Rasiak bezrobotny!

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 września 2004, 11:05

Oto co podaje dzisiaj portal interia.pl:

Już dziś startuje kolejny sezon włoskiej Serie A. Wydawało się, że po kilku latach posuchy będziemy mieli swojego reprezentanta w jednej z najlepszych lig świata.

Niestety, okazało się, że Grzegorz Rasiak nie zagra w meczu 1. kolejki w barwach Sieny i raczej też nie zagra w żadnym kolejnym meczu.

- Sprawa jest prosta. Do 31 sierpnia kluby mogły rejestrować nowych zawodników, ale Siena nie zgłosiła Rasiaka. Czas minął i nie ma szans, aby Grzegorz zagrał we Włoszech. On po prostu nie jest zawodnikiem Sieny! - mówi "Super Expressowi" osoba dobrze znająca włoskie realia.

Okazuje się, że działacze włoskiego klubu nie mają zamiaru korzystać z reprezentanta Polski. Nieoficjalnie można usłyszeć, że Siena z chęcią wypożyczyłaby naszego piłkarza do jednego z klubów Serie B.

Informacje "Super Expressu" potwierdza "Przegląd Sportowy", powołując się na składy klubów wydane w "La Gazzeta dello Sport." Również na stronie internetowej Sieny, w kadrze zespołu trudno znaleźć informacje o Polaku Grzegorzu Rasiaku.

Już niebawem kolejne mecze reprezentacji w eliminacjach do MŚ 2006 i Rasiak - kadrowicz Pawła Janasa - nie będzie grał w żadnym klubie.

Z drugiej strony dziwne jest, że selekcjoner na mecze z Irlandią Północną i Anglią powołał zawodnika, który nigdzie nie gra. "Janas wciąż mu ufał i chyba ufa" - podsumował "PS". "Kto wie, czy jeśli nie odkocha się w Rasiaku, podobnie jak on nie zostanie bezrobotny."

zrodlo: http://pilka.interia.pl/news?inf=541991

No i coz rzec? Czyzby prysly wszelkie nadzieje na to ze bedziemy miec jakiegos Polaka w Serie A? Osobiscie nie przepadam za Rasiakiem i ta informacja jakos ani mnie nie ucieszyla ani zbytnio nie zasmucila, ale suma summarum wyszly niezle kredki, ciekawe co teraz stanie sie z Rasiakiem... :roll:
No i ciekawy jestem kto jest winny zaniedbania..? Siena? Czy ktos inny..?

BIGGI

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 września 2004, 11:11

No to fala z niego :lol: Pan Drewno liczył w ogole na gre ? Bo ja nawet nie pomyslalem ze powącha murawe. Niby troche go szkoda bo gdzie bedzie teraz kase zbierał za siedzenie na ławie ? 8) Pewnie wróci do Grodziska jak Zając po zwiedzeniu Europy :lol:

Juve The Best

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 września 2004, 11:14

Niewiem czemu wogóle Siena go kupiła. Groclin miał szczęście że sie go pozbył. On przecież nie ma za dużo z piłką wspólnego. Myśle że siena widziała go w "akcji" i dlatego z niego zrezygnowała.

Obrazek
Peja

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 września 2004, 11:17

Ale wkręcik :lol: Moim zdaniem serie a to dla Polaków to za wysokie progi

nookie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 września 2004, 11:20

O no ja sie ciesze osobicie..Rasiaka nie lubie najabrdziej ze wszystkich kadrowiczow..ale to chyba nie z jego winy ne darze go sympatia ale z winy trenera naszego wielkieo i wspaniałego..wystwianie Rasiaka na mecze jest jak zabotaż..i ciesze sie ze Rasiak jest chyba bez klubu..bo moze wtedy janas przestanie go powolywac... :? oby.. :twisted:

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Wojtom

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 września 2004, 11:26

Hehehhe :lol:
No on to ma szczęscie... Ale nie dziwie się, pewnie zobaczyli jego mecze w reprezentacji i odrazu się rozmyslili :lol: :wink:

Jaka szkoda, że nie bedzie mogł spaść ze Sieną do Serie B ... :D

Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
BIANCONERI

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 września 2004, 11:27

Spodziewałem się podobnego rozwiązanie,ale nie sądziłem,że Rasiak zostanie odsunięty tak szybko!Niewiem jakim cudem reprezentant Polski zainteresował włodarzy Sieny,którzy chyba dopiero teraz zorientowali się,że pozyskali piłkarza słabego.Pamiętam jak Rasiak przechodził do SiIeny i mówił,że to tylko przystanek do jakiegos większego klubu(bodajrze Barcelony),ale wygląda na to,że nieco się przeliczył.Rasiak jest za słaby na lige Włoską i pewnie trafi gdzieś do SerieB gdzie także nie zrobi furory i na koniec powróci do naszej ligi.

