Który z włoskich klubów dokonał najlepszych transferów?
- bono
- Juventino
Krótkie podsumowanie ( niepełne ):
Juventus
Przyszli: Emerson, Ibrahimovic, Cannavaro, Zebina, Kapo
Odeszli: Miccoli, Maresca, Di Vaio
Inter
Przyszli: Veron, Davids, Burdisso, Favalli, Ze Maria, Cambiasso, Mihajlovic :twisted:
Odeszli: Cannavaro, Kallon
Milan
Przyszli: Stam, Crespo, Dhoraso
Roma
Przyszli: Mexes, Perrota, Ferrari, Mido
Odeszli: Emerson, Samuel
Fiorentina
Przyszli: Miccoli, Nakata, Portillo, Lupatelli, Ujfalusi, Chiellini, Maresca, Obodo, Jorgensen, Dainelli.... :o
Odeszli: Vryzas
Mój głos powędruję do Fiorentiny. Wymienili praktycznie całą jedenastkę.
Sprowadzili naprawdę uznanych zawodników, w dodatku piłkarzy, którzy mają wiele do udowodnienia poprzednim klubom.
Najgorzej jeśli chodzi o zakupy wypadł Milan, ale to jest w pewnym sensie zrozumiałe.
Roma - Mido to nie Ibrahimovic
a Perrota to nie Emerson 
Łatwiej będzie wypełnić lukę po Samuelu. Generalnie niezłe transfery ( młodzi i perspektywiczni zawodnicy )
Inter - w końcu pomyśleli o pomocy, ale osłabili obronę i to wzmacniając jednego z kandydatów do tytułu :twisted: to posunięcie bardzo obniża generalną ocenę
Juve - zabrakło chyba tylko Jankulovskiego do pełni szczęścia i... pozostania w klubie Miccoliego.
1. Fiorentina
2. Juventus
3. Inter
4. Roma
5. Milan
Edit: dokonałem małego uzupełnienia, bo z pośpiechu zapomniałem o paru zawodnikach
Juventus
Przyszli: Emerson, Ibrahimovic, Cannavaro, Zebina, Kapo
Odeszli: Miccoli, Maresca, Di Vaio
Inter
Przyszli: Veron, Davids, Burdisso, Favalli, Ze Maria, Cambiasso, Mihajlovic :twisted:
Odeszli: Cannavaro, Kallon
Milan
Przyszli: Stam, Crespo, Dhoraso
Roma
Przyszli: Mexes, Perrota, Ferrari, Mido
Odeszli: Emerson, Samuel
Fiorentina
Przyszli: Miccoli, Nakata, Portillo, Lupatelli, Ujfalusi, Chiellini, Maresca, Obodo, Jorgensen, Dainelli.... :o
Odeszli: Vryzas
Mój głos powędruję do Fiorentiny. Wymienili praktycznie całą jedenastkę.
Sprowadzili naprawdę uznanych zawodników, w dodatku piłkarzy, którzy mają wiele do udowodnienia poprzednim klubom.
Najgorzej jeśli chodzi o zakupy wypadł Milan, ale to jest w pewnym sensie zrozumiałe.
Roma - Mido to nie Ibrahimovic

Łatwiej będzie wypełnić lukę po Samuelu. Generalnie niezłe transfery ( młodzi i perspektywiczni zawodnicy )
Inter - w końcu pomyśleli o pomocy, ale osłabili obronę i to wzmacniając jednego z kandydatów do tytułu :twisted: to posunięcie bardzo obniża generalną ocenę
Juve - zabrakło chyba tylko Jankulovskiego do pełni szczęścia i... pozostania w klubie Miccoliego.
1. Fiorentina
2. Juventus
3. Inter
4. Roma
5. Milan
Edit: dokonałem małego uzupełnienia, bo z pośpiechu zapomniałem o paru zawodnikach

