LaLiga

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Manitou

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 września 2004, 17:32

Karny był za to, że Panucci odpychał w polu karnym Raula. Sytuacja, w której sędział nie miał obowiązku gwizdać, ale robiąc to nie złamał przepisów.
Hehe... kibice Romy tłumaczą sobie, że druga bramka powinna zostać anulowana, ponieważ piłkarze zamiast sie bronic, to dyskutowali z sędzią o aucie... LOL :lol:

Od początku do końca...
M.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 września 2004, 17:47

Bielik pisze:Karny był za to, że Panucci odpychał w polu karnym Raula. Sytuacja, w której sędział nie miał obowiązku gwizdać, ale robiąc to nie złamał przepisów.
Hehe... kibice Romy tłumaczą sobie, że druga bramka powinna zostać anulowana, ponieważ piłkarze zamiast sie bronic, to dyskutowali z sędzią o aucie... LOL :lol:
I w sumie to mieli rację. Według mnie powinien być wolny dla Romy w końcu Zidane wykonał ten rzut z autu, a Carlos złapał piłkę w ręce. A wracając do tematu to kibicowałem Romie, mimo, że ich nmie lubię, ale Realu to po prostu nie znosze :twisted: . Przegrali trochę we frajerski sposób, tak jak Juve z Man Utd w 1998 roku (wygrywali 2:0 po bramkach Inzaghiego, a w końcu przegrali).

:roll:
ToMeK

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 września 2004, 17:50

Bielik pisze:Karny był za to, że Panucci odpychał w polu karnym Raula. Sytuacja, w której sędział nie miał obowiązku gwizdać, ale robiąc to nie złamał przepisów
Karnego nie bylo,a ten text wyzej slyszalem w telewizji :>
Pilka zostala wyrzucana przez Zidane'a,po czym Carlos chwycil ja do reki.Wg mnie Roma slusznie protestowala i nie widze innej mozliwosci jak podyktowanie rzutu wolnego posredniego dla graczy z Rzymu.

Real wczoraj troszke zaimponowal,podnoszac sie po stracie 2 bramek,strzelajac kolejne 4.Bramka Carlosa calkiem,calkiem.Uderzal kilkakrotnie,ale wreszcie mu sie udalo.
Co do transmisji - transmisja byla swietna.Najbardziej podobaly mi sie grymasy twarzy pokazywane przez realizatora po straconych bramkach :twisted:

PS.Obserwujac wczorajszy mecz doszedlem do wniosku,ze transfer Owena do "Krolewskich" ( :D ) to jedno wielkie nieporozumienie.Zostajac w Livepool'u mialby wieksze szanse na gre w pierwszej 11 zespolu z Anfield,a tak to pozostaje tylko dalekim zmiennikiem Ronaldo,ktory we wczorajszym meczu nic szczegolnego nie pokazal,pomijajac fakt,ze co chwile tracil pilke - kiedy to "tanczyl z pilka" :D
Tyle 8)
Ostatnio zmieniony 29 września 2004, 19:24 przez ToMeK, łącznie zmieniany 1 raz.

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 września 2004, 19:06

mimo iż Romy nie lubię, w meczu z Realem kibicowalem Tottiemu i spółce... :roll: bardzo cieszyłem się, jak Roma prowadziła 2:0. Triumfowała włoska piłka nad hiszpańską :-D najgorsze było to, że po strzeleniu dwóch goli Roma cofnęła się i oddała inicjatywę Królewskim.

Co do autu, to Real powinien mieć odgwizdaną ręke. Sytuacja była prosta- Zidane wyrzucił, Carlos złapał piłkę i na nowo ją wyrzucił. Oni chyba grali w piłkę ręczną :D :D :D

I tak niedługo Real znów bedzie dostawał baty- to już nie te same gwiazdy, Zidane i spółka nie dadzą rady grać tak co tydzień. I bardzo z tego powodu się cieszę.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
wErOn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 września 2004, 19:17

Maggie Del Piero pisze:Lecz niema jak osiąść na laurach ;/ i dać se wklupać. Bardzo ładna 4 bramka Carlosa. Za to Karny!!!!!!!!!!! za co???????????? nic nie widziałam a starałam ise bardzo :evil: :evil:
No własnie - nie widziałaś więc jak możesz mówić "za co karny ?!" :twisted:
Wg. mnie karny był ewidentny bo rzeczywiście Panucci (?) 'trzymał przy ziemi' Raula, by ten nie wyskoczył do piłki. Widział to sędzia no i karny zasłużony jak najbardziej ...

