Monty Python!!!

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ

czy lubisz Monty Pythona???

Można wybrać tylko 1. opcję

Pokaż wyniki
J1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 października 2004, 20:08

chciałbym się dowiedzieć, co sądzicie o tych panach i o ich dziecku, jakim był "Latający Cyrk Monty Python'a" :?:

jak dla mnie to byli mistrzowie w "dziedzinie" humorystycznego absurdu... ich skecze były przesiąknięte groteskowymi i absurdalnymi sytuacjami... za każdym razem, kiedy oglądam "skecz z papugą", "mecz piłki nożnej filozofów", czy "igrzyska olimpijskie", to po prostu płaczę ze śmiechu... nie tylko "Cyrk" był świetny, ale także ich filmy... ja oglądałem "Żywot Brian'a", "Monty Python i Święty Graal" oraz "Sens życia wg Monty Pythona"... hasła i sytuacje z tych filmów mnie prześladują... to co zrobili Ci panowie na zawsze pozostanie zapamiętane przez ich fanów na całym świecie... wielka szkoda, że już nie występują... szłyszałem, że kiedyś wystąpili na scenie(na żywca) gdzieś w Australii... jeżeli ktoś wie coś bliżej na temat tego występu, to piszcie...
druga sprawa, to "polski Monty Python"... czy ktoś widział tych pajaców :?: nie mówię już na żywo(jak ja :? ), ale przynajmniej w TV... proszę również o komentarze... szczególnie fanów MP...
ja osobiście uważam to za przeolbrzymią PORAŻKĘ :!: :evil: widziałem ich w Lidzbarku Warm. na "Biesziadach Humoru i Satyry" i o mało sięnie pożygałem...

P.S. jeżeli taki temat już był(choć nie znalazłem przez "szukaj"), to proszę o usunięcie mojego, ale bez kartki :?

Obrazek
WladeK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 października 2004, 20:44

O szefie widzę, że wiesz co dobre.
Monty Python to klasyka, te skecze, nigdy nikt im w tym nie dorówna.
Jak to oglądam to zamiat siedzieć leżę na podłodze i wyję ze smiechu.
Najlepszy był swięty gral (ach ten koń :D ), ale wszystkie były dobre.
Mój kumpel ostatnio dostał książę z wszystkimi skeczami Monty Python'a.
Mówi, że to jescze lepsze niż ich pokazy.
Nie mogę się już doczekać jak mi to pożyczy....
Pozdro dla wszystkich fanów Monty Phytona.

malutki

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 października 2004, 20:58

Monty Python to jest to :lol: . Miałem na kompie ponad 50 skeczy + świetego graala i Zywot briana jednak tydzien temu nastąpil **** format :( Każdy skecz był poprostu genialny :) Do teraz pamietam skecze z mielonka , z biegiem nietrzymajacych moczu, czy tez najzabawniejszy kawał na świecie. Było ich tyle że nie sposób wymienić. Również filmy były ich popisem: Swięty graal i królik zabójca :P i Sens życia z żygającym tłusciochem :D. Ostanio leciał Eryk wiking w którym wystepują pythoni ale niestety przegapilem :( Jakby ktoś znal serwer lub stronę ze skeczami to byłbym mu bardzo wdzięczny :!:

Jędruś

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 października 2004, 21:00

Wiele razy nosiłem się z zamiarem napisania podobnego tematu, ale mysłałem, że będę czytał komentaże typu "Co to jest Monthy Phyton :?: ", ale jak widać myliłem się.Monthy Phyton, to grupa, która długo nie będzie miała sobie równych w tworzeniu komedii :-D :D .Osobiście mam na płycie "Poszukiwanie Świętego Grala" i kto oglądał wie, że pomysłów na zwalenie człowieka z nóg grupa Monthy Phyton miała wiele."Sens życia"ahhhh...aż się łezka w oku kręci :D.Efekt ludzkich wymiocin :twisted: genialnie zrobione :D. "Żywot Brian'a" to trzeba po prostu obejrzeć :wink: .Nawiązująć do "polskiego Monthy Phytona" pierwsze słysze, ale nikt nie dorówna "prawdziwemu" Monthy Phyton 'ie :D :twisted: 8) .

BVB

Dortmundczyk
Dortmundczyk
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 października 2004, 21:40

no no, widzę, że dobry gust macie panowie 8)

te fiilmy sa the best, mam je wszystkie :-)

zapomniales o jeszcze innym filmie Montego - "Coś z innej beczki" - wymiękam :)

a przy skeczach to padam, skecz o sprawiedliwym sadzie i olimpiadzie.. ha :D

pozdro

WladeK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 października 2004, 21:44

A znacie Mechanika Rowerowego???? :D :D :D :D

BVB

Dortmundczyk
Dortmundczyk
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 października 2004, 21:46

znam, gdyz jak napisalem mam je wszystkie :) swietny jest :D

Hölli

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 października 2004, 22:12

Hm, oglądałam parę programów kiedyś, do tego mam wyjątkowo dobre skojarzenia, więc teoretycznie powinnam lubić i to bardzo :P Ale nadal to jest jakoś nie mój typ humoru... :P Cóż, różne gusta są :)

