LaLiga

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Rybeq

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2004, 20:26

Chyba tak...
ja widzialem te czerwcowe w portugalii. w twoje me nie wnikam :]
Doprawdy nie wiem co w tym takiego śmiesznego...
to ze francja posiadala wybitniejszych graczy.
to ze zidane jest traktoway jest bog to jest smieszne.
Chyba poprostu nie lubisz Zidane'a. Nie oceniasz go obiektywnie.
zidana szanuje jak kazdego juventino. ale nie widze powodow zeby po nim rozpaczac "wybacz zizou, ale ceko".
ja go nie oceniam obiektywnie? powiedzial facet z zidanem w aviku :]
byc moze w calej historii pilki noznej!!
maradona, pele, r.baggio, platini - dalej lepszych wymieniac ?

ps. tomus :*

[']rybeq[']
20.II.2003-3.III.2005
cos sie konczy, cos sie zaczyna.
Dionizos

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2004, 20:42

Zinedine Zidane to jeden z najlepszych graczy w historii futbolu. Co do tego nie ma watpliwosci. To co Zizu wyprawial z Deschampsem na Mundialu we Francji czy Euro w Belgii i Holandii, na dlugo pozostanie w glowach setek tysiecy kibicow. Zizu osiagnal wszystko co pilkarz moze osiagnac. Ale oprocz pucharow zdobyl tez uznanie krtytykow a przedewszystkim zwyklych ludzi. Jeszcze dwa, trzy lata temu, co druga zapytana na ulicy osoba, na pytanie kto jest najlepszym pilkarzem na swiecie odpowiadala Zizu.
Wielka szkoda, ze ten czlowiek odchodzi z futbolu i chyba wiekszosc z nas bedzie za nim tesknic. Opowiesci, ze nie lubie zizu bo gral dla Realu, sa po prostu glupie. To wlasnie on, wraz z Pele, Beckenbauerem, Cruyffem, Platinim, Maradona czy Robym Baggio, tworzyli piekną historie futbolu. Gdyby nie oni, moze zycie wygladalo by zupelnie inaczej.
Dzieki Zizu !!!
Ostatnio zmieniony 29 sierpnia 2004, 20:44 przez Dionizos, łącznie zmieniany 1 raz.

magik21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2004, 20:43

Era Zizou nie mineła. On był, jest i będzie. To głównie dzięki niemu Francja
zdobyła wszystko co najcenniejsze w piłce. Bez Zizou to już nie ta Francja.
Nikt nie zastąpi ZZ top. Na całe szczęście możemy go oglądać w barwach Realu.
Dzięki Zinedine!!!

Bad_Magick

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2004, 20:58

Nie rozumiem tych wszytstkich wyglaszajacych negatywne opinie na temat ostatnich wystepow Zizou w narodowej reprezentajcji.
Wg mnie prezentowal on pilke w nejlepszym wykonaniu. Nie bardzo mial z kim pograc, ale byl klasa sam dla siebie. Jakby nie bylo nieczesto sie zdarza zeby pilkarz wygral dla swojej druzyny mecz w ciagu 3 ostatnich minut spotkania i to jeszcze z takim przeciwnikiem. Tylko najlepsi sa do tego zdolni, wiec nie mowcie ze zagral kiepsko, albo ze jego czas minal. Moze jego era tak, juz nie goruje nad wszystkimi tak jak 3-4 lata temu, jest kilku pilkarzy ktorzy mu dorownuja, ale chyba poki co zaden nie przewyzsza.

matej

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2004, 00:14

oj Rybeq Rybeq jednak z tym Euro to przesadzasz i nie wiem czemu to właśnie Zidane'a sie czepaisz. Całą reprezentacja Francji grała beznadziejnie a Zidane'a robił co mógł i nawet mu to wychodziło no ale sam meczu nie wygra. Przynajmniej 2 pierwsze spotkania rozegrał na świetnym poziomie. Trzecie grupowe i ćwierćfinał już niekoniecznie ale i tak w porównaniu do reszty reprezentacji pokazał się z dobrej strony. A z tym najlepiej obecnie grającym piłkarzem to się nie będe kłócić ponieważ tego się niestety nie da określić to zależy od pozycji. Zidane jest bajeczny technicznie i na pomocy wymiata. Jeśłi chodzi o technike to sie zgadzam że ma szanse być zaliczany do najlepszych graczy piłki nożnych. Jednakże w ostatnich miesiącach nie błyszczał w realu a jeśłi czymś zasłynął to że najwyzej dostał kartke. A się rozpisałem :-D no nic to na konie cpowiem tyle że zawsze będe go szanował jako Juventino i jako świetnego i nietuzinkowego piłkarza :!:

Obrazek
bono

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2004, 00:34

I bardzo dobrze, że kończy karierę reprezentacyjną.
Nigdy go za bardzo nie lubiłem, nawet jak grał w Juve.
Od czasu, gdy gra w Realu lubię go jakby jeszcze mniej :)

Reprezentacji Francji natomiast oględnie mówiąc nie darzę sympatią, że wspomnę tylko finał Euro 2000 i ćwierćfinał WM1998...