Ostatnio zmieniony 02 września 2004, 21:43 przez bono, łącznie zmieniany 3 razy.
- mnowo
- Qualità Juventino
Tez tak uwazam. Fiorentina chyba dobrze sie przygotowala na powrot do Serie A, troche mnie przerazaja jej transfery ale kazdy jest do ogrania - poza tym ta "nowa jedenastka" Fiorentiny bedzie musiala sie najpierw niezle zgrac, bo same nazwiska grac nie beda :?bono pisze: 1. Fiorentina
2. Juventus
3. Inter
4. Roma
5. Milan
Juve - podsumowujac - dokonal niezlych transferow i nalezy byc chyba zadowolonym, ze tak sie to wszystko skonczylo.
Roma i Inter niezle... a Milan chyba zaufal swojej starej sile

- rrrradek
- Juventino
moja klasyfikacja:
1. juve - wzmocnili każdą formację
2. milan- dobra obrona została wzmocniona stamem
3. inter
4. viola choć uważam, że wymiana całej jedenastki nie jest dobrym rozwiązaniem (przykład chelsea. w pierwszym sezonie wymienili cały skład i to na lepszych zawodników niż viola i nie osiągnęli zamierzonych celów)
1. juve - wzmocnili każdą formację
2. milan- dobra obrona została wzmocniona stamem
3. inter
4. viola choć uważam, że wymiana całej jedenastki nie jest dobrym rozwiązaniem (przykład chelsea. w pierwszym sezonie wymienili cały skład i to na lepszych zawodników niż viola i nie osiągnęli zamierzonych celów)
- 2MAN
- Juventino
Moim zdaniem :
1.Inter - wzmocnił przedewszytkim środek i można powiedzieć , że ma tak mocny jak Juve :twisted:
2.Fiorentina - ściganeł zawodników "bez nazwisk" ale takich którzy , maja za sobą udane sezony :x
3.Juventus - Kapo cieszy mnie najbardziej , (Emerson,Cannavaro i przedewszytkim Ibrahimovic ) - to tylko przereklamowane nazwiska , które dobrą gre mają za sobą (Emerson i Cannavaro) albo są słabe :twisted: - Zlatan
4.Roma - młodzi (Mexes i Mido) śmiało wkomponują się do drużyny i mogą być bardzooo potrzebni
5.Milan - Stam = doświadczenie , Crespo sobie nie pogra ...
1.Inter - wzmocnił przedewszytkim środek i można powiedzieć , że ma tak mocny jak Juve :twisted:
2.Fiorentina - ściganeł zawodników "bez nazwisk" ale takich którzy , maja za sobą udane sezony :x
3.Juventus - Kapo cieszy mnie najbardziej , (Emerson,Cannavaro i przedewszytkim Ibrahimovic ) - to tylko przereklamowane nazwiska , które dobrą gre mają za sobą (Emerson i Cannavaro) albo są słabe :twisted: - Zlatan
4.Roma - młodzi (Mexes i Mido) śmiało wkomponują się do drużyny i mogą być bardzooo potrzebni
5.Milan - Stam = doświadczenie , Crespo sobie nie pogra ...
"Dla wszytkich fanow Nintendo DS . Zapraszamy ! http://www.dsinfo.yoyo.pl/news.php
- J1897
- Juventino
stary, jeżeli uważasz, że półfinał CL i wicemistrzostwo Anglii, to nie były zamierzone cele, to :shock:rrrradek pisze:...4. viola choć uważam, że wymiana całej jedenastki nie jest dobrym rozwiązaniem (przykład chelsea. w pierwszym sezonie wymienili cały skład i to na lepszych zawodników niż viola i nie osiągnęli zamierzonych celów)
ja nie dałbym Violi na pierwszym miejscu, ale z zupełnie innego powodu... otóż, faktycznie zmienili prawie całą kadrę, ale nie są to piłkarze najwyższej klasy... większość z nich, to jeszcze bardzo młodzi zawodnicy i nie ograni na arenie międzynarodowej, a co ważniejsze, nie ograni ze sobą...
co do JUVE, to transfery były bardzo zaskakujące(aczkolwiek zadowalające - porównując poprzedni sezon :? )... na pewno wzmocniliśmy zespół, niestety sytuacja ekonomiczna(jak wyjaśnił wszystkim Moggi) zmusiła nas do odstąpienia 50% własności naszych młodych i utalentowanych zawodników(Miccoli, Maresca i Chiellini)... gdyby JUVE nie pozbył sięDavidsa nie byłoby z nami Emersona... reasumując uważam tegoroczne Mercato za udane i mam nadzieję, że zarząd jeszcze nie raz nas zaskoczy w podobny sposób...
Internazionale... hmmm... moim skromnym zdaniem również bardzo udane transfery... odszedł co prawda Cannavaro, ale patrząc z perspektywy zarządu wymienili 31-letniego piłkarza, na młodego i uzdolnionego stopera, jakim jest niewątpliwie Burdisso... dodatkowo kupili 3 doświadczonych obrońców, takich jak Ze Maria, Favalli i Mihajlovic... a także trzech pomocników... nie mogę powiedzieć, że Inter się osłabił sprzedając nam Fabio, bo my oddaliśmy im Edgara...
Milan wzmocnił tylko, już mocną, kadrę... oni nie potrzebowali już nic specjalnego...
no i w końcu Roma... oddali piłkarzy, którzy byli podporą dwóch formacji, Samuela i Emersona... uważam, że gorzej wyszli na sprzedaży tego drugiego(po pierwsze sprzedali go do drużyny rywala - czyt. JUVE

