Juventus - Messina 2-1

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
ADAMJUVENTUSPL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 października 2004, 18:36

Założyłem ten temat tak wcześnie ponieważ uwarzam że ten mecz zapowiada się bardzo ciekawie, uważam że jest to szlagier tej kolejki ponieważ spotykają się drużyny liderujące i to będzie bardzo trudna przeprawa dla Juve, myślę że jednak powinniśmy wygrać jedną góra dwiema bramkami.
A z tym szlagierem nie przesadzam bo Messina zdążyła ograć Milan i Romę, mam nadzieję że Juve przerwie ich wspaniałą passę zwycięstw nad głównymi pretendentami do Scudetto.
Mam parę typów a oto one:
Juve - Messina 2-0; 2-1; 1-0

Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus

"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
10 Szymon

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 października 2004, 18:45

mi się wydaje że Juventus pokona Messinę 2:0 :-D z całym szacunkiem dla Mesyńczyków, ale wątpię w to żeby potrafili wygrąć w Turynie (remis możliwy jest) - Milan się nadział na nich, więc Biało-Czarni już wiedzą żę nie wolno Messiny zlekceważyć

Wojtom

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 października 2004, 19:41

Zapowiada się najtrudniejszy mecz, jaki do tej pory Juventus rozegra.
Messina pokonała Rome i Milan, co naprawde jest imponujące. Oni nprawde są groźni, niby niepozorni ale potrafią zaskoczyć, co udowodnili w meczach z Romą i Milanem.
Liczę oczywiście na wygraną.
Wiem, że nie będzie łatwo, ale każde zwycięstwo bedzie mnie cieszyć, jednak najlepiej żeby było to zwycięstwo choćby jednym golem, ale do zera. 8)

Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
gregor_g4

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 października 2004, 20:04

Przypomina mi sie sytuacja kiedy Chievo awansowalo do Serie A i bodajze w 3 lub 4 kolejce gralismy z nimi, a wtedy jako beniaminek byli rewelacja poczatka rozgrywek i tamten mecz rowniez byl hitem kolejki, czego nikt wtedy sie nie spodziewal. Tym razem w sytuacji podobnej do Chievo jest Messina.
Mam nadzieje ze Juve wygra i dopisze kolejne 3 punkty. Nie licze na wysokie zwyciestwo, mylse ze bedzie 1:0 lub 2:0 dla nas.

Michal17

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 października 2004, 20:34

Spotakanie z Messiną zapowiada się ciekawie. Nasi najbliżsi przeciwnicy pokonali co prawda Milan (wypadek przy pracy Rossonerich:?::!:) i Rome (cieniutko grają Rzymianie, cieniutko) ale wierzę, że zatrzymają się na Juve. Jestem tego pewien. Duża rolę może odegrać przerwa w rozgrywkach Serie A (mecz gramy dopiero 16 października) i piłkarze obu drużyn mogą się lepiej przygotować.
Typuje 2:0 dla Bianconerich

leniup

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 października 2004, 21:11

No wyniki Messiny w tym sezonie świadczą że są bardzo dobrą drużyną. nie każdy potrafi wygrać z milanem na wyjeździe nawet gdy mediolańczycy są w słabszej dyspozycji. Ale sądze że gdy przyjdzie co do czego i będą grali na stadionie alpejskim w turynie to przegrają ale po dobrym meczu i pięknej walce. Typuje 2-1 dla Juve :):):)

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 05 października 2004, 21:26

gregor_g4 pisze:Przypomina mi sie sytuacja kiedy Chievo awansowalo do Serie A i bodajze w 3 lub 4 kolejce gralismy z nimi, a wtedy jako beniaminek byli rewelacja poczatka rozgrywek i tamten mecz rowniez byl hitem kolejki, czego nikt wtedy sie nie spodziewal. Tym razem w sytuacji podobnej do Chievo jest Messina.
Taa, doskonale pamiętam tę sytuację. To była 3 koleja sezonu 2001/02. Graliśmy w Turynie z Chievo, które w 2 poprzednich meczach pokazało, że ni są chłopcami do bicia. Po ponad 20 minutach było 0-2 dla Chievo, obie bramki Marazziny. Przecierałem oczy ze zdumienia :shock: Jednak szybka odpowiedź Taccha, jeszcze przed przerwą na 2-2 Tudor i w samej końcówce, po kontrowersyjnym karnym, Salas pewnym strzalem z ,,11'' dał nam 3pkt. To była niezła przestroga. Rzeczywiście sytuacja podobna do obecnej.

Co do meczu z Messiną. Patrząc na terminarz przed sezonem myślałem, że będzie to spacerek, jednak obecna sytuacja w tabeli tego nie odzwierciedla 8)
Mecz będzie bardzo trudny, dobry sprawdzian przed Bayernem. Na chwilę obecną ciężko cokolwiek mówić. Jeszcze sporo czasu.
Nasza siła ataku ostanio nie zachwyca, do tego dochodzi kontuzja Del Pier, nie wiadomo jeszcze co z Treze...
Po cichu liczę, że może canal+sport będzie transmitował mecz... :roll:

Obrazek
olli

Bawarczyk
Bawarczyk
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 października 2004, 21:46

Ja sądze że będzie 2:1, juve to jest rutynowny zespol i nawet bez 2 podstawowych zawodnikow pewnie wygra.
Choć messina jest w czołowce (na razie) to nie długo zacznie spadać w dół... to jest zespół tzw. "kilku meczów".

