Polak w Serie A???

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
leniup

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 października 2004, 21:07

No to chyba na tym skończymy naszą mini kłótnie :):):) Ja uważam że Jacek się nadaje a ty nie. A co do Appiaha to uważam że Oliveira będzie o wiele bardziej przydatny Juve niż ghanijczyk którego mam nadzieje Juve sprzeda. Takie jest moje zdanie i tyle.

Bany_DG

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 października 2004, 21:21

ja na zakończenie moge dodać Mógłbym w ostatecznosci widzieć w JACKA KRZYNÓWKA w Parmie Udine Violi czyli drużynami które walczą o P.Uefa

bartusek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 października 2004, 21:31

Moim zdaniem jeszcze troszqe czasu upłynie zanim jakiś Polak zawita do serie a....
Jesli sie myle to mnie poprawcie ale wydaje mi sie ze mimo, iz jesteśmy w UE to jeszcze przez pewien okres Polacy sa liczeni jako zawodnicy spoza uni tak jak np. albańczycy lub serbowie....
A to, jaki poziom reprezentuja nasi piłkarze najdobitniej ukazuje sprawa Rasiaka... Mogli go pozyskać za darmo a on sie nawet w 30 osobowym składzie Sieny nie zmieścił....:P

Lizard

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 października 2004, 21:54

Mogli go pozyskać za darmo a on sie nawet w 30 osobowym składzie Sieny nie zmieścił....
Gdyby nie przepisy, to kto wie, jak potoczyłaby się jego kariera we Włoszech :roll: Wracając do tematu, polscy zawodnicy nie mają na razie czego szukać w Serie A. Przydałby się ktoś utalentowany, kto "przetarłby" szlaki dla innych Polaków. Szkoda transferu Kosowskiego, bo z formą z tamtego, pamiętnego sezonu, mógłby naprawdę przyzwoicie reprezentować Polskę na włoskich stadionach :?

Michal17

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 października 2004, 22:13

Lizard King pisze:Przydałby się ktoś utalentowany, kto "przetarłby" szlaki dla innych Polaków.
A może Korzym? Nie chce komentować przygody z Chelsea, ale jest utalentowany. A Gorawski?? Może jakiś inny talent? Nie mówmy już o doświadczonych ale o kimś młodym!
Ostatnio zmieniony 16 stycznia 2005, 12:13 przez Michal17, łącznie zmieniany 2 razy.

leniup

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 października 2004, 22:24

[quote="Michal17"][quote="Lizard King"][quote] Przydałby się ktoś utalentowany, kto "przetarłby" szlaki dla innych Polaków.

Co do Korzyma to go wypromowała telewizja bo zainteresowała się nim Chelsea. On jest jeszcze za młody. Teraz przecież nawet w legii nie moze sobie poradzić a co dopiero w Serie A!!! Może za kilka lat... Zobaczymy ale ja raczej nie wróże mu wielkiej kariery w dobrym klubie.

Michal17

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 października 2004, 22:28

leniup pisze:Co do Korzyma to go wypromowała telewizja bo zainteresowała się nim Chelsea. On jest jeszcze za młody. Teraz przecież nawet w legii nie moze sobie poradzić a co dopiero w Serie A!!! Może za kilka lat... Zobaczymy ale ja raczej nie wróże mu wielkiej kariery w dobrym klubie.
No właśnie, niech by taki Korzym trafił do włoskiego klubu. Tam nauczy się tamtejszej piłki i jak będzie straszy to będzie (może) wymiatać w Serie A!

gosciu_Muranista

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 października 2004, 09:04

moim skromnym zdaniem Żurawski by sobie poradził w lidze włoskiej co udowodnił grając z Wisła w pucharze UEFA przeciw Parmie i Lazio W tych spotkaniach się sprawdził to i w lidze by sobie poradził. Choć jak on sam przyznaje woli lige hiszpańską. Krzynówek może ale on mecze dobre przeplata słabymi a we Włoszech to by miał problem. No i najważniejszy problem dlaczego polaków nie ma w klubach włoskich to jest to że jest limit cudzoziemców mimo że jesteśmy w UE to będą nas jescze traktować jakbyśmy byli spoza UE. Może potem coś się zmieni.