Co do rzutu autowego w wykonaniu Zizou to tu darowałbym sobie protesty, bo dopiero chyba 4 ujęcie (o ile dobrze pamiętam) pokazało skąd rzucał Zidane. Na poczatku kamera z góry pokazywala wyrzut, ale nie pokazała w ktorym miejscu stał, gdy wyrzucał pilkę. Stał oczywiście ok. 1,5 m za linią więc tu nie mam wątpliwości co do racji sędziego :lol:

(..)z każdą godziną, z każdą minutą uczę się ciebie człowieku.. z każdą sekundą i z każdą chwilą jestem głupszy(..)
Wolność i kapitalizm!
Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 września 2004, 20:17

Wajron pisze:
Maggie Del Piero pisze:Lecz niema jak osiąść na laurach ;/ i dać se wklupać. Bardzo ładna 4 bramka Carlosa. Za to Karny!!!!!!!!!!! za co???????????? nic nie widziałam a starałam ise bardzo :evil: :evil:
Wg. mnie karny był ewidentny bo rzeczywiście Panucci (?) 'trzymał przy ziemi' Raula, by ten nie wyskoczył do piłki. Widział to sędzia no i karny zasłużony jak najbardziej ...
Proponowalbym wybrac sie do okulisty 8)
Karnego nie bylo i nie ma o czym gadac (sam Raul wiedzial ze nie byl faulowany a myslal ze to on faulowal i wylecial do sedziego z pretensja).Co do sedziego to chyba gosciu cos musial wypic przed meczem :? :lol:

Mecz mi zwisal i powiewal.Nie nawidze romy i Realu.
Chwilami przysypailem lub przelaczalem na TVN (robinsony lecialy :D )

Zaczal ogladac od drugiej polowy.Na poczatku karny(myslalem ze padne ze smiechu).Sedzia albo byl niespelna rozumu albo mu czegos dosypali do herbaty.Real gral slabo,roma jeszcze slabiej.W drugiej polowie ograniczala sie tylko do obrony i zadkich kontr natomiast Real rzadzil.Bylo jasne ze to oni wygraja.Bramka Carlosa (ladna bramka) powalila Rzymian na kolana

Po raz kolejny okazuje sie ze nie jest tak kolorowo jak sobie marzyli romanisci.Perotta jest porazka wczoraj to potwierdzil (nic nie robil) Emersonowi nawet butow nie moglby czyscic.
Brak trenera,brak zrozumienia i ogolny chaos powoduja to ze roma leci coraz nizej (jakos mnie to nie martwi 8) )W serie A tragedia z CL moga sie juz chyba pozegnac.Wielka gwiazda Totti nawet sobie nie radzi.Szkoa tylko Cassano ze musi sie w tym bagnie taplac

Real nic wielkiego nie pokazal.Moim zdaniem gwiazdy sie wypalily a gadanie o kryzysie bylo przykrywka.Figo powinien zrezygnowac juz na Euro bylo widac ze z dziadka sie juz wiele nie wyciagnie.Beckham czyli etatowy strzelec jedenastek jest taki jaki zawsze byl czyli sredni.Gwiazda reklam niczym nie zachwyca.Ronaldo wyglada na coraz grubszego po boisku porusza sie jak slimak.
Kibice Realu nie powinni byc optymistycznie nastawieni bo wygrana z tak slaba roma to nieduzy problem.Nie wroze im sukcesow ich zespol jest zwyczajnie za slaby (dla dziennikarzy galacticos sa i tak najlepsi :lol: )

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Lizard

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 września 2004, 20:31

Eee, szkoda, że nie było remisu :evil: Klątwa Friska :wink: rzucona na Romę, wypełniła się w tym meczu w takich sytuacjach, jak: rzut karny :shock: , rzut z autu Zidane'a :shock: :shock: Totti mimo wszystko grał dobrze (niesygnalizowane podania siały popłoch pod bramką Realu, no i Cassano- naprawdę dobrze wypadł w tym spotkaniu. Mecz emocjonujący, ale DjJuve słusznie go określił, jako "zwisający", tudzież "powiewający" jego osobie- mnie zresztą również, ale odpadnięcie tych drużyn z CL byłoby mile widziane, jeśli nie wskazane :D Następna kolejka przyniesie prawdziwy szlagier, mowa oczywiście o Juve- na pewno będzie się działo!!!

wErOn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 września 2004, 20:34

DjJuve pisze:Proponowalbym wybrac sie do okulisty 8)
Karnego nie bylo i nie ma o czym gadac (sam Raul wiedzial ze nie byl faulowany a myslal ze to on faulowal i wylecial do sedziego z pretensja).Co do sedziego to chyba gosciu cos musial wypic przed meczem :? :lol:
No wiesz każdy ma swoje zdanie ... :twisted:

