Najwieksza inwestycja w Polsce - Stadion

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
Jaro

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 października 2004, 13:24

Ulisses pisze:Nie zgodze się z tym... Podaj źródło najlepiej... Ja mam cały budżet w domu i wiem jak są planowane wydatki na ten cel... Skąd te dane??

Zaprezentuj ten budżet jeśli masz możliwość...ja niedługo podam źródło mojego info....

============================================

Wątek numer 15 na forum

http://www.sportsboard.pl/Forum/viewthr ... enumber=25

Ulisses

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 października 2004, 16:29

Jasne, że zaprezentuje cały budżet, ale nie podam go na stronie, gdyż jest zapisany w pliku exela... Jest tam krótka, ale treściwa wzmianka o inwestycji w stadion i nie pokrywa się ona z tym co podajesz. Wg. podanego info Twojego do 2010 roku ma być wyłożone 9 mln zł, a mojego - bezpośrednio ze strony UMiasta 13 mln środków własnych. Wysle Ci na e-mail'a wraz z innymi inwestycjami zaplanowanymi w mieście (bo to całość)

Jaro

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 października 2004, 18:42

Dobra Ulisses moje info leży na łopatkach wobec Twojego :wink:
Jednak cały czas podchodzę z dystansem do tego typu założeń władz bo już wiele słyszałełem o nowych stadionach w Polsce a nic z tego nie wyszło...Bądźmy dobrej myśli-moshe wreszcie się doczekamy oświetlenia na Włókniarzu :D :D :D

RadeKas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 października 2004, 20:20

Moze w mniejszej skali ale takze dobra wiadomosc... tym razem dla Lublinian ;]

Kilka dni temu informowaliśmy Państwa o decyzjach podjętych przez zarząd klubu po spotkaniu ze sponsorami oraz Prezydentem Lublina Panem Andrzejem Pruszkowskim. W przypadku awansu TŻ Sipma Lublin do ekstraligi, sponsorzy zadeklarowali daleko idącą pomoc finansową. Prezydent Pruszkowski zapowiedział iż w Stadion Miejski przy Alejach Zygmuntowskich zainwestowane zostaną spore środki finansowe.

Lubelscy kibice na poważny remont stadionu oczekują wiele lat. Obiekt przy Alejach Zygmuntowskich jest w bardzo słabym stanie technicznym, a kibice zmuszeni są do oglądania zawodów siedząc na betonie. Temat modernizacji stadionu poruszany był wiele razy jednak słowa nie przerodziły się do tej pory w czyn. Czy tym razem będzie inaczej ?

Nigdy nie obiecywałem takich działań wobec stadionu. - zaznaczył na początku Prezydent Lublina Andrzej Pruszkowski. Stadion odziedziczyło miasto w stanie dewastacji po bankructwie RKS Motor Lublin.

Kilka dni temu zadeklarował Pan iż Stadion Miejski przy Alejach Zygmuntowskich zostanie zmodernizowany. Czy ta deklaracja stanie się rzeczywistością ?

Deklaracja stanie się rzeczywistością po zapewnieniu
stosownych środków finansowych, przeprowadzeniu wyboru wykonawcy i zrealizowaniu przezeń zamówienia publicznego.

Jakie środki zostaną przeznaczone na remont stadionu ?

Głównie środki budżetowe, ale liczymy także na środki z dopłat do stawek w grach liczbowych.

Przejdzmy do konkretów. Na stadionie pojawić się mają plastikowe krzesełka. Zamontowane zostaną na całym stadionie czy tylko na jego części ?

Trudno mi teraz jednoznacznie to określić. Docelowo
oczywiście na całym stadionie,ale w przyszłym roku tylko na jego części.

A jakie są plany dotyczące oświetlenia stadionu ? Oświetlenie całego stadionu jest dość kosztowne. Dużo tańsze jest oświetlenie samego toru, tak jest np. w Gdańsku.

Na początek zapewne będzie to oświetlenie tylko toru. Na oświetlenie całego stadionu spróbuję pozyskać środki z poza budżetu miasta.

Kiedy możemy spodziewać się rozpoczęcia i zakończenia prac ?

Nie można rozpocząć żadnej procedury bez wcześniejszego uchwalenia stosownych środków. Budżet miasta uchwalany jest zwykle pod koniec grudnia, tak więc procedury mogą się rozpocząć w styczniu 2005.

Czy oprócz zamontowania krzesełek i oświetlenia planowane są inne prace poprawiające infrastrukturę stadionu miejskiego np. poprawa nagłośnienia ?

Nagłośnienie wymaga oczywiście poprawy. Warto także wiedzieć, że parę podstawowych rzeczy udało się zrobić już wcześniej - remont pawilonu, nowa banda, kabiny sędziowskie. Pozostaje ciągle sporo do zrobienia, ale będzie to moim zdaniem możliwe, o ile odpowiednie środki wpiszemy do budżetu miasta na rok przyszły.

Czy planowane jest zdjęcie krat odgradzających publiczność od toru ?

Część krat została już zdjęta. Musimy jednak pamiętać, że ze stadionu korzystają nie tylko żużlowcy... Fachowcy toczą na ten temat spór, mam nadzieję, że do czegoś dojdą przed następnym sezonem.

Kto sfinansuje prace i czy nie będzie kłopotów z jej dokończeniem podobnie jak z halą na Globusie ?

Prace zostaną - jak już wspominałem - sfinansowane zasadniczo ze środków własnych budżetu miasta. Nie sądzę, żeby były kłopoty z ich zakończeniem. Z halą na Globusie - wbrew sugestiom zawartym w pytaniu - takich kłopotów nie ma. Raczej odwrotnie - wykonawcy skłonni są dzisiaj wykonywać zakontraktowane prace
nawet szybciej niż wynika to z ustalonego terminarza robót.

Serdecznie dziękuję za rozmowę

Dziękuję. Pozdrawiam serdecznie za Pańskim pośrednictwem wszystkich fanów lubelskiego żużla.

To sa naprawde piekne informacje dla TŻ Lublin :D

srali muszki będzie wiosna
Ulisses

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 marca 2005, 22:33

Oto nadszedł czas, aby odświeżyc ten temat, bo jest powód. Czekałem na to ponad pół roku i sie doczekałem. Jednak w Polsce mozna cos zrobić :). Przebudowa stadionu rusza !!! Zobaczcie te zdjęcia gotowego stadionu - kliknij w link !!! :shock:

http://www.ckmwlokniarz.pl/news.php?art=698

To nie tylko stadion zuzlowy, ale i piłkarski, który bedzie mógł gościć reprezentacje narodową :) Morał taki: Gdzie dwóch się kłóci (Warszawa, Kraków) to trzeci korzysta :D

Źródło: http://www.ckmwlokniarz.pl/

raptorb

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 marca 2005, 09:12

oo nieżle będzie sie chodzilo na mecze. Tylko zebu to nie była kolejna wielka ściema.

Obrazek
FORZA JUVE FORZA ALEX
ODPOWIEDZ