Obrazek
_Jah

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 października 2004, 21:53

oczekuje zwyciestwa. co prawda przeciwnik jest dosyc wymagajacy, lecz to powinno tylko pomoc naszym w osiagnieciu celu, jakim sa 3 punkty. w tej sytuacji nie ma mowy o rzekomym lekcewazeniu przeciwnika, wiec o kwestie podejscia naszych mozemy byc w zupelnosci spokojni. mamy przestroge w ich potyczkach z milanem, roma, tymbardziej my musimy uniknac tego bledu i przechylic szale zwyciestwa na swoja korzysc. kolejny mecz prawdy. co jak co, ale takie 'trudne' spotkania musimy wygrywac, aby liczyc sie w walce o scudetto. oby sie udalo..

Wielkie romanse, żadnych pocałunków, w ogóle niczego. Bardzo czyste! A jednak wielkie. Uczucia, niewypowiedziane uczucia są niezapomniane... La Vecchia Signora, czyli Stara Dama!
ForzaJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 października 2004, 22:04

Ti_Amo_Juventus_Dragon pisze:Po cichu liczę, że może canal+sport będzie transmitował mecz... :roll:
Ten mecz wedlug programu stacji canal+ pojdzie w sobote na zywo o 20.30.Dla posiadaczy dekoderow c+ jest to swietna wiadomosc i kolejna okazja na zobaczenie Juve na zywo w telewizji.Wielkie brawa dla canal+.

Wracajac do meczu: uwazam, ze bedzie to ciezki mecz, ale mimo wszystko mysle, ze skorzystamy z lekcji Milanu "jak nie grac u siebie przeciwko Messinie :) " i zapiszemy kolejne wazne 3 pkt na swoim koncie.Licze na dobry występ Zlatana, bo w takiej sytuacji z napastnikami jaka zaistniala to wlasnie na nim bedzie spoczywala odpowiedzialnosc zdobywania bramek.Miejmy nadzieje, ze sobie poradzi.Mecz z Messiną bedzie bezposrednim sprawdzianem przed konfrontacją z Bayernem w Lidze Mistrzow, wiec wazne jest, aby dobrze sie zaprezentowac i pokazac bawarczykom, ze powinni sie nas obawiac.
Co do wyniku, typuję "skromne" 3-0.

Andryk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 października 2004, 06:52

według mnie mecz bedzie bardzo trudny i wygramy cos kolo 2-0, 1-0. Mam nadzieje, że tym razem nie beda miec słabej skuteczności nasi napastnicy. Zobaczymy jeszcze jaki bedzie skład na mecz 8)
Ten mecz wedlug programu stacji canal+ pojdzie w sobote na zywo o 20.30.Dla posiadaczy dekoderow c+ jest to swietna wiadomosc i kolejna okazja na zobaczenie Juve na zywo w telewizji.Wielkie brawa dla canal+.
świetna informacja ! chyba sie wybiore do Baru :D :D

Wessal

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 października 2004, 20:47

No i wszystcy piszą, że przecież Messina pokonała Romę. Chyba widzicie w jakiej sytuacji jest ten klub i jak gra , aktualnie Rome można bardzo łatwo pokonać. Mecz zapowiada się nięźle,1 drużyna z 2 obstawiam wynik 1-0 dla Bianconerich. Więcej im nie każe :D Bramkę strzeli Olivera.
Mecz gramy u siebie (?) i będzie można zobaczyć ile widzów przyjdzie na taki mecz. Nie chcąc obrażać kibiców i Juve ale jak przyjdzie 10 000 to nie będzie najgorzej.

P.S:Sorki za te ostatnie zdanie.

BIANCONERI

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 października 2004, 22:04

Zgadzam się z przedmówcami co do postawy beniaminka z Messiny,bardzo przypomina mi to sytuacje Chievo sprzed kilku sezonów.Z Chievo toczyliśmy kilka bardzo efektownych i wyrównanych pojedynków i jak do tej pory wszystkie wygraliśmy,oby z Messiną było podobnie.Na naszą niekorzyść wpływają niewątpliwie kontuzje czołowych napastników czyli Trezegueta i Del Piero.Z tego co mi wiadomo Del Piero zdąrzy się wyleczyć do meczu,ale niewiadomo w jakiej będzie dyspozycji.Jak już było tu pisane Messina sezon rospoczęła imponująco sądze jednak,że nieco ocucimy beniaminka i zdobędziemy trzy punkty.

"Bestia najgorsza zna troche litości lecz ja jej nie znam,więc nie jestem bestią"
Obrazek
mleko

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 października 2004, 23:52

ja osobiscie sie obawiam tego meczu i BARDZO ucieszy mnie zwyciestwo chocby 1-0!! byle wygrac i odskakiwac rywalom.a bramek wiecej nastrzelamy Milanowi :D

darel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 października 2004, 15:55

To powinien byc najtrudniejszy z dotychczasowych meczów. Messina dotychczas gra wspaniale. Zwyciestwa z Romą i Milanem mówia same za siebie.
Ja mam jednak nadzieje, ża ta dwutygodniowa przerwa nie wpłynie dobrze na piłkarzy Messiny. Często zdarza się, że beniaminek ma fantastyczny poczatek sezonu, ale potem nastepuje gwałtowny spadek formy. To juz 6 kolejka i Messina powinna powoli łapać zadyszke.
Bardzo ciekawi mnie, jak w tym spotkaniu bedzie wyglądał atak, bo bardzo możliwe, że Capello bedzie zmuszony wystawić Zlatana i Zalayete.
W tym meczu ustysfakcjonuje mnie każde zwyciestwo, chociażby najskromniejsze 1:0

na zawsze wierni turyńskiej drużynie
Zablokowany