DjJuve pisze:Real nic wielkiego nie pokazal.Moim zdaniem gwiazdy sie wypalily a gadanie o kryzysie bylo przykrywka.Figo powinien zrezygnowac juz na Euro bylo widac ze z dziadka sie juz wiele nie wyciagnie.Beckham czyli etatowy strzelec jedenastek jest taki jaki zawsze byl czyli sredni.Gwiazda reklam niczym nie zachwyca.Ronaldo wyglada na coraz grubszego po boisku porusza sie jak slimak.
Kibice Realu nie powinni byc optymistycznie nastawieni bo wygrana z tak slaba roma to nieduzy problem.Nie wroze im sukcesow ich zespol jest zwyczajnie za slaby (dla dziennikarzy galacticos sa i tak najlepsi :lol: )
No to w tym wypadku ja tobie proponowałbym wybrać się do okulisty 8)
Jesli wg. ciebie Real nic wielkiego nie pokazał, Figo był słaby no to sory ale coś jest tu nie tak. Jeśli zespoł po wyniku 2-0 do 40 minuty pierwszej połowy, potrafi odrobić 4 bramki no to rzeczywiście słabo :]
Figo właśnie był jednym z najbardziej widocznych galacticos - biegał, kiwał, podawał i prowadził grę w środku pola. Jak dla mnie ocena 8/10.

Mówisz, że kibice nie mają co sie cieszyć bo ich zespół wygrał ze SŁABĄ Romą. Uważasz że Real przed tym meczem był "mocny". To ta sama sytuacja co u romowców, więc jak możesz mówić , że to Roma była słaba przed tym spotkaniem :P

=======

Byłbym zapomniał - sędzia Iwanow prowadził spotkanie Włochy 2-1 Bułgaria na tg. Euro 2004. Chyba większosc pamięta jego wspaniałe decyzje. Dwa niepodyktowane rzuty karne (faule na ADP i Cassano) to ewidentne błędy ruska 8)
Ostatnio zmieniony 29 września 2004, 20:43 przez wErOn, łącznie zmieniany 2 razy.

(..)z każdą godziną, z każdą minutą uczę się ciebie człowieku.. z każdą sekundą i z każdą chwilą jestem głupszy(..)
Wolność i kapitalizm!
Dionizos

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 września 2004, 20:38

DjJuve pisze:Chwilami przysypailem lub przelaczalem na TVN (robinsony lecialy :D )
A wiesz, ze ten slepy wloch jest fanem fiory 8) ?

Co do meczu, to srednie on we mnie wywolal emocje. Raul to beznadziejny pilkarzi ten mecz mojej opinii o nim nie zmieni. Totti gral tak samo slabo. Jedynym graczem Romy, ktory zasluguje na wyroznienie jest Pelizzoli. Nie mial szans przy zadnej bramce, a tak bledow nie popelnial. Karnego oczywiscie nie bylo i nie ma co do tego watpliwosci. Sedzie nie mogl byc pijany bo to rusek :D .

Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 29 września 2004, 20:55

Dionizos pisze:
DjJuve pisze:Chwilami przysypailem lub przelaczalem na TVN (robinsony lecialy :D )
ślepy powiadasz... :roll: mógłbyś się troszke inaczej wypowiadać o osobach noszących okulary bo kogoś możesz obrazić... :evil:

Co do meczu to najpierw śmiałem się jak głupi z Realu, potem z Romy :lol: Obu klubów nienawidze i chciałem, aby był remis. Tak się jednak nie stało. Roma pokazała, ze jest słabą drużyną, i że przechodzą kryzys. Real mimo, iż pokazał charakter tak samo jak Roma nic wielkiego moim zdaniem nie pokazał. Karnego raczej być nie powinno. Aczkolwiek można było tą sytuacje w różny sposób interpretować. Ogólnie mecz był niezły bo wkońcu bramki były :wink: ale ani jednej, ani drugiej drużynie nie wróże jakiś wielkich sukcesów w tegorocznej LM.

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 września 2004, 21:48

Wajron pisze:No to w tym wypadku ja tobie proponowałbym wybrać się do okulisty 8)
Jesli wg. ciebie Real nic wielkiego nie pokazał, Figo był słaby no to sory ale coś jest tu nie tak. Jeśli zespoł po wyniku 2-0 do 40 minuty pierwszej połowy, potrafi odrobić 4 bramki no to rzeczywiście słabo :]
Z moim wzrokiem jest wszystko ok :P (potwierdzone przez lekarzy :D ) ale jak to powiedziales kazdy ma swoje zdanie 8)
Prawda odrobili cztery bramki ale roma nie miala nic przeciwko temu 8) Rzymianie probowali sie bronic a zapomnieli o bramce przeciwnika.Real zamknal ich na wlasnej polowie i mial rome na kolanach do tego pomoc sedziego i 4 bramki juz sa 8)
Wajron pisze:Figo właśnie był jednym z najbardziej widocznych galacticos - biegał, kiwał, podawał i prowadził grę w środku pola. Jak dla mnie ocena 8/10
Czyli robil to co zwykle ''stara'' sie robic.Kiedys byl dobry teraz jest cieniem samego siebie z przed kilu lat.
Figo juz dawno sie skonczyl a Euro pokazalo to dobitnie.Dla nie zadna rewelacja mimo tego ze wyszlo mu kilka dosrodkowan i dryblingow.
Wajron pisze:Mówisz, że kibice nie mają co sie cieszyć bo ich zespół wygrał ze SŁABĄ Romą. Uważasz że Real przed tym meczem był "mocny". To ta sama sytuacja co u romowców, więc jak możesz mówić , że to Roma była słaba przed tym spotkaniem :P
Tak do konca nie wiem co chciales napisac :?
roma jest slaba co pokazuja ostatnie mecze a Real jest bez formy do tego pilkarze ktorzy kilka lat temu byli gwiazdami futbolu dzis wola reklamy.
Sa za slabi aby osiagnac sukces w Europie.Jezli w takich klubach graja zawodnicy typu Salgado lub Perotta to samo mowi za siebie 8)
Dionizos pisze:
O FUJ :P a wydawal sie spoko gosciem :roll:

