Derby Krakowa - sytuacja Wisły

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Michal17

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 października 2004, 19:10

"Wisła bezbramkowo zremisowała z Cracovią w 168. derbach Krakowa. Od 52. minuty meczu ósmej kolejki ekstraklasy piłkarskiej podopieczni Wojciecha Stawowego grali w dziesiątkę - czerwoną kartką został ukarany Marek Baster. Mistrzowie Polski zachowali prowadzenie w tabeli, a beniaminek pierwszej ligi zajmuje piątą pozycję."
(www.wp.pl)
Widział ktoś mecz? Co można o nim powiedzieć? Ja sądze, że Wisła nie zagrała na swoim poziomie, tym bardziej mając przewagę jednego zawodnika od 52 min. Powinni wygrać, choć Cracovia grała nieźle.
A Co sądzicie o takim obrocie spraw w Wiśle. Najpierw porażka z Dynamem Tibilisi, teraz remis w derbach... Czy Kasperczak i połowa skladu naprawdę odejdzie? Trzęsienie w Krakowie?

leniup

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 października 2004, 19:50

No własnie się od ciebie dowiaduje że Wisła bezbramkowo zremisowała. Dla mnie jest to sensacja. Chyba z Wisłą rzeczywiście dzieje się coś niedobrego. no ale z drugiej strony derby rządzą się innymi prawami. mam nadzieje że heniu Kasperczak zostanie w Wiśle i że żadne trzęsienie ziemi się nie stanie :):):)

white_wolv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 października 2004, 20:08

Mecz ogladalem na C+.No coz...w pierwszej polowie byl to mecz bardzo zaciety,Cracovia zagrala ambitnie,odwaznie stwarzajac 2-3 sytuacje bramkowe,pozniej Zurawski trafil w slupek a Stolarczyk minimalnie spudlowal glowa.Widac bylo brak Gorawskiego na prawym skrzydle choc trzeba przyznac ze z dorej strony pokazal sie Kwiek,ktory bardzo staral sie i byl na pewno bardziej pozyteczn dla druzyny niz Kukielka w poprzednich meczach,brakuje mu jeszcze doswiadczenia ale mysle ze Wisla bedzie miala z Kwieka jeszcze duzo radosci w przyszlosci.
A wracajac do meczu,po czerwonej kartce(w 100%zasluzonej) gra nie stala sie ani mniej brutalna,Cracovia poprzestawala na obronie,Wisla bila glowa w mur.Inna sprawa ze Wislacy grali wolno,brakowalo im pomyslu i chyba...ambicji choc podkreslam ze mecz byl zaciety.Prawda jest taka ze oprocz 2-3 akcji poziom gry Wisly przypominal ten z meczu w Tbilisi.

Co do zmian..po dymisji zarzadu mysle ze juz wiele sie nie zmieni.Kasperczak zostanie.Uwazam ze powinni odejsc Zurawski i Szymkowiak bo ci panowie powoli zaczynaj sie bawic w "gwiazdorow" i juz nie graja z tym zacieciem co kiedys.Mysle ze pomysl sprowadzenia Mili do Krakowa nie jest najgorszy...Uwazam ze przerwa w rozgrywkach dobrze zrobi Wiselce.

JAZDA JAZDA JAZDA! BIALA GWIAZDA!

bartusek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 października 2004, 20:14

Ehhh Wisła przeżywa wyraźny kryzys formy.... :/ Widać, że porażka z Dynamem to nie był żaden przypadek... Piłkarze Białej Gwiazdy sa wyraźnie bez formy a i wydaje mi sie, że niektorym nawet brak motywacji.... CO niektorzy myślą juz chyba o wyjeździe za granice....
I tak o to budowana za cięzkie pieniądze piłkarska super-drużyna zaczyna mieć już problemy nawet w lidze.... Fakt, że derby rządzą sie swoimi prawami ( często ta teoretycznie słabsza drużyna gra bardzo ambitnie i nieustępliwie ) W dzisiejszym meczu tak było.. Mimo straty zawodnika Cracovia grała ambitnie a wislacy wyróżniali się tylko fryzurami w klubowych barwach... Jako kibic Wisły i polskiej piłki mam nadzieję, że Pan Cupiał nie zniecheci siem postawa zespolu (chociaz ma pełne prawo do tego) i dalej będzie inwestował w polski futbol...
Chociaż po ostatnich meczach w Uefa trudno o jakikolwiek optymizm wobec naszej piłki... :(

Michal17

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 października 2004, 22:54

Dzisiaj okazało się, że Kasperczak zostaje w Wiśle. Dobrze czy źle waszym zdaniem??

Ja myślę, że to nie jest tylko kwestia "drugiej szansy" dla Henia. Odszkodowanie za zerwanie kontraktu to ok 1mln euro, wiec Cupiał nie go zerwie. Straty finansowe Wisły z racji braku awansu i tak sa duże (reklamy, prawa do transmisji itp) wiec nie ma sensu jeszcze bardziej uszczuplać funuduszy, tym bardziej, że Kasperczak to jeden z lepszych polskich trenerów...

Andryk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 października 2004, 13:56

z tego co widziałem ze skrótów to jestem zaskoczony psotawą wisly!!! mistrz polski nie zbyt pokazał, że zasługuje na miano lidera, ale chyba jak narazie lepszego nie ma. Nie rozumiem, dalczego Kasperczak miałby odejsć!? za to że zremisował ze wspaniale spisującym sie zespołem z Cracovi? Remis to jeden punkt, a każdy wie że za remis nie powinno sie zwalniać takiego trenera. Jemu Wisła powinna najwiecej zawdzięczac. Według mnie wisla powinna popracować w chwili obecnej nad psychika... po meczu z dinamo napewno....

Mati21pi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 października 2004, 10:43

Wisła miała kryzys ale teraz chyba juz nie ma .Napewno odpadniecie z PUEFA jest sensacją ale remis z cracovią chyba nie ponieważ to bardzo solidna druzyna z mocną obroną

A najlepszym klubem jest Juventus Turyn:d
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 października 2004, 11:00

a ja mysle ze to jest tylko zadyszka i Wisla zacznie grac ostatnio wygrali na wyjezdzie z Odra 2-1 zobaczymy co dalej ja zycze Wiselce jak najlepiej

mleko

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 października 2004, 11:16

nie od dzis wiadomo ze Wiselka jest najlepszym klubem polskim i bez wzgledu na forme mistrza i tak zdobedzie.ale wazne zeby po sezonie sie wzmocnila, oddala niepotrzebnych i wypalonych pilkarzy i zeby nie powtorzyla sie sytuacja z tego roku :(

ODPOWIEDZ