Pavel Nedved: [forum] [strona]
Fanlisty: [Serie A] [Ciro Ferrara]
CalciO 666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 października 2004, 22:16

:D :D Jezu ja musze po dwa razy ogladac Montiego bo jak za pierwszym razem ogladam to smieje sie tak ze prawie nic nie slysze :D Swiety Gral genialny filmik super o jaskolkach czy dwie moga udzwignac skorupe kokosu :D zywot Braiana tez byl super szkoda ze juz jedynka nie pokazuje. Moze kiedys znow puszcza nie bede wypisywal ktore skecze sa najlepsze bo wszystkie sa dobre a pozatym dlugo by opisywac :D Terza proboje sciagac odcinki (kilka juz mam)
Poleca stronke http://www.montypython.art.pl mozna sie posmiac bo sa niektore skecze i spolszczenie do odcinkow i filmow jak ktos nie ma.
Tak wogole to uwielbian humor angielski kiedy na TVP 3 pokazywali taki serial Parada Humoru tez byl super no i oczywiscie niesmiertelny Benny Hill uwielbiam go ogladac :D no i Mr. Bean :D

"II" ([]) ([]) II_
leniup

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 października 2004, 22:22

CalciO 666 pisze::D :D Jezu ja musze po dwa razy ogladac Montiego bo jak za pierwszym razem ogladam to smieje sie tak ze prawie nic nie slysze :D Swiety Gral genialny filmik super o jaskolkach czy dwie moga udzwignac skorupe kokosu :D zywot Braiana tez byl super szkoda ze juz jedynka nie pokazuje. Moze kiedys znow puszcza nie bede wypisywal ktore skecze sa najlepsze bo wszystkie sa dobre a pozatym dlugo by opisywac :D Terza proboje sciagac odcinki (kilka juz mam)
Poleca stronke http://www.montypython.art.pl mozna sie posmiac bo sa niektore skecze i spolszczenie do odcinkow i filmow jak ktos nie ma.
Tak wogole to uwielbian humor angielski kiedy na TVP 3 pokazywali taki serial Parada Humoru tez byl super no i oczywiscie niesmiertelny Benny Hill uwielbiam go ogladac :D no i Mr. Bean :D
Wielkie dzięki za stronke na pewno zobacze. Wstyd się przyznać ale toego nie oglądałem bo myslałem że jest głupie :oops: :oops: :oops: Moze stanę się fanem :D

Obrazek
Bany_DG

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 października 2004, 22:22

Ja sie przyznam że Monthy jakoś mnie zwalił z nóg może za mało skeczy oglądałem szczerze wole jajca w kolorze i z głosem

Michal17

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 października 2004, 22:26

Mistrzowie absurdu (jak już ktoś wcześniej napisał :D ) świetnie posługują się groteską - genialna sprawa, kocham ich skecze i zawsze boli mnie przepona :-D :-D :-D

J1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 października 2004, 00:09

Juventin pisze:Ja sie przyznam że Monthy jakoś mnie zwalił z nóg może za mało skeczy oglądałem szczerze wole jajca w kolorze i z głosem
no pewnie dlatego, że mało Ich widziałeś...

dla tych, którzy nie wiedzą co to jest "polski Monty Python", powiem dla przykładu, że tworzą go tak "znakomici" aktorzy jak:
-Jacek Kawalec
-Piotr Zelt
-Arkadiusz Jakubik
-Jan Jankowski
-Piotr Szwedes
jak dla mnie jest to prawdziwa żenada... goście ucinają skecze Pythonów w połowie i ich nie kończą... nie rozumiem, czemu ludzie, którzy w orginale nie nawidzą Monty Pythona bawią się jak cholera przy tych idiotach, kiedy ci wyskakują przed publikę z gołymi d***mi... prawdziwi Pythoni nigdy nie robili takiej wsi...

popatrzcie na to: http://www.geocities.com/TelevisionCity ... llywlk.gif :D
P.S. a pamiętacie "łubin" :D :D :D
Ostatnio zmieniony 13 października 2004, 10:41 przez J1897, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
gorczas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 października 2004, 08:32

Ja widzialem tylko Swietego Graala ale tak sie usmialem ze pol miasta mnie pewnie uslyszalo :D . I jak moglibyscie to podajcie nazwe wszystkich skeczow i filmow pythonow po polsku i po angielsku, bo jak sciagam na edonkeyu to trzeba zwykle po angielsku wpisac :( . Pozdro dla fanów Monty Pythona :!:

weyb

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 października 2004, 13:29

ktośpytał o wystę na żywo - mam to nagrane na vhs i nazywa sięto "Live at Hollywood Bowl" - program skłądał się z najbardziej znanych skeczy grópy poprzeplatany filmikami Terrego Gilliama

:: FORZA JUVE ::
ODPOWIEDZ