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
kouba

Qualità Juventino
Qualità Juventino

Nieprzeczytany post 29 września 2004, 21:55

Mecz za bardzo emocjonujacy nie byl :? Niby bylo 6 bramke, ale mecz byl nudny. Jedne zepsol jak i druzyn sa w slabej formie. Maja predyspozycje do tego, zeby grac lepiej, ale JAK NARAZIE graja slabo i beznadziejnie. Roma mimo, ze prowadzila 2-0 niczym, nie zachwycila. Real w I polowie to juz zupelna beznadzieja. Przypadkowa bramka i wszytko stalo sie mozliwe na remis. W II polowie Real wcale nie gral lepiej, to tylko Roma juz w ogole nic nie robila, tylko biegala za pilka jak ..::CENZURA::..

Karny. Byl i slysznie zostal podyktowany. Na plecach rywala nawet rak nie mozna trzymac, bo to mozna traktowac jako popychanie. Bielik dobrze powiedzial. Karny byl, ale wcale nie musial byc podyktowany. Jakby sedzia nie zagwizdal to nikt nie mialby problemow.

Wieice co mnie najbardziej wkurzylo? To, ze po meczu juz wszyscy gadali, ze to powrot super, hiper, ekstra Realu, ktory juz sie przelamal i teraz bedzie wygrywac wszystko. Wygrac ze slaba Roma nie bylo problemem (patrz Bologna). Tym bardziej, ze Real nie zachwycil w tym spotkaniu.

Maggie Del Piero

Qualità Juventina
Qualità Juventina
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 września 2004, 13:24

Wajron pisze:
:
Nie chodzi że nie widziałam Akcji tylko nie widziałam ZA CO?? gapiłam się jak gupek w ten telewizor i nic!!!!! dzis se jeszcze skruty zobaczyłam i DALEJ NIC NIE WIDZE----> czytaj: nie widziałam faulu Panucciego na Raulu !!!! :evil: :twisted: :evil: (przy jakiej ziemi go trzymał?????)

Po drugie dyskusje piłkarzy rzymskich były w 100% uzasadnione. Co z tego, że zobaczyliśmy to dopiero w trzecim ujęciu kamery. . .
Moim zdaniem wynik wynikiem wygrali mecz emocjonujący i warty zobaczenia.
Ale sytuacja z wyrzutem piłki przez Zidana była groteską i w bardzo złym świetle stawia klub. Co to za wyrzucanie czy nie wyrzucanie, a sa rzuce albo nie a ja sobie potem wezmę to piłkę do ręki albo już będę grać żenujące :evil: :evil: :evil:
Fakt każdyt ma swoje zdanie, swój punkt widzenia i swój "subiektywizm". No i mój mi mówi, że sędzia nie radził sobie w tym meczu i popełnił koszmarną liczbę błędów. :evil: :evil: :evil:

Najtańszy Show na jaki stać ten utytłany w szmirze świat ....
Junakson

Madridista
Madridista

Nieprzeczytany post 30 września 2004, 14:15

Mecz byl nawet fajny.Real pokoazal ze jeszcze się nie skonczyl a roma pokazala ze to jest ich koniec nienawidze romy szczegolnie tottiego i zycze im aby spadli do serie b

juve_faaan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 września 2004, 15:20

no cóż ja obstawiałem 0-0, ale już na samiutkim początku musiałem wybić to sobie z głowy. pomyliłem sie tylko o 6 goli :D

a tak poza tym to jak było już 2 - 0 dla Romy byłem pewny że Real nie wyjdzie z grupy... znowu sie pomyliłem :( :( :(

ale ja tak samo jak wszyscy chciałbym żeby z grupy wyszli Dynamo i Lokomotiy[/quote]

ODPOWIEDZ