moim zdaniem wszystkie kluby zrobiły dobre transfery, ponieważ kupili takich zawodników jacy byli im w tej chwili potrzebni...
Ostatnio zmieniony 02 września 2004, 14:17 przez J1897, łącznie zmieniany 1 raz.
- Iver.pk
- Juventino
No ja tez tak uwazam! choc nie jestem pewien czy na pierwszym nie powinien byc Juventu bo to kogo kupila Firentina to sie okaze w polowie sezonu-nie wiadomo jak Ci zawodnicy sie zgraja choc wygldaja bardzo obiecujaco!bono pisze: 1. Fiorentina
2. Juventus
3. Inter
4. Roma
5. Milan
Natomiast Juve wzocnil i tak juz silna pomoc Emersonem(nie liczac Kapo i Blasiego), a takze obrone ktora nie spisywala sie tak jak nalezy w poprzednim sezonie Canavaro i Zebina. Atak... i tu jest problem bo sprzedalismy Di Vaio i Micolliego a kupilismy Zlatana-niektorzy powiedza ze to nie bylo dobre posuniecie ale ja uwazam ze Di Vaio sie juz wypalil i mial dosyc siedzenia na lawce. Natomist Micolli nie mogl sie pogodzic z odejsciem(polowicznym) z Juve choc nie rozumiem dlaczego skoro za rok(jezeli bedzie tego wart) Juve go odkupi, a teraz moze sobie przynajmniej pograc w Fiorentinie, a nie grzac lawe u nas.
Co do Interu to jest zespol ktory niszczy pilkarzy! Mieli juz tylu dobrych zawodnikow a jak przychodzilo co do czego nie grali oni nic! Mam nadzieje ze w tym sezonie bedzie podobnie (choc szkoda Davidsa starego dobrego Juventino

Roma. Roma mnie martwi bo podebrali nam Mexesa :twisted: i beda znowu grozni w tym sezonie bo na mecze z Juve to sie mobilizuja jak niegy ateraz jak trenerem jest Capello i mamy Emersona to juz w ogole! Co do ich transferow zazdroszcze im jedynie Mexsesa no i moze Ferrariego ale nie Mido bo jeszcze nie wiadomo czy sobioe poradzi(zreszta Zlatan jest lepszy

Co do Milanu- to maja chyba najsilniejsza obrone w lidze (Nesta, Maldini, Stam) bardzo madre posuniecie z zakupem Stama. Crespo bedzie siedzial na lawce(mam taka nadziej bo napewno jest lepszy od tej ich Pipy

FORZA JUVE!!