RuTeK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 października 2004, 10:35

Jedyny Polak ktoru godnie mogl sie prezentowac w Serie A to jest JErzy dudek! mowcie co chcecie ale to bardzo dobry bramkarz ktory mial tylko niewiele wpadek ( Kahn tez mial jedna 8) ) Dudek teraz juz nie jest za mlody ale tez nie za stary i wierze ze bylby bardzo dobrym graczem serie A,

P.S a co myslicie o KRZYNOWKU???? ( Czlowiek o twarzy rzezbionej wiatrem )

- "Dziadku byłeś bohaterem na Wojnie ?"
- "Nie... ale służyłem w kompani Bohaterów "

WSZYSTKO I NIC O Amaurim i innych Drewnianych Graczach !
Lizard

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 października 2004, 22:06

FanJuventusu pisze:Jedyny Polak ktoru godnie mogl sie prezentowac w Serie A to jest JErzy dudek! mowcie co chcecie ale to bardzo dobry bramkarz ktory mial tylko niewiele wpadek ( Kahn tez mial jedna 8) ) Dudek teraz juz nie jest za mlody ale tez nie za stary i wierze ze bylby bardzo dobrym graczem serie A,
Tu nie chodzi o ilość wpadek, tylko o jak najwyższą formę, prezentowaną przez cały sezon. Obecnie Dudek nie jest w stanie tego zagwarantować. Chociaż pierwszy sezon w Liverpoolu, nie mówiąc już o grze w Feyenoordzie, napawały dumą. Dudek ma potencjał i umiejętności, ale teraz ich nie przejawia.

Andryk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 października 2004, 06:36

[quote="leniup"][quote="Michal17"][quote="Lizard King"]

ja też mu wielkiej nie życze
a to z kilku powodów.
np.
1. Chłopak lubi sobie z kolegami popić... czesto pije
informecja potwierdzona!!! ( i wiarygodna 8) )

A w Legi soebi nie radzi, ponieważ jest za mlody aby grac z dużo starszymi od siebie.
Life is brutal....

Szczena

Milanista
Milanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 października 2004, 07:10

Biorąc pod uwage realia Serie A to napewno pasował by tam Tomek Hajto, a zwłaszcza jeśli poszedłby do Interu :lol: Hajto, Materazzi, Mihajlovic... o zgrozo :D

Chryzantemy złocise w półlitrówce po czystej...
Bakuś

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 października 2004, 08:11

w premiership grają w bundeslidze tez proste seriea jest za dobra :D:D:D

Bakuś

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 października 2004, 08:20

Juventin pisze:ok ferarre podałem dla przykładu a reszta prosze bardzo (mówić bede o samych pomocnikaxh zakladamy że na rezerwie jest ich dwóch
Juve- Olivera Appiah
Lazio-Giannichedda Liverani
Roma-D;agostino Tomassi
Milan-Rui Costa Serginho
Inter-Zanetti Ze maria
Odpowiedz któreo byś zamienił za jacka uzasadnij
nikogo dosłownie kazdy jest tu lepszy od krzynówka a niemówiąc juz o olivierze

Desperado---ALEX

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 października 2004, 09:18

Własnie Korzym jezeli miałby trafic do Włoch to teraz!!Przeciez tam są lepsze warunki do nauki gre w piłke....tam wiecej sie nauczy a znam go i napewno by sie nie poddał o walke w 1 składzie :!: A co do Ligi Włoskiej to mamy przeciez Krzynówka, Dudka, Żurawski ktorzy mysle ze poradzilibyse w lidze włoskiej :!:

ODPOWIEDZ