudniecie to to samo co tycie tyle ze w druga strone :P
Jakies pomysly??"""

mam rade: koniec z huterm czas na detal :lol: :lol:
zainteresowanym polecal piosenke kabaretu OT.TO "Dieta" :twisted: :P :P

Luiza, regulamin zabranie używania kolorów bez uzasadnionej potrzeby. Punkt 3.b. Nastepnym razem kartka. -Dragon-
-Dragon- ja tu sobie "flaki wyprowam" by bylo kolorowiej, oddaje sie inwencji tworczej a TY mi tu"nastepnym razem kartka" :x nie ma to jak faceci-daltonisci...;-) :wink:

ale przepraszam "panie sędzio"

Hehe i tak tym razem byłem pobłażliwy :wink: Wiesz, regulamin to regulamin, cóz zrobić :P

Dziekuje za wyrozumialosc :lol: "panie kaloszu" :lol: uuups mam nadzieje ze to takze zostanie mi wybaczone :oops: :oops: Pozdro -Dragon-
Ostatnio zmieniony 14 października 2004, 21:29 przez Luiza, łącznie zmieniany 2 razy.

juveni

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 października 2004, 11:18

No to coz ja wszystkim zainteresowanym polecam silownie :D dla tych co chca schudnac mozna popracowac nad wygladem, zrelaksowac sie, wyladowac i schudnac.
Na dowod podaje wlasny przyklad: do poki chodzilem na silownie nie przywiazywalem wiekszej wagi do tego co jadlem ( chodzilo tylko o to zeby mi smakowalo :D ) i wazylem 70-71 przy 176 cm jak przestalem to w 2.5 miecha 5 kg do przodu :D glownie dlatego ze jem duzo slodkiego na sniadanie :D

Jezeli chodzi o tych ktorzy chca przytyc:
Ze mna chodzil na silke kumpel 180cm i 58kg ale zafundowal sobie oprocz silki "diete". Nie bylo to nic specjalnego, po prostu codziennie na sniadanie jadl jakies bialko, czy to jajka czy jakas zupe mleczna itp itd.
Rezultaty nie byly olsniewajace ale jak tak robil to co miesiac byl 1 kg do przodu

Nie polecam silowni ludziom, ktorzy chca jeszcze urosnac tez wiem to z autopsji lub doswiadczen innych :D . Bialko idzie na budowe miesni a nie na wzrost

Don't hear the bell but you answer the call
It comes to you as to us all
We're just waiting
For the hammer to fall
Wessal

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 października 2004, 16:27

No jak to jak chyba proste wydajesz 119 zł a za 2 paczki 199 B 01 z TV :D Zrobione z naturalnych źródeł koper włoski i te inne. Ja nie nabijam to naprawdę działa wystarczy być troszkę przy kasie i już odrazu schudniesz

ODPOWIEDZ