Mam nadzieję, że po zakończeniu kariery przez Zidane będą przeżywali kryzys przez parę lat :) bo klasy tego piłkarza negować nie wypada, czy się go lubi, czy nie...

Obrazek
Wicior

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 30 sierpnia 2004, 01:02

Czyli jednak ochodzi.
I dzieki temu francja może zagrać bardziej kombinacyją piłkę.Rybeq powiedział dobrze, żę 11 Francji jest zaczynana od niego.Teraz trener bedzie mógł skupić sie na obronie.Zwolni sie miejsce dla bardzo utalentowanych pomocnikow.Według mnie ten defensywny pomocnik Marsylii.Pedretti może zajść daleko.

ToMeK

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 września 2004, 16:57

Real Madryt pozyskał jeszcze jednego piłkarza z Wielkiej Brytanii. "Królewcy" podpisali umowę z 7-letnim Anglikiem Niall'em Masonem.

Młodzik z Brighton wpadł w oko działaczom Realu podczas specjalnego, dwutygodniowego obozu dla uzdolnionych piłkarsko dzieci.

Teraz razem z rodziną Niall szykuje się do przeprowadzki do stolicy Hiszpanii.

Mason podczas pobytu w Madrycie spotkał Davida Beckhama i pozostałych dwóch Anglików grających w białej koszulce Realu.

- Becks uścisnął mi dłoń i życzył wszystkiego najlepszego. Ale moim ulubionym piłkarzem jest Brazylijczyk Ronaldo - powiedział siedmiolatek z Anglii.

Niall Mason na razie będzie chodził do angielskiej szkoły w Madrycie, a pod okiem trenerów będzie rozwijał piłkarskie zdolności w szkółce Realu.

zrodlo - http://pilka.interia.pl/news?inf=544058

Ciekawe jak potoczy sie jego przygoda z Realem :roll:
Moj komentarz - :lol: (przepraszam,ze taki krotki,ale nie mam nic wiecej do dodania 8) )

Iver.pk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 września 2004, 17:40

Ciekawe czy cos z niego wyrosnie :?: :D :?: To sie nazywa inwestycja na przyszlosc :D Ciekawe na jakiej gra pozycji :D Pewnie zaplacili z niego pare miloinow Euro :-D

Obrazek
swiergot

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 września 2004, 18:28

To wielkie wzmocnienie Realu. Przypuszczam, że już teraz mógłby wyprzeć z pierwszego składu na przykład Salgado.

Obrazek
pieny

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 września 2004, 20:01

Trenowanie pod okiem takich profesjonalistów jacy s.ą w wielkich klubach napewno dużo mu pomoze w przyszłosci i ma bardzo duże szanse zostać wielkim zawodnikiem 8)

Jędruś

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 września 2004, 20:08

Ehh...gnojek :D ma juz przyszlosc zapewniona.Tylko pogratulowac :wink: .

Bad_Magick

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 września 2004, 20:08

Teraz chlopak moze zalowac ze nie dorwala go szkolka AJaxu...
Widzialem dzisiaj z nim wywiad...odpowiadal tak jakby nie bardzo znal pilkarzy Realu...chyba ze poroostu tak dlugo sie musial zastanowic czy Ronaldo czy Carlosa wymienic pierwszego. Dziwne rzeczy dziesja sie ostatnio w klubach, ten maly bdzie zarbaial jakas kase czy cos ? No bo przeicez nie kazdy ma na przeprowadzke do hiszpanii...nawet w anglicy...

Andryk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 września 2004, 20:34

chłopak ma szczescie, tez bym juz dawno gral w Juve tylko moggi pwoiedzial ze nie ma miesjc jak mialem 8 lat.. i tak wyszlo :( :(
zastanawiam sie czy kiedys wybiegnie w pierwszym zespole realu...

ballack13

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 września 2004, 20:45

hmm wysówa mi sie pytanie :
co musi potrafic ten chlopak jak sam real go sciagnal ?
a dwa no byc moze jest nawet tak że mlody anglik nawet niezna 5 z realu nieumie ich wymienic hehe
ale zycze mu powodzenia

ODPOWIEDZ