- Lizard
- Juventino
1. Inter
2. Juventus
3. Fiorentina
4. Roma
5. Milan
Inter i Juve, patrząc na skalę wzmocnień, dokonało podobnych zakupów (czytaj: solidnych), z czego u Nerazzurich ze wskazaniem na pomocników.
Fiorentina nie dokonała spektakularnych transferów ( znane nazwiska ), ale ci zawodnicy na pewno mieszczą się w czołówce Serie A. Jeśli się zgrają, to Viola będzie stanowić wybuchową mieszankę.
Roma, to Roma - odmłodzona, lecz silna. Jestem pewien, że nawiąże tak zaciętą walkę o scudetto, jak w poprzednim sezonie.
Milan nie musiał dokonywać wielu zmian, wszak nie zabija się kury znoszącej złote jajka. Kosmetyczne "poprawki" w postaci Stama i Crespo są uzupełnieniem jednego z najlepszych ( jeśli nie najmocniejszego ) zespołów w Italii ( niestety :evil: )
Tak, czy siak: forza Juve
:!:
2. Juventus
3. Fiorentina
4. Roma
5. Milan
Inter i Juve, patrząc na skalę wzmocnień, dokonało podobnych zakupów (czytaj: solidnych), z czego u Nerazzurich ze wskazaniem na pomocników.
Fiorentina nie dokonała spektakularnych transferów ( znane nazwiska ), ale ci zawodnicy na pewno mieszczą się w czołówce Serie A. Jeśli się zgrają, to Viola będzie stanowić wybuchową mieszankę.
Roma, to Roma - odmłodzona, lecz silna. Jestem pewien, że nawiąże tak zaciętą walkę o scudetto, jak w poprzednim sezonie.
Milan nie musiał dokonywać wielu zmian, wszak nie zabija się kury znoszącej złote jajka. Kosmetyczne "poprawki" w postaci Stama i Crespo są uzupełnieniem jednego z najlepszych ( jeśli nie najmocniejszego ) zespołów w Italii ( niestety :evil: )
Tak, czy siak: forza Juve