"Bestia najgorsza zna troche litości lecz ja jej nie znam,więc nie jestem bestią"
Obrazek
matej

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 września 2004, 12:21

Peja pisze:Ale wkręcik :lol: Moim zdaniem serie a to dla Polaków to za wysokie progi
nie przesadzajmy nie dla wszystkich Polaków Serie A to są za wysokie progi. Choćby Żurawski wg mnie nadawałby się do takiej Sieny bez problemu. No ale Rasiak i Serie A to jakoś cały czas mi się to nie widziało razem.

Obrazek
Martin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 września 2004, 12:24

Po prostu kręcę się ze śmiechu czytając podobne wiadomości. Zrobi taki pilkarz lekki postep, zacznie strzelac bramki, bedzie dostrzegany w lidze polskiej przez zaledwie sezon, dwa i juz mu sie snia barcelony, reale, juventusy i tym podobne. Czy oni nie widza ze liga polska to totalne dno w poronaniu z Włochami, Hiszpania, Anglia???
To tak jakby z podworka na ktorym sie objezdza wszystkich chcialo od razu zagrac w ekstraklasie.
A to ze Rasiak nie potrafil sie przebic do cieniutkiej sieny tylko dowodzi ze Polacy za granica nie maja czego szukac. Prawda jest taka ze w ostatnich latach furure, jesli o takim slowie mozna mowic, zrobil Dudek. Furore jesli mowimy o warunkach polskich bo w Anglii to poprostu gra to co ma grac. Nie jest jakims cieniakiem ale tez specjalnie nie wznosi sie nad poziomy. No i moze Krzynowek o ktorym tez Europa nie mowi - po prostu wykonuje swoja prace. Rzetelnie!
Reszta to tło i dno. Zatem po co oni tam jada??? aby poprawic warsztat??/ Chyba nie bo zeby cos poprawic trzeba najpierw to miec.
Wracajac do Rasiaka cieszylem sie wreszcie sobie poogladam w skrotach polaka i sam bylem ciekawy jak mu wyjdzie, ale jak ostatnio uslyszalem ze nawet nie zagral zadnego oficjalnego sparingu to sie przerazilem. Pomyslalem ze bedzie mial problemy z ławka.... a tu takie kredki :D

PS. @mnowomiejsky: dobry tekst z tymi kredkami :P

Log in: 15.12.1997
Log out: 31.03.2013
Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 11 września 2004, 13:10

:shock: :shock: BUAHAHAHAHAHAHAHAHAHA :D :D :D no prosze, prosze... nasza wielka gwiazda reprezentacji jednak nie będzie grać w Sienie :!: :lol: :lol: heh czyli co :?: od razu do Barcy :?: :lol: Ja się nie dziwie Sienie. Przecież on jest beznadziejny :!: Janas tego nie zauważa. Za to Siena tak i zrobili to co zrobić powinni. Szkoda kasy na jego utrzymywanie. Wracajac do Janasa to pewnie powoła go również na następny emcz reprezentcji :lol: I jeden i drugi powinni wylecieć z reprezentacji. Chciałbym teraz zobaczyć mine Rasiaka :lol: :lol: :lol:

Zygi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 września 2004, 13:28

to ze Rasiak nie bedzie gral poza koncowkami Coppa Italia to sie spodziewalem, zwlaszcza dlatego ze Siena ma ciagoty do gry jednym napastnikiem, a tu sie okazalo ze wlosi jednak szybko sie poznaja na umiejetnosciach zawodnika ;) boje sie jednak ze dobry trener Janas znow sie zaopiekuje Rasiakiem tak jak wiosna powolywal go po tym jak Rasiaka wyrzucili z Groclinu "zeby mogl sie wypromowac" [zreszta tak samo jak powolywanie Kuszczaka, no ale nie o nim teraz mowimy ;p] czy teraz na mecz z Anglia przyznajac ze faktycznie nie jest jeszcze[?] w formie, ale Grzesiek od pol roku przygotowywal sie wlasnie do tego meczu[no jakos nie wyszlo]... a ludzie krytykowali Engela ze graja u niego lawkowicze z zagranicy...[to nie bylo dobre, no ale przynajmniej w przeciwienstwie do Rasiaka wchodzili choc na koncowki... a do tego mozna dodac lawkowicza Kukielke, czy grajacego w klubie jak stoper kolejnego drewniaka - Lewandowskiego] tym bardziej taka sytuacja moze miec miejsce no bo przeciez : "Rasiak nie grajac, a tylko trenujac w klubie nie jest przeciazony, zdobywa forme... i co najwazniejsze czuje glod pilki co jest naszym zawodnikom bardzo potrzebne. Pozatym model zawodnika tylko reprezentacyjnego, bez klubu sprawdza sie chocby w siatkowce gdzie reprezentacja Argentyny ma takiego zawodnika i prosze zobaczyc jak zagrali na olimpiadzie, ten system tez sprawdza sie w niektorych reprezentacjach koszykarskich. Pozatym Grzesiek to naprawde dobry chlopak majacy talent i jest mojej reprezentacji bardzo potrzebny..."

Nemo Me Impune Lacessit ...
Lizard

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 września 2004, 20:12

Mój kumpel, fan Man Utd, tak się napawał, że Rasiak trafi bramę Juve he, he. O ile w reprezentacji nie powinien grać w pierwszym składzie, to Siena zagrała trochę nie fair. Ciekawe, czy będzie się tułał po Europie jak inny zawodnik Groclinu, Marcin Zając :?: Chociaż teraz nie ma szans na zatrudnienie, chyba że wolnym graczom przysługuje dłuższe okienko transferowe :roll: Powodzenia w szukaniu nowego klubu :)

Lizard ale Rasiak nie jest wolnym zawodnikiem... on jest nadal zawodnikiem Sieny, nikt z nim kontraktu nie rozwiazal a Siena dalej bedzie mu placic, on ze Siena bedzie trenowal a poprostu nie moze wystepowac w meczach Serie A...
Ostatnio zmieniony 13 września 2004, 22:40 przez Lizard, łącznie zmieniany 1 raz.

Zygi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 września 2004, 23:07

Lizard ale Rasiak nie jest wolnym zawodnikiem... on jest nadal zawodnikiem Sieny, nikt z nim kontraktu nie rozwiazal a Siena dalej bedzie mu placic, on ze Siena bedzie trenowal a poprostu nie moze wystepowac w meczach Serie A...

Nemo Me Impune Lacessit ...
Pawciosss

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 września 2004, 23:55

Ja tak lałem jak przeczytałem tą wiadomość ...
Mam wrażenie ,że przedtem działaczaom Sieny ktoś polecił Rasiaka i oni wzięli go w ciemno bez patrzenia na jego poprzednie mecze :lol: bo jak to się stało ,że go wogle wzięli to ja nie wiem :wink: Niech Janas też przejrzy tak jak Siena na oczy i już nie bierzę tego mistrza w przyjmowaniu piłki do kadry bo on tam robi za statystę ,a mecz jest zawsze łatwiej wygrać w 11 niż w 10. Rasiak był i jest za słaby na Serie A i nawet gdyby był zgłoszony to jestem ciekaw czy wogle by w jakimś meczu wystąpił.
Heh ,ale jaja byłyby jakby zagrał przeciw Juve ,a tam pojedynek
Legro vs Rasiak :lol: heh nie umniejszając wyczynów naszego obrońcy i tak bym stawił na Legro :wink:
ciekawe co teraz z nim będzie ... wypożyczą go do Serie B :?: czy ktoś go wogle chce :?

KowalFromStolica

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 września 2004, 02:06

No ja tu widzę że nikt nie wierzy w nieprzeciętne umiejętności pana Rasiaka... :-D Przecież z jego atomowym strzałem, niesamowitym przyspieszeniem i techniką chciałby go każdy klub na świecie... on zadecydował że chce iśc do Sieny a tu taki zonk... Napewno znajdzie lepszy klub :lol: :lol: :lol:
POZDRO600 dla Rasiaka :D

Oby twój miecz nigdy się nie złamał.
Oby twoja Zbroja nigdy nie zardzewiała.
Oby Trzy Księżyce były przewodnikami twej Magii.
Oby twój Życiowy Cel nigdy nie wybuchł ci w twarz.
ODPOWIEDZ