- Bury88
- Juventino
Oddalem glos na Fiorentine. Myśle ze mila zrobil ten sam blad co Juventus sezon temu. Po zdobyciu mistrzostwa praktycznie spali na oknie trasferowym i efektem tego sa malo znaczace (legro) i mysle ze w tym sezonie bedzie wysoko ale mistrzostwa nie zdobedzie
- Cross
- Juventino
Dla mnei to się dopiero okaże kto najlepiej się wzmocnił .Szczerze mówiąc podchodzę sceptycznie do Cannavaro ( choćdwa lata temu chciałem go w Juve) ,a juższczególnie do Ibrahimovicia .Dla mnie najlepszym transferem w całym mercato był Emerson .WG mnie żadna drużyna tak sięnie wzmocniła.jeśli teraz miałóbym obstawiać ajk to będzei wygladać to :
Najlepsszy bramkarz-Juventus
Najlepsza obrona -Milan,Roma i ew.Juve
Pomocnicy -Zddecydowanie Juve
Atak-Milan ,Roma i juve jeśli załapie Ibrahimović
Podsumowując na jedenastkę sezonu obstawiam :
Buffon
Panucci
(Bonera ) Jeśli spełni pokładane w nim nadzieje
Thuram
( Mexes )-Jak bedzie utrzymywał swój najlepszy poziom z najlepszych meczów z ligi francuskiej )
Nesta
Jankulovski
D. Stanković
(R.Olivera)- jęsli zostanie odkryciem jak Camoranesi ,ale nie na pół sezonu ,tylko na cały )
Emerson
Kaka
(P.Nedved -jeśli forma będzie taka jak 2 lata temu )
Zambrotta
Szewczenko
Ibrahimović - jeśli załapie
i ewentualnośc do obu napastników to oczywiście A. Gilardino
Najlepsszy bramkarz-Juventus
Najlepsza obrona -Milan,Roma i ew.Juve
Pomocnicy -Zddecydowanie Juve
Atak-Milan ,Roma i juve jeśli załapie Ibrahimović
Podsumowując na jedenastkę sezonu obstawiam :
Buffon
Panucci
(Bonera ) Jeśli spełni pokładane w nim nadzieje
Thuram
( Mexes )-Jak bedzie utrzymywał swój najlepszy poziom z najlepszych meczów z ligi francuskiej )
Nesta
Jankulovski
D. Stanković
(R.Olivera)- jęsli zostanie odkryciem jak Camoranesi ,ale nie na pół sezonu ,tylko na cały )
Emerson
Kaka
(P.Nedved -jeśli forma będzie taka jak 2 lata temu )
Zambrotta
Szewczenko
Ibrahimović - jeśli załapie
i ewentualnośc do obu napastników to oczywiście A. Gilardino
Ostatnio zmieniony 02 września 2004, 15:01 przez Cross, łącznie zmieniany 1 raz.
- Manifestos
- Juventino
chyba doistaniesz kartkę za tego posta;) mozliwe ze ja za tego tez, dlatego napisze ze transfery interu najlepsze, ale jak zwykle nic im to nie da. milan nie musi nic wzmacniac, juve zepsół mercato (stary canni zamiast lucio, ibrachimovic zamiast miccolego - po co?? no moze zlatan sobie poradzi, bo ma talent, mam nadzieje; mial byc mexes, mial byc bonera na ta dziurawa obronę i nic. dlaczego davids gra w interze? kto to jest kapo? gdzie grygera, gdzie jankulovski, gdzie rosicki?), viola i tak bedzie walczyla co najwyzej o uefę, roma o scudetto, zreszta zobaczymy jak z nowym treneiro im pojdzie.Fedo pisze:JUVE Bianconeri Juventus Stara Dama!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
too bad she won't live....but than again, who does
:--{======>cannibal holocaust<======}--:
:--{======>cannibal holocaust<======}--:
- fredi
- Juventino
Jak dla mnie najlepsze transfery zrobił Juventus tylko szkoda Miccoli'ego (ten chłopak nie umie przegrywać) ale w Juventusie by się przydał.. Fioretina też bardzo a to bardzo się wzmocniła moim zdaniem w tym roku mają przynajmniej Puchar UEFA..
Wielki "+" dla Juve i Fiory..
A Milan to już klapa tyklo Crespo i Stam który ostatnio gra słabo...
Wielki "+" dla Juve i Fiory..
A Milan to już klapa tyklo Crespo i Stam który ostatnio gra słabo...
- Cross
- Juventino
Jeszcze chciałbym tylk ogłos w jednej sprawie zabrać.Mianowicie nie rozumiem czemu siętak burzycie ,kiedy Maresce i Miccoliego oddają w połowie do fiorentiny. Rozumiem też lubięe młodych zawodników itp.Ale z drugiej strony Juventus to nie właśnie taka fiorentina oni nie mogą dawać pierwszej jedenastki złożonej z graczy ośredniej wieku 19-20 lat. To jest klub wielkich sukcesow i muszą inwestowaćw sprawdzone gwiazdy ,aby mogli zdobywać tytuły. Są takie kluby jak Juve,Milan,MAN U , i są takie jak Udine,Fiorentina,Perugia które biora młodych zawodników ,daja im grać i sie kształcić ,aby potem mogli przejśc dlo tych najlepszych .Dla mnei to jest bardzo dobre rozwiązanie.Po prostu jedni są dostarczycielami dla tych ktorzy wiodą prym i to simę nie zmienia
- Forza_Juve
- Juventino
dokładnie, z tym ze we Florencji chyba zapomniano ze ktos jednak ten awans wywalczyl na boisku i mozna by bylo dac szanse tym zawodnikom - a co do Interu to jest chyba jedynym zespolem na swiecie ktory moglby stowrzyc 4 jedenastki ktore spokojnie utrzymalyby sie w... Serie B :lol:mario1116 pisze:Nie ma co ukrywac ze to Fiorentina najbardziej sie wzmocniła . Inter jak zwykle kupuje kogo popadnie .